صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۰۶:۰۲
  • پنجشنبه ۲۴ شهريور ۱۴۰۱
  • Thursday 15 September 2022
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۴ - ۲۸ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 20
کد خبر: ۲۵۴۳۱
تعداد نظرات: ۱ نظر

مخالفت شورای شهر با جدایی ری از تهران

زهرا نژاد بهرام از مخالفت شورای شهر تهران با جدایی ری از این شهر خبر داده و اظهار داشته که ادله خود در این زمینه را برای مجلس شورای اسلامی خواهیم فرستاد.

به گزارش راهبرد معاصر؛ قریب به ده سال پیش بود که برای اولین بار مسئله طرح جدایی ری از تهران در محافل سیاسی و اجتماعی مطرح شد. طرحی که تا به امروز موافقین و مخالفین خاص خود را داشته است. در جلسه صبح امروز شورای شهر نیز زهرا نژاد بهرام عضو هیات رئیسه شورای شهر به این مسئله پرداخت. در ادامه به مهمترین رویدادهای امروز جلسه شورای شهر می پردازیم:

 

عضو هیات رئیسه شورای پایتخت: مخالف جدایی ری از تهران هستیم

 


زهرا نژاد بهرام روز یکشنبه پیش از آغاز یکصد و هفتاد و دومین جلسه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران درباره طرح جدایی ری از تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با این طرح مختلف هستیم و ادله شورای شهر در این خصوص از طریق شورای راهبردی به نمایندگان مجلس ارایه می شود.

 

وی گفت: حدود دو ماه پیش این طرح با ۳۰ امضا در مجلس مطرح شد، امروز نیز توئیتی از سوی سید فرید موسوی نماینده مجلس در خصوص طرح تفکیک انتخابات شورای اسلامی و انتخابات شهردار شهرستان ری از تهران مطرح شد.


نژاد بهرام افزود: متاسفانه برخی از اعضای مجمع امید طرح جدایی ری از تهران را امضا کردند.وی خاطر نشان کرد: اعضای شورای شهر تهران معتقد به یکپارچگی تهران هستند و نباید منافع مشترک بخش های تهران را تحت تاثیر تصمیمات این چنینی قرار داد.


وی افزود: شاید شهرداری در برخی موارد به برخی مناطق و یا موضوعات از جمله بافت فرسوده توجه ویژه ای داشته باشد و یا برخی از مناطق نیاز به شهرداران ویژه ای داشته باشند اما این دلیلی بر جدایی آنها از تهران نمی شود.


عضو شورای تهران ادامه داد: این تصمیم ظلم به شهروندان ری است و باعث عدم یکپاچگی تهران، ری و شمیرانات می شود.وی با بیان اینکه ممکن است این تصمیم تحت تاثیر فضای انتخابات و فضای سیاسی باشد، گفت: از طریق شورای راهبردی با حضور اعضای شورا و نمایندگان تهران در مجلس و شهردار تهران، این موضوع را پیگیری می‌کنیم.

 

مدیریت شهری پس از انقلاب در حفظ مجسمه‌ها موفق نبود

 

محمد جواد حق‌شناس روز یکشنبه در یکصد و هفتاد و دومین جلسه شورا در تذکری با اشاره به ضرورت توجه به توسعه، حفظ و نگهداری مجسمه‌ها و المان‌های شهری گفت:مجسمه ها و المان های شهری از مصادیق بارز بکارگیری هنر و فرهنگ در کالبد و میراث شهر است. ‌

 

وی گفت: مجسمه های شهر و المان‌ها باید بازتابی از ارزش‌ها و نگرش‌های فرهنگی و اجتماعی جامعه و دارای ارزش هنری لازم بوده و به درستی در شهر جانمایی شده باشد.

 

عضو شورای تهران ادامه داد: در عین حال این سازه های هنری به مثابه میراث هنری شهر در مرور زمان نیاز به حفاظت و نگهداری دارد.حق شناس تأکید کرد: هنوز هم زیباترین و خاطره انگیز ترین و اثر گذارترین مجسمه ها و المان‌های شهر تهران میراثی است که از پیش از انقلاب در شهر بجا مانده است.

 

وی گفت: متاسفانه حتی در مراقبت و نگهداری همین میراث ارزشمند نیز هیچ راهبرد قابل اتکایی به چشم نمی خورد انتظار می رود تدوین راهبردی مشخص برای توسعه و حفظ و نگهداری مجسمه ها و المانهای شهری به عنوان بخشی از راهبرد هنری شهر در دستور کار مدیریت شهری قرار گیرد.

 

عضو شورای تهران افزود: چنین راهبردی از یک سو باید تقسیم کار، هماهنگی و همکاری کارآمد حوزه های مختلف مدیریت شهری و از سوی دیگر حفظ ارزش ها و تنوع فرهنگی و عدالت اجتماعی شهری را در نظرداشته باشد.وی عنوان کرد: انتظار می رود در اسرع وقت ضمن گزارش آخرین وضعیت، اقدامات فوری در خصوص مجسمه‌های شهر انجام شود.

 

حق شناس گفت: مجسمه حکیم عمر خیام، ساخته هنرمند برجسته و فقید ابوالحسن صدیقی، مستقر در پارک لاله که از نظر حفظ و نگهداری و نیز جانمایی در وضعیت مطلوبی نمی باشد و در معرض آسیب است.وی ادامه داد: مجسمه حکیم عمر خیام، ساخته استاد فخیمی، بعد از گذشت چند سال، هنوز جانمایی و مستقر نشده است.

 

حق شناس ادامه داد: گزارشی از مجسمه قیصر امین پور شاعر بزرگ روزگار ما که پس از سرقت، بازداشت سارقین و کشف مجسمه، هنوز به محل استقرار بازنگشته، ارایه شود.

 

عضو شورای تهران ادامه داد: همچنین وضعیت دروازه دولت که به نظر می رسد آنگونه که باید مورد توجه قرار نگرفته است و باید گزارشی از آن تهیه شود.

 

وی لزوم توجه و در دستور کار قرار گرفتن ساخت و بهره برداری از تندیس بزرگان شعر و ادب، فلسفه و حکمت، ریاضیات و نجوم، دین و عرفان و شهیدان والا مقام، به همت هنرمندان بزرگ و صاحب سبک ایرانی و جهانی، را از دیگر موضوعات در این حوزه عنوان کرد.

 


انتقاد عضو شورای تهران از تکمیل نشدن مرکز آئینی صبا 

 

علی اعطا روز یکشنبه در یکصد و هفتاد و دومین جلسه شورا به معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران درباره تکمیل پروژه مرکز نمایش های آئینی صبا تذکر داد.


وی اظهار داشت: مرکز نمایش های آئینی صبا یکی از پروژه های نیمه تمام فرهنگی- هنری شهر تهران است که نزدیک به ۱۵ سال از شروع عملیات ساخت آن گذشته است. وی تاکید کرد: این مرکز، که در محدوده باغ صبا واقع شده، یکی از پروژه‌های مشارکتی شهرداری تهران (با محوریت شرکت توسعه فضاهای فرهنگی) بوده که سال‌هاست به دلیل مشکلات مالی و حقوقی در آستانه اتمام رها شده است.

 


اعطا گفت: تکمیل و افتتاح مرکز نمایش های آئینی صبا، که حدود ۷۵ درصد از عملیات ساختمانی آن انجام شده، به علت مسائل حقوقی و مالی سال‌ها به تعویق افتاده و این تعویق منجر به فرسودگی بخش‌هایی از این پروژه بر اثر گذشت زمان شده است.
عضو شورای تهران با بیان اینکه این پروژه دارای کیفیت معماری و فضایی بالایی است، افزود: در صورت افتتاح به یکی از فضاهای باارزش و ماندگار شهر تهران در حوزه فرهنگی- هنری و یکی از مراکز مهم هنرهای نمایشی در ایران تبدیل خواهد شد.

