صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۶:۲۰ - ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 08
کد خبر: ۱۲۱۳۵۶

رفع ایراد اساسی شورای نگهبان به رتبه بندی معلمان در جلسه عصر امروز

کمیسیون تلفیق بودجه 40 هزار میلیارد تومان برای اجرای رتبه‌ بندی معلمان تصویب کرد.

به گزارش راهبرد معاصر در جلسه نوبت عصر کمیسیون تلفیق بودجه سال 1401 مبلغ 40 هزار میلیارد تومان برای اجرای رتبه‌بندی معلمان تصویب شد.

گفتنی است پیشتر شورای نگهبان ضمن موافقت با اهداف لایحه رتبه‌بندی، به دلیل روشن نبودن اعتبارات آن با این لایحه مخالفت کرده بود.

یکی از ایرادات اساسی شورای نگهبان به مصوبه رتبه بندی معلمان ابهامات مربوط به اصل 75 قانون اساسی یا همان محل اعتبارات و تامین بار مالی مصوبه بود. این موضوع طی هفته گذشته اما و اگرهای بسیاری برای به سرانجام رسیدن این مصوبه ایجاد کرده و اعتراضات فرهنگیان را در بر داشت. بسیاری تأمین اعتبار مالی را چالش پیش‌روی رتبه ‌بندی معلمان اعلام کردند.  اما ساعتی پیش خبر رسید که در جلسه امروز کمیسیون تلفیق 40 هزار میلیارد تومان برای رتبه بندی فرهنگیان در نظر گرفته شده است. از سوی دیگر امروز محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور از عزم دولت برای اجرای رتبه بندی خبر داده است. به گفته او  رسیدگی به وضعیت عزیزان شاغل در آموزش و پرورش هم در شعارهای انتخاباتی رییس‌جمهور بود و هم در بودجه سالانه ۱۴۰۱ مورد تأکید قرار گرفته و دولت مصمم است طرح رتبه‌بندی معلمان را به انجام برساند. به همین منظور به‌رغم اینکه لایحه دولت قبلی برای رتبه‌بندی معلمان دارای اشکالات و ایراداتی بود اما رییس‌جمهور تأکید کرد همان لایحه را به مجلس شورای اسلامی ارائه دهیم تا موضوع رتبه‌بندی به سرعت پیگیری شود و به نتیجه برسد.

افزایش ۶۰ درصدی اعتبار لایحه رتبه‌ بندی

بنا بر اخبار منتشر شده در جلسه امروز نوبت عصر کمیسیون تلفیق بودجه سال 1401 بودجه رتبه بندی معلمان از 25 هزار میلیارد تومان به 40 هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
 

 

بودجه رتبه بندی معلمان در سال ۱۴۰۱ افزایش یافت

سخنگوی کمیسیون تلفیق گفت: در جلسه نوبت عصر کمیسیون، در بودجه ۱۴۰۱ مبلغ ۴۰ هزار میلیارد تومان برای رتبه بندی معلمان تصویب شد.

«رحیم زارع» سخنگوی کمیسیون تلفیق در تشریح نشست نوبت عصر کمیسیون خبرداد؛ در  جلسه نوبت عصر کمیسیون ، در بودجه ۱۴۰۱ مبلغ ۴۰ هزار میلیارد تومان برای رتبه بندی معلمان تصویب شد.

 

پیگیری وضعیت رتبه بندی فرهنگیان از سوی دولت

محمد مخبر روز سه‌شنبه در آیین بهره‌برداری از ۲ هزار و ۹۵۰ پروژه آموزشی در سراسر کشور که همزمان و متمرکز در مدرسه کودکان استثنایی امام رضا (ع) در جنوب تهران عملیاتی شد، در بخشی از سخنان خود با اشاره به توجه ویژه دولت به وضعیت معلمان و کارکنان آموزش و پرورش گفت: به رغم مشکلات اساسی و کارشناسی لایحه رتبه‌بندی معلمان که در دولت قبل تهیه شده بود، رییس‌جمهور تأکید کرد همان لایحه به مجلس ارائه و موضوع رتبه‌بندی معلمان به سرعت به نتیجه برسد.

 

اوگفت: رسیدگی به وضعیت عزیزان شاغل در آموزش و پرورش هم در شعارهای انتخاباتی رییس‌جمهور بود و هم در بودجه سالانه ۱۴۰۱ مورد تأکید قرار گرفته و دولت مصمم است طرح رتبه‌بندی معلمان را به انجام برساند.

 

وی اضافه کرد: به همین منظور به‌رغم اینکه لایحه دولت قبلی برای رتبه‌بندی معلمان دارای اشکالات و ایراداتی بود اما رییس‌جمهور تأکید کرد همان لایحه را به مجلس شورای اسلامی ارائه دهیم تا موضوع رتبه‌بندی به سرعت پیگیری شود و به نتیجه برسد.

 

معاون اول رییس‌جمهور با اشاره به اینکه یکی از شعارهای محوری دولت مردمی سیزدهم را «عدالت» عنوان کرد و اظهار داشت: عدالت آموزشی یکی از مهم‌ترین شاخه‌های عدالت محسوب می‌شود و اگر در این بخش نتوانیم عدالت را مستقر کنیم در سایر بخش‌ها نیز تحقق عدالت میسر نخواهد شد.

