صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

میقات مدیا

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۲۱:۵۸ - ۲۷ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 17
کد خبر: ۶۷۲۱۴

تعطیلی بورس در محدودیت های دو هفته ای صحت دارد؟

طی روزهای گذشته خبری مبنی بر تعطیلی بورس در محدودیت های دو هفته ای آذر ماه منتشر شد اما امروز سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا جزئیات جدید ارائه کرد.تعطیلی بورس در محدودیت های دو هفته ای صحت دارد؟

به گزارش راهبرد معاصر  تعطیلی بورس در محدودیت های دو هفته ای خبری بود که طی چند روز گذشته اعلام شد. بسیاری از مشاغل در شهر های قرمز کرونایی تعطیل شدند و حضور کارمندان به یک سوم کاهش یافته است. امروز سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا جزئیات جدید ارائه کرد.

 

 

وضعیت بورس در محدودیت های دو هفته ای

علیرضا رییسی بعد از جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا با اعلام اینکه از شنبه آینده برای دو هفته حداقل ۲۵ مرکز استان و همه کلان شهرها مشمول محدودیت‌های شدید هستند : گفت : از اول آذر به جز شغل های سطح یک مانند مراکز تهیه مایحتاج ، فروشگاه های زنجیره ای، بیمارستان، مطب، داروخانه، همه مشاغل تعطیل هستند و ادارات تا حداکثر یک سوم کارکنان حق حضور دارند.

 

وی ادامه داد: بانک ها هم در سطح یک مشاغل بوده و طی دو هفته تعطیل نخواهند بود.

 

براساس این گزارش با اوصاف ، بورس ایران هم با توجه به ادامه فعالیت بانک ها ، بدون تعطیل خواهد بود و فعالان بازارسرمایه می توانند با استفاده معاملات آنلاین همچنان اقدام به انجام داد و ستد کنند.

 

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود:‌ تردد درون شهری نیز از ساعت ۹ شب تا ۴ صبح در مناطق قرمز منع خواهد شد. ترددها نیز در سطح هشدار سه و دو و برای مناطق قرمز و نارنجی بوده و پلاک های بومی حق ورود به سایر شهرها را ندارند.

 

 

رئیسی توضیح داد: مثلا خودرو پلاک تهران نمی تواند وارد اصفهان شود . در غیراین صورت با جریهم سنگینی روبرو می شود. پلاک های غیربومی هم حق ورود به شهر قرمز را ندارند. همه دوربین ها هم نصب شده و اکثر جرایم توسط دوربین ها اعمال خواهد شد.

 

وی ادامه داد: همه مدارس و دانشگاه ها در سطح هشدار سه، دو و یک هم غیرحضوری خواهند بود. جلسات اداری منطقه قرمز و حتی جلسه هیات دولت نیز حداکثر با ۱۵ نفر برگزار شده و بقیه بصورت مجازی حضور داشته باشند. حداکثر حضور افراد در جلسه شهرهای نارنجی و زرد ۲۰ و ۳۰ نفر است.

 

رئیسی با اشاره به اینکه وزارت کشور درباره زمان و نحوه فعالیت مترو ، اتوبوس ، تاکسی و وسایل حمل و نقل برون شهری ، تصمیم گیری و نتیجه را اعلام می کند ، افزود: مبتلایان به کرونا از جمله بیش از 940 نفر راننده تپسی و اسنپ هم برای دو هفته باید در قرنطینه بمانند و این گروه به سامانه وصل هستند .

 

 

جزئیات تعطیلی دو هفته ای تهران 

بحث تعطیلی دو هفته ای تهران موضوع تازه‌ای نیست، از مدت‌ها قبل و با گسترش شیوع ویروس کرونا بارها این موضوع از سوی مسوولان کشور مطرح و با مخالف همراه شد، تا اینکه هفته گذشته استاندار تهران با این موضوع موافقت کرد.

 

اعلام امکان تعطیلی دو هفته‌ای تهران از سوی استاندار تهران با واکنش‌هایی از سوی کارشناسان بازار سهام همراه بود و اعلام کردند که در صورت شامل شدن بورس برای تعطیلی دو هفته‌ای، بازار تحت تاثیر این اتفاق قرار می‌گیرد و می‌تواند زمینه افزایش عرضه از سوی سهامداران را در بازار فراهم کند.

 

 

در جلسه روز یکشنبه هیات وزیران که به ریاست حسن روحانی رئیس جمهوری برگزار شد، سیاست‌های جدید دولت برای پیشگیری و مقابله با کرونا مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

رئیس جمهوری در این جلسه ضمن صدور دستورات لازم به دستگاه‌های اجرایی اعلام کرد: با توجه به گسترش بیماری، افزایش ابتلا و مرگ و میر و فشار سنگین به بخش بهداشت و درمان، دولت ناچار است مطابق نظر کارشناسان، سیاست‌ها و محدودیت‌های جدیدی مقرر کند و با تعطیلی فراگیر، مانع پیشروی این ویروس مخرب شود.

 

به دنبال مطرح شدن این خبر از سوی رییس جمهوری، از شب گذشته شک و تردیدهایی درباره احتمال تعطیلی بورس مطرح شد که در این زمینه حسن قالیباف اصل، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت و گویی اعلام کرد: قرار است بانک‌ها با حداقل نیرو کار خود را ادامه دهند و به تبع آن بازار سرمایه نیز تعطیل نمی‌شود.

 

به گفته وی در صورتی که تعطیلی بانک‌ها توسط هیئت دولت به طور رسمی اعلام شود، بورس هم تعطیل خواهد شد.

 

شیوع ویروس کرونا از اسفند ماه گریبان کشور را گرفت و استان تهران در وضعیت قرمز کرونا قرار دارد؛ برخی محدودیت ها نیز در این استان پیش بینی شده است اما بنظر می آید این محدودیت کارایی زیادی در کاهش ترددها و در پی آن کاهش آمار مبتلایان به کوبید ۱۹ ندارد .

 

 

شاید موضوع تعطیلی تهران، راه حل قطعی کاهش ابتلا به کرونا در این استان نباشد اما می‌توان امیدوار بود که با تعطیلی دو هفته ای در کنار تعطیلی شهر با اعمال محدودیت های سختگیرانه، شاهد قطع زنجیره ابتلا به کرونا باشیم.

 

علیرضا رئیسی پس از جلسه فوق العاده بررسی نهایی دستورالعمل‌های «طرح جامع اعمال محدودیت‌های پویا در مقابله با کرونا» که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، افزود: در شهرهای قرمز منع تردد از ساعت ۹ شب تا ۴ صبح اعمال می‌شود.

 

وی با اشاره به تصمیمات مهم این جلسه گفت: یکی از موضوعات مهم این بود که مصوبه‌ای که می‌خواهیم ابلاغ کنیم به چه زیرساخت‌هایی نیاز دارد و باید قاطعانه اجرا شود.


وی گفت: یک سری اصلاحات هم انجام و تک تک مشاغل بررسی شد و به این جمع بندی رسیدیم که بعد از این مصاحبه، مصوبات را نهایی کنیم و فردا صبح به سراسر کشور برای اجرا ابلاغ شود.

 

 

از روز شنبه حدوداً ۱۵۰ شهر که عمدتاً کلانشهر هستند و شامل تهران هم می‌شوند به مدت دو هفته تعطیل خواهد بود.

 

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین اعلام کرد: از روز شنبه حدوداً ۱۵۰ شهر که عمدتاً کلانشهر هستند و شامل تهران هم می‌شوند به مدت دو هفته تعطیل خواهد بود.

 

ساعت ممنوعیت تردد شهری

وی ادامه داد: تردد درون شهری نیز از ساعت ۹ شب تا ۴ صبح در مناطق قرمز منع خواهد شد.

 

رئیسی با اعلام اینکه منع تردد بین شهری هم که قبلاً وجود داشت همچنان اعمال خواهد شد اظهار داشت: بنابراین در شهرهایی که قرمز و نارنجی اعلام می‌شود فقط کسانی که پلاک بومی آن شهر را دارند اجازه تردد دارند و بقیه اجازه ورود به آن شهرها را ندارند.
وی ادامه داد: تعطیلی در مناطق قرمز یعنی همه جا تعطیل است به جز گروه شغلی شماره یک که مایحتاج ضروری مردم را تهیه می‌کند؛ مثل سوپر مارکت، بیمارستان، مطب، داروخانه و امثالهم و بجز آن همه جا تعطیل خواهد بود.

 

 

مثلاً در برخی ادارات فقط نگهبانان باید باشند و حداکثر تا یک سوم کارکنان در مناطق قرمز باید حضور پیدا کنند؛ در مناطق نارنجی هم حداکثر نصف کارکنان باید حاضر باشند و اگر کمتر از آن هم حضور داشته باشند مشکلی نیست. در مناطق زرد هم حداکثر تا دو سوم کارکنان باید حاضر باشند.

 

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: درباره کارکنان و ادارات هم بررسی صورت گرفت اداراتی که غیر ضروری هستند و نیازی به بازبودن شأن نیست با حداقل کارکنان کار خواهند کرد. مثلاً در برخی ادارات فقط نگهبانان باید باشند و حداکثر تا یک سوم کارکنان در مناطق قرمز باید حضور پیدا کنند؛ در مناطق نارنجی هم حداکثر نصف کارکنان باید حاضر باشند و اگر کمتر از آن هم حضور داشته باشند مشکلی نیست. در مناطق زرد هم حداکثر تا دو سوم کارکنان باید حاضر باشند.

 

رئیسی با اشاره به اینکه این محدودیت‌ها در مناطق قرمز بسیار شدید است، اظهار داشت: این مصوبات به معنی واقعی، تعطیلی است و فقط مشاغلی که برای مردم ضروری هستند، مثل نانوایی تعطیل نمی‌شوند.


سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه با بیان اینکه تعطیلی‌ها در نظر گرفته شده برای محدودیت‌های کرونایی دو هفته است و اگر نیاز باشد بیشتر هم خواهد شد، در خصوص محدودیت ترددها گفت: دو نوع محدودیت است، اولاً شهرهایی که قرنطینه هستند که هم محدودیت درون شهری و هم بیرون شهری دارند.

 

وی تصریح کرد: به عنوان مثال خارج شدن از تهران برای فردی که اگر وارد شهری نشود و دوباره به تهران برگردد، مشمول جریمه نخواهد شد.

 


آقای رئیسی اظهار کرد: هر شهری محدوده خود را دارد و اگر فردی از شهری خارج شود به شهر دیگر نمی‌تواند وارد شود.


سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره محدودیت‌های تردد درون و بیرون شهری گفت: افراد خاطی خارج شده از شهرهای نارنجی ۵۰۰ هزار تومان و از شهرهای قرمز ۱ میلیون تومان جریمه می‌شوند.


مثلاً فردی در تهران ساکن است و پلاک بومی هم دارد اما در شهر دیگر کارخانه دارد، اگر این فرد وارد شهر نشود مشمول جریمه نمی‌شود اما اگر به شهر دیگر وارد شد جریمه می‌شود.


رئیسی افزود: موضوع محدودیت‌ها و ترددها دو نوع است. شهرهایی که قرمز هستند ترددهای درون شهری و بیرون شهری دارند. مثلاً فردی در تهران ساکن است و پلاک بومی هم دارد اما در شهر دیگر کارخانه دارد، اگر این فرد وارد شهر نشود مشمول جریمه نمی‌شود اما اگر به شهر دیگر وارد شد جریمه می‌شود.


وی درباره نوع محدودیت‌های هر شهر ادامه داد: هر شهر محدودیت‌های خودش را دارد.خروج از شهرها جریمه ندارد اما اگر فردی به شهر دیگر وارد شد جریمه می‌شود.

 

جزئیات جریمه های کرونایی

رئیسی درباره جزئیات جریمه‌ها گفت: اگر فردی از شهر نارنجی وارد هر شهری شد ۵۰۰ هزار تومان و از شهر قرمز یک میلیون تومان جریمه می‌شود.


اگر فردی از شهر نارنجی وارد هر شهری شد ۵۰۰ هزار تومان و از شهر قرمز یک میلیون تومان جریمه می‌شود.

 



وی افزود: درباره ادارات هم جرایم مشخص شده است که در بین جرایم تا ۳ ماه انفصال از خدمات دولتی هم دیده شده است.
دکتر رئیسی همچنین درباره نحوه استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی افزود: جلسه‌ای در وزارت کشور درباره مترو، اتوبوس واحد، تاکسی‌ها و وسایل حمل و نقل برون شهری در حال برگزاری و بررسی است.

 

وی گفت: برنامه‌ای که در دست اقدام داریم این است که حدود ۲ هفته دیگر به تمام افرادی که به کرونا مبتلا هستند و می‌خواهند با اتوبوس مسافرت کنند اصلاً بلیت نمی‌فروشند و هواپیما هم به این سیستم متصل شده است و به افرادی که مبتلا هستند بلیت فروخته نمی‌شود.


دکتر رئیسی افزود: درباره راننده‌های تپسی و اسنپ هم همین طور است. در اسنپ بیش از ۹۴۰ نفر مبتلا داشته‌ایم که اینها دیگر نمی‌توانند مسافر جا به جا کنند. ما سیستم‌هایمان را به هم متصل کرده‌ایم و افراد مبتلا به کرونا، به سامانه ما وصل هستند.
وی گفت: افراد مبتلا به مدت ۱۴ روز نمی‌توانند سفر کنند و باید در قرنطینه بمانند.

 

رئیسی با اشاره برخی مشاغل شیفت شب هم گفت: با توجه به اجرایی شدن محدودیت منع تردد از ساعت ۲۱ شب تا ۴ بامداد برخی از مشاغل و کارخانجات مانند پرسنل بیمارستان، صدا وسیما مشغول هستند توسط مسولان آنها لیست شماره خودرو آنها به فرمانداری‌ها ارسال می‌شود ومشمول جریمه نمی‌شوند.

برچسب ها
نظر شما