صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۷:۴۶ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۸ - 2020 January 21
کد خبر: ۳۴۰۷۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
چه کسی پاسخگوی خسارت دهها میلیاردی به صنایع لبنی است؟

ضرورت ورود مدعی العموم به ماجرای کارشناسی که غیرمسئولانه از شیر سمی گفت

اظهارات غیرمسئولانه یک شخص که در شبکه سوم سیما به عنوان بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران معرفی شد ضرری سنگین را بر صنایع لبنی کشور وارد کرد، برآوردها دهها میلیارد تومان خسارت روزانه را برای این صنایع نشان میدهند، این در حالیست که انجمن انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران میگوید چنین آماری درباره شیر سمی وجود خارجی ندارد.

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ اظهارات غیرمسئولانه و بدون وجود اسناد کارشناسی یک شخص که در شبکه سوم سیما به عنوان بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران معرفی شد ضرری سنگین را بر صنایع لبنی کشور وارد کرد، برآوردها دهها میلیارد تومانی روزانه ضرر را برای این صنایع نشان میدهند. سوال مشخص این است که اولا وظیفه مدعی العموم در چنین وقایعی مگر غیر از این است که باید ورود کرده و تکلیف ماجرا را مشخص کند، آیا خسارت دهها میلیاردی به صنایع داخلی کشور یا اعتماد عمومی میان مردم مسئله کم اهمیتی است؟ و سوال دوم این است که آیا رسانه جای مطرح کردن چنین مواردی است یا داخل نهادهای مسئول؟ سوال سوم نیز از مجری برنامه ای است که این برنامه را اجرا کرده است؛ چرا و به چه حقی در رابطه با ذرت های آلوده سخن خلاف گفته و از تحریم صنایع داخلی میگوید؟

 

شیر سمی؟

موضوع آلودگی مواد غذایی صنعتی و وجود سموم مختلف در غذاهایی که از تولیدات کارخانه‌های مختلف محسوب می‌شوند همواره از مسائل مهم مورد توجه جامعه محسوب می‌شود. به ویژه در حوزه لبنیات که به خاطر فسادپذیری و استعداد بالا در میکروبی شدن و همچنین گستردگی جامعه مصرف‌کننده، نظارت و حساسیت بر آن بسیار بالاست. طی سال‌های اخیر نیز مسائلی مانند وارد کردن وایتکس در شیر یا استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی جنجال‌های رسانه‌ای و اجتماعی زیادی ایجاد کرده بود.

تقریبا دو روز پیش بود که یک شخص که بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران معرفی شد در شبکه سوم سیما در برنامه سلام صبح بخیر شبکه سوم سیما از وجود سم آفلاتوکسین در شیرهای پاستوریزه گفت.

 

انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران این ادعا در رابطه با شیر سمی را رد کرد

اما بررسی‌ها و پیگیری‌ها از انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران درباره اظهار نظر بازرس این انجمن نشان می‌دهد که حاجی‌محمدی بر اساس آمارهایی غیررسمی این اطلاعات را روی آنتن زنده تلویزیون و مقابل میلیون‌ها مخاطب اعلام کرده و چنین آماری در این انجمن وجود ندارد و حتی مورد تایید انجمن هم نیست.

حالا با اظهارنظر جنجالی بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران مبنی بر آلوده بودن حدود ۳۳ درصد شیرهای پاستوریزه در تهران و اعلام آمار ۶۰ درصدی برای مرکز مازندران ، احتمالا موج دیگری از فاصله گرفتن خانوارها از محصولات لبنی صنعتی و گرایش بیشتر به سمت لبنیات فله را باید انتظار کشید.

آقاي بازرس آیا مي‌داند که در آمارهاي مختلف گمرک ايران، صادرات 400 تا 700 ميليون دلار محصولات لبني در هر سال از ايران به روسيه، عراق، کشورهاي حاشيه خليج فارس و ... ثبت شده است. آيا اين کشورها آزمايشگاه‌هاي معتبر براي سنجش آفلاتوکسين شيرهاي ايراني ندارند؟ چه مسئله پشت پرده ای وجود دارد که آقای بازرس امنیت روانی مردم را چنین مورد هجمه قرار میدهد؟

 

وزارت بهداشت؛ اگر هم سم باشد از میزان استاندارد بیشتر نیست

در همین خصوص دکتر ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه مردم مصرف شیر را از سبد غذایی خود حذف نکنند، گفت: اینکه لبنیات حاوی آفلاتوکسین باشد، اجتناب ناپذیر است و همیشه و همه جا موجود بوده و هست و قاعدتا آفلاتوکسین در شیر غیر پاستوریزه به دلیل عدم کنترل بیشتر است.

دکتر ایرج حریرچی با بیان این که قاعدتا آفلاتوکسین در شیر غیر پاستوریزه به دلیل عدم کنترل بیشتر است، گفت: حتی در کشورهای اروپایی که سختگیرانه‌ترین کدکس‌ها را دارند هم آفلاتوکسین در لبنیات وجود دارد، باید توجه داشت میانگین این سم حدود ۵۰ تا ۶۰ نانو گرم در لیتر در تمام شیرهای کشور است.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: اگر مقیاس، کدکس اروپا باشد، خود عدد تقریبا بالاست چون عدد کدکس اروپا ۵۰ نانوگرم در لیتر است. اگر کدکس ایران باشد حدود ۱۰۰ است که قابل قبول و اگر کدکس آمریکا باشد که میزان آن ۵۰۰ نانوگرم است، با این معیار، تقریبا تمام نمونه‌ها قابل قبول هستند.

دکتر حریرچی تاکید کرد: بررسی ۵۰  مطالعه در ایران در چند سال اخیر نشان می‌دهد طی ۱۰ سال گذشته میزان این سم در شیر رو به کاهش است.

 

چقدر خسارت مالی به صنایع کشور وارد شد؟

اظهارات بیان شده در این برنامه به راحتی دهها میلیارد تومان روزانه به صنعت لبنیات کشور وارد کرد، به عنوان مثال تنها در تهران هر توزیع کننده لبنیات روزانه 500 هزار تومان از فروشش کاسته شد، در یکی از کارخانجات لبنی تهران که کارخانه رده اولی هم نیست تنها 400 توزیع کننده مشغول به فعالیت هستند، این یعنی چیزی حدود 160 تا 200 میلیون تومان در روز تنها در یک واحد تولیدی خسارت وارد شده است، این عدد ضربدر تعداد استانها و شرکتهای فعال در این زمینه رقمی دهها میلیارد تومانی را به ما نشان میدهد. به راستی چه کسی پاسخگوی این زیان بزرگ به اقتصاد کشور آن هم در دوره فعلی است؟

گفته میشود خسارت مالی سنگینی به شرکت ها وارد شده است و روزانه حداقل 20 درصد از شیرهای پاستوریزه با عدم خرید مواجه می شوند. 

 

دبیر انجمن صنایع لبنی ایران: خسارت مالی سنگینی به شرکت‌های لبنیات وارد شده است

دبیر انجمن صنایع لبنی ایران نیز گفته است از سال ۹۲ تاکنون، سیستمی برای کنترل افلاتوکسین شیر خام ورودی به کارخانه ها به وجود آمده است و نمونه برداری به صورت مداوم صورت می گیرد.

 

خلاف گویی آقای مجری درباره ذرتهای آلوده

 

مجری برنامه سلام صبح بخیر در همان برنامه درباره ذرتهای آلوده که چند ماه پیش نقل محافل رسانه ای کشور شد و آخر معلوم شد هنوز در بندر در قرنطینه هستند گفت من میدانم ذرتها چه شدند ولی نمیگویم، از مجری این برنامه تقاضا داریم تا اسناد خود را به مسئولان بنادر ارائه کند تا آن چیزی که مسئولین امر نمیدانند و او میداند بر همگان آشکار شود وگرنه از مدعی العموم میخواهیم تا نسبت به جرم تشویش اذهان عمومی بررسی های لازم به عمل بیاورد.

 

آیا مجری و کارشناس برنامه مسئولیت حرفهایشان را میپذیرند؟

 

همچنین مجری این برنامه در این برنامه برای تحریک به تحریم صنایع لبنی کشور میگوید چه میشود که مردم ما یک هفته شیر نخرند؟ سوال مشخص این است که خود انجمن مربوطه این آمار آقای کارشناس را وجود خارجی ندارد، چگونه با تکیه بر این اظهارات و به صورت عجولانه و احساسی چنین موضعی میگیرند؟ اصلا چه میشود مردم یک هفته برنامه سلام صبح به خیر را نبینند؟

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۱۱:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۶
مال شخص مانند آبروی شخص محترمه
چه کسی جوابگوی هتک حیثیت صنعت کشوره؟