 

 

 

تأمین اعتبار مالی چالش پیش‌روی رتبه‌بندی معلمان در سال ۱۴۰۰

رتبه‌بندی معلمان از اوایل دهه 90 مطرح شد و پس از یک دهه کش‌و‌قوس و حتی اجرای بخش‌هایی از قانون مدیریت خدمات کشوری با نام رتبه‌بندی معلمان، این لایحه در آخرین روزهای دولت دوازدهم به مجلس ارسال و پس از تصویب در مجلس برای اعلام نظر شورای نگهبان ارسال شد.

 

شورای نگهبان با اعمال اشکالاتی، لایحه رتبه‌بندی معلمان را برای رفع ابهامات به مجلس فرستاد. برخی از نمایندگان مجلس بر این باورند مشکل اصلی در بازگشت لایحه رتبه‌بندی از شورای نگهبان به مجلس، ایراد اصل 75 و تأمین بار مالی است که باید بین مجلس و دولت روی نوشتن موارد این قانون توافق نظر حاصل شود.

 

شورای نگهبان در اشکال به ماده 5 لایحه رتبه‌بندی معلمان ذکر کرده است: با توجه به اینکه تغییرات ایجاد شده نسبت به لایحه، منجر به افزایش بار مالی اجرای مصوبه خواهد شد، مغایر اصل 75 قانون اساسی شناخته شد.

 

هم‌اکنون کمیسیون آموزش مجلس در حال بررسی ابهامات و اشکالات لایحه رتبه‌بندی معلمان است و بهارستانی‌ها بر این باورند که تامین بار مالی چالش‌برانگیز شده است؛ پیش از این‌ حسین عرب اسدی، معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور درباره رتبه‌بندی معلمان گفته بود: یکی از نکاتی که دولت اعلام کرده این است که برای تغییرات فعلی برای امسال اعتبار پیش‌بینی نشده است و در بودجه سال آینده برای اجرای رتبه‌بندی 25 هزار میلیارد تومان لحاظ شده و از ابتدای سال آینده اجرا می‌شود.

 

یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش نیز در جدیدترین اظهار نظر خود در نوشهر درباره رتبه‌بندی معلمان گفته بود: برای اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان 26 هزار میلیارد تومان اعتبار پایدار پیش‌بینی شده و از سال آینده نیز قطعاً اجرایی می‌شود.

 

هم‌اکنون سرنوشت اجرای رتبه‌بندی معلمان از سال 1400 یا 1401 محل پرسش بسیاری از فرهنگیان است.

 

مهرداد ویس کرمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در اینباره در توییتر نوشته است: «دولت و مجلس مصمم به تحقق لایحه رتبه‌بندی معلمان هستند.

 

 بودجه رتبه‌بندی سال آینده در لایحه 1401 آمده است.

 

دولت می‌گوید برای امسال، رتبه‌بندی در قالب دیون پرداخت خواهد شد.

 

راهکار مسئله، صداقت و شفافیت مسئولان و صبر، واقع بینی و بصیرت معلمان است.»

 

با این وجود وزیر آموزش و پرورش شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی از جلسه روز یکشنبه در دولت برای رفع ایراد تأمین مالی رتبه‌بندی معلمان برای 6 ماهه دوم سال 1400 خبر داد.

 

او یادآور شد: در بودجه سال 1400 اعتباری را برای رتبه‌بندی معلمان تأمین نکرده بودند و منبع مالی موجود در بودجه ناپایدار است و درآمدی ندارد، گفت: شورای نگهبان به لایحه رتبه‌بندی معلمان اشکال اصل 75 وارد کرده است.

 

 

 

دولت بار مالی لایحه رتبه بندی معلمان را پذیرفت​

علی بهادری جهرمی در نشست خبری امروز خود، گفت: حذف یارانه دهک‌های پر درآمد متاثر از نظام توزیع یارانه است. مستمر باید دهک بندی خانوار‌ها بروزرسانی شود. معمولا در این شرایط پرمصرف‌ها یارانه بیشتری مصرف می‌کنند. این مسئله طبیعتاً تابع مجلس خواهد بود و باید منتظر ماند و دید که در قانون بودجه ۱۴۰۱ پیش‌بینی از سوی مجلس برای این قسمت صورت می‌گیرد یا نه.

 

سخنگوی دولت گفت: دولت اهل شنیدن سریع حرف‌ها و خواسته‌های به‌حق است، عادلانه‌کردن پرداخت‌ها و مزایای کارکنان یکی از همین مطالبات به‌حق است.

 

بهادری‌جهرمی گفت: رییس جمهور به سازمان اداری استخدامی دستور داده است که لایحه عادلانه کردن پرداخت‌ها را تنظیم کنند. تنظیم و نهایی کردن این لایحه با استفاده از نظرات کارشناسی به صورت شبانه‌روزی پیش می‌رود.

 

وی افزود: علی رغم اینکه لایحه رتبه‌بندی معلمان بدون کار کارشناسی در روز‌های آخرین دولت قبل ارائه شد، اما دولت با متن لایحه دولت قبل موافقت کرد و بار مالی را پذیرفت. باید دید مجلس چه راهکاری برای حل این مشکل به حق معلمان تدبیر خواهد کرد.

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: