صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

میقات مدیا

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۰۶:۳۲
  • سه‌شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
  • Tuesday 14 May 2024
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۶ - ۱۵ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 06
کد خبر: ۲۱۷۱۸۵
روح‌الله مدبر، تحلیلگر مسائل روسیه در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

افق‌های بسیار روشن روابط تجاری ایران و روسیه

روح‌الله مدبر، تحلیلگر مسائل روسیه با بیان اینکه سفر رئیس‌جمهور کشورمان به روسیه به هدف‌گذاری و نفوذ ایران در بازارهای روسیه، توسعه و باز کردن مسیر تجاری ایران با روسیه منجر می‌شود، گفت: روسیه بازار بی‌نهایت بکر و فرصت‌های ویژه‌ای برای سرمایه‌گذاری ایران و توسعه تجارت خارجی دارد که تأمین‌کننده منافع ملی ماست.

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ آیت الله رئیسی، رئیس جمهور کشورمان به مسکو سفر می کند. یوری اوشاکوف، مشاور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در این باره گفت: پوتین با سران امارات، عربستان سعودی و ایران درباره پیوستن این کشورها به بریکس گفت و گو خواهد کرد. پوتین و آیت الله رئیسی ابتدا با حضور اعضای هیئت مذاکره و سپس در قالب ناهار کاری با یکدیگر گفت و گو خواهند کرد.


وی افزود: موضوع عملیات نظامی ویژه در جریان مذاکرات پیش رو با سران امارات، عربستان سعودی و ایران مطرح خواهد شد. همچنین توافقنامه مشارکت جامع میان اوراسیا و ایران برای امضا در اواخر دسامبر آماده می شود.

همکاری ایران و روسیه و فعالیت های فرهنگی دو کشور به زمینه سازی برای انجام توافق نامه جامع منجر می شود


روح‌الله مدبر، تحلیلگر مسائل روسیه درباره مهم ترین موضوعاتی که در سفر رئیس جمهور کشورمان به روسیه مورد توجه قرار می گیرد، به «راهبرد معاصر» گفت: مهم ترین موضوع سفر یک روزه رئیس جمهور کشورمان به مسکو گفت و گو بر سر موضوعات مختلف است. خوشبختانه در روزهای گذشته مجلس شورای اسلامی بعد از گذشت 12 سال قانون معاهدات همکاری های فرهنگی ایران و روسیه را تصویب کرد؛ موضوعی که در آستانه سفر آیت الله رئیسی به مسکو  بسیار حائز اهمیت است، زیرا طرف روسی سال ها پیگیر این مطالبه فرهنگی از ایران بود.


وی افزود: با اینکه ایران بیش از سه دهه در روسیه حضور فرهنگی داشته است، اما روسیه از چنین امکانی در ایران برخوردار نبود و جریان های غربگرا تصویب این توافقنامه را 12 سال عقب انداختند. خوشبختانه در ابتدای دولت سیزدهم این توافقنامه به مجلس شورای اسلامی فرستاده و تصویب شد که قطعاً بازخورد مثبتی در روابط ایران و روسیه خواهد داشت.


تحلیلگر مسائل روسیه درباره محورهای مهم گفت و گوی رئیس جمهور ایران با همتای روسی خود عنوان کرد: همکاری ایران و روسیه و فعالیت های فرهنگی دو کشور به زمینه سازی برای انجام توافق نامه جامع منجر می شود. در دیدار رؤسای جمهور ایران و روسیه بر موضوع آتش بس و توقف کشتار مردم غزه نیز تأکید می شود.


مدبر گفت: روسیه در بیش از یک ماه گذشته بعد از عملیات «طوفان الاقصی» نقش ویژه ای در میانجی گری، توقف درگیری، صلح و آتش بس ایفا کرده است، به گونه ای که موفق شد با ارائه مدل روسی همگرایی را میان کشورهای اسلامی و عربی ایجاد کند و کشورهای اسلامی و عربی مدل روسی را پذیرفته اند.


وی افزود: همگرایی مسکو و تهران در  نشست چند هفته گذشته با حضور رهبران حماس نشان داد تهران، مسکو و حماس برای رسیدن به توقف درگیری ها در غزه طرح و برنامه واحدی دارند. موضوع حائز اهمیت اینکه پوتین بیش از 18 مرتبه در 18 سخنرانی خود در مدت درگیری ها از حقوق ملت فلسطین دفاع کرد و خواستار آتش بس شد، بنابراین این موضوع  یکی از محورهای مذاکره آیت الله رئیسی و پوتین است تا تهران و مسکو به گفتمان واحد و مشترکی در راستای جلوگیری از قتل عام مردم فلسطین و احقاق حقوق آنها دست یابند.


مدبر درباره توسعه روابط تجاری ایران و روسیه گفت: با اینکه روسیه بازار بزرگ و بکری برای صادرات کالای ایرانی دارد، اما آنچنان که انتظار می رود روابط تجاری خود را با روسیه تقویت نکرده ایم، آن هم به دلیل تأمین و فراهم نشدن زیرساخت های داخلی است.

همگرایی مسکو و تهران در  نشست چند هفته گذشته با حضور رهبران حماس نشان داد تهران، مسکو و حماس برای رسیدن به توقف درگیری ها در غزه طرح و برنامه واحدی دارند


تحلیلگر مسائل روسیه تصریح کرد: با اینکه در سال هیئت های تجاری و عملیاتی متعددی از ایران و روسیه روانه تهران و مسکو می شوند، اما باید تجار دو کشور به توافق عملیاتی دست یابند تا زیرساخت ها برای تجار و بازرگانان و استفاده از ظرفیت فوق العاده روسیه فراهم شود. گزارش های توسعه تجارت با روسیه زمانی مهم است که ارقام تراز تجاری ملموس و مشهود باشد، در حالی که با وجود سفرهای متعدد به روسیه در سال های گذشته شاهدیم تراز تجاری ما با روسیه 4 میلیارد دلار است.


مدبر معتقد است: تراز تجاری 4 میلیارد دلاری با توجه به ظرفیت اقتصادی ایران باید افزایش یابد تا بتوان آن برای تجارت با روسیه افتخار آمیز خواند. برای تأمین زیرساخت های توسعه تجارت خارجی با روسیه باید تغییراتی اساسی ایجاد کرد و به سمت عمل گرایی رفت. آیت الله رئیسی در سفر پیشین خود به مسکو موضوع تجارت 15 میلیارد دلاری را مطرح کردند که صد درصد قابلیت دستیابی دارد و لازم است بازرس ویژه ای برای پیگیری این موضوع مأمور شود تا زمینه را برای افزایش توسعه تجارت ایران با روسیه فراهم کند.


تحلیلگر مسائل روسیه گفت: روسیه بازار بی نهایت بکر و فرصت های ویژه ای برای سرمایه گذاری ایران و توسعه تجارت خارجی دارد که تأمین کننده منافع ملی ماست. برای درک بهتر این موضوع تراز تجاری بلاروس با روسیه که کالای چندانی برای تولید ندارد، بیش از 35 میلیارد دلار است.


مدبر عنوان کرد:  امروز فصل تغییر است، رئیس جمهور در سفر به روسیه باید در راستای منافع ملی هیئت های تجاری را با خود همراه کند. ضمن اینکه از داخل باید زیر ساخت های لازم تأمین شود، زیرا در صورت از دست دادن بازار روسیه بسیاری از کشورها مایل به حضور در این بازار هستند.


تحلیلگر مسائل روسیه تصریح کرد: در هفته جاری پوتین برای ملاقات با حاکم امارات و ولیعهد عربستان سفری به امارات و عربستان انجام می دهد. با قاطعیت می گویم، امارات به شدت در  حوزه تجاری در روسیه قوی عمل کرده، به گونه ای که سفیرامارات در روسیه توانسته است از رئیس دولت و وزیر امور خارجه اش نشان درجه یک خدمت دریافت کند.


وی تصریح کرد: تجارت امارات در روسیه سازمان یافته است. با وجود فشار آمریکا بر امارات، این کشور بسیار خوب عمل کرده و در حوزه سرمایه گذاری عربستان اقدامات مناسبی داشته؛ ضمن اینکه چین در تجارت با روسیه بسیار فعال است.


مدبر معتقد است: امیدواریم سفر رئیس جمهور به روسیه به هدف گذاری و نفوذ ایران در بازارهای روسیه و توسعه تجارت و باز کردن مسیر تجاری ایران با روسیه منجر شود. بنابراین ضرورت دارد این موضوع مهم یکی ازمحورهای گفت و گو و تبادلات تجاری میان ایران و روسیه در سفر رئیس جمهور کشورمان به مسکو باشد.

 

نظر شما