صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۱۸:۱۶
  • شنبه ۱۹ شهريور ۱۴۰۱
  • Saturday 10 September 2022
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۴ - ۱۷ آذر ۱۳۹۷ - 2018 December 08
کد خبر: ۱۳۰۴
تعداد نظرات: ۱ نظر

آیا امیر قطر در نشست ریاض شرکت می‌کند؟

در حالی‌که تنها یک روز به برگزاری سی و نهمین دور از نشست شورای همکاری خلیج‌فارس مانده، اما دوحه به رغم دعوت رسمی پادشاه سعودی موضع رسمی خود درباره مشارکت «شیخ تمیم بن‌حمد» امیر قطر در این نشست را اعلام نکرده است.

به گزارش راهبرد معاصر؛ به نقل از روسیا الیوم، در حالی‌که تنها یک روز به برگزاری سی و نهمین دور از نشست شورای همکاری خلیج‌فارس مانده، ولی دوحه موضع رسمی خود درباره مشارکت «شیخ تمیم بن‌حمد» امیر قطر در این نشست را اعلام نکرده است.


بر این اساس، امیر قطر، عصر جمعه به سفر سه روزه خود به مالزی پایان داد و به کشورش بازگشت.


شیخ تمیم، روز پنجشنبه پس از دیدار با «ماهاتیر محمد» نخست‌وزیر مالزی، در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «فرصتی ویژه و انگیزه‌ای بزرگ برای رغبت کشورهای‌مان در به‌کارگیری توان مشترک‌‌در خدمت اهداف ملت‌های‌ ماو ملت‌های منطقه بود.»


ناظران در آستانه نشست شورای همکاری خلیج‌فارس در ریاض، این سوال را مطرح می‌کنند که آیا دعوت «سلمان بن‌عبدالعزیز» پادشاه سعودی از امیر قطر برای حضور در این نشست، به تنش‌ها در این شورا کاهش خواهد داد یا این‌که بحران را تشدید خواهد کرد.


کارشناسان سیاسی در امور کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس معتقدند که حضور امیر قطر در نشست شورای همکاری خلیج‌فارس و دیدار با ملک سلمان به کاهش سطح تنش موجود بین این دو کشور منجر خواهد شد در حالی‌که عدم حضور وی در این نشست، بحران را تشدید خواهد کرد. با این حال، آنها می‌گویند دعوت سعودی یک اقدام دیپلماتیک- پروتکلی است و رغبت 4 کشور تحریم‌کننده قطر (عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر) در حل و فصل بحران 18 ماهه را نشان نمی‌دهد. به‌ویژه این‌که ملک سلمان این دعوت را مستقیما به امیر قطر ارسال نکرده است، بلکه این دعوت‌نامه از طریق «عبداللطیف بن‌راشد الزیانی» دبیرکل شورای همکاری خلیج‌فارس تحویل «سلطان بن‌سعد المریخی» وزیر دولت قطر در امور خارجی شده است.


از این‌رو، خبرگزاری آمریکایی «بلومبرگ»، چهارشنبه در گزارشی نوشت که تصمیم دوحهبه خروج از سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) مقدمه‌چینی برای خروجش از شورای همکاری خلیج‌فارس محسوب می‌شود تا بدین ترتیب، به استقلال بیشتر و خروج از هیمنه سعودی دست یابد.


نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
صادق
۰۲:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۸
امیر قطر وکشور دراین اجلاس شرکت مکند چرا چون قطر سال ۲۰۲۲ جام جهانی در ان کشور برگزار می شود ونیاز ب همسایگان دارد ۱۰۰٪ نیاز ب عربستان دارد