صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۰۶:۱۳
  • چهارشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۱
  • Wednesday 12 October 2022
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۶ - ۰۱ آبان ۱۳۹۸ - 2019 October 23
کد خبر: ۲۵۷۹۱

مونسان: عمان روادید را برای گردشگران ایرانی لغو کند/ کروز‌های عمان در راه ایران

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی که در عمان به سر می برد از مسئولین عمان خواست تا زمینه لغو روادید گردشگران ایرانی به این کشور را فراهم کند. مونسان گفت: «ایران حدود ۸ میلیون گردشگر خروجی دارد و ما علاقه‌مند هستیم بخش زیاد از آن‌ها راهی عمان شوند.»

به گزارش راهبرد معاصر؛ ایرانی‌ها پس از آلمانی‌ها و گرجی‌ها، سومین کشور «صادرکننده گردشگر» به آسیای صغیر شمرده می‌شوند. پس از ترکیه، کشورهای حاشیه خلیج فارس قرار دارند که به دلیل نزدیکی و ارزان بودن مسافرت، مورد توجه گردشگران ایرانی قرار می‌گیرند. این کشورهای کم وسعت توانسته‌اند به حدی در صنعت گردشگری موفق شوند که رقم حضور ایرانیان در این کشورها، سالانه بیش از ۷۰۰ هزار نفر، برآورد می‌شود.


علی‌اصغر مونسان، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، در دومین نشست تجاری فعالان بخش‌های خصوصی گردشگری ایران و عمان که شامگاه دیروز سه‌شنبه ۳۰ مهر در هتل شرایتون مسقط و به میزبانی بخش خصوصی ایران برگزار شد، گفت: «امیدوارم این سفر زمینه رونق صنعت گردشگری دو کشور شود. راه‌های توسعه گردشگری دو کشور، تور‌های ترکیبی، گردشگری درمانی و قرار گرفتن ایران در فهرست وزارت بهداشت عمان، گردشگری دریایی و حضور کروز‌ها در بنادر ایرانی، و اجرای فم‌تور‌های عمان در ایران از جمله مواردی بود که امروز با همتای عمانی صحبت کردیم.»

 

مونسان افزود: «با توجه به امکانات بسیار خوبی که در حوزه سلامت و درمان داریم امیدوارم فردا در دیدار با وزیر بهداشت عمان تأییدیه نهایی را اخذ کنیم. همان‌گونه که مردم عمان مناطق جنوبی ایران را به‌خوبی می‌شناسند نقاط شمالی را نیز به آن‌ها معرفی کنیم.»

 

وی اظهار کرد: «از وزیر گردشگری عمان هم تقاضا دارم برای لغو روادید گردشگران ایرانی که منجر به حضور بیشتر گردشگران ایرانی در عمان می‌شود، کمک کند.»

 

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بیان کرد: «ایران حدود ۸ میلیون گردشگر خروجی دارد و ما علاقه‌مند هستیم بخش زیاد از آن‌ها راهی عمان شوند. درآمد حضور گردشگران بسیار بیشتر از محل اخذ درآمد حاصل از صدور روادید می‌شود، این استدلال را در دفاع از لغو روادید گردشگران عمانی در دولت خودمان نیز گفتم.»


وی تأکید کرد: «رونق گردشگری هم رونق اقتصادی را تضمین می‌کند و هم موجب افزایش انس و الفت مردمان دو کشور می‌شود. علاقه‌مند هستیم ترانزیت گردشگران خروجی و ورودی ما از طریق فرودگاه‌های عمان انجام شود؛ روابط برادرانه دو کشور را برای این موضوع ترغیب می‌کند.»

 

مونسان تصریح کرد: «همان‌طور که می‌دانید رشد فرودگاه‌های منطقه‌ای با گردشگران زیاد ایرانی آغاز شد. ۸ میلیون گردشگر خروجی و ۱۰ میلیون گردشگر ورودی می‌تواند به رشد فرودگاه‌ها و خطوط پروازی عمان کمک کند.»

 

محمد ابراهیم لاریجانی (مدیرکل دفتر بازاریابی و تبلیغات معاونت گردشگری) گفت: نشست‌های تجاری فعالان بخش‌های خصوصی گردشگری ایران و عمان (B۲B) روز گذشته در دو نوبت صبح و بعد از ظهر در مسقط پایتخت عمان برگزار شد.

 

او ادامه داد: نخستین نشست صبح روز گذشته بین فعالان گردشگری عمان با ایران در محل وزارت گردشگری عمان برگزار شد. در این نشست فعالان گردشگری عمان تقاضای افزایش پروازها به نقاط مختلف ایران از جمله استان‌های مازنداران، گیلان، اردبیل، اصفهان و آذربایجان غربی و شرقی را داشتند و علاقه‌مند بودند تا اتباع کشورشان به‌جز موضوع گردشگری سلامت و درمان بتوانند از مکان‌های تفریحی، پیست‌های اسکی و مناطق خوش‌آب‌و‌هوای کشورمان بازدید و استفاده کنند.

 

مدیرکل دفتر بازاریابی و تبلیغات معاونت گردشگری از تشکیل کمیته فنی همکاری‌های گردشگری ایران و عمان در مسقط خبر داد و افزود: علاوه بر نشست‌هایی که صبح امروز با حضور بخش خصوصی و وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد یک کمیته فنی تشکیل شد و در آن یک برنامه اجرایی چهار ساله در هفت ماده و بیش از ۳۰ بند به توافق رسید. برخی از بندها و موضوعات آن شامل تورهای تلفیقی بود تا در واقع زمانی که اتباع کشورهای دیگر به ایران می‌آیند تشویق بشوند سفر بعدی خود را به مناطق آزاد و برخی از استان‌های کشورمان داشته باشند.

 

لاریجانی اظهار کرد: بند بعدی این برنامه به همکاری‌های تورهای کشتی کروز اختصاص دارد که ما بندرعباس و بندر چابهار را برای پهلوگیری این کشتی‌ها به عمان پیشنهاد دادیم، از بندهای دیگر می‌توان به همکاری در تسهیل ورود خودروهای گردشگران عمانی برای سفر به ایران، همکاری در زمینه بیمه‌های ملی دو کشور با در نظر گرفتن سازوکار مشترک برای تسهیل در پرداخت هزینه‌های درمانی اشاره کرد؛ زیرا به‌طور معمول دولت عمان هزینه‌های درمانی اتباع خود را پرداخت می‌کند در نتیجه بیمه‌ها باید در این زمینه نقش خود را ایفا کنند.

 

او تصریح کرد: یکی از بندهای دیگر آن به آموزش هتل‌داری و سایر رشته‌های گردشگری اختصاص دارد که باید طرف عمانی و ایرانی با هم در این زمینه همکاری کنند. همچنین قرار شد کتاب گردشگری ایران ـ عمان به‌طور مشترک و در تیراژ بالا چاپ شود و دو طرف موظف هستند در تمام نمایشگاه‌های خود بازاریابی و تبلیغات آن را انجام دهند و این کتاب را توزیع کنند که این کار در راستای تورهای تلفیقی انجام می‌شود.

 

مدیرکل دفتر بازاریابی و تبلیغات معاونت گردشگری ادامه داد: موضوع بندهای دیگر درباره برگزاری هفته‌های فرهنگی و گردشگری در دو کشور و حضور در نمایشگاه‌های یکدیگر است.

 

او درباره توافق این برنامه اجرایی میان دو کشور گفت: این برنامه اجرایی که در هفت ماده و بیش از ۳۰ بند توافق شده است باید تا پایان سال میلادی ۲۰۱۹ تمام بندهای آن در یک جدول زمان‌بندی بشود تا بر اساس آن تمامی بندهای مشخص‌شده پیگیری شود.

 

لاریجانی با اشاره به اینکه در جلسه کمیته فنی ایران و عمان بر موضوع همکاری در زمینه بازاریابی و تبلیغات دو کشور به‌منظور معرفی جاذبه‌های گردشگری دو کشور تأکید شد، اظهار کرد: انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران آمادگی خود را برای میزبانی از توراپراتورها و فعالان گردشگری عمان برای برگزاری تور آشناسازی با محوریت آشناسازی آنها با مقاصد جدید گردشگری از جمله مازندران، گیلان، اردبیل، اصفهان، آذربایجان شرقی و غربی اعلام کردند و این موضوع را به آژانس‌داران عمانی پیشنهاد دادند و قرار شد طی سه ماه آینده این میزبانی از طرف بخش خصوصی ایران انجام شود و طرف عمانی اسامی خود را اعلام کند.

 

او افزود: دومین نشست B۲B نیز امشب در هتل شرایتون مقسط به میزبانی بخش خصوصی ایران برگزار شد. در این نشست ۶۰ آژانس‌دار ایرانی از استان‌های مختلف کشورمان و ۴۰ فعال گردشگری از جمله ایرلاین‌ها، مؤسسه‌هایی که در حوزه گردشگری سلامت و گردشگری دریایی و تورهای کشتی فعال هستند، حضور داشتند. این نشست به همت انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران برگزار شد.

 

او تصریح کرد: آژانس داران عمانی از وجود مسافران زیاد برای سفر به ایران خبر دادند و تقاضای ایجاد پروازهای مستقیم به کشورمان و در حقیقت توسعه خطوط پروازی بین مسقط و استان‌هایی که نام برده شد، داشتند.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: