صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۳:۳۱ - ۰۱ مهر ۱۳۹۹ - 2020 September 22
کد خبر: ۵۹۹۱۲
درس هایی که دفاع مقدس آموخت:

تسلیم ناپذیری ملت مقاوم

هفته دفاع مقدس را از این جهت باید گرامی بداریم که یادآور دفاع از وطن ایستادگی برای حفظ وجب به وجب خاک این کشور، دفاع از کیان و ناموس ایران و نشان دهنده آرمان ملتی است که اگر مسوولین به آن آرمان معتقد باشند ملت تا پای جان در هر جبهه و جنگی در برابر فشار و خدعه های دشمن مقاومت می کند.

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ هفته دفاع مقدس از این روی گرامی داشته می شود چرا که جوانان ایرانی برای دفاع از سرزمین خود جان بر کف شدند. عهدنامه ۱۹۷۵ الجزایر محکم‌ترین سند رفع اختلاف بین دو کشور ایران و عراق محسوب می شد بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در بهمن ۱۳۵۷، با توجه به اینکه نیروهای نظامی ارتش جمهوری اسلامی نیاز به ساماندهی مجدد داشتند، صدام از این فرصت سوء استفاده کرد تا از فرصت اصلاحی پیش آمده به نفع خود از آب گل آلود ماهی بگیرد لذا با برگزاری یک جلسه فوق العاده در مجلس ملی عراق در ۱۷ سپتامبر ۱۹۸۰ عنوان کرد :من در برابر شما اعلام می کنم که موافقتنامه ۶ مارس ۱۹۷۵ از نظر من منتفی است لذا صدام بعد از مکاتبات مختصر و اعلام موضع خود به ایران اسلامی حمله کرد.


بر پایه برخی گزارش ها تجاوز عراق به ایران بر اساس طرح تجزیه خوزستان ایران که در وزارت امور خارجه انگلیس تهیه شده استوار بود، بر اساس این طرح قرار بود ارتش عراق با کمک شاپور بختیار و غلامعلی اویسی در مدت یک هفته استان خوزستان را به اشغال درآورند و سپس جمهوری آزاد ایران را تحت رهبری بختیار تشکیل دهند، پایتخت جمهوری جدید نیز می‌بایست شهر اهواز باشد و کردستان ایران نیز پس از اشغال به جمهوری آزاد یعنی ایران آزاد ملحق شود، لذا با این طرح به دنبال حمله به ایران بودند،حتی در ابتدای امر آمریکا مخالف حمله به ایران بود بنحوی که علنا در همه عرصه ها اظهار بی‌طرفی نمود، فقط تنها چیزی که در ابتدای جنگ تاکید کرد که جاسوسان آمریکایی آزاد شوند و ما بی طرف باقی می مانیم.

 

مسئولین وقت آمریکا حتی به مسوولین شوروی سابق هم گوشزد کرده بودند که اگر مداخله کنید ما هم مداخله می کنیم، بنابراین مداخله ای صورت نگیرد، فقط جاسوس های ما توسط مسوولان جمهوری اسلامی ایران آزاد شدند. صدام حسین در اوایل جنگ برای همراه کردن کشورهای عربی با خود در حمله به ایران در سخنان رادیویی خود در ۲۸ سپتامبر ۱۹۸۰ عنوان کرد این جنگ تنها برای ما نیست، بلکه بیشتر برای تمام اعراب و همچنین ویژگی عربی بودن خلیج است ( خلیج فار) او اضافه کرد عراق از سوی ملت عرب و شهروندان خلیج می رزمد! صدام به دنبال این موضوع بود تا اعراب را تحریک عاطفی کند و موفق شد، چرا که توانست عمده کشورهای عربی را با خود همراه کند.صدام در چنین کوششی رسالت تاریخی حزب بعث عراق را که احیای عظمت جاهلیت اعراب و امپراتورهای امویان و عباسیان بود را دنبال کرد، به همین دلیل صدام جنگ عراق علیه ایران را قادسیه دوم یا یا قادسیه صدام نامید، از طرف دیگر همین صدام قصد داشت تا جنگ بین ایران و عراق را به جنگ ایران و اعراب مبدل سازد، از طرف دیگر چون مصر با امضای موافقت‌نامه کمگ دیوید نقش رهبری خود را در جهان عرب از دست داده بود، و صدام حسین خود را برای پر کردن خلا رهبری مصر در جهان عرب شایسته می دید،گمان کرد بهترین فرصت برای حمله به ایران مهیا شده است.


مقامات مسئول عراقی بارها در سخنرانی خود به مسئله جزایر سه گانه ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک اشاره کرده و خواستار استرداد آنها شده بودند، این اظهارات ۶ ماه قبل از آغاز تجاوز عراق به ایران روند شتاب آلودی به خود گرفت. مقامات عراقی ضمن اینکه از ایران می خواستند این جزایر را به عراق بازگرداندن، د عراق را متعهد به بازپس گرفتن آنها می‌دانستند، از این رو وقتی با مقاومت ایران در استرداد جزایر رو به رو شدند، صدام وضعیت را متناسب حمله دید تا به خیال خام خود جزایر را پس بگیرد.
آمریکا بعد از ناامیدی در ایران در سازمان ملل اعلام کرد که در صورت کمک خواهی عراق از امریکا دولت آمریکا هرگونه امکانات نظامی را در اختیار عراق قرار می‌دهد.


با مراجعه به تاریخ و نظر برخی از بزرگان می بینیم که شکست عباس میرزا در جنگ با روس در دوره قاجاریه نقطه هزیمت و خودباختگی ملی در مقابل صلاح و علم برتر شد و نیروهای خودی خدمت خود را در این جنگ باخته بودند. حدود ۱۶۰ و ۱۷۰ سال پیش میرزا تقی خان امیرکبیر در مذاکرات چهارجانبه روس و انگلیس و عثمانی و ایران بعد از ۴ سال گفت و گو، پیمان دوم ارضنه آبروم را امضا کرد و به موجب آن در ازای صرف نظر از دعاوی ایران در مسئله سلیمانیه و واگذاری حاکمیت کامل آن به عثمانی، حاکمیت ایران بر خرمشهر را تثبیت کرد، یعنی آنها سلیمانیه را از دست داد تا خرمشهر در دستش بماندیا در عهد نامه پاریس ۱۸۵۷ که بین ایران و انگلستان منعقد شد خروج نیروهای بریتانیا از خرمشهر در ازای خروج نیروهای ایران از هرات مقرر گردید اینجا می توان مقایسه کرد که بعد از ۸ سال مشقت جنگ جمهوری اسلامی یک وجب از خاک خود را به دشمن نداد، در صورتی که جمهوری اسلامی تنها بود فقط دو کشور کمک های دارویی به ایران می کرد، همچنین دولت چین حامی ایران بود و به در فروش تسلیحات نظامی به ایران مضیقه نکرد.

 

خون دل ها خورده شد تا جمهوری اسلامی از هشت سال جنگ تحمیلی سربلند خارج شد، به این علت که همه مسوولین صادقانه شبیه طبقه متوسط جامعه زندگی می کردند و اهل اشرافی گری نبودند در حالی که لینک ناصادقانی در بدنه دولت دیده می شوند که عکس شهدا را می بینند اما عکس پیام و راه شهدا عمل می کنند، موضوعی که خسران بزرگی برای کشور به شمار می‌رود. ملتی که برای حفظ خاک خود لحظه ای از بذل جان دریغ نکردند اگر این زمان هم شاهد یکرنگی مسوولین باشند در وحدت ملی حاضر به هر گونه فداکاری در جنگ ها و جبهه های مختلفی که دشمن در عرصه های اقتصادی تا فرهنگی به ما تحمیل کرده خواهند بود، لذا هفته دفاع مقدس را از این جهت باید گرامی بداریم که یادآور دفاع از وطن ایستادگی برای حفظ وجب به وجب خاک این کشور، دفاع از کیان و ناموس ایران و نشان دهنده آرمان ملتی است که اگر مسوولین به آن آرمان معتقد باشند ملت تا پای جان در هر جبهه و جنگی در برابر فشار و خدعه های دشمن مقاومت می کند.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: