صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۱۱:۲۵
  • سه‌شنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۱
  • Tuesday 02 August 2022
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۹ - ۲۸ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 19
کد خبر: ۲۸۳۲۱

روحانی: نسبت به تامین آبراه های بین المللی متعهدیم/ فروپاشی برجام به ضرر جهان خواهد بود

رئیس جمهور در دیدار با سفیر جدید استرالیا ضمن اشاره به اقدامات خلاف مقررات بین المللی آمریکا در تحریم ایران اظهار داشت: این در تاریخ بین‌المللی بی‌سابقه است که آمریکا می‌خواهد، کشورهایی که به قطعنامه سازمان ملل عمل می‌کنند را تنبیه کند و نباید اجازه دهیم آمریکا در مقابله با تعهدات بین‌المللی موفق شود.

به گزارش راهبرد معاصر؛ رئیس جمهور روز خود را با دیدار با شماری از سفرای جدید مستقر در تهران و فرمانده ارتش پاکستان آغاز کرد. حجت الاسلام روحانی در این دیدارها ضمن تبیین مواضع جمهوری اسلامی ایران، از آمادگی تهران جهت ایجاد صلح و ثبات در منطقه خبر داد.

 

سفیران جدید جمهوری اسلامی ایران در ۹ کشور فنلاند، کنگو، زلاندنو، پاکستان، جمهوری گینه، کنیا، سنگال، ترکمنستان و تونس روز سه‌شنبه و پیش از عزیمت به محل ماموریت خود با رئیس جمهور دیدار و گفت وگو کردند.

 

روحانی: آمریکا باید بفهمد رهبر جهان نیست

حسن روحانی امروز ( سه‌شنبه 28 آبان) هنگام دریافت استوارنامه «لیندال جین سکز» سفیر جدید استرالیا با اشاره به اینکه همواره روابط خوب و حسنه‌ای میان تهران – کانبرا برقرار بوده، گفت: علاقمند به توسعه مناسبات و همکاری‌های تجاری و اقتصادی با استرالیا هستیم.

 

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم تحریم‌های غیرقانونی آمریکا مانعی برای توسعه روابط و همکاری‌های دو کشور باشد، گفت: تحریم‌های آمریکا یک اشتباه بزرگ سیاسی و اقتصادی و اقدامی علیه مقررات و قطعنامه‌های بین‌المللی است.

 

روحانی با بیان اینکه کشورهای مستقل باید در برابر اقدامات غیرقانونی آمریکا ایستاده و به آنها بفهمانیم که همه باید براساس قانون عمل کنند، اظهار داشت: باید در راستای توسعه روابط اقتصادی و تجاری فی‌مابین تلاش کنیم.

 

رئیس جمهور افزود: خوشبختانه امروز زمینه آماده‌ای برای توسعه همکاری‌های دو کشور در بخش‌های مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و تجاری، مهیاست که باید از آن استفاده و با رفع موانع موجود در مسیر گسترش همه جانبه مناسبات دو کشور حرکت کنیم.

 

روحانی مقابله با تحریم‌های غیرقانونی آمریکا را وظیفه قانونی همگان دانست و خاطر نشان کرد: این در تاریخ بین‌المللی بی‌سابقه است که آمریکا می‌خواهد، کشورهایی که به قطعنامه سازمان ملل عمل می‌کنند را تنبیه کند و نباید اجازه دهیم آمریکا در مقابله با تعهدات بین‌المللی موفق شود.

 

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه آمریکا باید بفهمد رهبر جهان نیست و یک کشور مانند سایر کشورهاست، گفت: باید در مناسبات و روابط به منافع بلندمدت دو ملت توجه داشته باشیم.

 

روحانی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران همچنان به تعهدات خود در توافق هسته‌ای برجام علیرغم اینکه آمریکایی‌ها به طور یکجانبه از این توافق خارج شده و اروپایی‌ها نتوانستند یا نخواستند به تعهدات خود عمل کنند، پایبند است.

 

رئیس جمهور تأکید کرد: فروپاشی برجام به ضرر دنیا خواهد بود و همگان باید نسبت به مسایل مهم و منافع جهان توجه داشته باشند.

 

روحانی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران نسبت به تامین امنیت آبراه‌های بین‌المللی بویژه در دریای عمان و خلیج فارس متعهد است و اخیراً طرح صلح هرمز را در سازمان ملل متحد ارایه و در این راستا با کشورهای مختلف در حال رایزنی است.

 

رئیس جمهور با بیان اینکه تحریم آمریکا دیر یا زود پایان یافته و آنها نمی‌توانند به این مسیر ادامه دهند، گفت: ملت ایران، ملتی بزرگ است که از اینگونه فشارها نمی‌هراسد. اشتباه آمریکا این است که همواره در محاسبات منطقه ای خود دچار خطا می‌شود و به همین دلیل همیشه روسای جمهور آمریکا اقدامات مسئولان قبلی را محکوم می‌کنند.

 

«لیندال جین سکز» سفیر جدید استرالیا نیز در این دیدار ضمن تقدیم استوارنامه خود به رئیس جمهور کشورمان و تقدیر از میهمان‌نوازی و محبت دولت و ملت ایران، گفت: معتقدیم توسعه روابط تجاری و اقتصادی ایران و استرالیا می‌تواند، زمینه‌های مناسب را برای گسترش مناسبات و همکاری‌های دو کشور ایجاد کند که امیدوارم با تلاش مسئولان، موانع موجود در این مسیر هر چه سریع‌تر برطرف شود.

 

سفیر جدید استرالیا با بیان اینکه حفظ برجام همواره مورد حمایت استرالیا است، گفت: برجام را ابزاری برای برقراری و توسعه صلح و امنیت در منطقه می‌دانیم و معتقدیم همه باید نسبت به تعهدات خود در این توافق پایبند بوده و با ساز و کار برجام برای اعتمادسازی در جهان عمل کند.

 

رئیس‌جمهور همچنین هنگام دریافت استوارنامه«اونگ سه آن» سفیر آکرودیته کامبوج در تهران، با اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای افزایش همکاری های اقتصادی و بخش خصوصی دو کشور افزود: کامبوج می تواند در توسعه بیش از پیش همکاری های ایران و اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه آن)، نقش بسزایی ایفا کند.

 

سفیر جدید آکرودیته کامبوج نیز در این دیدار ضمن تقدیم استوارنامه خود به رئیس جمهور، با اشاره به زمینه های همکاری گسترده تجاری، سرمایه گذاری و گردشگری دو کشور گفت: همکاری های اقتصادی و دوستی میان دو دولت و ملت بسیار نزدیک است و باید تلاش کنیم این روابط صمیمانه و گرم در زمینه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی توسعه یابد.

 

«اونگ سه آن» با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران و کامبوج همواره در مجامع بین المللی مواضع و دیدگاه های مشترک داشته اند و از یکدیگر حمایت کرده اند، افزود: کامبوج از مواضع منطقه ای و جهانی تهران حمایت می کند و دنبال روابط دوستانه و بهتر با ایران است.

 

روحانی: ایران براساس وظیفه شرعی و دینی در کنار مردم یمن خواهد ایستاد

حجت‌الاسلام والمسلمین  حسن روحانی روز سه شنبه هنگام دریافت استوارنامه «ابراهیم محمد بن محمد الدیلمی» سفیر جدید جمهوری یمن در تهران گفت: در سال‌های اخیر شاهد شهامت، مقاومت و ایستادگی فوق‌العاده مردم یمن بوده‌ایم و شجاعت و بیان صریح مواضع از سوی مقامات انقلاب یمن، بسیار افتخارآمیز است.

 

دکتر روحانی درد و رنج مردم مسلمان و مظلوم یمن را یکی از دغدغه‌های ملت ایران در سال‌های اخیر خواند و تصریح کرد: امروز متجاوزان و دشمنان مردم یمن و همه دنیا به این نتیجه رسیده‌اند که از راه فشار و جنگ نمی‌توانند به اهداف خود دست پیدا کنند و این به معنای ثمر دادن مقاومت مردم یمن است.

 

رئیس جمهور با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران از آغاز تجاوز به یمن از لحاظ سیاسی و ارایه کمک‌های انسانی در کنار مردم یمن ایستاده‌ است، افزود: تردیدی وجود ندارد پیروزی نهایی در برابر متجاوزان،  از آن مردم مقاوم یمن خواهد بود.

 

دکتر روحانی گفت: ایران مردم یمن و انقلاب آنان را بر حق دانسته و برای مقاومت آنها در برابر متجاوزین ارزش قایل است و براساس وظیفه شرعی و دینی خود چه در مبارزه برابر متجاوزین و چه در مذاکرات، در کنار مردم یمن ایستاده و خواهد ایستاد.

 

«ابراهیم محمد بن محمد الدیلمی» سفیر جدید جمهوری یمن نیز در این دیدار ضمن تقدیم استوارنامه خود به رئیس جمهور کشورمان و ابلاغ سلام گرم رهبر انقلاب یمن به دولت و ملت ایران، خواستار توسعه و تقویت بیش از پیش همکاری‌ها و روابط دو کشور شد.

 

سفیر جدید جمهوری یمن با بیان اینکه مردم یمن هرگز مواضع مقتدرانه، شرافتمندانه و ارزشمند دولت و ملت ایران را در حمایت از انقلاب این کشور فراموش نخواهند کرد، گفت: دولت و ملت ایران بهترین یار و همراه مردم یمن بوده و در شرایطی که مردم یمن زیر فشار تحریم و تجاوز قرار داشتند، تنها جمهوری اسلامی ایران از ما حمایت کرد و در کنار مردم یمن بوده و همچنان به این حمایت ادامه می‌دهد.

 

محمد الدیلمی تأکید کرد: ملت یمن همواره در کنار جمهوری اسلامی ایران در مسیر مبارزه با مواضع استکباری قدرت‌های جهانی ایستاده و از مواضع ارزشمند ایران در حفظ ثبات و امنیت منطقه بویژه ابتکار طرح صلح هرمز حمایت می‌کند.

 

رئیس جمهور در دیدار فرمانده ارتش پاکستان: به راحتی می‌توانیم بر تروریست‌ها پیروز شویم

حجت‌الاسلام والمسلمین  حسن روحانی روز سه‌شنبه در دیدار ژنرال «قمر جاوید باجوا» فرمانده ارتش پاکستان، اهمیت تقویت روزافزون روابط اقتصادی دو کشور را مورد تأکید قرار داد و گفت: روابط تهران – اسلام آباد، در زمینه اقتصادی باید به بالاتر از سطح فعلی برسد و نباید دو طرف به این میزان از روابط اقتصادی و تجاری رضایت بدهند و باید با تلاش مضاعف، ساز و کارهای بهتری را برای توسعه تجارت و روابط اقتصادی و رسیدن به جایگاه مطلوب در این عرصه با رفع موانع موجود، فراهم کنند.

 

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران خط لوله صلح را تا مرز پاکستان رسانده است و کاملاً آمادگی داریم در این زمینه همکاری‌های خود را به نتیجه برسانیم. همچنین آمادگی داریم تمهیداتی فراهم کنیم که شرکت‌ها و تجار دو کشور بتوانند روابط گسترده‌تری با یکدیگر داشته باشند.

 

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود ضرورت توجه به امنیت مرزهای دو کشور را مورد تأکید قرار داد و گفت: خوشبختانه شاهد تحولات مثبتی در این زمینه هستیم و اطمینان داریم با اراده‌ای که در دو طرف وجود دارد به راحتی می‌توانیم با معضل قاچاق و قاچاقچیان و ناامن کنندگان مرزهای دو کشور مقابله کنیم.

 

وی با اشاره به تحولات و مسایل مهم منطقه، تصریح کرد: معتقدیم در زمینه مسایل و روابط منطقه‌ای همه باید در راستای برقراری صلح، آرامش و ثبات با یکدیگر همکاری کنند.

 

روحانی همچنین با اشاره به وضعیت کشور افغانستان، گفت: در خصوص افغانستان همه می‌دانیم آنچه راهگشا خواهند بود مشارکت همه گروه‌ها و اقوام در سرنوشت افغانستان است و این مردم افغانستان هستند که می‌توانند در کشور خود بدون دخالت قدرت‌های خارجی تصمیم بگیرند.

 

رئیس جمهور اضافه کرد: بدون تردید وجود پایگاه‌های نظامی و حضور نظامی آمریکا بر مشکلات افغانستان را افزوده است.

 

 روحانی گفت: جمهوری اسلامی ایران و پاکستان از ظرفیت‌ها و فرصت‌های بزرگی برای تحکیم و تعمیق روابط و همکاری‌های مشترک دارند و می‌توانند فعالیت‌های مشترکی در راستای منافع بلند مدت دو کشور و منطقه داشته باشند.

 

رئیس جمهور همچنین حضور فرمانده ارتش پاکستان در تهران و ملاقات با سردار باقری و مقامات نظامی ایران را به معنای استحکام فوق‌العاده روابط دو کشور دانست و گفت: اینگونه دیدارها و رفت و آمدها می‌تواند در استحکام و نزدیکی روابط دو کشور بسیار مفید باشد.

 

ژنرال «قمر جاوید باجوا» فرمانده ارتش پاکستان نیز در این دیدار با بیان اینکه ایران و پاکستان دو کشور همسایه و دو ملت برادر و دوست هستند و باید اتحاد و برادری خود را به دنیا نشان دهد، اظهار داشت: هیچ کشوری نمی‌تواند روابط پاکستان و ایران را تحت شعاع قرار دهد و امروزه شاهد جنگ میان برخی برادران مسلمان هستیم، لذا باید در جهت نزدیک شدن روابط کشورهای دوست و برادر مسلمان به یکدیگر تلاش کنیم.

 

فرمانده ارتش پاکستان خاطر نشان کرد: پاکستان از همه ظرفیت‌ها و روش‌های مختلف برای توسعه سطح همکاری‌های روابط تجاری و اقتصادی استفاده خواهد کرد و آمادگی دارد همکاری‌های فعلی را به سطح بسیار بالاتری ارتقاء دهد.

 

وی با تأکید بر اینکه باید مرزهای دو کشور، مرزهای صلح و برادری باشد، اظهار داشت: امروز برای برقراری امنیت در مرزهای دو کشور ملاقات‌هایی در تمام سطوح بین مقامات تهران و اسلام‌آباد وجود دارد و بایستی مرزهای دو کشور مرزهای صلح و برادری باشد تا از طریق آن روابط اقتصادی و تجاری گسترش یابد.

 

در این دیدار دو طرف بر همکاری‌های منطقه‌ای و استفاده از ظرفیت‌های ارتباطی برای توسعه صلح و امنیت در خلیج فارس و دریای عمان تأکید کردند.

 

روحانی هنگام دریافت استوارنامه سفیر جدید زیمبابوه: ایران از توسعه بیش از پیش روابط با زیمبابوه در همه عرصه‌ها استقبال می‌کند

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز سه‌شنبه هنگام دریافت استوارنامه "کریستوفر ماپانگا" سفیر جدید زیمبابوه در تهران، با تاکید بر اینکه همواره بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، دو کشور روابط بسیار خوبی داشتنه اند، گفت: در دوران تحریم زیمبابوه همواره در کنار مردم این کشور بودیم و امروز با توجه به فشارهای آمریکا به هر دو کشور باید روابط و همکاری ها گسترش و تعمیق یابد.

 

رئیس جمهور با اشاره به تشابهات فراوان بین دو ملت و همچنین همکاری های سیاسی در مجامع بین المللی تصریح کرد: باید از لحاظ اقتصادی و تجاری روندی اتخاذ گردد که از توانمندی های دو کشور بیش از پیش استفاده شود.

 

روحانی افزود: باید شرکت های خصوصی دو کشور را به یکدیگر نزدیک و تشویق کنیم تا تجارت بین دو کشور در مسیر خوبی قرار گیرد.

 

سفیر جدید زیمبابوه در ایران پس از تقدیم استوارنامه خود به دکتر روحانی ، با اشاره به تهدیدات مشترک از سوی آمریکا بر ضرورت اتحاد و همبستگی بین دو کشور تاکید کرد و گفت: در حقیقت دشمنان مشترک، تحریم هایی را برای تحت فشار قرار دادن مردم ایران و زیمبابوه وضع کرده اند که باید در برابر این ظلم ایستادگی کنیم.

 

"کریستوفر ماپانگا" بر همبستگی و دوستی و پشتیبانی بین دو دولت و ملت تاکید کرد و اظهارداشت: باید با توجه به اوضاع کنونی روابط دو کشور به سطوح بالاتری ارتقا یابد و همکاری های تجاری و اقتصادی به نفع مردم دو کشور است.

 

رئیس جمهور هنگام دریافت استوارنامه سفیر جدید سوئد: نظارت‌ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته ای ایران ادامه دارد

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز سه‌شنبه هنگام دریافت استوار نامه «ماتیاس لنتز» سفیر جدید سوئد در تهران با اشاره به روابط خوب تجاری و سیاسی ایران و سوئد در سال‌های گذشته و سوابق روابط نزدیک صنعتی بویژه در بخش حمل و نقل میان دو کشور، گفت: امیدوارم بتوانیم در شرایط اعمال تحریم های غیرقانونی از سوی آمریکا ، مناسبات و همکاری‌های فی‌مابین را ادامه و توسعه دهیم.

 

روحانی با تقدیر از مواضع دولت سوئد نسبت به حفظ برجام و پایبندی طرفین به تعهداتشان، تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همچنان نسبت به تعهدات خود در برجام پایبند بوده و نظارت‌آژانس بین المللی انرژی اتمی بر فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته ای ایران ادامه خواهد داشت.

 

رئیس جمهور افزود: کاهش برخی تعهدات برجامی هم در چارچوب برجام بوده و به محض اینکه طرف های  دیگر به تعهدات خودشان برگردند،‌ایران نیز به تعهدات خود بازخواهد گشت.

 

روحانی با بیان اینکه تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران، برخلاف مقررات بین‌المللی، قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد و برخلاف برجام است، گفت: روابط دوستانه ایران و سوئد ایجاب می‌کند تا از طرق مختلف به دنبال ادامه و گسترش بیش از پیش روابط تجاری و اقتصادی فی‌مابین باشیم.

 

«ماتیاس لنتز» سفیر جدید سوئد نیز در این دیدار ضمن تقدیم استوارنامه خود به رئیس جمهور کشورمان به سوابق مثبت همکاری و روابط تجاری – صنعتی میان ایران و سوئد اشاره کرد و گفت: امروز فعالان اقتصادی و شرکت‌های سوئد به ایران به عنوان یک شریک مطمئن نگاه می‌کنند و می‌توانیم با تلاش بیشتر مناسبات و همکاری‌های خود را در بخش‌های مختلف سیاسی، تجاری، اقتصادی و روابط علمی و دانشگاهی نزدیک‌تر از گذشته ادامه دهیم.

 

سفیر جدید سوئد با بیان اینکه در زمینه تحولات اخیر منطقه‌ای در کنار ایران و ابتکارات این کشور و آماده همکاری در کاهش تنش‌ها در منطقه هستیم، گفت: سوئد همواره از برجام حمایت کرده و تأکید می‌کنیم که باید همه طرف‌ها به تعهدات خودشان عمل کنند.

 

ماتیاس لنتز افزود: ما تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران را غیرقانونی و محکوم می‌دانیم چرا که معتقدیم این تحریم‌ها مشکلات زیادی را ایجاد کرده و تلاش می‌کنیم نقش سازنده‌ای را ایفا نمائیم.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: