صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۱:۲۲ - ۲۳ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 April 12
کد خبر: ۱۲۹۱۲۰

درمان یک بیماری بسیار نادر با خوردن قهوه!

نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که مصرف کافئین برای بیماران مبتلا به دیسکینزی مرتبط با ژن ADCY ۵ تاثیرات مثبتی دارد.

به گزارش راهبرد معاصر، موسسه مغز فرانسه همراه با موسسه "اینسرم" و گروهی از بیمارستان‌های پاریس در تحقیقاتی قابلیت‌های کافئین را در درمان یک بیماری عصبی نادر نشان دادند.

این مطالعه که در مجله "Movement Disorder" و تخصصی در علوم اعصاب منتشر شده است، با هدف تایید داده‌های اولیه جداگانه در مورد اثربخشی قهوه در مواجهه با اختلالات حرکتی شناخته شده به نام "دیسکینزی" مرتبط با ژن ADCY ۵ انجام شد. اختلال حرکتی، وضعیت نادر و ناتوان کننده‌ای برای بیمار است و درمان مناسبی برای این بیماری وجود ندارد.

سه سال پیش، پزشکان فرانسوی، از جمله دانشمندان علوم اعصاب، امانوئل فلامن رز و اورلی مینوریه، اتفاقی متوجه شدند که کافئین در یک بیمار کودک تأثیر مثبتی داشته است. در این اکتشاف، یک کودک ۱۱ ساله مقداری قهوه عادی نوشیده و سپس به صورت ناخواسته قهوه بدون کافئین نوشیده بود که عملا به عنوان یک دارونما به شمار آمد، اما این مسئله فقط برای یک مورد خاص تجربه شده بود.

برای اثبات نتیجه باید موارد متعدد دیگر نیز آزمایش می‌شد. بنابراین، مینوریه همراه با فلامن رز، داده‌های ۳۰ بیمار را که کافئین مصرف کرده بودند، مورد مطالعه قرار دادند. در این آزمایش مشخص شد که مصرف کافئین، عوارض این بیماری حرکتی را در ۲۶ بیمار بهبود بخشیده و در مقابل ۳ بیمار را با تشدید عوارض مواجه کرده است.

نتایج این فرضیه تأیید می‌کند که مصرف کافئین برای بیماران مبتلا به دیسکینزی مرتبط با ژن ADCY ۵ تاثیرات مثبتی دارد.

این مطالعه بر روی نمونه‌های محدودی انجام شده است، بنابراین نتوانسته رابطه مستقیمی بین عامل و معمول برقرار کند؛ به گفته محققان همین نمونه محدود با توجه به ماهیت نادر و خطرناک این بیماری، ضروری است.

با توجه به نادر بودن موارد ابتلا به دیسکینزی مرتبط با ADCY ۵ و این واقعیت که کافئین جزئی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره است، انجام یک مطالعه سنتی بر روی نمونه‌های تصادفی این نوع بیماری با استفاده از دارونما بسیار دشوار است.

برچسب ها
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: