صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

میقات مدیا

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۱:۰۱ - ۰۴ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 February 23
کد خبر: ۲۲۸۸۳۱
گزارش «الخلیج آنلاین»؛

یکه‌تازی خودروهای چینی در کشورهای حوزه خلیج‌فارس

جولان خودروهای ساخت چین در دو سال گذشته در خیابان‌های کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس بر کسی پوشیده نیست، زیرا این خودروها برای مشتریان درآمد کم و متوسط مناسب هستند.

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ خودروهای چینی علاوه بر قیمت مناسب، به دلیل مشارکت پکن با شرکت های معروف بین المللی صنعت خودروسازی که اکنون در این کشور مشغول فعالیت هستند، دارای کیفیت بالایی است.


افزایش تقاضا

فروش خودروهای چینی در سال های اخیر افزایش قابل توجهی داشته که به زیان نمادهای معروف این صنعت در منطقه خلیج فارس بوده؛ چه اینکه فروش این خودروها در برخی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس نرخ رشد 35 درصدی ثبت کرده است.


خودروهای ساخت چین 10 تا 15 درصد سهم بازار کشورهای شورای همکاری خلیج فارس را در سال 2021 به خود اختصاص دادند که نشان دهنده درصد قابل توجهی از کل فروش است، زیرا این خودروها نسبت به بسیاری از تولیدکنندگان سنتی مزیت دارند.

کارشناسان حوزه خلیج فارس در زمینه صنعت خودرو معتقدند، خودروهای چینی اغلب مشخصاتی مشابه خودروهای آلمانی و آمریکایی دارند


شرکت های چینی در دوران شیوع ویروس کرونا در سال 2020 دست کم 200 هزار خودرو در منطقه فروختند. در سال 2022 این تعداد به طور قابل توجهی افزایش یافت، زیرا تنها در نیمه نخست همان سال حدود 150 هزار خودروی چینی وارد شد که نشان دهنده افزایش تقاضای کشورهای عربی برای این خودروهاست.


در بازه زمانی اول ژانویه تا 30 سپتامبر 2023 فروش خودروهای چینی در کشورهای حاشیه خلیج فارس به 127 هزار و 784 خودرو رسید که 6 شرکت پیشروی چینی نمایندگی فروش محصولات را برعهده داشتند.


کارشناسان حوزه خلیج فارس در زمینه صنعت خودرو معتقدند، خودروهای چینی اغلب مشخصاتی مشابه خودروهای آلمانی و آمریکایی دارند، اما قیمتشان یک چهارم قیمت خودروهای آلمانی  و همچنین تا 35 درصد کمتر از خودروهای آمریکایی و حتی خودروهای ژاپنی است.


از منظر مصرف کننده، اعراب در بیشتر موارد قصد دارند خودروها را پس از پنج تا هفت سال جایگزین کند و خودروهای چینی در این مدت بدون مشکل خدمات رسانی می کنند، حتی اگر کیفیت پایین تری داشته باشند.


ارتقای کیفیت

چین به تازگی به کشوری پیشرو در صنعت خودروسازی تبدیل شده است و در عرضه، آنها بازار بسیاری از کشورهای جهان ازجمله کشورهای عربی حوزه خلیج فارس را به دلیل فاصله مناسب تر نسبت به فواصل دور حتی به ایالات متحده آمریکا ترجیح می دهند.


قیمت خودروهای چینی متفاوت و بسیار پایین تر از خودروهای دیگر و این، یکی از دلایل اصلی بالا بودن میزان تقاضا و در ادامه، گسترش بازار آن در کشورهای حاشیه خلیج فارس است. خودروهایی که کیفیت بالایی دارند، لوکس هستند، فناوری پیشرفته ای دارند و در سایر موارد دارای مزیت هستند.


خودروهای چینی بازار حوزه خلیج فارس را فراگرفته است و به وضوح در حال گسترش هستند؛ خودروهای ام جی (MG) و چانگان (Changan) هم اکنون جزو پرفروش ترین محصولات به شمار می روند و شاهد تقاضای زیادی هستند. علاوه بر این، عواملی همچون وضعیت کلی اقتصادی مردمان حاشیه خلیج فارس، شرایط اقتصاد جهانی و تأثیرات محلی آنها باعث گرایش به خرید خودروهای چینی شده است.


گسترش خودروهای چینی بر شرکت‌های سنتی تأثیر می‌گذارد، زیرا چین امروز در بسیاری از مراحل و جنبه‌ها فاصله زیادی طی کرده است و می‌تواند خواسته‌های مشتریان حوزه خلیج‌فارس را برآورده کند که خواهان خودروهای سازگار با محیط، طبیعت و دارای سوخت پاک هستند.

خودروهای چینی بازار حوزه خلیج فارس را فراگرفته است و به وضوح در حال گسترش هستند؛ خودروهای ام جی (MG) و چانگان (Changan) هم اکنون جزو پرفروش ترین محصولات به شمار می روند


عوامل گرایش به خودروهای چینی

عوامل متعددی در گسترش خودروهای چینی در کشورهای حوزه خلیج فارس نقش دارند که مهم ترین آنها قیمت پایین آنها نسبت به محصولات مشابه ژاپنی یا کره ای است. یکی دیگر از دلایل گسترش این خودروها طراحی بی نظیر آنهاست که دارای معیارهای به روز در طراحی، فناوری و انتخاب استانداردهای لازم اتحادیه اروپا و ایالات متحده هستند. این معیارها نگرانی مشتریان وسواسی را نسبت به کیفیت پایین احتمالی محصولات چینی کاهش داده است.


کارشناسان معتقدند، رشد چشمگیر خودروهای چینی در بازار حوزه خلیج فارس به دلیل موفقیت این غول چینی در ارتقای کیفیت، تنوع و رقابت پذیری خودروهای خود به ویژه در حوزه خودروهای برقی و هوشمند است.


این تحول فرصتی برای همکاری و توسعه روابط چین و کشورهای حاشیه خلیج فارس در بخش خودرو به وجود آورده است، زیرا کارشناسان بازار انتظار دارند در سال های آینده سهم خودروهای چینی در بازارهای حوزه خلیج فارس بیش از این افزایش یابد.


پادشاهی سعودی بزرگترین واردکننده خودروهای چینی در کشورهای حوزه خلیج فارس به شمار می رود و در زمره 10 واردکننده برتر خودروهای چینی جهان جایگاهی به خود اختصاص داده است.


به نوشته روزنامه عکاظ چاپ عربستان، بازار عربستان به بهشتی مطلوب برای خودروسازان جهانی به طور کلی و خودروسازان چینی به طور خاص تبدیل شده است، زیرا بازار این کشور بزرگترین رشد را در خاورمیانه و منطقه خلیج فارس داشته است. خودروهای چینی به دلیل کیفیت و قیمت مناسب و طراحی خلاقانه و منحصربه فردشان از محبوبیت زیادی میان مصرف کنندگان سعودی به ویژه جوانان برخوردار هستند.


در سال 2022 پادشاهی سعودی شاهد واردات بیش از 200 هزار خودروی چینی بود، رقمی که حدود یک سوم کل واردات خودروی این کشور را تشکیل می دهد، در حالی که نرخ خرید بازار سعودی به 52.34 درصد از کل فروش خودروهای چینی میان کشورهای حوزه خلیج فارس رسید.


تقاضا برای خودروهای چینی در این کشور به دلیل توانایی آنها در تطبیق با آب و هوای گرم عربستان، حفظ الزامات بالا برای عملکرد ایمنی و داشتن سامانه های تهویه مطبوع مناسب در مقایسه با سایر خودروهای وارداتی رو به افزایش است.


رشد سریع امارات

بازار خودروهای چینی در امارات نیز شاهد افزایش چشمگیر حجم فروش است که این موضوع به عوامل متعددی ازجمله تنوع مدل ها و قیمت مناسب آنها در بازارهای داخلی بستگی دارد.


طبق گزارش روزنامه محلی الخلیج، حجم فروش خودروهای جدید چینی حدود پنج درصد کل فروش در امارات است. با توجه به رقابت شدیدی که نمادهای چینی در زمینه قیمت ها و ارائه ویژگی هایی که خریداران خودرو به دنبال آن هستند، دارند؛ انتظار می رود این رقم در آینده افزایش یابد.


نمادهای خودروسازی چینی به دنبال ورود به بازار خودروهای الکتریکی، هیبریدی و اسپرت در امارات هستند، زیرا این بازارها شاهد بالاترین نرخ تقاضا برای خودروهای برقی هستند.


امارات همچنین یکی از بالاترین نرخ‌های ایستگاه‌های شارژ الکتریکی خودروها را در جهان دارد، زیرا در حال حاضر ۳۲۵ ایستگاه شارژ الکتریکی را در خود جای داده است و برنامه‌هایی برای افزایش چشمگیر این تعداد در سال‌های آینده وجود دارد.


یکی از اصلی ترین عواملی که باعث افزایش محبوبیت خودروهای چینی در امارات می شود، قیمت های رقابتی آنهاست؛ چه اینکه خودروسازان چینی موفق شده اند خودروهایی با قیمت مناسب و بدون افت کیفیت ارائه دهند.

 

نظر شما