صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۷:۰۳ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 21
کد خبر: ۲۲۹۴۳

نتانیاهو: به یک شرط حاضرم از قدرت کنار بروم

نخست وزیر کنونی صهیونیست ها که شکست نسبتا فاحشی را در انتخابات متحمل شده است از تعیین شرطی برای کناره گیری از سیاست پرده بر داشت.

به گزارش راهبرد معاصر؛ رفت و آمدهای پی در پی و وعده وعیدهای متعدد نیز به داد نتانیاهو نرسید تا آنجا که در انتخابات اخیر گوی سبقت را به ائتلاف آبی – سفید به رهبری بنی گانتز واگذار کرد، امری که می توان از آن به عنوان میخی بر تابوت سیاسی نتانیاهو نام برد.

 

شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل جمعه شب فاش کرد: "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر اسرائیل در صدد است به شرط تبرئه شدن از اتهامات وارده به وی ، از صحنه سیاسی کناره گیری کند.

 

شبکه ۱۳ اسرائیل اعلام کرد نتانیاهو ماه‌هاست که در صدد است از "رووین ریولین" رئیس جمهور اسرائیل بخواهد که وی را از اتهامات تبرئه کند و در مقابل، او هم از صحنه سیاسی کناره گیری کند.

 

این شبکه تلویزیونی افزود: نتانیاهو دستکم در این خصوص با یک نفر صحبت کرده اما وی نسبت به جلب نظر ریولین در این مورد خوش بین نیست؛ بویژه آن که "آویخای مندلبلیت" دادستان کل اسرائیل قاطعانه با آن مخالفت خواهد کرد؛ چرا که این اقدام را نقض قانون می داند.

 

شبکه تلویزیونی ۱۳ اسرائیل گزارش داد: شاید "اسحاق هرتزوگ" رهبر معارضان کابینه کنونی، حلقه ارتباط نتانیاهو و ریولین باشد که بنظر می رسد، رهبر معارضان این موضوع را نپذیرد.

 

نتانیاهو سخت نگران است که ناکامی اش در تشکیل کابینه موجب شود در تصویب قانونی شکست بخورد که مانع محاکمه اش در ارتباط با پرونده های فساد شود.

 

هفته گذشته دومین انتخابات کسنت در سال 2019 برای تعیین نخست وزیری و کابینه اسرائیل برگزار شد. براساس آرای منتشر شده حاکی از دستیابی حزب آبی – سفید به 33 کرسی و لیکود به 31 کرسی است.

 

لیست مشترک عربی به عنوان سومین قدرت کنست آینده به 13 کرسی دست یافته و پس از آن شاس با 9 کرسی، هر کدام از اسرائیل خانه ما و یهودت هتوراه با 8 کرسی، راست جدید با 7 کرسی و هر کدام از اردوگاه دموکراتیک و لیست کار – گیشر با 5 کرسی در جایگاه بعدی قرار دارند.

 

آمار منتشر شده نشان می دهد بازنده اصلی تکرار انتخابات حزب لیکود بوده و 4 کرسی را از دست داده است. برخلاف برخی پیش بینی ها حتی لیبرمن که برخی او را مقصر تکرار شدن انتخابات می دانند، توانست 3 کرسی به سهم خود اضافه کند و تعداد صندلی حزب اسرائیل خانه ما را به 8 کرسی افزایش دهد.

 

تاکنون هیچ حزبی در تاریخ ناسرائیل نتوانسته اکثریت قاطع کنست را کسب کند و همین امر موجب شده که کابینه ها در این کشور همواره به صورت ائتلافی تشکیل شوند.

 

نتانیاهو در چهار پرونده فساد شامل عناوین "۱۰۰۰"، "۲۰۰۰"، "۳۰۰۰"، "۴۰۰۰" متهم به دریافت رشوه، سوء استفاده از قدرت و خیانت است.

 

نخست وزیر رژیم اسرائیل  در پرونده نخست، متهم است که حدود ۳۰۰ هزار دلار رشوه به عنوان هدیه از سرمایه داران یهودی دریافت کرده است. در پرونده دوم نیز متهم به زد و بند با «ارنون موزس» صاحب امتیاز روزنامه معروف "یدیعوت آحارونوت" است تا پوشش مثبتی از او و فعالیت هایش در این روزنامه منعکس شود و روزنامه خصوصی "اسرائیل هیوم" (اسرائیل امروز) یعنی رقیب یدیعوت آحارونوت توسط دولت زیر فشار قرار گیرد.

 

پر سر و صداترین پرونده نتانیاهو، پرونده ۳۰۰۰ مربوط به خرید سه زیردریایی از آلمان است و در سال ۱۳۹۵ جنجال زیادی به راه انداخت و برخی نمایندگان کنست و سیاستمداران اسرائیلی، بشدت از نتانیاهو انتقاد کردند.

 

پرونده موسوم به ۴۰۰۰ نیز مربوط به زد و بند نخست وزیر اسرائیل  با مالک شرکت "بزک" که خود صاحب امتیاز پایگاه خبری "واللا" است که بر اساس گزارش دادستانی رژیم اسرائیل، وی در این پرونده متهم به فساد گسترده است.

 

نتانیاهو در این پرونده متهم است که میلیون ها دلار تسهیلات مالی در اختیار «شاؤول الویچ» مالک این شرکت قرار داده است تا پایگاه خبری واللا، رسانه زیر نظر این شرکت از نخست وزیر و خانواده اش حمایت رسانه ای کند.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: