صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

میقات مدیا

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۰۶:۰۸
  • يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
  • Sunday 19 May 2024
تاریخ انتشار: ۰۷:۲۰ - ۲۸ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 19
کد خبر: ۱۴۲۸۸۵
سید رضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» بررسی کرد:

ملاحظات ازسرگیری روابط ایران و امارات

سید رضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه اماراتی‌ها باید بدانند جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه زیر بار حضور رژیم صهیونیستی برای بازیگری بیشتر در منطقه نمی‌رود، گفت: تلاش موجودیت غاصب و شروری مانند رژیم صهیونیستی برای عادی‌سازی روابط با کشورهای منطقه ازجمله موضوعاتی است که در معادلات سیاسی جمهوری اسلامی با امارات لحاظ می‌شود.

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ امارات متحده عربی بعد از هفت سال تصمیم گرفته بار دیگر سطح روابط خود با ایران را در عرصه سیاسی گسترش دهد و این روابط را به سطح سفیر ارتقا دهد؛ چنان‌که در همین راستا روز جمعه 24 تیرماه انور قرقاش، مشاور رئیس دولت امارات در امور دیپلماتیک در گفت‌وگویی رسانه ای خبر داد، ابوظبی به دنبال فرستادن سفیر به تهران و ازسرگیری روابط با ایران است.

 

این دیپلمات ارشد اماراتی در این گفت‌وگو که همزمان با سفر جو بایدن به سرزمین‌های اشغالی و در آستانه برگزاری نشست جده در عربستان با حضور رئیس‌جمهور آمریکا منتشر شد، تصریح کرد: ابوظبی به دنبال ایجاد هیچ محوری علیه هیچ یک از کشورهای منطقه به ویژه ایران نیست. ابوظبی از هر طرحی که بدون هدف قرار دادن کشور ثالث از ما محافظت کند، استقبال می کنیم.



سید رضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» درباره درخواست امارات برای بازگشایی سفارت در ایران و ازسرگیری روابط سیاسی با جمهوری اسلامی گفت: کشورهای عربی منطقه به خوبی به این موضوع واقفند ایران نسبت به بسیاری از کشورهای عربی دست بالا را دارد، زیرا کشورمان از سامانه‌ موشکی و حمایت متحدان نظامی خود از پنج کشور دنیا برخوردار است. قدرت و تأثیرگذاری جمهوری اسلامی در منطقه به قدری بالاست که بسیاری از کشورهای عربی ازجمله مصر می‌خواهند روابط خود را با ایران ازسر بگیرند.

 

وی افزود: اردن به دنبال باز کردن صفحه جدیدی از روابط خود با ایران است و وزیر امور خارجه این کشور تأکید کرد با ما دشمنی ندارد. از سوی دیگر میان ایران با قطر و مسقط روابط محکمی برقرار است. علاوه بر این، عربستان مایل به ازسرگیری مذاکرات با ایران برخلاف آنچه تصور می‌شود، است.

 

کارشناس مسائل منطقه بیان کرد: بسیاری از کشورها به‌ویژه کشورهای حاشیه جنوبی خلیج‌فارس نمی‌خواهند وارد نوعی درگیری با ایران شوند، زیرا می‌دانند ایران نفوذ دارد و در زمینه موشکی و پهپادی قوی است، بنابراین به نفع همه کشورهای منطقه است روابط خود با ایران اسلامی را تقویت کنند و امارات نیز از این امر پیروی خواهد کرد.

 

سید رضا صدرالحسینی درباره درخواست امارات برای بازگشایی سفارت در ایران اسلامی گفت: درخواست باز شدن سفارت امارات در تهران که به‌وسیله مقام‌های ارشد سیاست خارجی این کشور بیان شده و احتمالاً وزیر امور خارجه امارات نیز به تهران سفر خواهد کرد، در قالب مسائل منطقه‌ای باید بررسی شود. 

 

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه رابطه سیاسی خود را با هیچ طرفی به جز رژیم صهیونیستی و رژیم آپارتاید حاکم بر آفریقای جنوبی  قطع نکرد، اما امروز بهترین ارتباطات را با  کشور آفریقای جنوبی بعد از سرنگونی نظام آپارتاید دراین کشور دارد. جمهوری اسلامی هیچ ابایی از برقراری ارتباط هم‌سطح با کشورهای مختلف ندارد و نخواهد داشت، به طوری که این موضوع در قانون اساسی جمهوری اسلامی در بخش سیاست خارجی تصریح شده که جمهوری اسلامی می تواند با همه کشورهای غیر معاند رابطه سیاسی داشته باشد. 

 

صدرالحسینی گفت: ایران با کشورهایی که قائل به برقراری رابطه متوازن و هم سطح باشند تعاملی دو سویه و مطلوب برقرار می کند، به همین دلیل به نظر می آید کشورهای منطقه که در سال های گذشته به بهانه های مختلف ارتباط خود را با ایران کاهش دادند یا قطع کرده بودند، امروز با مشاهده قدرت و اقتدار جمهوری اسلامی در منطقه و در نظام بین الملل، علاقه مند به برقراری روابط در سطح بالاتری هستند که امارات نیز از این قاعده مستثنی نیست. 

 

وی عنوان کرد: امارات کشوری است که فقط در زمینه برخورداری از منابع انرژی شناخته شده و سیاست های در پیش گرفته به‌وسیله ابوظبی دنباله ای از سیاست های کلان کشورهای منطقه غرب آسیا و خلیج فارس است. در حال حاضر این کشور نیاز به برقراری ارتباط با کشور مقتدر، مستقل و توانمندی چون جمهوری اسلامی را احساس کرده است، زیرا قطع ارتباط  با ايران زیان های بزرگی برای  امارات ایجاد می کند.

 

این کارشناس سیاست خارجی گفت: هر چند رسانه های غربی ممکن است در عملیات روانی رسانه های خود واقعیت را وارونه بیان کنند، اما واقعیت این است که کشورهای منطقه نیازمند ارتباط با جمهوری اسلامی هستند و امارات از این قاعده مستثنی نیست، زیرا بخش عمده‌ای از جغرافیای منطقه در اختیار جمهوری اسلامی است و بدون نظر ایران هیچ حرکتی در منطقه قابل اجرا نخواهد بود.

 

وی افزود: اماراتی ها تلاش می کنند به شکلی بتوانند جمهوری اسلامی را در مسائل سیاست منطقه‌ای خود شریک کنند، از ایران برای حل برخی مشکلات کمک بگیرند و از توانمندی‌های جمهوری اسلامی استفاده کنند. البته اماراتی ها  باید مراقب تأثیرپذیری از شورای منحله همکاری خلیج فارس که همچنان با آمریکایی ها صحبت از جزایر ایرانی می کنند باشند و از بیان مباحث نادرست و تاکید بر مواردی که مانع از تقویت ارتباط سازنده میان دو کشور می شود، خودداری کنند. 

 

صدرالحسینی درباره فرصت دادن به رژیم غاصب صهیونیستی برای بازیگری بیشتر به‌وسیله امارات گفت: اماراتی ها باید بدانند جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه زیر بار حضور رژیم صهیونیستی برای بازیگری بیشتر در منطقه نمی رود. تلاش موجودیت غاصب و شروری مانند رژیم صهیونیستی برای عادی‌سازی روابط با کشورهای منطقه ازجمله موضوعاتی است که در معادلات سیاسی جمهوری اسلامی با امارات لحاظ می‌شود. 

 

وی افزود: ایران از گفت‌وگو با مسئولان و حاکمان امارات ابایی ندارد، اما در موضوعات کلان منطقه به خصوص مسائل امنیتی، به ویژه دادن امکانات به رژیم صهیونیستی به‌وسیله امارات برای شرارت را هیچ‌گاه نمی پذیرد و این موضوع جزیی از ملاحظاتی است که از آن به هیچ وجه عبور نمی کند. 

نظر شما