صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۰۹:۰۸
  • سه‌شنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۱
  • Tuesday 09 August 2022
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۱ - ۱۳ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 04
کد خبر: ۲۹۷۷۳

موافقت تجارت ترجیحی بین تهران و باکو

رئیس دفتر رئیس جمهور در دیدار با معاون نخست وزیر آذربایجان از پیشرفت در موافقت ترجیحی میان تهران و باکو خبر داده و خواستار اتمام هر چه زودتر راه آهن رشت-آستارا شده است.

به گزارش راهبرد معاصر؛ تشدید فشارهای اقتصادی ناشی از خروج آمریکا از برجام، مقامات کشورمان را بر آن داشته تا جهت کاهش فشارها و گردش مبادلات اقتصادی، توجه بیش از پیشی را بر مراودات تجاری با 15 کشور همسایه ایران اختصاص دهند. در این میان جمهوری آذربایجان از نقش بسزایی در تبادل مالی و اقتصادی با ایران برخوردار می باشد. توافقات سه جانبه تهران، مسکو و باکو در خلال ماه های اخیر موجب گرم شدن روابط فی مابین شده است.

 

در همین راستا معاون نخست وزیر آذربایجان به تهران اماده و با مقامات ارشد کشورمان به گفتگو پرداخته است. رئیس دفتر رئیس‌جمهوری و معاون نخست ‌وزیر آذربایجان شب گذشته راه‌های گسترش هر چه بیشتر روابط دوجانبه و تسریع در روند اجرای توافقات مشترک را مورد بررسی قرار داده و تلاش مضاعف برای استفاده از همه ظرفیت‌های موجود را در راستای منافع دو ملت و ملت‌های منطقه مورد تاکید قرار دادند.

 

محمود واعظی شامگاه سه شنبه در پایان دیدار با «شاهین مصطفی یف» معاون نخست‌وزیر آذربایجان در گفت و گو با خبرنگاران، با اشاره به لزوم زمینه‌سازی مناسب برای سفر قریب الوقوع الهام علی اف به تهران در پی دعوت رسمی دکتر روحانی، اظهار داشت: مصمم هستیم ظرفیت‌های توسعه همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف اقتصادی را مورد بحث و بررسی قرار داده و اسناد و توافقاتی تهیه شود تا در جریان سفر رییس جمهور آذربایجان به امضا برسد.

 

رئیس دفتر رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: در جلسه مشترک با معاون نخست وزیر آذربایجان همچنین تصمیم گرفتیم تا کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور قبل از سفر علی اف، در تهران برگزار شود و نیز مقرر گردید برنامه ریزی شود تا اجلاس سه جانبه ایران، آذربایجان و روسیه در آینده نزدیک برگزار گردد.

 

واعظی افزود: در این جلسه همچنین موضوع احداث خط آهن رشت- آستانه و اهمیت آن مورد تاکید قرار گرفت. این خط آهن، ترانزیت شمال- جنوب را کامل می‌کند و دو کشور علاقمندیم که هر چه سریع‌تر اجرایی شود.

 

وی با اشاره به اینکه پیشرفت خوبی در خصوص موافقت تجارت ترجیحی بین دو کشور حاصل شده است، گفت: مقرر شد وزیران صنعت، معدن و تجارت و اقتصاد جمهوری آذربایجان امور مربوط به این بحث را پیگیری کرده تا در سفر رییس جمهوری آذربایجان امضا شود.

 

رئیس دفتر رئیس جمهوری تاکید کرد: روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان راهبردی است و در زمینه مسائل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، منطقه‌ای و بین‌المللی همکاری‌های نزدیکی با یکدیگر داریم.

 

شاهین مصطفی یف معاون نخست وزیر آذربایجان نیز در این گفت و گو با بیان اینکه روابط ایران و آذربایجان در سطح عالی قرار دارد، اظهار داشت: امروز در سایه اراده سیاسی روسای جمهور دو کشور، روابط تهران- باکو در عالی ترین سطح تاریخی خود قرار گرفته و جنبه استراتژیک یافته است.

 

معاون نخست‌وزیر آذربایجان ادامه داد: روابط تهران- باکو در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، تجارت، حمل و نقل و امور بشردوستانه رو به توسعه بوده و مصمم هستیم این روابط را هرچه بیشتر گسترش دهیم.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: