صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

میقات مدیا

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۱۸:۳۰
  • دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
  • Monday 20 May 2024
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۲ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 11
کد خبر: ۱۸۸۶۸۵

تابعیت ۸۰ درصد کودکان کار «ایرانی» نیست

عضو شورای شهر تهران به 22 خرداد روز جهانی مبارزه با کار کودکان اشاره کرد و گفت: 80 درصد کودکان کار ایرانی نیستند.

به گزارش راهبرد معاصر، پرویز سروری نائب رئیس شورای شهر تهران در جلسه امروز شورای شهر تهران در خصوص بازگشایی سفارت‌های ایران و عربستان، گفت: این اتفاق نشان دهنده دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران است که کشورهایی که به تجزیه و فروپاشی ایران فکر می کردند امروز مجبور شدند راه تعامل را به جای تقابل با جمهوری اسلامی انتخاب کنند.

 

به گفته سروری، امروز هر سفارتخانه‌ای در تهران ایجاد می شود موشک قدرتمندی است و تمام این موارد نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی دارای دیپلماسی بازدارندگی است و کسانی که با تقویت اغتشاشات به دنبال بی ثباتی در کشور بودند امروز در اوج بی ثباتی در رژیم اشغالگر اسرائیل زندگی می کنند.

 

وی اضافه کرد: آنها آتشی برای سوزندان ما ساخته بودند که امروز خودشان را می سوزاند امروز مقاومت برگ برنده منطقه است و همه باید در این مسیر حرکت کنند.

 

احداث کافی شاپ در عمارت عین الدوله

میثم مظفر عضو شورای اسلامی شهر تهران در تذکر پیش از دستور خود در صحن علنی شورای شهر تهران در خصوص آخرین وضعیت عمارت عین الدوله واقع در محله هروی گفت: در وضعیت فعلی از ظرفیت این بنا استفاده بهینه نمی شود و این عمارت تاریخی با حداقل کارایی مورد بهره برداری است.

 

وی به بازدیدی که از این عمارت تاریخی داشت اشاره کرد و گفت: این عمارت خالی از مراجعه کننده بود و هیچ تابلوی اطلاع رسانی نداشت. اداره حجم سازمان زیباسازی با 7 پرسنل در برخی اتاق ها مستقر هستند؛ این عمارت می تواند تبدیل به مرکز آموزشی و توانمند سازی در حوزه مجسمه شود و هنرجویان و هنرمندان در زمینه تولید مجسمه مفهومی و حجمی در این مکان آموزش ببینند.

 

عضو شورای شهر تهران در ادامه گفت: مشکل دیگر این است که سازمان زیباسازی بخشی از محوطه و حیات این ملک تاریخی را به یک سرمایه گذار داده و آنها در حال کندن زمین و احداث سازه فلزی برای ساخت کافی شاپ هستند و این مغایر با اصول مراکز نگهداشت بناهای تاریخی است.

 

به گفته مظفر، بهای اندکی هم از پیمانکار برای کافی شاپ گرفته اند و همین موضوع محل سوال است با چه منطقی در آمدی این مجموعه در اختیار پیمانکار است و سازه ای مغایر فضای تاریخی در حال احداث است. انتظار است شهرداری در انعقاد قرارداد و تناسب با کاربری تجدید نظر کند و برای بهره وری این ساختمان اقداماتی کند.

 

سقوط درختان خشک بر روی خودروی شهروندان

در ادامه جلسه سوده نجفی عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران در تذکری به بارش باران و طوفان در چند روز اخیر در تهران اشاره کرد و گفت: این حادثه خسارت در شهر برجا گذاشت. سقوط درختان بر اثر وزش شدید باد بود و عمدتا این درختان خشک بودند و به دلیل عدم رفع خطر این درختان برای بر روی خودروهای شهروندان سقوط کردند.

 

نجفی گفت: از شهرداری می خواهم نسبت به رفع خطر این درختان اقدام کند و منظور از رفع خطر قطع درختان نیست؛ بلکه شناسایی و انجام اقدامات ایمنی لازم در موقع وزش باد است.

 

80 درصد کودکان کار اتباع خارجی هستند

وی در بخش دیگر صحبت هایش به 22 خرداد روز جهانی مبارزه با کار کودکان اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات موجود در شهر تهران کودکان کار و خیابانی هستند این افراد به دلیل آزارهای مثل کتک، توهین، تحمل گرما و سرما، گرسنگی و ... دچار مشکلات جسمی و روحی می شوند.

 

نجفی با بیان اینکه حضور این کودکان مشکلاتی را برای شهر و شهروندان ایجاد می کند، گفت: متاسفانه در سیستم اجرایی کشور وقتی قرار است یک اقدام قابل توجه انجام نشود چندین سازمان درگیر می شوند و ساماندهی کودکار کار شامل همین مورد است. نهادهای مثل وزارت کشور، شهرداری، وزارت کار ، نیروی انتظامی، بیمه خدمات درمانی، تامین اجتماعی، صدا و سیما، هلال احمر، بهزیستی و کمیته امداد در این زمینه وظیفه دارند و باید بر اساس وظایف سازمانی نسبت به ارائه تمام و بخشی از خدمات اقدام کنند.

 

عضو شورای شهر تهران ادامه داد: با وجود این همه متولی آمار کودکان کار در کشور و به ویژه در تهران روز به روز بیشتر می شود و هنوز هم یک نهاد مشخص متولی ساماندهی نیست. بر اساس آمار غیر رسمی یک جا گفته شده 14 هزار و یک جا گفته شده 70 هزار کودک کار وجود دارد و 80 درصد کودکان اتباع خارجی هستند.

 

عضو شورای شهر تهران گفت: سوال من این است چرا نهادهای مربوطه اجازه ورود کودکان را از کشورهای دیگر می دهند .وقتی 80 درصد کودکان کار ایرانی نیستند پس عزمی هم برای برخورد با این افراد نیست. اگر عزمی بود باید در مرحله اول از ورود اتباع جلوگیری شود و بعد با باندها و شبکه های که این افراد را برای مقاصد اقتصادی خود هدایت می کنند برخورد قاطع شود اگر این کار نشود شاهد افزایش بیشتر کودکان کار خواهیم بود.

 

مشکلات 400 ساله محله فرحزاد

بر اساس این گزارش، مهدی اقراریان عضو دیگر شورای شهر تهران به بازدیدی که از محله فرحزاد داشت اشاره کرد و گفت: مردم این محله بسیار ناراحت بودند چرا که سالیان سال است که با مشکلات‌ دست و پنجه نرم می کنند و هنوز مشکلات ۴۰۰ ساله حل نشده است.

 

به گفته اقراریان، بخشی از زمین‌ها در دوران پهلوی به برخی درباریان واگذار شده و امکان بهره‌برداری وجود نداشت و بعد از انقلاب هم این زمین‌ها به نام ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) می‌شود، هنوز تعدادی از شهروندان سند مالکیت ندارند و شهرداری به آنها پروانه نمی‌دهد و مجبور به ساخت و ساز غیرمجاز می‌شوند اما این اقدام آنها از سوی مراجع قضایی پیگیری می‌شود.

 

اقراریان گفت: شهردار تهران با مسوولان ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) در این باره جلسه‌ای بگذارد و از رئیس ستاد فرمان امام خمینی (ره) درخواست می‌کنیم پای کار بیاید تا مشکلات مردم حل شود.

 

چمران ریاست ستاد مشارکت های محله ای را برعهده بگیرد

بر اساس این گزارش، مهدی پیرهادی عضو دیگر شورای شهر تهران در خصوص عدم انتخاب رئیس ستاد مشارکت های محله ای تذکری داد و گفت: درخواست ما این است که رئیس شورا ریاست این ستاد را بر عهده بگیرد.

 

به اعتقاد پیرهادی، عزل برخی مدیران محلات نیز اجحافی در حق آنهاست و تقاضا داریم لیستی از این مدیران در اختیار قرار بگیرد و کمیسیون نظارت موضوع را بررسی کند.

 

دیوان عدالت اداری تاکنون 2 مصوبه شورا را لغو کرده است

همچنین جعفر تشکری هاشمی به لغو مصوبه لزوم مطالعات عارضه سنجی و سفرسازی ناشی از پروژه‌های بزرگ مقیاس توسط دیوان عدالت اداری اشاره کرد و گفت: حتما باید قبل از صدور پروانه مطالعات ترافیکی و نتایج سفرسازی‌ها ناشی از این پروژه‌های بزرگ مقیاس بررسی و تجزیه و تحلیل شود.

 

عضو شورای شهر تهران بیان کرد: تاکنون هیچ اقدام جانداری در خصوص عارضه سنجی ترافیکی پروژه‌های بزرگ مقیاس انجام نشده و متاسفانه شاهد هستیم که این مصوبه به دلیل عدم مشارکت قوی در شهرداری و شورا توسط هیات عمومی دیوان عدالت اداری ابطال شد.

 

به گفته تشکری هاشمی، دیوان عدالت اداری تاکنون 2 مصوبه شورا را لغو کرده که اولی مربوط به الزام تامین پارکینگ و جبران کسری پارکینگ بوده و حالا لایحه عارضه سنجی و سفرسازی ناشی از واگذاری‌ها لغو شده است.

 

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه در مطالعات طرح جامع ترافیک قرار بود هر 5 سال یک بار این مطالعات به‌روز شود هر 10 سال یک بار نیز مدل‌سازی جدید صورت گیرد، گفت: براساس برنامه ‌ریزی‌ها در خرداد امسال باید مطالعات طرح جامع ترافیک به شورای عالی ترافیک ارائه می‌شد که از شهرداری می‌خواهیم گزارشی در اینباره ارائه کند./فارس

مطالب مرتبط
نظر شما