 


اعطا تاکید کرد: این مرکز در ابتدای دهه ۸۰ و به منظور توسعه و اعتلای هنرهای نمایشی سنتی و مدرن و با استفاده از تکنولوژی‌های نوین توسط یکی از معماران برجسته ایرانی، مهندس فرهاد احمدی، طراحی شده است.

 

عضو شورای تهران بیان کرد: این پروژه دارای حدود ۶ هزار مترمربع زیربنا بوده که عمده آن در زیر سطح زمین ساخته شده تا سطح زمین به صورت فضای باز و در ارتفاع طبیعی تبدیل به باغ و فضای سبز شود و به عنوان فضایی همگانی در اختیار شهروندان باشد.
وی با بیان اینکه این مرکز یکی از مصادیق معماری پایدار در تهران است، گفت: این پروژه به نحوی طراحی شده است تا تامین روشنایی و تهویه مطبوع با حداقل مصرف انرژی انجام شود.

 

عضو هیات رییسه شورای شهر تهران تاکید کرد: این مجموعه دارای سالن های نمایش، پلاتو تمرین تئاتر، سالن تئاتر روحوضی، سالن تئاتر رو باز است و می‌تواند پاسخگوی نیاز تعداد زیادی از گروه‌های نمایشی باشد.وی گفت: با گذشت هفت ماه از سال، اقدامی برای تکمیل و افتتاح این پروژه مهم فرهنگی- هنری انجام نشده است.

 

وی با بیان اینکه اخیرا هم ریاست شورا نسبت به عدم تکمیل این پروژه در صحن تذکر داد، خاطرنشان کرد: به آقای جوادی یگانه، تذکر می دهم تا نسبت به اولویت هایی که از سوی شورا مقرر می شوند، بی توجهی نکنند و اولویت های اعلامی از سوی شورا را اولویت خود بدانند و پروژه مهمی را که می توان با اندکی پیگیری، موانع مالی و حقوقی آن را برطرف کرد، بی اهمیت فرض نکنند.

 

میزبانی دولت و ملت عراق از زائران حسینی قابل تقدیر است

 

سید ابراهیم امینی در ابتدای یکصد و هفتاد و دومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه راهپیمایی اربعین با حضور میلیونی زائران ایرانی انجام شد، اظهار داشت: بیش از ۵۰۰ هزار زائر در ایام اربعین از تهران در عراق حضور داشتند.وی ادامه داد: از میزبانی دولت عراق و برادران و خواهران عراقی که تمامی امکانات خود را در این ایام در اختیار زائران قرار می‌دهند، تشکر می کنم.

 

امینی گفت: از همکاری مدیریت شهری که برای خدمت‌رسانی به زائران کربلا در شهرهای نجف و کربلا حضور داشتند نیز تقدیر می کنم.عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: امیدوارم بتوانیم بر اساس منطق، عقلانیت و محبت در برخورد با انسان‌ها جلوه هایی از فرهنگ حسینی و اسلامی را به نمایش بگذاریم.

 

وی با اشاره به ۲۴ اکتبر و روز جهانی سازمان ملل گفت: امیدوارم همه کشورها با پایبندی به اصول سازمان ملل تعهد خود را به صلح در جهان و خلع سلاح به نمایش بگذارند.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمدرضا کیانفر
۰۷:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
زهرا نژادبهرام عضو شورای شهر تهران گفت: باید محلی برای اعتراضات احتمالی مردم معیین کنیم.

خانم نژادبهرام،
ابتدا لازم است احزاب مخالف انقلاب مجوز فعالیت بگیرند زیرا بی‌تردید اعتراضات مردم بدون سازماندهی به خشونت کشیده می‌شوند.

سرور گرامی،
تنها راه نجات کشور اتحاد ماست که هم‌صدا جمهوری اسلامی را تشویق به انجام دو فوریت نماییم:
1- مذاکره با آقای ترامپ برای دفع تهدیدات خارجی،
2- به رسمیت شناختن حق آزادی بیان مصوب قانون اساسی جهت حل مشکلات داخلی،
با تشکر از توجه شما،