صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۲۱:۵۴ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 14
کد خبر: ۱۳۸۴۴۶

انتخاب اعضای هیات ممیزه رتبه بندی معلمان در سطح استان ها + سند

وزیر اموزش و پرورش اعضای هیات ممیزه رتبه بندی معلمان در سطح استان ها را انتخاب کرد.

به گزارش راهبرد معاصر شواهد نشان می دهد که از روز دوشنبه ۲۳ خرداد ماه ، وزیر آموزش و پرورش در ابلاغ های جداگانه ای ، مدیران کل اموزش و پرورش استان ها را به عنوان رئیس هیات ممیزه استانی برای اجرای رتبه بندی معلما کرده است.

نکته قابل توجه اینکه رتبه دانشیار معلم( رتبه ۴ ) باید توسط هیات ممیزه استانی تایید شود و رتبه استاد معلم توسط وزارت آموزش و پرورش تایید می شود .
بنابراین در فرایند کسب این رتبه ها سخت گیری بیشتری صورت می گیرد.

 

 

 

نماینده چناران:مبنای نقدها به طرح رتبه بندی معلمان ناشی از شبهات فضای مجازی است

نماینده مردم چناران، گلبهار و طرقبه- شاندیز در مجلس شورای اسلامی گفت: نقدهای مطرح شده در مورد طرح رتبه بندی معلمان مبتنی بر دیدگاه‌های غیرکارشناسی و شبهات منتشر شده در فضای مجازی است و فرهنگیان باید نقدهای کارشناسی شده را مد نظر داشته باشند.

حسین امامی راد روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: وقتی با منتقدان و همکاران فرهنگی که به طرح رتبه بندی ایراد دارند صحبت می کنیم متوجه می شویم ۹۹ درصد از منتقدان حتی یک بار قانون یا آئین نامه اجرایی رتبه بندی معلمان را مطالعه نکرده اند و مبنای نگرانی خود را مطالب مطرح شده در فضای مجازی پیرامون این قانون عنوان می کنند.

وی ادامه داد: رتبه بندی معلمان از سال ۸۸ در مجالس مختلف مطرح بود اما نتیجه ای حاصل نشد اما این مجلس کار بزرگی انجام داد و لایحه دولت برای رتبه بندی معلمان را پس از ۱۲ سال تصویب کرد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: این قانون هم اکنون برای اجرایی شدن در دست دولت است و وزارت آموزش و پرورش با حضور ۲ ناظر از کمیسیون آموزش مجلس در حال تدوین آئین نامه اجرایی آن است.

امامی راد به تامین کامل بودجه ۳۸ هزار میلیارد تومانی این قانون اشاره کرد و افزود: زمینه برای اجرای این قانون فراهم است و دولت باید فقط در اجرای نهایی آئین نامه تعجیل کند و معتقدیم اجرا در حال به تعویق افتادن است.

وی زمان اجرای قانون رتبه بندی معلمان را از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ اعلام کرد و گفت: از مجموع ۳۸ هزار میلیارد تومان بودجه قانون یاد شده، ۱۲.۵ هزار میلیارد تومان  مربوط به شش ماهه دوم سال قبل و بقیه مربوط به بودجه سال جاری اجرای رتبه بندی معلمان است.

نماینده مردم چناران، گلبهار و طرقبه- شاندیز در مجلس شورای اسلامی گفت: این قانون برای نخستین بار اجرایی می شود و ممکن است اشکالاتی داشته باشد از این رو مردم و به ویژه فرهنگیان نباید به مطالب منتشر شده در فضای مجازی توجه کنند هرچند تلاش شده نواقص اجرای قانون رتبه بندی به حداقل برسد اما ابتدا باید این قانون اجرا و نواقص احتمالی شناسایی گردد تا در سال آینده اشکالات احتمالی برطرف شود.

حجت الاسلام و المسلمین احمد حسین فلاحی درباره آخرین وضعیت اجرای رتبه بندی معلمان گفت: حجت الاسلام و المسلمین فلاحی ادامه داد: «قانون رتبه بندی معلمان تصویب و به تایید شورای نگهبان رسید همچنین منابع مالی آن مشخص و ابلاغ شده است. ارگانی که باید رتبه بندی معلمان را به سرانجام برساند سازمان برنامه و بودجه است. اجرای رتبه‌بندی با توجه به دامنه وسیع معلمان کشور، فرایندی زمان‌بر است اما معلمان امیدوار باشند به زودی این قانون به مرحله اجرا خواهد رسید.»
عضو کمیسیون آموزش تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی توضیح داد: «حداقل حقوق یک معلم بعد از اجرای رتبه‌بندی به حدود ۸ میلیون تومان می‌رسد هرچند که در شرایط فعلی حقوق اکثر معلمان حدود ۴ میلیون تومان است. البته کف حقوق در سال آینده با مصوبه اخیر مجلس ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است اما اگر رتبه‌بندی معلمان جنبه اجرایی پیدا کند کف حقوق آنان به ۸ میلیون تومان خواهد رسید. این در حالی است که عمده معلمان دارای رتبه ۲ و ۳ هستند.»

رتبه بندی معلمان از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ ، در سال ۱۴۰۱

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس خاطرنشان کرد: «رتبه‌بندی قطعاً از همان ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۰ برای معلمان اعمال می‌شود. ممکن است کمی اجرای این قانون دیر یا زود داشته باشد اما قطعاً به نتیجه خواهد رسید سازمان برنامه و بودجه اگر هزینه اجرای رتبه بندی فرهنگیان را تخصیص دهد خیلی زودتر این قانون اجرایی خواهد شد.»
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اهمیت موضوع رتبه بندی معلمان گفت: «رتبه بندی باعث می‌شود هم کیفیت آموزشی افزایش پیدا کند و هم در نظام آموزش و پرورش ایجاد شایستگی را شاهد باشیم؛ علاوه بر این هم در نظام آموزش و پرورش ایجاد شایستگی را شاهد خواهیم بود تا ‌بر اساس آن شایستگی‌ها، مشکلات معیشتی معلمان رفع شود.»
رتبه بندی معلمان بدون آزمون رتبه بندی
صادق ستاری فرد در گفت‌وگو با تسنیم درباره رتبه بندی معلمان اظهار کرد: امروز در جلسه هیئت دولت با حمایت رئیس‌جمهور آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان تصویب شد.
وی افزود: فرآیند اجرا بلافاصله پس از ابلاغ رئیس جمهور در مهلت مقرر قانونی آغاز می‌شود.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: با موافقت هیئت وزیران ارزیابی برای احراز رتبه‌ها صرفاً بر اساس شایستگی‌های عمومی، حرفه‌ای، تخصصی و تجربه مبتنی بر مستندات مربوط بدون انجام آزمون توسط وزارت آموزش و پرورش و با استفاده از ظرفیت هیئت‌های ممیزه انجام خواهد شد.

 

 

رتبه بندی معلمان در یک قدمی اجرا 

عبدالرضا مصری، اظهار کرد: در مجلس شورای اسلامی طرح رتبه بندی معلمان تصویب و ابلاغ شده است و اعتبار خوبی برای آن در نظر گرفته شده و در سال جاری اجرا می‌شود.
وی افزود: در طرح رتبه‌بندی معلمان هر معلم بر اساس ظرفیت، توانایی و خدماتی که ارائه داده در رتبه‌ای قرار می‌گیرد و با عدالت و به معنای واقعی رتبه‌بندی انجام می‌شود.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مهم‌ترین دغدغه آموزش و پرورش تربیت نسل پویا و بالنده است و هرچه مشورت بین والدین و مراکز آموزشی بیشتر باشد در شکل‌گیری و استخوان‌بندی فکری دانش‌آموز به عنوان آینده‌ساز کشور اثرات مثبت بیشتری دارد.
مصری در خصوص حق مناطق جنگی بازنشستگان ادارات، بیان کرد: در هیچ یک از استان‌های مرزی حق مناطق جنگی برای بازنشستگان پرداخت نشده و برای نیروهای مسلح شاغل نیز این حق در نظر گرفته نشده است و بر اساس آخرین صحبت‌ها گفته شده که در خردادماه سال جاری پرداخت می‌شود.

عضو کمیسیون آموزش تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی درباره آخرین وضعیت اجرای رتبه‌بندی معلمان پرداخت.
حجت الاسلام و المسلمین احمد حسین فلاحی درباره آخرین وضعیت اجرای رتبه بندی معلمان گفت: حجت الاسلام و المسلمین فلاحی ادامه داد: «قانون رتبه بندی معلمان تصویب و به تایید شورای نگهبان رسید همچنین منابع مالی آن مشخص و ابلاغ شده است. ارگانی که باید رتبه بندی معلمان را به سرانجام برساند سازمان برنامه و بودجه است.
اجرای رتبه‌بندی با توجه به دامنه وسیع معلمان کشور، فرایندی زمان‌بر است اما معلمان امیدوار باشند به زودی این قانون به مرحله اجرا خواهد رسید.»


حداقل حقوق معلمان بر اساس رتبه بندی ۱۴۰۱

عضو کمیسیون آموزش تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی توضیح داد: «حداقل حقوق یک معلم بعد از اجرای رتبه‌بندی به حدود ۸ میلیون تومان می‌رسد هرچند که در شرایط فعلی حقوق اکثر معلمان حدود ۴ میلیون تومان است. البته کف حقوق در سال آینده با مصوبه اخیر مجلس ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است اما اگر رتبه‌بندی معلمان جنبه اجرایی پیدا کند کف حقوق آنان به ۸ میلیون تومان خواهد رسید. این در حالی است که عمده معلمان دارای رتبه ۲ و ۳ هستند.»

نحوه رتبه بندی معلمان و صدور احکام فرهنگیان ۱۴۰۱

نحوه رتبه بندی معلمان و صدور احکام فرهنگیان در سال ۱۴۰۱ به نقل از معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش شرح داده شد. ایشان آخرین وضعیت اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان و ساماندهی وضعیت نامناسب بیمه این قشر را تشریح کرد:
با توجه به مطالبات معلمان پیرو اجرای طرح‌های حمایتی از جمله طرح رتبه‌بندی توسط وزارت آموزش و پرورش به سراغ قاسم احمدی لاشکی معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش و نماینده تام‌الاختیار وزیر رفتیم تا شیوه اجرائی شدن این طرح را بررسی کنیم
معلمان از جمله اثرگذارترین اقشار در ارتقای سطح علمی، فرهنگی و تربیتی جامعه هستند و همه آن‌ها در تمامی رویدادهای سیاسی و فرهنگی حضور فعال و اثرگذار داشته و دارند لذا توجه بیشتر به مطالبات این قشر در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفته است.
از جمله موضوعات نگران‌کننده‌ این قشر خدوم وضعیت بیمه‌های درمانی است که جزو حداقل‌های نیاز معلمان است و متاسفانه وضعیت مطلوبی را در این حوزه در سنوات گذشته و در حال حاضر شاهد نیستیم و در این موضوع جایگاه والای معلم لحاظ نشده که این مسئله موجب شده وزیر آموزش و پرورش در راستای ساماندهی بیمه‌های درمانی به صورت جدی اقدام کند و خوشبختانه برنامه‌ریزی‌های دقیق صورت گرفته به ثمر نشسته و با پیگیری‌های مبسوط این مشکل به زودی مرتفع خواهد شد.
مسئله دیگر بحث رتبه‌بندی معلمان می‌باشد که آموزش و پرورش با جدیت به دنبال اجرائی کردن آن است که بلافاصله پس از تصویب نهایی و رفع نواقص در دستور کار قرار خواهد گرفت.
از نظر من تعویق ۱۰ ساله برای اجرائی کردن این طرح واقعا زیبنده نیست اما این اطمینان را می‌دهم وزارت آموزش و پرورش با جدیت تمام در حال پیگیری این طرح مهم بوده است و دولت، مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان عزم جدی برای تسریع در اجرای این طرح دارند.
در خصوص اجرای این طرح قانون‌گذار صریحا مشخص کرده آیین‌نامه این طرح ظرف مدت یک ماه توسط وزارت آموزش و پرورش با همکاری سازمان امور اداری و استخدامی سازمان برنامه و بودجه و ۲ نفر از نمایندگان عضو کمیسیون آموزش تحقیقات و فناوری به عنوان ناظر تهیه شود که ظرف یک ماه انجام و برای تصویب به دولت ارسال شد.
به دولت سه ماه مهلت داده شد که روزهای پایانی است و کمیسیون امور عمومی و منابع انسانی جلسات بسیاری گذاشت و پیش‌نویس اولیه آماده شد و امروز قرار بود در صحن علنی مجلس بررسی شود و به نظرم برای یک‌شنبه هفته آینده می‌شود آن را نهایی کرد.
آمادگی کامل اجرائی کردن این طرح از سوی وزارت وجود دارد و با توجه به مهلت داده شده منتظر هستیم که دولت تاییدیه این پیش‌نویس را به ما ابلاغ کند به طوری که وزیر به تمامی استان‌ها و ۷۵۰ رئیس اداره کار تنظیم اطلاعات معلمان زیرمجموعه خود را بر اساس امتیاز ابلاغ کرده است.
ما در این طرح موظفیم که ۸۰۴ هزار معلم را بر اساس امتیازاتی که کسب می‌کنند به گروه‌های پنج‌گانه آموزشیارمعلم، مربی معلم، استادیار معلم و دانش‌یار معلم و استاد معلم تقسیم کنیم و بر اساس موافقت صورت گرفته از ادارات آموزش و پرورش و نظر هیئت ممیزه، احکام معلمان زده خواهد شد و کار آغاز می‌شود.
مرحله اول مرحله استقرار است و مرحله دوم مرحله استمرار یا ارتقا خواهد بود که پنج سال بعد مجدد با توجه به امتیازات کسب شده در طی این مدت رتبه معلمان تغییر می‌کند.

الهام کاظمی

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: