صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

میقات مدیا

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۱۰:۲۸
  • سه‌شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
  • Tuesday 14 May 2024
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۲ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 July 26
کد خبر: ۵۲۲۴۴

ارزش سهام عدالت یک میلیونی و 500 هزار تومانی در سامانه استعلام| امروز یکشنبه 5 مرداد ۹۹

قیمت روز سهام عدالت در پایان معاملات دیروز برای نخستین به قیمت 20 میلیون تومان را تجربه کرد.

به گزارش راهبرد معاصر قیمت روز سهام عدالت  در پایان معاملات روز قبل 4 مرداد به 20 میلیون و 297 هزار و 890 تومان رسید  و بدین ترتیب نسبت به روز گذشته خود بیش از 660 هزار تومان سود دهی برای سهامدارن خود داشت.  به این ترتیب ارزش سهام عدالت تا به امروز نسبت به ارزش اسمی اولیه خود 38 برابر شده است.

 

 

 

ارزش سهام عدالت بیش از ۲۰ میلیون تومان شد

پرتفوی سهام عدالت با دارایی ۵۰۰ هزار تومان در تاریخ ۶ خرداد که نخستین روز از فروش این سهام بود، ارزشی بالغ بر هفت میلیون و ۸۰۰ هزار تومان داشت که از همان روز مسوولان وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان خصوصی‌سازی و سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید بسیاری برای نگهداری سهام داشتند و معتقد بودند که سهام موجود در پرتفوی سهام عدالت از جمله سهم‌های با ارزش بازار بورس است که هر روز می‌توانند به رشدی بیش از روز گذشته برسند.

 

 ارزش پرتفوی سهام عدالت به مرور و تناسب با افزایش معاملات بازار بورس  با روند افزایشی همراه شد و در نهایت ارزش آن در پایان معاملات روز چهارشنبه (۲۵ تیر ماه) بازار سهام و برخلاف شاخص بورس که روند منفی در پیش گرفته بود با رشد همراه شد و به ۱۹ میلیون و ۲۴۶ هزار تومان رسید.

هفته گذشته که روند معاملات بورس با نوسان همراه بود ارزش پرتفوی سهام عدالت با تغییر چندانی همراه نشد و در محدوده قیمتی ۱۹ میلیون تومان در حال معامله بود، در حالی که در پایان معاملات روز گذشته پرتفوی سهام عدالت به دنبال رشد شاخص بورس در مسیر صعودی قرار گرفت و برای نخستین بار به قیمت ۲۰ میلیون و ۲۹۷ هزار تومان رسید.

 

فروشندگان سهام عدالت ۵۰ درصد زیان کردند

 

محاسبات آماری نشان می‌دهد ارزش پرتفوی سهام عدالت از فاز اول آزادسازی تا امروز ۱۳۵ درصد رشد کرده و تا عصر دیروز، شنبه، به مرز ۲۰ میلیون نزدیک شد و در سطح ۱۹ میلیون و ۸۵۸ هزار تومان ایستاد.

 

آمارها نشان می‌دهد، با وجود این رشد جالب توجه، آن دسته از دارندگان سهام عدالت که در فاز اول، یعنی اوایل خرداد، ۳۰ درصد سهامشان را فروختند، ضرری ۵۰ درصدی را تجربه کرده‌اند به این معنی که سودی کاملا در دسترس را از کف داده‌اند. ارزش پرتفوی عدالت در تاریخ ۱۰ خرداد ۸ میلیون تومان برآورد می‌شد.

 

بررسی‌ها نشان می‌دهد با وجود اینکه کمتر ازدوهفته به آزاد‌سازی ۳۰ درصد دوم از سبد سهام عدالت مانده، هنوز پرونده ۳۰ درصد اولیه به‌طور کامل بسته نشده است.

این گزارش حاکی است: ۱۷ میلیون نفر از سهامداران عدالت برای فروش سهام خود روش آزادسازی مستقیم را انتخاب کرده‌اند. ۳۰ درصد از سهام عدالت هر یک از آنها قابل فروش شده است. سهامداران باقی مقدار دارایی سهام عدالت را می‌توانند ظرف یک سال آینده بفروشند. ۳۰ درصد در عید غدیر و ۳۰ درصد سوم نیز برای ۲۲ بهمن آزاد می‌شود تا سهامداران در صورت نیاز بتوانند نسبت به فروش سهام خود اقدام کنند.

 

با آغاز فروش سهام عدالت در بانک‌ها موج نارضایتی سهامداران از عملکرد مسئولان این بخش به اوج خود رسیده و دارندگان سهام عدالت برای فروش آن با مشکلات عدیده‌ای دست به گریبانند.

 

روزانه تعداد بی‌شماری از سهامداران راهی بانک‌ها و دفاتر پیشخوان می‌شوند، اما واریز نشدن مبالغ فروش سهام عدالت و فرافکنی نهاد‌های مرتبط با این بخش دارندگان سهام عدالت را کلافه کرده است.

 

فعالان بازار گفته‌اند، عملکرد ضعیف بانک‌ها درپرداخت واریزی‌ها و ابهاماتی که درمورد نحوه محاسبه قیمت فروش سهام عدالت وجود دارد در کنار متعهد نبودن بورس به مداخله در این فرآیند ابهامات عدالتی‌ها را بیشتر کرده است. در عین حال برخی فعالان بورس علت تاخیر در واریز وجه را متوجه شرکت سپرده‌گذاری مرکزی می‌دانند.

پول‌هایی که واریز نمی‌شود

سخنگوی ستاد راهبری سهام عدالت در پاسخ به فروشندگان معترض سهام عدالت اعلام کرده کسانی که تا قبل از ۱۵ خرداد سهام خود را واگذار کرده‌اند واریزی خود را با توجه به اطلاعات ارائه شده دریافت کرده‌اند.

 

با این حال تا زمان تنظیم این گزارش بسیاری از فروشندگان سهام عدالت اعلام کرده‌اند از ۶خرداد درخواست واگذاری سهام را ارائه داده‌اند و اطلاعاتشان نیز بدون نقص بوده اما پولی به حساب آنها واریز نشده و مسئولان بانک هم به مشکلات آنها پاسخ روشنی نمی‌دهند.

 

اگرچه مسئولان سازمان خصوصی‌سازی در مورد مشکلات سهامداران عدالت حاضر به پاسخگویی نیستند اما بر اساس مشاهدات خبرنگاران بانک‌ها در تاخیر پرداخت واریزی‌های سهام نقش پررنگی ایفا می‌کنند.

 

برخی سهامداران در روزهای ششم تا سیزدهم خرداد ماه با مراجعه به بانک‌ها درخواست فروش ۳۰ درصد از سهام خود را ثبت کرده‌اند. در همان زمان مقرر شده بود بانک‌ها حداکثر ظرف ۳ روز پول فروش سهام را واریز کنند اگرچه برخی بانک‌ها همان هفته اول پول برخی فروشندگان را واریز کردند اما بعد از آن به دلایل‌نامعلومی از واریز سود سهام عدالت امتناع کردند.

 

تغییر در نحوه پرداخت سود سهام عدالت

احمد اشتیاقی، مدیرعامل کارگزاری بانک آینده در این باره می‌گوید: شرایط و نحوه فروش سهام عدالت چندین بار تغییرکرده و همین موضوع روند واریز را به تعویق انداخته است. در ابتدا قرار بود سهامداران از طریق کارگزار سهام عدالت و بدون دریافت کد بورس به فروش سهام اقدام کنند اما بعد از آن قرار بر این شد که واگذاری سهام عدالت از طریق شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و بدون دخالت کارگزاری بانک انجام شود.

او تاکید می‌کند: بعد از گذشت چند روز اعلام کردند سهامدارانی که در شهرستان زندگی می‌کنند با توجه به اینکه به فهرست کارگزاری‌های بورس دسترسی ندارند بهتر است از طریق کارگزاران بانکی سهام خود را بفروشند. همین تغییر سیاست روند پرداخت را با مشکلاتی مواجه کرد.

 

مدیرعامل کارگزاری بانک آینده با بیان اینکه سیاست‌گذاران این حوزه باید به فکر تغییر روش پرداخت پول حاصل از فروش سهام عدالت باشند، تاکید می‌کند: مشکلاتی که در پرداخت‌های اولیه سهام عدالت وجود دارد تنها با تغییر شیوه فعلی برطرف می‌شود. در این مورد چندین بار به مسئولان مربوط پیشنهادهایی مبنی بر تغییر روش پرداخت سود سهام عدالت ارائه شده، از این رو ممکن است نحوه پرداخت واریزی‌ها تغییر کند که در این صورت پرداخت‌ها ظرف مدت ۱۰ روز انجام می‌شود.

 

احمد اشتیاقی درپاسخ به اینکه کسانی که درخواست فروش ۳۰ درصد از سهام عدالت را داده‌اند و پولی برایشان واریز نشده چگونه باید درخواست فروش ۳۰ درصد دوم را ارائه دهند، می‌گوید: کسانی که موفق به دریافت سود ۳۰درصد اولیه نشده‌اند اگر قصد فروش ۳۰ درصد دوم را داشته باشند، بانک ۶۰ درصد را یکجا پرداخت می‌کند.

او در ادامه ضمن اشاره به نحوه تعیین قیمت سهام عدالت تاکید می‌کند: هر زمانی که بانک بتواند برای سهام، مشتری پیدا کند به قیمت روز محاسبه و واریز می‌شود.

 

غلامرضا حیدری کرد زنگنه، رئیس اسبق سازمان خصوصی‌سازی که سهام عدالت در دوره مدیریت او واگذار شد، می‌گوید: در سال‌های گذشته دولت به آزادسازی سهام عدالت علاقه‌ای نداشت و به بهانه‌های مختلف این سهام را آزاد نمی‌کرد تا مردم نتوانند آن را بفروشند.

 

او تاکید می‌کند: دولت قیمومیت سهام عدالت را بر عهده گرفته بود تا مدیریت فروش سهام به دست مردم نیفتد.

 

غلامرضا حیدری کردزنگنه اعلام می‌کند: اما در حال حاضر نیز به نحوه خرید و فروش سهام عدالت ایراداتی وارد است، چنان که با توجه به وضعیت اقتصادی موجود، بسیاری از مردم شهرهای مختلف به خصوص کسانی که تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند با واگذاری سهام عدالت می‌توانند بخشی از مشکلات مالی خود را حل کنند.

 

به گفته او ارزش سهام عدالت خانوارهای ۵ نفره (در صورت داشتن سهام یک میلیون تومانی برای هر نفر) از ۵ میلیون تومان به ۲۰۰ میلیون تومان رسیده که این رقم برای کسانی که در شهرستان زندگی می‌کنند رقم قابل توجهی است.

او تاکید می‌کند: مردم می‌توانند دربرخی شهرستان‌ها با فروش سهام عدالت، خانه بخرند اما با توجه به اینکه زیرساخت‌های لازم برای خرید و فروش سهام عدالت فراهم نشده مشکلاتی برای سهامداران ایجاد کرده است. هدف از واگذاری سهام عدالت، سهامداری مردم بود که بعد از ۱۰ سال مقدمات واگذاری سهام عدالت با دستور مقام معظم رهبری انجام شد.

نظر شما