صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۰۹:۲۴
  • چهارشنبه ۱۶ شهريور ۱۴۰۱
  • Wednesday 07 September 2022
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۵ - ۱۷ دی ۱۳۹۷ - 2019 January 07
کد خبر: ۲۱۵۲
تعداد نظرات: ۲ نظر
به بهانه استعفای سویینی

نگاهی به لیست اخراجی های دولت ترامپ

از زمان راهیابی ترامپ به کاخ سفید در ژانویه 2017 تاکنون، ده ها نفر از اعضای ارشد دولت وی استعفا کرده و یا اخراج شده اند. شکاف موجود در کابینه ترامپ اکنون از گذشته برجسته تر شده است.

به گزارش راهبرد معاصر؛ کوین سویینی رئیس ستاد کارکنان وزارت دفاع آمریکا بامداد یکشنبه ۱۶ دی در بیانیه­ای اعلام کرد از سمت خود کناره‌گیری می‌کند. این استعفا در ادامه کناره­گیری ها در وزارت دفاع آمریکا پس از جیمز متیس وزیر دفاع و همچنین برت مک‌گورک نماینده آمریکا در ائتلاف علیه داعش ارزیابی می­شود. روند ادامه دار استعفاها در آستانه­ی دوساله شدن دولت ترامپ، اختلافات درون کاخ سفید را بیش از پیش نمایان می­­کند. دولت کنونی آمریکا، در مقایسه با دولت های پیشین بیشترین کناره گیری مقامات بلندپایه را داشته است. این جابجایی ها در برخی موارد به اندازه هشت سال دوره ریاست جمهوری های سابق این کشور بوده است. براساس گزارش اندیشکده بروکینگز این جابجایی ها در سطح مقامات ارشد آمریکا در دوره پنج رئیس جمهوری سابق آمریکا بی­سابقه بوده است. براساس گزارشی دیگر از همین اندیشکده، تقریبا 62 درصد مناصب سطح بالای دولتی در آمریکا در دو سال گذشته ریاست جمهوری ترامپ  شاهد جابجایی بوده است. در این یادداشت به برخی چهره­های برکنار شده دولت ترامپ از ابتدا تا کنون پرداخته می­شود.

 

سالی ییتس: دادستان کل  اولین نفری بود که ترامپ به محض حضور در کاخ سفید او را از مقامش برکنار کرد. او از دهم ژانویه 2015 معاون دادستان کل بود و در 20 ژانویه توسط ترامپ به عنوان دادستان موقت تعیین شد، اما تنها ده روز بعد در سی ام ژانویه از سمت خود برکنار شد. ییتس  به وزارت دادگستری دستور داده بود که به فرمان اجرایی 13769 رئیس جمهوری مبنی بر جلوگیری از ورود اتباع هفت کشور مسلمان به خاک آمریکا توجه نکنند. در بیانیه کاخ سفید آمده بود: ییتس با خودداری از اجرای دستور قانونی با هدف حفاظت از شهروندان ایالات متحده به وزارت دادگستری خیانت کرده است.

 

رکس تیلرسون: وی در اول فوریه 2017 به این سمت منصوب شد و در 31 ماه مارس 2018 در حالی که در سفر آفریقا به سر می برد از مقام خود برکنار شد. گفتنی است تیلرسون تنها وزیر خارجه آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم است که از مقام خود برکنار شد.

 

نیکی هیلی: با وجود اینکه هیلی از بدو انتخابش به عنوان نماینده آمریکا در سازمان ملل، از حمایت هر دو حزب سنا برخوردار بود اما در نهم اکتبر2018 اعلام کرد، تا پایان سال از سمت خود به عنوان نماینده آمریکا در سازمان ملل کناره گیری خواهد کرد. ترامپ، خانم هدر نائورت را به عنوان جانشین هیلی به سنا معرفی کرد.

 

استیو بنن: بیزنسمن و مدیر رسانه‌ای اهل آمریکا است که از ژانویه تا اوت ۲۰۱۷ به عنوان استراتژیست ارشد و مشاور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا فعالیت می‌کرد. او در این مسئولیت از ۲۸ ژانویه ۲۰۱۷ تا زمان برکناری مایکل تی. فلین در ۱۳ فوریه ۲۰۱۷، به‌طور مرتب در جلسات کمیته اصول شورای امنیت ملی ایالات متحده آمریکا شرکت می‌کرد. او که در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری از نزدیکترین مشاوران ترامپ بود، در 20 ژانویه به عنوان مشاور ارشد استراتژیک منصوب شد و در 18 اوت 2018، ترامپ او را برکنار کرد. برخی رسانه ها، او را طراح اصلی فرایند پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری می دانند.  به گفته منابع رسانه ای، جان کلی از او خواسته بود که فورا استعفا دهد، اما او گفت که دو هفته پیش از آن یعنی در چهارم اوت 2017 از مقامش استعفا داده بود.  

 

مایکل فلین: فلین در بیستم ژانویه 2017 به عنوان مشاور امنیت ملی تعیین شد. ترامپ همیشه از اینکه فردی مانند ژنرال فیلین در کنارش حضور دارد، احساس مباهات می کرد؛ زیرا به او که در میان نخبگان آمریکا جایگاهی نداشت، مشروعیت می بخشید. اما حضور او در کنار ترامپ بسیار کوتاه بود. در سیزدهم فوریه 2017 بعد از آنکه مشخص شد او درباره ارتباطاتش با سرگئی کیسلیاگ، سفیر روسیه در آمریکا، مایک پنس را منحرف کرده و اطلاعات غلط به او داده است،از مقامش استعفا داد. فلین تنها بیست و سه روز در سمتش بود و رکورددار کمترین حضور یک مشاور امنیت ملی در تاریخ آمریکا بود. او بعد از استعفا، به دلیل دروغگویی به اف بی آی گناهکار شناخته شد و قرار است در ماه دسامبر 2018 محاکمه شود.

 

جیمز کومی: رئیس دفتر بازرسی های اف بی آی که پرونده تحقیق درباره دست داشتن روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2016 را بررسی می کرد، در نهم ماه می 2017 توسط ترامپ برکنار شد. او در چهارم سپتامبر 2013 به این سمت منصوب شده بود. بیانیه های ترامپ و کاخ سفید حاکی از این است کومی در تحقیقاتش ترامپ را بیش از حد تحت فشار قرار داده بود. یک ماه بعد او از دوستانش در رسانه ها خواست تا یادداشت های در دیدار خصوصی اش با ترامپ در چهاردهم فوریه را منتشر کنند. افشاگری کومی حاکی از این بود که ترامپ در این دیدار خصوصی از کومی خواسته بود که تحقیقات از مایکل فلین را متوقف کند. این افشاگری جنجال بسیاری در رسانه های آمریکا برپا کرد. ترامپ با برکناری جیمز کوفی بر این باور بود که پرونده مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری و تحقیقات در این زمینه تعطیل خواهد شد. اما در نهایت، تبعات منفی این اقدام با جنجال های رسانه ای به ترامپ بازگشت.

 

هربرت مک مستر: وی در 20 فوریه 2017 به عنوان مشاور امنیت ملی جایگزین فیلین شد و در 19 آوریل 2018 از مقام خود برکنار شد. جان بولتون، جایگزین او شد. در اوت 2017، مک مستر تعداد زیادی از کارکنان سازمان امنیت ملی آمریکا را برکنار کرد.در پانزدهم مارس 2018 گزارش هایی منتشر شد مبنی بر اینکه ترامپ قصد دارد مک مستر را برکنار کند. او در 22 مارس 2018 از سمت خود استعفا داد. جان بولتون، جایگزین مک مستر در این سمت شد.

 

جان کلی: او در 31 ژوئیه 2017 به جای پریبیوس به عنوان رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید تعیین شد. کلی پیش از آن در 20 ژانویه 2017 وزیر امنیت داخلی بود. رسانه ها به نقل از محافل آگاه اعلام کرده اند که او در 31 دسامبر از سمت خود برکنار می شود. منابع کاخ سفید از گفتگوی ترامپ با نیک آیرس، یکی از دستیاران مایک پنس، معاون رئیس جمهور برای تصدی این سمت خبرداده اند.

 

در فهرست افرادی که ترامپ آنها را برکنار کرده است و یا خودشان استعفا داده اند، بالغ بر صد نفر از چهره های برجسته دیده می شود. برخی از آنها به دلیل عملکرد ضعیفشان اخراج شدند. تعدادی نیز در رابطه با پرونده مولر، کاخ سفید را ترک کردند و تعدادی نیز به دلیل افشای رفتارهای گذشته یا حالشان برکنار شده یا استعفا داده اند. دلیل آنها برای ترک کاخ سفید و دولت ترامپ هر چه که باشد، در نهایت این تعداد جابجایی می تواند به معنای وجود بحران منابع انسانی در کاخ سفید و دولت فعلی آمریکا باشد.

 

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
Ahmad
۲۳:۳۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۷
ب نظر من ترامپ اصلا قابل پیش بینی نیس
رضا
۲۳:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۷
مطلب بسیار جالبی بود
خدا قوت