صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۱۵:۴۱
  • سه‌شنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۱
  • Tuesday 09 August 2022
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۸ - ۰۱ مهر ۱۳۹۹ - 2020 September 22
کد خبر: ۶۰۰۶۹

ارزش سهام عدالت یک میلیونی و 500 هزار تومانی در سامانه استعلام| امروز سه شنبه ۱ مهر ۹۹

ارزش سهام عدالت یک میلیونی و 500 هزار تومانی در سامانه استعلام مشخص شد و در ادامه خبر ارزش سهام عدالت امروز سه شنبه ۱ مهر ۹۹ را میخوانید.

راهبرد معاصر در بسته خبری امروز ارزش سهام عدالت یک میلیونی و 500 هزار تومانی، ارزش روز برگه های سهام عدالت ارائه می کند. در این خبر ارزش سهام عدالت یک میلیونی و 500 هزار تومانی امروز سه شنبه ۱ مهر ۹۹ را می خوانید.

 

 

ارزش سهام عدالت امروز 1 مهر 1399 با کاهش شاخص کل، کاهش یافت. ارزش سهام عدالت به 15 میلیون و 650 هزار و 552 تومان رسید که 81 هزار و 335 تومان معادل 0.5 درصد نسبت به روز گذشته کاهش داشت.  ارزش 60 درصد سهام عدالت قابل فروش نیز به 9 میلیون 390 هزار و 331 تومان رسید.

 

در پایان معاملات امروز بازار سهام، ارزش سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت درمقایسه با روز گذشته، ۲۰۳ هزار تومان (۱/۲ درصد) کاهش یافت و به عدد ۱۶ میلیون و ۱۷۴ هزار تومان رسید. ارزش سبد سهام یک میلیون تومانی سهام عدالت نیز به ۳۰ میلیون و ۴۴۹ هزار تومان رسیده است. بنابراین ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی به ۹ میلیون و ۷۰۴ هزار تومان رسیده است.

 

فروش سهام عدالت متوقف شد 

بیش از ۴۰ روز است که درخواست‌های فروش سهام عدالت از سوی کارگزاری انجام نمی‌شود و انتظار متقاضیان فروش سهام برای دریافت پول بخشی از سهام خود بدون نتیجه است.

 

به گفته مدیران کارگزاری‌ها، از ۲۰ مرداد ماه با افت شاخص بورس فروش سهام عدالت هم متوقف شد، همچنین پس از آن که از ۲۸ مرداد ماه با دستور شرکت سپرده‌گذاری مرکزی روش فروش به بلوکی تغییر کرد، عملا سهام عدالت فروخته نمی‌شود یا در تعداد محدودی انجام می‌شود.

 

 

جواد حبیبی، مدیر معاملات کارگزاری بانک رفاه نیز از عدم فروش سهام عدالت طی ماه اخیر خبر داد و گفت: در حال حاضر خریداری وجود ندارد که سهام عدالت را به آن بفروشیم، آخرین فروش ما به یک ماه قبل برمی‌گردد و طی یک ماه اخیر هیچ گونه فروشی از طریق کارگزاری بانک رفاه انجام نشده است که طبیعتا واریزی نیز نداشته‌ام.

 

وی در خصوص مشکلات سهام عدالت عنوان کرد: یکی از مشکلات مهم در خصوص سهام عدالت این است که مثلا سهامدار به قیمت ۲۰ روز قبل درخواست فروش بخشی از سهام خود را ثبت کرده، اما این روز‌ها ارزش سهام افت کرده است، طبیعتا باید این امکان برای سهامداران فراهم شود که اگر شخصی با این افت قیمت نمی‌خواهد سهامش را بفروشد بتواند درخواست خود را اصلاح یا لغو کند؛ اما متاسفانه این امکان وجود ندارد.

 

وی افزود: اگر سهامداران بتوانند درخواستشان را اصلاح یا لغو کنند هم فشار فروش کمتر می‌شود و هم سهام با قیمت پایین فروخته نمی‌شود. سازمان بورس و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی محدودیت ایجاد کرده‌اند که فقط باید در زمان مثبت بودن درخواست‌های فروش گذاشته شود وگرنه درخواست حذف می‌شود.

 

 

حبیبی معتقد است: بازار افت کرده و با پایین آمدن بازار ارزش سهام عدالت هم کم می‌شود، به خصوص در پالایشی‌ها که شدت آن بیشتر شده است، بنابراین فروش سهام عدالت منطقی نیست.

 

ارزش سهام عدالت روز شنبه هفته جاری ۱۷ میلیون و ۱۳۹ هزار تومان بود، اما در روز گذشته به ۱۵ میلیون و ۷۳۱ هزار تومان رسید. این یعنی افت یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی ارزش سهام عدالت طی دو روز. این افت در حالی است که قرار بود ارزش سهام عدالت به پای ملک و زمین برسد.

 

علت به فروش نرفتن سهام عدالت طی هفته‌های اخیر چیست؟

فروش سهام عدالت از زمان افت شاخص بورس در مرداد ماه کند شد و مدیران کارگزاری‌ها علت را در محدودیت‌هایی لحاظ شده توسط نهاد‌های نظارتی عنوان کردند.

 

 

مدیر عامل کارگزاری فارابی که با سامانه سعدی اقدام به فروش سهام عدالت می‌کند از عدم فروش سهام عدالت طی هفته‌های اخیر خبر داد.

 

رحمان بابازاده در توضیح فرایند فروش سهام عدالت در طی بیش از یک ماه اخیر گفت: متاسفانه سازمان بورس و نهاد‌های نظارتی اجازه فروش سهام عدالت را به خاطر شرایط بازار نمی‌دهند، در یک ماه اخیر در برابر حجم درخواست‌های فروشی که برای ما ارسال می‌شود و همچنین با توجه به این که نماد‌های سهام عدالت باید بعداز ظهر و توسط حقوقی‌ها خریداری شود فروش سهام عدالت در مقادیر بسیار ناچیز انجام شده است.

 

وی عنوان کرد: در حال حاضر تعداد زیادی درخواست فروش در سامانه سعدی هست که اجازه فروش آن داده نمی‌شود، حجم اندکی هم که فروخته شده توسط صندوق‌ها و حقوقی‌ها خریداری شده، اما به دلیل این که سامانه سعدی بزرگترین و پراستقبال‌ترین سامانه در فروش سهام عدالت است، بیشترین حجم تقاضا فروش هم برای این سامانه ارسال می‌شود و این حجم زیاد را صندوق‌ها نمی‌توانند بخرند.

 

 

به گفته مدیر عامل کارگزاری فارابی، فروش‌های خردی که انجام می‌شود به صورت روزانه پول آن واریز می‌شود، وی در این خصوص افزود: چند روز قبل هم فروش داشتیم که حتما در این هفته به حساب سهامداران واریز خواهد شد، اما رقم آن خیلی بااهمیت نیست.

 

وی معتقد است: نهاد‌های نظارتی باید یک تصمیم جدی برای این موضوع بگیرند، چون از یک طرف ثبت درخواست فروش را برای سهامداران باز گذاشته‌اند، اما از طرف دیگر با نیت حمایت از بازار محدودیت بالایی برای فروش سهام عدالت در بازار را تعریف کرده‌اند و باید برای این موضوع فکر کرد، ما هم مرتب در حال مذاکره و ارتباط با مدیران مربوطه هستیم، ولی تاکنون به نتیجه مساعدی نرسیده‌ایم.

 

بابازاده با اشاره به شرایطی که برای فروش سهام عدالت ایجاد شده، اظهار کرد: بیش از ده سال بود که سهامداران حق فروش سهام عدالت را نداشتند، امسال فروش این سهام را آزاد کردند و سهامداران به آن امید بستند، اما الان از فروش آن به دلیل حمایت از بازار جلوگیری می‌کنند، اما از سوی دیگر این محدودیت‌ها دلخواسته نیست و به خاطر آسیبی بود که به بازار وارد شد.

 

وی در پایان تاکید کرد: در حال حاضر درخواست فروش بیش از ۲۵۰۰ میلیارد تومان سهام عدالت نزد سامانه سعدی وجود دارد که امکان فروش آن نیست.

 

 

کاهش ارزش سهام عدالت از ۲۰ میلیون به ۱۶ میلیون تومان

ارزش سهام عدالت از ۲۰ میلیون تومان روزهای اوج، به محدوده ۱۵ میلیون تومان رفت و مجددا به ۱۶ میلیون تومان رسید!

 

پس از آزادسازی سهام عدالت، مشمولان این سهام که روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده اند، می توانند با مراجعه به سامانه www.sahamedalat.ir ارزش واقعی سهام و جزئیات دارایی خود را مشاهده کنند.


بر این اساس و طبق آخرین به روز رسانی گزارش دارایی که مربوط به حدود پنج روز پیش است، ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومان کمی بیشتر از ۱۶میلیون و ۴۰۰هزار تومان است.


ارزش این سهام در تاریخ چهارم شهریورماه کمی بیشتر از ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و در تاریخ ۱۳ مردادماه، کمی بیشتر از ۱۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بوده است.

 

 

ارزش پرتفوی سهام عدالت چقدر است؟

ارزش واقعی سهام عدالت نیز تحت تاثیر نوسانات اخیر بازار سرمایه قرار گرفته و درحالی که به حدود ۲۰ میلیون تومان نیز رسیده بود، تا حدود ۱۵ میلیون نیز کاهش یافت و درحال حاضر در محدوده ۱۶ میلیون تومان قیمت دارد.

 

پس از آزادسازی سهام عدالت، مشمولان این سهام که روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده‌اند، می‌توانند با مراجعه به سامانه www.sahamedalat.ir ارزش واقعی سهام و جزئیات دارایی خود را مشاهده کنند.

 

کدام مشمولان غیرمستقیم سهام عدالت امکان معامله دارند؟

بر این اساس و طبق آخرین به روزرسانی گزارش دارایی که مربوط به حدود پنج روز پیش است، ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومان کمی بیشتر از ۱۶میلیون و ۴۰۰هزار تومان است.

 

برای انتقال سهام عدالت متوفیان چه باید کرد؟

ارزش این سهام در تاریخ چهارم شهریورماه کمی بیشتر از ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و در تاریخ ۱۳ مردادماه، کمی بیشتر از ۱۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بوده است.بر این اساس، فروش سهام عدالت از ۲۸ مردادماه تاکنون به صورت بلوکی و با نماد ۲ در بورس انجام می‌شود.

 

 

توکلی رییس هیئت مدیره اتحادیه تعاونی سهام عدالت کشور گفت: وراث سهام عدالت افراد متوفی، سهام‌داران شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی و مشمول روش غیرمستقیم خواهند بود.
 

او با بیان اینکه ارزش دارایی سهام فوت شدگان نسبت به روش مستقیم بیشتر است، افزود: بزودی سرمایه گذاری استانی وارد بورس می‌شود و ارزش آن بیشتر از سهام افرادی است که روش مستقیم را انتخاب کرده اند.
 

خرید سهام عدالت

در پایان معاملات روزگذشته بازار سهام، ارزش سبد سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی با کمی افت قیمت به ۱۶ میلیون و ۵۷۵ تومان رسید. بدین ترتیب ارزش ۶۰ درصد سهام عدالت برای فروش ۹ میلیون و ۳۴۱ هزار تومان است.

ارزش سهام عدالت یک میلیون تومانی دیروز به ۳۱ میلیون و ۸۹۹ هزار تومان رسید که با کاهش ۴ درصدی در پایان معاملات امروز با کاهش یک میلیون و ۲۷۵ هزار و ۹۶۰ هزار تومان مواجه شد و ارزش آن به ۳۰ میلیون و ۶۲۳ هزار تومان رسید. ارزش ۶۰ درصد سهام عدالت قابل فروش نیز به ۱۸ میلون تومان و ۳۷۰ تومان کاهش یافت.
 
 

جزئیات سهام عدالت جاماندگان

محمد رضا پور ابراهیمی با اشاره به بررسی طرح جاماندگان از سهام عدالت در کمیسیون اقتصادی در راستای ورود مجلس یازدهم به سرفصل‌های مهم اقتصاد کشور افزود: این طرح پس از جلسات متعدد بررسی نهایی و برای بررسی در جلسه علنی مجلس به هیات رییسه خانه ملت تقدیم شده است.

مشکلات سهام عدالت را با ۱۵۶۹ رفع کنید.

 

انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث همچنان در هاله‌ای از ابهام!

سهام عدالت که پس از سال‌ها تلاش، در اردیبهشت ماه سال جاری با دستور رهبر معظم انقلاب آزادسازی شد، راه‌های مختلفی را برای انتخاب روش مدیریت این سهام در اختیار مشمولان این سهام قرار داد.

 

 

از روز دهم خردادماه سال جاری، سهام ۴۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر مشمولان سهام عدالت آزادسازی شد و برگ دیگری در تاریخ اقتصاد و بازار سرمایه ایران رقم خورد.

 

از همان ابتدا و در کنار تصمیم‌گیری مشمولان سهام عدالت برای روش مدیریت سهام خود، مسوولان تصمیماتی را برای سهام عدالت متوفیان اتخاذ و اعلام کردند وراث سهام عدالت باید منتظر باشند تا در زمان مناسب‌تری برای انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث اقدام شود.


در اردیبهشت ماه معاون سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرده بود که تا یک ماه آینده فرآیند تعیین تکلیف سهامداران در سامانه سهام‌عدالت انجام می‌شود و بعد از ارسال اسامی سهامداران عدالت به شرکت سپرده‌گذاری، وراث می‌توانند باگواهی فوت و وکالت، کار‌های قانونی انتقال سهام را انجام دهند، اما در وضعیت فعلی که مرحله انتخاب روش مدیریت سهام عدالت توسط سهامداران است، نیازی نیست وراث سهامداران عدالت اقدامی انجام دهند.

 

پیگیری‌ها نشان می‌دهد با وجود گذشت پنج ماه از آزادسازی سهام عدالت همچنان خبری از انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث آن‌ها نیست.

 

حسین فهیمی، سخنگوی آزادسازی سهام عدالت در این باره گفت: ارائه سهام عدالت متوفیان به وراث در آیین‌نامه سهام عدالت مصوب شده، اما در ابتدا باید مشخص شود که واگذاری سهام عدالت به وراث نیازمند کدام یک زیرساخت‌های اجرایی و نرم‌افزاری است

 

وی ادامه داد: براساس آخرین آمارها، دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از وراث متوفیان سهام عدالت باید منتظر اطلاعیه‌های این شرکت در خصوص انتقال سهام عدالت اموات باشند.

 

 

فهیمی اظهار داشت: شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در تلاش است تا در گام سوم فرایند آزادسازی سهام عدالت، وضعیت انتقال سهام عدالت متوفیان را از طریق الکترونیکی فراهم کند. در همین رابطه، کارشناسان شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در حال انجام آزمایش‌های نهایی روی میز خدمت یکی از سامانه‌های این شرکت هستند تا همه فرایند‌های انتقال سهام عدالت متوفیان غیرحضوری انجام شود.

 

سخنگوی آزادسازی سهام عدالت اظهار داشت: تا فراهم شدن زیرساخت‌های لازم برای این اقدام وراث باید اقدامات مربوط به انحصار وراثت را انجام دهند، همچنین در سامانه سجام نیز اقدامات مربوط به احراز هویت باید انجام شود.

 

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: