صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۸:۴۲ - ۱۹ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 10
کد خبر: ۲۷۲۸۳
آیا وزیر ارتباطات در نمایش لایو اینستاگرام موفق بود؟

«سانسور حقیقت» در اظهارات آذری جهرمی و رسانه‌های اصلاح‌طلب

رسانه‌های اصلاح‌طلب ترجیح دادند با انتخاب بخش‌هایی از اظهارات وزیر به‌جای آنکه ادعاهای حمیده زرآبادی، مینا مهرنوش و منتقدان به عملکرد وزارت ارتباطات و فناوری را مطرح کنند دست به سانسور حقیقت و وارونه نمایی بزنند.

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ رسانه‌های اصلاح‌طلب ترجیح دادند با انتخاب بخش‌هایی از اظهارات وزیر به‌جای آنکه ادعاهای حمیده زرآبادی، مینا مهرنوش و منتقدان به عملکرد وزارت ارتباطات و فناوری را مطرح کنند دست به سانسور حقیقت و وارونه نمایی بزنند.


انتقادات اخیر به وزیر ارتباطات و فناوری او را مجبور کرد تا با حضور در لایواینستاگرام به بخشی از آن‌ها پاسخ دهد. سؤالی که مطرح می‌شود این است که آیا افکار عمومی از اظهارات جناب وزیر قانع شده و اساساً او در نمایش لایواینستاگرام موفق بوده است یا خیر؟ آنچه در پی می آید گزارشی در پاسخ به این سؤال است:

 

نطق یک ماه پیش نماینده اصلاح‌طلب علیه وزیر ارتباطات و فناوری
ماه گذشته بود (16 مهر 98) که حمیده زرآبادی نماینده اصلاح‌طلب مردم قزوین و عضو فراکسیون امید، در نطق میان‌دستور خود در جلسه علنی مجلس ضمن انتقاد به مبالغ دریافتی شرکت‌های ارزش‌افزوده از مشترکان تلفن همراه، خطاب به وزیر ارتباطات گفت: «مگر به مکالمات تلفنی دسترسی دارید که از چند روز پیش خبر نطق امروز را داشتید و تمام تلاش خود را کردید که این اتفاق رخ ندهد».

 

 

وی در آن سخنرانی گفت:


-امروز توییتر آقای وزیر مملو از کارهای نمایشی آن‌هم در مورد مسائل شخصی است نه انتشار اطلاعات کلیدی و گزارش عملکرد وزارتخانه‌اش اما ای‌کاش هزینه این تبلیغات را از جیب خود پرداخت می‌کردید نه با پول وزارتخانه و اپراتورها. باید پرسید گردش آزاد اطلاعات این است؟ عاقبت اتاق شیشه‌ای این بود؟ صداقت در رفتار و گفتار با مردم در کجای این عملکرد جای دارد؟

 

 

-جنابعالی [خطاب به وزیر ارتباطات] که این روزها شعارتان حق‌الناس است کمی هم در خصوص قراردادهای خرید خارجی هزاران میلیاردی در زیرساخت، همراه اول، مخابرات و رایتل توضیح بفرمایید. در خصوص قراردادهای تبلیغاتی و اسپانسری مالی همراه اول و رایتل شفاف‌سازی کنید و از انتصابات و استخدام‌های فامیلی و گروهی خود در این شرکت‌ها توضیح بگوئید.

 

-جناب آقای رئیس‌جمهور؛ مگر شعارتان این نبود که بگذاریم شایستگان به ملت خدمت کنند و قرارمان این نبود که ناکارآمدان و بداخلاقان در خانه باشند؟ پس چرا با شروع دولت تدبیر و امید، فردی به‌عنوان قائم‌مقام وزیر کار و رئیس هیئت‌مدیره شستا منصوب می‌شود که مهره‌های نزدیک به خود را در هیئت‌مدیره رایتل قرار می‌دهد، رایتلی که معلوم نیست در آنچه مدیریتی صورت گرفته که با 3 هزار میلیارد سرمایه‌گذاری به 1700 میلیارد زیان انباشته رسیده، آقای جهرمی می‌دانید که رایتل می‌بایست 1200 میلیارد سالانه به دولت حق درآمد پرداخت می‌کرد و 1400 میلیارد سالانه به تامین‌اجتماعی سود می‌داد، نگویید که نمی‌دانید این پول به بازنشستگان و کارگران تأمین اجتماعی باید می‌رسید، که نرسید و یکسان‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی با تمام پیگیری‌ها تحقق نیافت.

 

-مگر خانم مهرنوش مدیرعامل به زور مستعفی رایتل چه می‌خواست بگوید که شما تمام توان خود را گذاشتید تا یک‌ماهه او را با فشار سیاسی و امنیتی برکنار کنید؟

 

 

افشاگری حمیده زرآبادی در یک نشست خبری
این نماینده اصلاح‌طلب پس از نطق مذکور، در مواردی در صفحه شخصی خود در توییتر به انتقادات خود به وزیر ارتباطات و فناوری ادامه داد.

چند روز پیش (14 آبان 98) نیز در یک نشست خبری با عنوان «بررسی چالش‌ها در وزارت ارتباطات و فناوری ارتباطات» که در خبرگزاری آنا برگزار شد به انتقاد از وزارت ارتباطات پرداخت و گفت: «با توجه به اینکه نایب‌رئیس کمیته ارتباطات مجلس شورای اسلامی هستم در حوزه فناوری به‌صورت تخصصی تخلفات شرکت‌های خدمات ارزش‌افزوده را رصد می‌کنم».

 

وی اظهار داشت: «ثنا اسدیان خواهرخانم وزیر ارتباطات در طول سه سال، 2 میلیارد و 300 میلیون تومان کارمزد داشته است که به‌طور متوسط ماهی 69 میلیون تومان می‌شود و کارمزد این شخص در برخی از ماه‌ها تا 137 میلیون تومان هم رسیده است»

 

عضو فراکسیون امید مجلس در این نشست خبری ضمن طرح ادعاهایی مانند اینکه «وزیر پرونده‌سازی امنیتی می‌کند» به ماجرای «شنود مکالمه تلفنی» خود با برادرش پرداخت.

 

نماینده مردم قزوین در مجلس همچنین تصریح کرد: «از آقای جهرمی می‌خواهم در مورد شرکت‌های ارزش‌افزوده زیرمجموعه سایت انتخاب توضیح دهند. گزارشی به دستم رسیده که این شرکت‌ها برای مهرماه مبلغ ۵۳۴ میلیون درآمد داشته‌اند حال از وزیر ارتباطات می‌خواهم یا این گزارش‌ها را رد کنند و یا به آن پاسخ دهند... موضوع این است که آیا می‌خواهیم با تخلف در یک صنعت مقابله کنیم یا اینکه می‌خواهیم آن صنعت نباشد؟ مسئله این است که «وس» –صنعت خدمات ارزش‌افزوده- یک صنعت است و ما باید با متخلف در این زمینه برخورد کنیم نه با صنعت «وس».»

 

زرآبادی همچنین از وزیر ارتباطات خواست تا درباره خانم اسدیان (که گفته می‌شود خواهرخانم آذری جهرمی است)، روشنگری کرده و توضیحاتی ارائه دهد.

 

افشاگری مدیرعامل سابق رایتل
هم‌زمان با نشست خبری حمیده زرآبادی، مینا مهرنوش مدیرعامل اسبق شرکت رایتل در گفتگو با راهبرد معاصر از پشت پرده فعالیت‌های آذری جهرمی دست به افشاگری زد و گفت: «قرارداد بیمه تکمیلی بسیاری از شرکت‌های حوزه آی سی تی توسط خواهرخانم آقای وزیر بسته شده است به‌طوری‌که بالای 100 میلیون تومان در ماه برای این قراردادها پورسانت دریافت می‌شد.»

 

 

وی افزود: «یکسری از اسناد و اطلاعات در رایتل وجود دارد که شفافیتی پیرامون آن‌ها وجود نداشته و قراردادهایی است که قراردادهای قانونی نیست بلکه یا رانتی است و یا غیرقانونی، به همین دلیل خود آقای وزیر همچنین آقای صدری که مدیرعامل وقت مخابرات بودند باید در مورد آن‌ها شفاف‌سازی کنند.»


مهرنوش گفت: «1700 میلیارد تومان ما در رایتل زیان انباشته داریم که این زیان انباشته در سال‌های اخیر ایجاد شده و بخش عمده‌ای از آن به خاطر مصارف نادرست سرمایه‌گذاری بوده که شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی انجام داده و آقای جهرمی در طول چند سال اخیر همان‌طور که خودشان در رزومه خود نوشته‌اند در رایتل از سال 93 تا 95 به‌عنوان عضو هیئت‌مدیره تشریف داشتند و بسیاری از این تصمیمات که ما الآن داریم نتایجش را می‌بینیم ایشان گرفته‌اند.»

 

مدیرعامل اسبق شرکت رایتل همچنین اظهار داشت: «متأسفانه قراردادهای بسیار مشکل‌داری در رایتل وجود دارد مانند قراردادی که در حوزه صداوسیما بسته شده که حدود 8 سال قرارداد بسته شده و دراین‌ارتباط لازم به پاسخگویی مدیران قبلی وجود دارد و قراردادهای در حوزه تجهیزات، رفاهی و قراردادهایی که در حوزه خرید لایسنس¬های مختلف برای کارهای مختلف در رایتل بوده، اغلب دچار مشکل است و به نظر بنده یک رسیدگی خیلی خیلی زیادی وجود دارد.»

 

لایو اینستاگرام جناب وزیر!
افشاگری‌های حمیده زرآبادی، نماینده اصلاح‌طلب مجلس (در نطق علنی مجلس و همچنین در نشست خبری) و مینا مهرنوش (در گفتگو با راهبرد معاصر) مبنی بر «حقوق ۶۹ میلیونی خواهرزن آذری جهرمی»، «پرونده‌سازی امنیتی جناب وزیر»، «درآمد ۵۰۰ میلیونی سایت انتخاب از صنعت ارزش‌افزوده» و مواردی ازاین‌دست، واکنش آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری را برانگیخت.

آذری جهرمی چند ساعت پس از نشست خبری زرآبادی، در واکنش به انتقادات و اظهارات وی، مطالب زیر را توییت کرد و از پاسخ به اتهامات مطرح‌شده به وی در یک لایو جنجالی اینستاگرامی خبر داد.

 

«امشب (جمعه) ساعت 8 لایو جذاب در اینستاگرام خواهیم داشت، چند میهمان خاص و ویژه هم حضور پیدا می‌کنند، حسابی جنجالی خواهد بود! از خانم زرآبادی هم دعوت می‌کنم در لایو شرکت کنند و درباره تهمت‌هایی که فرمودند کمی صحبت کنیم. مگر نمی‌گویند ادعاهاشون درسته " #حق‌الناس»


البته سایت اصلاح‌طلب انتخاب نیز در واکنشی توهین‌آمیز، حمیده زرآبادی، نماینده اصلاح‌طلب مردم قزوین را بوقچی مافیای خدمات ارزش‌افزوده «وس» نامید! و نوشت: «زرآبادی نماینده تازه‌کار و نوکیسه و پیمانکار و بوقچی مافیای وس می‌گوید به دلیل وضعیت اینترنت، امکان مناظره اینستاگرامی با وزیر ارتباطات را ندارد.»

 

سانسور حقیقت از سوی وزیر و رسانه‌های اصلاح‌طلب
آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری شب جمعه در پخش زنده اینستاگرامی بسیاری از سؤال‌ها در خصوص عملکرد وزارت ارتباطات، قراردادهای رایتل، میزان زیان‌های انباشته شرکت رایتل، علت اخراج مینا مهرنوش مدیرعامل اسبق شرکت رایتل، رانت خدمات ارزش‌افزوده، ادعای پرونده‌سازی امنیتی علیه منتقدان، پورسانت‌های قرارداد بیمه تکمیلی بسیاری از شرکت‌های حوزه آی سی تی، درآمد ۵۰۰ میلیونی سایت انتخاب از صنعت ارزش‌افزوده (وس) و ... توضیحی نداد و صرفاً در بخشی از لایو اینستاگرام خود به اظهارات نماینده اصلاح‌طلب قزوین در خصوص رانت اقتصادی خواهرزن خود پاسخ داد؛ اظهاراتی که به گزارش رسانه‌ها اسناد آن نشان می‌دهد آذری جهرمی با مردم صداقت نداشته است.

 

 

به گزارش راه دانا، او در لایو اینستاگرام اعلام می‌کند که در سال ۹۴ یعنی سال انعقاد قرارداد بیمه‌ای شرکت رایتل با خواهر همسرش وزیر نبوده و به‌عنوان عضو هیئت‌مدیره رایتل هم تنها ۴ ماه از سال ۹۴ را عضویت داشته و عملاً این قرارداد که عایدی زیادی برای خواهرزن او داشته ناشی از رانت نبوده است. این در حالی است که اسناد نشان می‌دهد قراردادهای بیمه‌ای رایتل با خواهرزن وزیر فارغ از اینکه در چه سالی شروع شده، در سال‌های ۹۶، ۹۷ و ۹۸ یعنی در سال‌های وزارت آذری جهرمی هم منعقد شده است.

 

 

نوع واکنش و پاسخگویی آذری جهرمی گرچه انتقادات کارشناسان را برانگیخت و برخی این واکنش جناب وزیر را شوآف، نمایشی و عجولانه دانستند اما به مذاق برخی سایت‌های اصلاح‌طلب خوش آمد.

 

 

بررسی رسانه‌های اصلاح‌طلب حاکی از آن است که آن‌ها ترجیح دادند با انتخاب بخش‌هایی از اظهارات وزیر، به‌جای آنکه ادعاهای حمیده زرآبادی و مینا مهرنوش را نیز مطرح کنند دست به سانسور حقیقت و وارونه نمایی بزنند. البته این شگرد رسانه‌های مدعی اصلاح‌طلبی که همواره به‌عنوان یک تاکتیک رسانه‌ای در دستور کار آن‌ها بوده، نخ‌نما شده و با وجود رسانه‌های باکیفیت و خُرد، به‌ویژه شبکه‌های اجتماعی و موبایلی، مانند گذشته کارایی ندارد. چه آنکه واکنش کاربران فضای مجازی مدلول این ادعاست.

 

واکنش کاربران به لایو اینستاگرام وزیر
آذری جهرمی به‌جای آنکه در نشست خبری و یا در مجلس شورای اسلامی به اظهارات و انتقادات نماینده مجلس پاسخ بدهد، ترجیح داد در شبکه اجتماعی خود در اینستاگرام و با حضور حدود 20 هزار نفر از کاربران پاسخ انتقادات را بدهد. فارغ از نکات مهمی مانند سانسور حقیقت در اظهارات آذری جهرمی و رسانه‌های اصلاح‌طلب و همچنین گسیل انتقادات کارشناسان و تحلیلگران سیاسی به واکنش عجولانه و غیرحرفه‌ای جناب وزیر به انتقادات و ... واکنش کاربران فضای مجازی حین لایو و حتی بعدازآن نیز قابل‌تأمل به نظر می‌رسد.

 

 

 

 

جمع‌بندی
درمجموع به نظر می‌رسد که آذری جهرمی گمان می‌کند این دسته از اقدامات او برای توجیه افکار عمومی و یا حتی انتخابات 1400، جواب می‌دهد! درحالی‌که عملیات تبلیغی و روانی، تاکتیک‌های دماگوژیستی، پافشاری بر پوپولیسم و سری رفتارهای اگزجره رسانه‌ای هم برای اهل آن (به‌ویژه اصلاح‌طلبان رادیکال و لیبرال‌های مدرن) حد و اندازه و حتی حساب‌وکتاب دارد و بی‌تردید بیشتر از حد آن، سطحی از ابتذال در حکمرانی را به نمایش می‌گذارد. آذری جهرمی به‌جای سانسور حقیقت و شفاف‌سازی و پاسخگویی به سؤالات صرفاً نشان داد که ژست‌های اجتماعی و سیاسی او قالبی جز اقدامات رادیکالی، احساساتی و هیجانی ندارد. از سویی رسانه‌های اصلاح‌طلب که داعیه شفافیت، دموکراسی و آزادی اندیشه دارند به‌جای انتقاد از عملکرد وزارت ارتباطات که در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، با سانسور حقیقت - بعضاً با سکوت خبری و بعضاً با حمایت همه‌جانبه از آذری جهرمی- بار دیگر بر ادعاهای روشنفکرانه خود خط بطلان کشیدند.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: