صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۲۳:۱۹
  • چهارشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
  • Wednesday 10 May 2023
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۷ - ۰۹ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 February 28
کد خبر: ۱۷۴۹۶۶

بیانیه مشترک علیه ایران در شورای حقوق بشر

گروهی از کشورهای تحت حمایت غرب و رژیم صهیونیستی در پایان پنجاه و دومین نشست شورای حقوق بشر در ژنو بیانیه‌ای مشترک علیه آنچه «استفاده از مجازات اعدام درایران» خوانده شده صادر کردند.

به گزارش راهبرد معاصر در این بیانیه مشترک که ۵۳ کشور به علاوه رژیم صهیونیستی از آن حمایت کرده‌اند آمده است: «ما عمیقاً بابت استفاده از مجازات اعدام در ایران نگران هستیم.»

حامیان این بیانیه مشترک همچنین از ایران خواسته‌اند با مکانیسم‌های شورای حقوق بشر و از جمله «هیئت حقیقت‌یاب این شورا» همکاری‌های لازم را به عمل بیاورد.

کارشناسان انجام چنین اقداماتی از سوی کشورهای غربی را ادامه جنگ ترکیبی دولت‌های غربی در بحبوحه ناامیدی کشورهای غربی از وادار نمودن ایران به پذیرش توافق مطلوب غرب با پیگیری سیاست‌های فشار حداکثری می‌دانند.

آخرین دور مذاکرات رفع تحریم‌های وین مردادماه سال جاری در وین برگزار شد اما بعد از آن دچار وقفه شده است تحلیلگران می‌گویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماه‌های گذشته بوده است.

کشورهای غربی از طریق به راه انداختن جنگ رسانه‌ای-تبلیغاتی طی ماه‌های گذشته در تلاش بوده‌اند مقاومت ایران برای پافشاری در خصوص منافع این کشور را بشکنند. جمهوری اسلامی ایران راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها، اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام و رفع ادعاهای پادمانی آژانس اتمی را اصلی‌ترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبه‌ای که در ازای برخی محدودیت‌ها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی می‌داند و آن را می‌پذیرد.

برپایی جنجال رسانه‌ای درباره احتمال اقدام برای ممنوع کردن سپاه در کشورهای عضو اتحادیه اروپا که چند هفته قبل انجام شد بخش دیگری از همین تلاش‌ها برای ایران‌هراسی علیه ایران بود.

رسانه‌های مختلف غربی در چند هفته گذشته گزارش داده بودند اعضای اتحادیه اروپا قصد دارند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً «تروریستی» قرار دهند. با وجود این، این کشورها پس از گذشت چند روز از این طرح جنجالی عقب‌نشینی کردند.

نخستین بار، روزنامه فایننشال‌تایمز گزارش داد که انگلیس خواستار ممنوع کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است، اما اندکی بعد یک نهاد نظارتی در این کشور در خصوص عواقب چنین اقدامی هشدار داد.

چندی بعد روزنامه تایمز انگلیس امروز پنجشنبه گزارش داده لندن برنامه‌های خود برای غیرقانونی اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را متوقف کرده است./فارس

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: