صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۱۸:۴۹
  • چهارشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۱
  • Wednesday 03 August 2022
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۷ - ۱۰ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 01
کد خبر: ۲۹۴۶۱

تمام بخش‌های اقتصادی در کشور به دنبال معافیت‌های مالیاتی اند

رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به درآمدهای محدود ناشی از اخذ مالیات اظهار داشت: ماهیانه درآمدهای مالیاتی از تمام بخش‌های اقتصاد حدود 10 هزار میلیارد تومان است؛ این در حالی است که تنها حقوق و مزایای کارکنان و بازنشستگان 18 هزار و 600 میلیارد تومان است. پارس گفت: با این حال تمام بخش‌های اقتصادی در کشور به دنبال معافیت‌های مالیاتی است که اگر معافیت برای تمام آنها اعمال شود چیزی به عنوان درآمد مالیاتی باقی نخواهد ماند.

به گزارش راهبرد معاصر؛ تشدید فشارهای اقتصادی ناشی از تحریم ها، دولت را به سوی اخذ مالیات برای جبران کسری ها سوق داده است. با این حال و اینگونه که رئیس سازمان امور مالیاتی کشور اظهار داشته است، تمام بخش‌های اقتصادی در کشور به دنبال معافیت‌های مالیاتی است که اگر معافیت برای تمام آنها اعمال شود چیزی به عنوان درآمد مالیاتی باقی نخواهد ماند.

 

میزان معافیت‌های مالیاتی در اقتصاد کشور حدود 150 هزار میلیارد تومان تخمین زده می‌شود یعنی در صورت اصلاح نظام معافیت‌های مالیاتی می‌توان درآمدی معادل فروش نفت خام را به دست آورد.

 

امیدعلی پارسا رئیس سازمان امور مالیاتی در حاشیه نشست با بیمه‌گران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در جلسه امروز مشکلات صنعت بیمه در بحث مالیات بررسی و شناسایی شد، گفت: یکی از مهمترین تصمیمات جلسه امروز این بود که مالیات شرکت‌های بیمه در قالب یکسانی آماده شود و برای یک شکل شدن آن توافقاتی انجام شد.

 

رئیس سازمان امور مالیاتی با تاکید بر اینکه مالیات و بیمه موضوعات درهم تنیده‌ای هستند، گفت: در صنعت بیمه با مشکلات و مسائلی مواجه هستیم. همچنین بخش مالیات هم دچار مشکلاتی است؛ به طوری که کل درآمدهای مالیاتی چیزی حدود 7 الی 8 درصد درآمدهای مردم است. بنابراین با این نرخ مالیات نمی‌توان کشور را اداره کرد.

 

وی با اشاره به معافیت‌های مالیاتی اظهار داشت: تمام بخش‌های اقتصادی در کشور به دنبال معافیت‌های مالیاتی است که اگر معافیت برای تمام آنها اعمال شود چیزی به عنوان درآمد مالیاتی باقی نخواهد ماند.

 

پارسا با شاره به حمایت از صنعت بیمه و معافیت‌های مالیاتی در این بخش گفت: حمایت محدود، مسدود و کاهنده است، در صنعت بیمه هم حمایت‌های مالیاتی انجام می‌شود و در این راستا اصلاحیه‌ای برای قانون مالیات‌های مستقیم در حال انجام است که در این اصلاحیه به صنعت بیمه توجه شده است.

 

وی ادامه داد: اینکه دولت و مجموعه نظام تلاش می‌کنند تا نااطمینانی را در کشور حداقل کنند و از این محل زندگی آرامش‌بخش‌تری برای مردم ایجاد کنند، جزو مسلمات است و مجلس هم به این موضوع توجه ویژه‌ای دارد.

 

رئیس سازمان امور مالیاتی درباره درآمدهای مالیاتی کشور گفت: ماهیانه درآمدهای مالیاتی از تمام بخش‌های اقتصاد حدود 10 هزار میلیارد تومان است؛ این در حالی است که تنها حقوق و مزایای کارکنان و بازنشستگان 18 هزار و 600 میلیارد تومان است یعنی کمتر از حقوق کارمندان درآمد مالیاتی از تمام بخش‌های اقتصادی داریم.

 

پارسا با تاکید مالیات داروی تلخی است که متاسفانه هیچ‌کس نمی‌خواهد این دارو با بخورد.

 

وی درباره مجموع درآمدهای مالیاتی در هشت ماه اول امسال گفت: میزان درآمدهای مالیاتی در هشت ماه امسال 89 هزار میلیارد تومان بود که 94 درصد آن محقق شده است.

 

وی همچنین درباره اخذ مالیات از پزشکان اظهار داشت: قانونگذار می‌گوید تمام این مشاغل باید در محل کار خود کارتخوان نصب کنند اما اگر عده‌ای از نصب کارتخوان امتناع دارند ما می‌توانیم از سایر منابع اطلاعاتی به میزان درآمد آنها دسترسی داشته باشیم.

 

وی ادامه داد: مالیات بر حق است و طبق اظهارنامه‌های مالیاتی خرداد ماه می‌توانیم میزان درآمد مشاغل مختلف از جمله پزشکان را بررسی کنیم و قطعا جرائمی هم برای کسانی که از قانون گریز می‌کنند در نظر می‌گیریم.

 

وی همچنین درباره افزایش مالیات بر دخانیات از جمله سیگار گفت: هنوز برنامه‌ای برای افزایش مالیات سیگار نداریم.

 

پارسا درباره بررسی حساب‌های بانکی برای تعیین مالیات گفت: سرکشی به حساب‌های بانکی نداریم و همه حاکمیت‌ها در تمام دنیا به اطلاعات بانکی و درآمدی مردم دسترسی دارند.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: