صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۲۱ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 12
کد خبر: ۳۰۵۷۰

تاکید همزمان پنتاگون و کاخ سفید بر تداوم کارزار فشار حداکثری علیه تهران

وزاری خارجه و دفاع ایالات متحده در اظهاراتی جداگانه بر تداوم کارزار فشار حداکثری بر علیه تهران جهت به زانو درآوردن ایران تاکید نمودند.

به گزارش راهبرد معاصر؛ همزمان با وضع جدیدترین تحریم ها از سوی وزارت خزانه داری آمریکا علیه برخی اشخاص و شرکت های حقیقی و حقوقی ایرانی، مقامات نظامی و دیپلماتیک آمریکا بر تداوم کارزار فشار حداکثری بر علیه تهران تاکید نموده اند.

 

دفتر کنترل سرمایه‌های خارجی (OFAC) ایالات متحده؛ ۵ نهاد، ۲ فروند کِشتی و یک فرد حقیقی ایرانی را در لیست تحریم های خود قرار داده است.

 

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در این باره گفت که سه نهاد مذکور دربرگیرنده شرکت‌های حمل و نقل ایرانی از قبیل شرکت هواپیمائی ماهان بوده و به بهانه نقش‌آفرینی آنها در تکثیر سلاح‌های کشتار جمعی تحت تحریم قرار گرفته اند!

 

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه در کنفرانسی خبری در محل وزارت خارجه این کشور ادعا‌های وا‌هی گذشته خود در رابطه با ایران را تکرار کرد.

 

پمپئو در این کنفرانس خبری به آزادی تبعه آمریکایی «ژیو وانگ» از زندان در ایران اشاره کرد و گفت که آزادی همه زندانیان از اولویت‌های دولت آمریکاست.

 

در همین ارتباط، پمپئو در پاسخ به این سوال که «آیا شما از سوی ایران نشانه‌ای دریافت کرده‌اید که پس از آزادی وانگ، مذاکرات گسترده‌تری برای تبادل زندانیان انجام شود؟» اینطور جواب داد: «من امیدوارم که آزادی وانگ و مسعود سلیمانی به گفت‌وگو‌های گسترده‌تر درباره آزادی زندانیان دیگر در ایران منجر شود».

 

پمپئو در ادامه این کنفرانس به تازه‌ترین تحریم‌های واشنگتن علیه ایران پرداخت و مدعی شد: «تا زمانی که رفتار مخرب ایران ادامه داشته باشد، فشار حداکثری آمریکا علیه ایران باقی خواهد ماند».

 

وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی در رابطه با تحریم یک شرکت کشتیرانی چین تاکید کرد که واشنگتن با سایر کشور‌ها درباره اجرای تحریم‌های علیه ایران صحبت کرده و چین هم عضوی از این کشور‌ها بوده است.

 

مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا نیز روز چهارشنبه در کمیته خدمات نظامی مجلس نمایندگان آمریکا حاضر شد تا درباره راهبرد این کشور در قبال سوریه به سوالات نمایندگان پاسخ دهد.

 

وی، چین و روسیه را در صدر چالش‌های امنیت ملی آمریکا دانست و افزود: ما همچنین باید به تهدیدهایی که از سوی ایران و گروه‌های خشونت‌گرای افراطی همچون داعش وجود دارد، توجه داشته باشیم.

 

وزیر دفاع آمریکا ادامه داد: استراتژی آمریکا در قبال خاورمیانه این است که این منطقه به پناهگاهی برای تروریست‌ها تبدیل نشود. حضور نظامی آمریکا در منطقه به صورت پویا و منعطف خواهد بود تا هرگونه تهاجمی را متوقف کند و در صورت لزوم به آنها پاسخ دهد.

 

اسپر راهبرد دفاعی آمریکا در خاورمیانه را به ۶ هدف تقسیم کرد و گفت: تقویت توانایی‌های دفاعی متحدان منطقه‌ای، تبادل نگرانی‌های امنیتی با متحدان منطقه‌ای، حفاظت از آزادی ناوبری، جلوگیری از پناهگاه امن برای تروریست‌ها به منظور تهدید کشور ما و مقابله با تهدیدهای سلاح‌های کشتار جمعی این ۶ هدف را تشکیل می‌دهند.

 

وی از داعش و ایران به عنوان ۲ بازیگر بی ثبات کننده منطقه‌ای نام برد و توضیح داد: آمریکا به همراه متحدان خود توانست خلافت فیزیکی داعش را از بین ببرد و ۷.۷ میلیون نفر را که تحت حاکمیت بی رحمانه آن قرار داشتند، آزاد سازد.

 

رئیس پنتاگون اظهار کرد: این اقدامات شامل عملیات موفق هلاکت ابوبکر البغدادی بنیانگذار و رهبر داعش و همچنین نفر دوم آن می شود. وزارت دفاع آمریکا به همکاری خود با متحدان ادامه می‌دهد تا اطمینان یابد که داعش قدرت بازپروری را ندارد.

 

اسپر تاکید کرد: امروز نیروهای آمریکایی در سوریه در همکاری کامل با نیروهای دموکراتیک سوری اقدام می کنند.

 

وی در بخش مربوط به جمهوری اسلامی ایران هم اظهار کرد: در ۱۸ ماه گذشته، وزارت دفاع از کارزار فشارحداکثری اقتصادی و سیاسی علیه ایران حمایت کرده است. این سیاست به دنبال بازگرداندن ایران به میز مذاکره است تا توافقی بهتر و جدید به دست آید تا به همه تهدیدهای ناشی از ایران توجه شود.

 

وزیر دفاع آمریکا با این ادعا که تهران، تلاش‌های خود را برای بی ثباتی در منطقه افزایش داده است که نمونه آن حمله به عربستان سعودی، اختلال در روند حرکتی کشتی‌ها در تنگه هرمز، سرنگون کردن پهپاد آمریکایی و حمایت از تعدادی گروه‌های نیابت است، گفت: برای توجه به این تهدیدها، نیروی دفاعی خود را تقویت کردیم و توانایی دفاعی متحدانمان را افزایش دادیم.

 

اسپر که می کوشید تاکید کند این اقدامات به معنای افزایش تنش در منطقه نیست، افزود: از ماه مه تا کنون نزدیک به ۱۴ هزار نیروی نظامی آمریکا به منطقه اعزام شده اند تا به صورت ملموسی تعهدمان را به متحدان و شرکایمان نشان دهند.

 

وی تصریح کرد این اقدامات ارسال پیام روشنی به ایران بود که جامعه بین المللی آنچه را که او "رفتار مخرب ایران" نامید را تحمل نخواهد کرد.

 

وزیر دفاع آمریکا با ادبیاتی تهدیدآمیز اظهار کرد ایران نباید دچار اشتباه شود که خویشتنداری آمریکا در عدم تمایل به پاسخ نظامی به منزله آن است که باید به نیروی نظامی یا منافع ما حمله کند.

 

تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران در حالی مردم را نشانه رفته که سران آمریکا در بعضی از سخنرانی‌ها، خود را حامی مردم ایران معرفی می‌کنند.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: