صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۰:۲۹ - ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 May 06
کد خبر: ۴۲۲۳۲

همه روشهای خرید و پذیره نویسی صندوق EFT (سهام دولت) با کد ملی و کد بورسی

افرای که تمایل به خرید سهام دولت و پذیره نویسی صندوق های ETF دارند هم با کد ملی و هم کد بورسی می توانند اقدام کنند.

به گزارش راهبرد معاصر؛ بنا به اطلاع وزارت امور اقتصادی و دارایی باقیمانده عرضه سهام دولت در ۹ بانک‌ها در قالب واحد‌های سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری قابل معامله ETF از ۱۴ اردیبهشت ۹۹ آغاز شد و تا سی و یکم اردیبهشت‌ماه این پذیره‌نویسی مهلت دارد. و با توجه به اینکه در طی روزهای گذشته و داغ شدن بازار بورس و همچنین استقبال مردم از سرمایه گذاری در بازار بورس اکنون که پذیره نویسی صندوق EFT هنوز ملت دارد و متقاضیانی نیز دارد. و با توجه به اینکه با استفاده از کدملی و همچنین داشتن کد بورسی می توان  خرید و پذیره نویسی صندوق EFT را انجام داد در اینجا همه روشهای خرید و پذیره نویسی صندوق EFT (سهام دولت) با کد ملی و کد بورسی را با هم می خوانیم.

 

 

همه روشهای خرید و پذیره نویسی صندوق EFT (سهام دولت) با کد ملی و کد بورسی

 

در واگذاری سهام دولت در قالب صندوق‌های قابل معامله (ETF)، افراد می‌توانند بدون نیاز به کد بورسی در سامانه صندوق مدنظر تنها با کد ملی پذیره‌نویسی کنند.

 


در روز‌های گذشته با داغ‌شدن بازار بورس و استقبال مردم از سرمایه‌گذاری در بازار بورس این‌بار نوبت به پذیره‌نویسی سهام صندوق ETF رسیده است که در آن متقاضیان می‌توانند در سهام دولت در بانک‌های تجارت، ملت، صادرات و بیمه‌های اتکایی امین و البرز در قالب واحد‌های سرمایه‌گذاری و صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله ETF سرمایه‌گذاری کنند.

 

 

راهنمای پذیره‌نویسی سهام دولت با کد ملی

داشتن کد بورسی برای پذیره‌نویسی سهام دولت الزامی نیست. آن‌هایی که کد بورسی ندارند، می‌توانند سهام دولت را از طریق مراجعه به ۹ بانک منتخب پذیره‌نویسی کنند. این بانک‌ها علاوه بر مراجعه حضوری، امکان پذیره‌نویسی غیرحضوری را هم برای مشتریانشان فراهم کرده‌اند.

 

بانک ملی پنج روش پذیره‌نویسی غیرحضوری معرفی کرده است. سایت بانک، سامانه اینترنت بانک ملی (بام)، پیام‌رسان بله، اپلیکیشن ایوا و نشان بانک از اپلیکیشن آپ روش‌های غیرحضوری برای پذیره‌نویسی سهام دولت در بانک ملی است.

 

بانک تجارت علاوه بر مراجعه حضوری، امکان پذیره‌نویسی سهام دولت از طریق مراجعه به سایت بانک، اینترنت بانک، همراه بانک، همراه پلاس و سامانه سکه را فراهم کرده است. بانک صادرات سایت بانک، اپلیکیشن صاپ و همراه بانک را برای پذیره‌نویسی سهام دولت در اختیار مشتریانش گذاشته است.

 

بانک‌های کشاورزی، رفاه کارگران، ملت و قرض‌الحسنه مهر ایران از طریق سایت اصلی بانک و سامانه اینترنت بانک خدمات پذیره‌نویسی سهام دولت را ارائه می‌کنند. بانک سپه علاوه بر این موارد امکان پذیره‌نویسی سهام دولت از طریق همراه بانک را هم فراهم کرده است.

 

علاوه بر بانک‌ها بعضی اپلیکیشن‌ها مثل آپ هم امکان پذیره‌نویسی سهام دولت را فراهم کرده‌اند. مراحل پذیره‌نویسی چندان سخت نیست. کد ملی، تاریخ تولد و شماره موبایلتان را وارد می‌کنید تا سامانه استعلام کند آیا تا به حال در پذیره‌نویسی شرکت کرده‌اید یا نه.



در مرحله بعد باید ضمن تأیید شماره موبایلتان از طریق کد یک‌بار‌مصرف، اطلاعات دیگری مثل کد پستی و مبلغ مورد نظرتان برای سرمایه‌گذاری در طرح پذیره‌نویسی سهام دولت سرمایه‌گذاری را وارد کنید.

 

باید توجه داشته باشید که این مبلغ باید مضربی از عدد ۱۰ هزار تومان باشد. چراکه هر واحد صندوق سرمایه‌گذاری ETF معادل ۱۰ هزار تومان ارزش دارد و هر کد ملی می‌تواند نهایتا ۲۰۰ واحد به ارزش دو میلیون تومان پذیره‌نویسی کند. بعد از انتخاب مبلغ شما به درگاه پرداخت اینترنتی هدایت می‌شوید و با وارد‌کردن اطلاعات کارت، پذیره‌نویسی انجام می‌شود.

 



راهنمای پذیره‌نویسی سهام دولت با کد بورسی

 

افرادی که کد بورسی دارند می‌توانند برای خرید سهام صندوق‌های دولتی از طریق کارگزاری‌ها و یا بانک‌ها اقدام به خرید کنند.



آن‌هایی که کد بورسی دارند، علاوه بر امکان پذیره‌نویسی سهام دولت از طریق مراجعه حضوری و درگاه‌های غیرحضوری بانک‌ها می‌توانند مستقیم در بورس پذیره‌نویسی کنند.



سهام پنج بانک و بیمه دولتی در قالب صندوق ETF واسطه‌گری مالی یکم عرضه می‌شود که با نماد دارا یکم می‌توان آن را در بازار بورس پیدا کرد.



بر اساس اطلاعیه سازمان بورس، دوره زمانی پذیره‌نویسی واحد‌های این صندوق همان ۱۴ تا ۳۱ اردیبهشت‌ماه است. با این تفاوت که خریداران با کد بورسی، صرفا در ساعات دو تا چهار بعد از ظهر می‌توانند برای پذیره‌نویسی سهام دولت اقدام کنند.



هر کد بورسی می‌تواند نهایت ۲۰۰ واحد صندوق ثبت سفارش کند که ارزش آن معادل دو میلیون تومان است.



برای خرید واحد‌های این صندوق می‌توانید از سامانه معاملات آنلاین کارگزاری‌ها استفاده کنید و در قسمت جست‌وجوی نماد، عبارت «دارا یکم» را وارد کنید. توجه داشته باشید که این مرحله صرفا پذیره‌نویسی است و برای تخصیص سهام و مشاهده آن در سبد خود باید تا زمان پایان پذیره‌نویسی یا آخر اردیبهشت صبر کنید.

 

در تصویر زیر می‌توانید نحوه خرید واحد‌های سرمایه‌گذاری صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله یا ETF را مشاهده کنید:


 


فروش سهام دولت

 

سهام دولت در قالب واحد‌های سرمایه‌گذاری صندوق ETF تا دو ماه از تاریخ تخصیص آن قابل معامله نیست؛ بنابراین حداقل باید تا پایان تیرماه برای فروش سهامتان صبر کنید. توجه داشته باشید که فروش سهام صرفا از طریق بورس امکان‌پذیر است و با این حساب اگر کد بورسی ندارید، باید در مدت زمان باقی‌مانده با مراجعه به دفاتر پیشخوان، شعب منتخب بانک‌ها یا کارگزاری‌ها کد بورسی بگیرید. بعد از دریافت نام کاربری و رمز عبور سیستم معاملات آنلاین کارگزاری، می‌توانید سهام دولت را بفروشید.

 

صندوق قابل معامله یا ETF چیست؟


صندوق‌های قابل معامله برای اولین‌بار در حدود سال ۱۹۹۳ به بازار وارد شدند. از آن زمان تا کنون، این صندوق‌ها محبوبیت فراوانی پیدا کرده‌اند. بدین صورت که امروزه ETF یکی از محبوب‌ترین راه‌های سرمایه‌گذاری است. این امر در درجه اول به این دلیل است که صندوق‌های قابل معامله به سرمایه‌گذاران این امکان را می‌دهند که اوراق بهادار متنوعی را خریداری کنند، بدون آنکه با سرمایه زیادی صرف کنند و درگیری زیادی با معاملات داشته باشند.


«صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس» (Exchange-Traded Fund) یا به اختصار ETF نوعی از اوراق بهادار است که خود شامل مجموعه‌ای از اوراق بهادار مانند سهام است که بیشتر تابع شاخص‌های معین بازار سرمایه به حساب می‌آیند. البته ETF‌ها می‌توانند در هر بخش صنعت سرمایه‌گذاری کنند یا استراتژی‌های خاص خود را داشته باشند. ETF از بسیاری جهات شبیه صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک است. با این حال، ETF در طول روز در بازار بورس و معاملات (درست مثل سهام عادی) قابل معامله است.

 

 

 

 

مهلت پذیره نویسی سهام صندوق ETF

 

پذیره ‏نویسی واحدهای این صندوق برای اشخاص دارای کد معاملاتی (کد بورسی) از طریق کارگزاری ‏های بورس و سامانه‏ های آنلاین معاملاتی و درگاه ‏های غیرحضوری و حضوری بانک‏ های منتخب و برای اشخاص فاقد کد بورسی، از طریق درگاه ‏های غیرحضوری و حضوری بانک ‏های منتخب صورت می‏ پذیرد. شروع پذیره‏ نویسی از تاریخ ۱۳۹۹/۲/۱۴ و پایان پذیره ‏نویسی ۱۳۹۹/۲/۳۱ خواهد بود.

 

همچنین وزارت اقتصاد در اطلاعیه دوم که در تاریخ نهم اردیبهشت ماه منتشر شد، اعلام کرد: بانک های ملی، سپه، مسکن، کشاورزی، رفاه کارگران، ملت، تجارت، صادرات و قرض الحسنه مهر ایران به عنوان بانک های منتخب از تاریخ ۱۴ لغایت ۳۱ اردیبهشت ماه، آماده پذیره نویسی متقاضیان خریداری واحدهای سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری قابل معامله (ETF) هستند. وزارت اقتصاد اطلاعیه دوم به شهروندان اکیدا توصیه می کند، به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، جهت پذیره نویسی از طریق درگاه های غیر حضوری این بانک ها اقدام کنند.

 

 

آگهی پذیره_نویسی صندوق "دارا_یکم"‌ بامداد امروز در سایت شرکت بورس منتشر شد.

 

زمان ورود سفارشات از ساعت ۱۴ تا ۱۶ هر روز تعیین شده است.

 

براساس آگهی حدود ۱۷ درصد از سهام وتجارت، وبصادر، وبملت، البرز و ۱۱.۴ درصد از اتکام به صندوق تخصیص می‌یابد.

 

این صندوق رکن بازارگردان ندارد و ۵ درصد منابع پذیره‌نویسی برای عملیات بازخرید در اختیار مدیر صندوق قرار می‌گیرد.

 

هر واحد ۱۰۰ هزار ریال می باشد

 

1. حداقل تعداد واحدهای قابل خریداری توسط هر کد معاملاتی (حقیقی و حقوقی): ۱ واحد

 

2. حداکثر تعداد واحدهای قابل خریداری توسط هر کد معاملاتی (اعم از حقیقی و حقوقی): ۲۰۰ واحد معادل ۲۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال می‌باشد.

 

نکته: این پذیره نویسی با عرضه اولیه تفاوت دارد. در اینجا سبدی از سهام مذکور با ۲۰ درصد تخفیف به صورت در قالب صندوق به فروش می رسد و تا دو ماه قابل معامله نمی باشد. اگر تحلیل شما این است که دو ماه بعد این سهم ها قیمتی بالاتر از قیمت پذیره نویسی دارند، می توانید خرید کنید.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: