صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۲۲:۰۷ - ۰۹ مهر ۱۳۹۹ - 2020 September 30
کد خبر: ۶۱۱۶۹

ارزش سهام عدالت یک میلیونی و 500 هزار تومانی در سامانه استعلام| امروز چهارشنبه 9 مهر 99

ارزش سهام عدالت یک میلیونی و 500 هزار تومانی در سامانه استعلام مشخص شد و در ادامه خبر ارزش سهام عدالت امروز چهارشنبه 9 مهر 99 را میخوانید.

راهبرد معاصر در بسته خبری امروز ارزش سهام عدالت یک میلیونی و 500 هزار تومانی، ارزش روز برگه های سهام عدالت ارائه می کند. در این خبر ارزش سهام عدالت یک میلیونی و 500 هزار تومانی امروز چهارشنبه 9 مهر 99 را می خوانید.

 

 

در پایان معاملات امروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت درمقایسه با روز گذشته، ۰.۸ درصد (۱۲۴ هزار تومان) افزایش یافت. ارزش سهام ۵۳۲ هزار تومانی و یک میلیون تومانی سهام عدالت در روز جاری به ۱۵ میلیون و ۱۴۰ هزار تومان و ۲۸ میلیون و ۵۰۷ هزار تومان رسیده است. با احتساب این موضوع، ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی به ۹ میلیون و ۸۴ هزار تومان رسیده است.

 

 

ارزش سهام عدالت قابل فروش

ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت به ۹ میلیون و ۹ هزار تومان رسیده است.

 

امکان حذف سفارش فروش سهام عدالت توسط سهامداران

آزادسازی سهام عدالت با وجود مزایای گسترده ای که داشته و باعث خرسندی سهامداران شده، در مرحله اجرا دارای معضلات و مشکلاتی شده که گلایه‌هایی را به دنبال داشته است.

 

 

در ابتدا در نخستین روزهای فروش سهام عدالت، اعتراض سهامداران در زمینه عدم واریز وجه حاصل از فروش سهام عدالت بود و موجی از نارضایتی را در میان سهامداران ایجاد کرد که در این زمینه «حسن قالیباف اصل»، رییس سازمان بورس و اوراق بهاداراعلام کرد: برخی‌ هستند که اطلاعات‌ خود را ناقص در سایت‌ها اعلام کرده‌اند و به اعتقاد خودشان سهام عدالت‌ خود را فروخته‌اند و باید پولی بگیرند در حالی که چنین نیست. این افراد باید به سایت‌های مربوطه مراجعه کرده و اطلاعات‌ خود را کامل کنند.

 

همچنین در این میان، افرادی حضور داشتند که اعلام میکردند به صورت ماهانه یا هفتگی، مبلغی حدود هشت هزار تومان یا دو هزار تومان به عنوان وجه فروش سهام عدالت به حساب ما واریز می‌شود در حالی که چنین پولی و با این رقم دردی را از ما دوا نمی‌کند و فقط اصل سرمایه خود را از دست می‌دهیم.

 

امکان  ارسال شکایت از سوی سهامداران

چندی پیش با وجود شکایات و نارضایتی‌های متعدد سهامداران عدالت، «حسین فهیمی» سخنگوی ستاد آزادسازی سهام در خصوص عدم واریز وجوه حاصل از فروش سهام عدالت گفت: از بین مشمولین تاکنون موردی مبنی بر اینکه پولی به حساب واریز نشده یا مبلغی کمتر از رقم واقعی پرداخت شده باشد، نداشته‌ایم در این صورت سهامدار باید با ارائه شکایتی خواستار رسیدگی شود.

 

 

وی افزود: این احتمال وجود دارد سهامدار اقدام به ثبت سفارش فروش کرده اما به دلیل عدم تکمیل اطلاعات وارد شده به درخواست، ترتیب اثر داده نشده و سهام به فروش نرفته تا بتوان پولی برای وی واریز کرد؛ افرادی که اطلاعات تلفن همراه و شماره شبا را به طور دقیق در سایت وارد کرده باشند به خواسته آنها رسیدگی خواهد شد.

 

به گفته فهیمی، برای اطلاع از صحت اطلاعات باید به سامانه sahamedalat.ir مراجعه و برای بررسی علت عدم اعمال سفارش بیش از ۱۰ روز از طریق مراجعه غیرحضوری به یکی از کارگزاری‌ها اقدام کرد.

 

فروش سهام عدالت در روند نزولی بازار

حال از هفته گذشته با هجمه‌ای از اعتراض‌های جدید از سوی افرادی که سفارش فروش سهام عدالت خود را داشتند همراه بودیم که برخی از آنها اعلام کرده‌اند: ثبت سفارش ما برای فروش سهام عدالت برای زمانی بود که بازار در مسیر صعودی قرار داشت، در آن زمان مسوولان، اقدام به فروش سهام عدالت نکردند اما به محض قرار گرفتن بازار در فاز نزولی، کارگزاری‌ها به سرعت و با ضرر و زیان‌های اعمال شده در حال فروش سهام عدالت هستند و در سامانه هیچ گزینه‌ای برای انصراف یا حذف سفارش فروش وجود ندارد.

 

 

تلاش برای حذف سفارش فروش سهام عدالت

در این زمینه «حسین فهیمی» سخنگوی آزادسازی سهام عدالت به پاره‌ای از توضیحات پرداخت و گفت: درخواست حذف سفارش فروش در مرکز پیام از سوی تعدادی از مشمولان سهام عدالت مطرح شده و اکنون چند روزی که اجرای آن در دستور کار قرار گرفته است و به طور جدی در حال پیگیری های لازم برای عملیاتی شدن آن هستیم.

 

وی ادامه داد: در صدد هستیم تا کارگزاری و سیستم‌های مستقر در شرکت سپرده‌گذاری این امکان را برای سهامداران فراهم کند تا چنانچه تمایلی به ادامه روند فروش نداشته باشند، درخواست فروش را لغو کنند.

 

فهیمی اظهار داشت: این امکان زمانی برای سهامدار مهیا می‌شود که کارگزار، سفارش فروش را به سیستم ارسال نکرده باشد؛ در غیر این‌صورت حذف آن نیازمند طی شدن مراحلی است که اکنون در حال انجام اقدامات لازم بر روی زیرساخت‌های آن هستیم تا حتی اگر چنانچه سفارش فروش به سامانه ارسال شده باشد بتوان آن را حذف کرد.

 

 

به گفته سخنگوی آزادسازی سهام عدالت، این اقدام ممکن است ظرف روزهای آینده عملیاتی شود.

 

هشدار مهم به دارندگان سهام عدالت

امین بدیع صنایع با بیان اینکه سازمان بورس و اوراق بهادار با راه‌اندازی صفحه‌ای اختصاصی در وب‌سایت این سازمان سعی در برطرف ساختن ابهامات خانواده بزرگ سهام‌داران عدالت داشته است، افزود: کسانی که مایل به کسب اطلاعات در این خصوص هستند می‌توانند به سایت سازمان بورس و اوراق بهادار به نشانی http://www.seo.ir مراجعه کنند و بر روی تصویری که در صفحه اصلی سایت قرار دارد، کلیک کرده و با مقررات، سؤالات پرتکرار و سایر مسائل این حوزه آشناتر شوند.

 

وی ادامه داد: اخیرا افرادی با سو استفاده از زمینه به وجود آمده سعی در اغوای عموم داشته‌اند. به عنوان مثال، رباتی با سوء استفاده از عنوان سهام عدالت اقدام به جذب مخاطب می‌کند که این فعالیت تبلیغاتی، ارتباطی به سامانه‌های قانونی سهام عدالت ندارد و به دلیل عدم دریافت مجوز‌های لازم، غیرمجاز و دارای آثار سوء برای استفاده‌کنندگان است.

 

 

بدیع صنایع عنوان داشت: در این ربات که در شبکه اجتماعی تلگرام فعالیت می‌کند، به افراد وعده داده می‌شود تا در صورت اضافه‌شدن به کانال اعلامی و افزودن نفرات دیگر، مبلغی به آن‌ها پرداخت می‌شود که این شیوه معمولا برای جذب مخاطب با هدف دریافت اطلاعات محرمانه افراد نظیر اطلاعات بانکی آن‌ها انجام می‌شود و ممکن است هدفی برای حملات اینترنتی و کلاهبرداری باشد. از این رو، از عموم هموطنان تقاضا می‌کنیم استفاده از چنین شیوه‌هایی را به هیچ وجه پیگیری نکنند.

 

رییس اداره پیشگیری و ارتقای سلامت بازار سرمایه یادآور شد: شیوه‌های خرید و فروش سهام در بازار سرمایه مشخص است و کسانی که قصد فروش سهام عدالت خود را دارند، می‌توانند به سه طریق اقدام کنند که این روش‌ها شامل درخواست فروش از طریق کارگزاری‌ها، مراجعه حضوری به بانک و استفاده از درگاه‌های الکترونیکی بانک‌ها است.

جزئیات جدید از انتقال سهام عدالت فوت شدگان

محمد جواد فرهانیان، مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت سپرده گذاری مرکزی گفت: شورای عالی بورس و ستاد آزاد سازی سهام عدالت برای در نظر گرفتن صلاح مشمولین سهام عدالت و برای اینکه سهام ارزشمندشان با قیمت مناسبی به فروش برسد تصمیم گرفتند سفارش‌هایی که از طریق بانک‌ها یا کارگزاری‌ها به ثبت می‌رسد بعد از رسیدن به حد مورد نظر، به صورت بلوکی معامله شود.

 

وی خاطر نشان کرد: تا پنجم مهرماه، جمعاً ۱۱ هزار و ۷۷۵ میلیارد تومان از سهام عدالت سهامدارانی که سفارش فروش خود را در بانک‌ها یا کارگزاری‌ها کرده‌اند به فروش رسیده است.

 

 

فرهانیان بیان داشت: همه سهامداران عدالت می‌توانند به سایت کارگزاری خود وارد شده و به شکل آنلاین سفارش خود را ثبت کنند این سفارش به شرکت سپرده گذاری مرکزی ارسال می‌شود تا صحت اعتبار سفارش دهنده و سقف سفارش گذاری چک شود. سپس شرکت سپرده گذاری این سفارش را به کارگزاری برمی‌گرداند و کارگزاری نیز سهام را در صف فروش قرار می‌دهد.

فرهانیان گفت: به محض اینکه سهام شرکت به فروش برود ظرف ۴۸ ساعت بعد از فروش، پول به حساب کارگزاری واریز می‌شود و آن کارگزاری نیز وجه فروش را همان روز به حساب مشمولین واریز می‌کند.

 

وی با بیان اینکه همه سهامداران می‌توانند میزان فروش سهام عدالتشان را از سایت کارگزاری به شکل شفاف مشاهده کنند، گفت: سهامداران عدالت برای مشاهده تعداد سهام فروخته شده می‌توانند به سایت سهام‌عدالت مراجعه کرده و تعداد سهم‌ها را در نظر بگیرند. سپس، بعد از فروش سهام عدالت و واریز وجه مرتبط با آن، این سایت را برای بار دوم چک کنند. اختلاف سهام هر شرکت در این دو مراجعه سهام فروخته شده را مشخص می‌کند.

 

 

مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در پاسخ به این سوال که آیا در روزی که بازار منفی است نیز سهام عدالت به فروش می‌رود، تصریح کرد: مشتری‌های بلوکی در بازار سرمایه هدف و کارکردشان با خرید و فروش کنندگان خرد متفاوت است بنابراین بازار مثبت یا منفی بر آنها تأثیری ندارد و در بازار منفی نیز سهام به فروش می‌رود.


انتقال سهام عدالت فوت شدگان به صورت مکانیزه انجام می‌شود

وی درباره سهام عدالت متوفیان نیز گفت: تعداد متوفیان مشمول سهام عدالت، بیش از ۲ میلیون نفر است که انتقال سهام تعداد بسیار ناچیزی از آنها توسط سازمان خصوصی‌سازی انجام شده است. شرکت سپرده گذاری مرکزی به دلیل تعداد زیاد و پیچیدگی پیشینی انتقال سهام که به دلیل بحث انحصار وراثت و کارهایی که باید در قوه قضائیه اتفاق بیفتد وجود دارد تصمیم گرفت انتقال سهام را به صورت کاملاً مکانیزه انجام دهد.

وراث، فعلاً گواهی انحصار وراثت را بگیرند و در سایت سجام ثبت نام کنند

وی ادامه داد: وراث باید قبل از هر کاری در ابتدا گواهی‌های انحصار وراثت را با مراجعه به قوه قضائیه دریافت کنند و در سایت سجام نیز ثبت نام کنند. انفورماتیک شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در حال تلاش برای ارتباط با انفورماتیک قوه قضائیه است تا عملیات انتقال برای وراث انجام شود.

 

فرهانیان خاطر نشان کرد: مالیات نقل و انتقال سهام عدالت نیز در شورای عالی بورس حل شد و قسمتی از این مسیر برای انتقال هموار شده است.


سهام عدالت بین وراث تقسیم می‌شود

مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در پاسخ به این سوال که آیا انتقال سهام عدالت فقط به یکی از وراث می‌رسد یا به همه آنها، گفت: مالک جدید سهام عدالت متوفیان بر اساس دستوری است که قوه قضائیه در انحصار وراثت اعلام می‌کند. ممکن است بر اساس شرایطی، تمام سهام به یک نفر برسد همچنین ممکن است سهام عدالت به عنوان نمونه به ۵ نفر از وراث برسد که در این صورت سهام بین پنج نفر تقسیم خواهد شد و به همین دلیل پیچیدگی کار در شرکت سپرده‌گذاری بسیار زیاد است.

 

 

انتخاب روش غیر مستقیم ازادسازی برای وراث سهام عدالت

وی در پاسخ به این سوال که آیا برای این افراد آزادی انتخاب روش آزادسازی وجود دارد یا خیر، گفت: انتخاب روش مستقیم برای این عزیزان معنی ندارد چون سهام دولت تقسیم شده و دیگر روش مستقیمی وجود ندارد بنابراین علی القاعده برای مالکین جدید سهام عدالت متوفیان روش غیر مستقیم انتخاب می‌شود مگر اینکه ستاد آزادسازی سهام عدالت تصمیم دیگری بگیرد.

 

فرهانیان خاطر نشان کرد: با انتخاب روش غیر مستقیم این افراد ضرری نیز نخواهند کرد چرا که سهام شرکت‌های استانی به نمایندگی از ۳۶ شرکت استانی به مرور وارد بورس می‌شوند و افرادی که سهامدار غیر مستقیم سهام عدالت هستند برای فروش سهامشان دردسر افرادی که مستقیماً انتخاب کردند را ندارد و تنها با یک سهم سر و کار دارند.

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: