صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۶:۲۶ - ۰۱ آذر ۱۳۹۹ - 2020 November 21
کد خبر: ۶۷۶۲۹

سقف کارت به کارت بانکی

سقف کارت به کارت بانکی در روزهای اوج شیوع کرونا افزایش یافت. جزئیات بیشتر از سقث کارت به کارت بانکی را در زیر بخوانید.

به گزارش راهبرد معاصر؛ سقف کارت به کارت بانکی افزایش یافت. طبق آخرین بخشنامه بانک مرکزی مورخ 99/8/29 سقف کارت به کارت بانکی از 3 میلیون تومان به 10 میلیون تومان افزایش یافت. جزئیات بیشتر از بخشنامه بانک مرکزی درباره سقف کارت به کارت بانکی سقف کارت های هدیه سقف خرید از دستگاه های پوز و ... را در خبر زیر در راهبردمعاصر بخوانید.

 

بر اساس بخشنامه ابلاغی بانک مرکزی ، سقف انتقال وجه کارت به کارت شتابی و درون بانکی از مبدا هر کارت به ۱۰۰ میلیون ریال در هر روز افزایش می یابد. لازم به ذکر است میزان کارمزد انتقال وجه بیش از ۳۰ میلیون ریال به صورت پلکانی لحاظ خواهد شد.

 

 

همچنین سقف مجاز انتقال وجه کارت به کارت از طریق پرداخت سازها از ۱۰ میلیون ریال به ۳۰ میلیون ریال با حصول اطمینان از انطباق شماره ملی دارنده کارت و شماره ملی دارنده سیم کارت انجام دهنده تراکنش قابل افزایش است. با توجه به خطرات ناشی از سوء استفاده های احتمالی در صورت عدم اعمال کنترل فوق، افزایش سقف انتقال وجه مجاز نیست. لازم به ذکر است در صورت پیوستن به بانک ها و پرداخت سازها به هاب فناوران مالی این سقف می تواند تا مبلغ ۵۰ میلیون ریال افزایش یابد.

 

سقف جدید انتقال وجه کارت به کارت

 

 تمهیدات ویژه بانک مرکزی با هدف کاهش مراجعات حضوری به شعب بانک ها در راستای مقابله با شیوع ویروس کرونا به شبکه بانکی ابلاغ شد.

 

 

در این بخشنامه آمده است:

 

با عنایت به شرایط خاص بهداشتی کشور و موج سوم کرونا و در راستای مدیریت کنترل و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و کاهش مراجعات مردم به شعب بانکها ضروری است دستور فرمایید موارد زیر با اولویت آنی در دستور کار آن بانک قرار گرفته و بر رعایت آن نظارت دقیق به عمل آید:

 

- سقف انتقال وجه کارت به کارت شتابی و درون بانکی از مبدا هر کارت به ۱۰۰ میلیون ریال در هر روز افزایش می یابد. لازم به ذکر است میزان کارمزد انتقال وجه بیش از ۳۰ میلیون ریال به صورت پلکانی لحاظ خواهد شد.

 

  • سقف مجاز انتقال وجه کارت به کارت از طریق پرداخت سازها از ۱۰ میلیون ریال به ۳۰ میلیون ریال با حصول اطمینان از انطباق شماره ملی دارنده کارت و شماره ملی دارنده سیم کارت انجام دهنده تراکنش قابل افزایش است. با توجه به خطرات ناشی از سوء استفاده های احتمالی در صورت عدم اعمال کنترل فوق، افزایش سقف انتقال وجه مجاز نیست. لازم به ذکر است در صورت پیوستن به بانک ها و پرداخت سازها به هاب فناوران مالی این سقف می تواند تا مبلغ ۵۰ میلیون ریال افزایش یابد.

 

  • امکان تمدید تاریخ انقضای کارتهای بانکی بدون نیاز به مراجعه حضوری مشتری تا پایان سال ۹۹ و به مدت یک سال بلامانع است. ضروری است اقدامات لازم برای احراز هویت غیر حضوری و اطلاع رسانی به مشتریان صورت گیرد.

 

  • سقف صدور کارت هدیه تا اطلاع ثانوی و به صورت موقت به ۲۰ میلیون ریال افزایش یابد

 

  • ضروری است فرآیندهای افتتاح حساب و دریافت تسهیلات در راستای کاهش زمان حضور مشتریان در شعب اصلاح شود و مشتریان بتوانند تمام اقدامات لازم نظیر تکمیل فرم ها را به صورت غیرحضوری انجام دهند و پس از مراجعه حضوری صرفاً برای احراز هویت و با صرف حداقل زمان در کوتاه‌ترین زمان ممکن امور مربوط به پایان رسد.

 

افزایش کارمزد خدمات بانکی از امروز + جدول

 

کارمزد کارت به کارت به ازای انتقال هر یک میلیون تومان از ۵۰۰ به ۶۰۰ تومان افزایش خواهد یافت و در صورت افزایش هر یک میلیون تومان در فرایند کارت به کارت معادل ۲۴۰ تومان به این هزینه اضافه می‌شود.

 

 

طبق بخشنامه بانک مرکزی از شنبه اول آذرماه کارمزد خدمات بانکی از جمله کارت به کارت افزایش خواهد یافت ضمن اینکه انتقال وجه از طریق پایا و ساتنا که قبلاً رایگان بود نیز مشمول کارمزد می‌شوند.برهمین اساس کارمزد کارت به کارت به ازای انتقال هر یک میلیون تومان از 500 به 600 تومان افزایش خواهد یافت و در صورت افزایش هر یک میلیون تومان در فرآیند کارت به کارت معادل 240 تومان به این هزینه اضافه می‌شود.نکته مهم در بخشنامه بانک مرکزی اعمال کارمزد برای خدمات پایا و ساتنا است، کارمزد انتقال وجه بین بانکی پایا 1صدم درصد مبلغ تراکنش -از 200 تومان تا 2500 تومان در پرداخت‌های انفرادی و 100 تومان به ازای هر تراکنش در پرداخت‌های گروهی است.کارمزد انتقال وجه بین بانکی ساتنا نیز 2صدم درصد مبلغ تراکنش تا سقف 25 هزار تومان کارمزد تغیین شده است.هرچند برای افتتاح حساب و صدور دفترچه سپرده قرض الحسنه پس انداز کارمزدی تعیین نشده اما هزینه افتتاح حساب سپرده کوتاه‌مدت متمرکز 5 هزار تومان و صدور هر جلد دفترچه صرفا برای حساب‌های کوتاه‌مدت نیز 4800 تومان خواهد بود.همچنین هزینه ارسال پیامک برای اطلاع‌رسانی با گرفتن رضایت مشتری معادل 30 تومان به اضافه هزینه پیامک و حق اشتراک سالانه خواهد بود.ضمن اینکه هزینه صدور دسته چک به ازای هر برگ چک 2 هزار ریال به همراه هزینه تمبر چک خواهد بود؛ کارمزد رفع سوءاثر برای هر برگ چک 12 هزار تومان تعیین شده است. صدور کارت مغناطیسی هوشمند در شعب بانکی با کارمزد 6 هزار تومانی همراه خواهد بود ضمن اینکه کارمزد صدور رمز جدید برای انواع کارت‌های بانکی (نقدی، اعتباری و هدیه) در شعبه به درخواست مشتری هزار تومان تعیین شده است.همچنین کارمزد اعلام مانده کارت-خودپرداز/کیوسک شتابی 1200 ریال و اعلام مانده کارت و صورتحساب 10 گردش آخر 2400 تومان تعیین شده است.با بخشنامه جدید بانک مرکزی که از ابتدای آذرماه اجرایی خواهد شد، هزینه ارایه صورت حساب سال جاری هر صفحه 600 تومان و برای سال‌های گذشته به ترتیب 600 و 720 تومان می‌شود.اخذ کد بورسی در شعب بانکی نیز با بخشنامه جدید بانک مرکزی مشمول کارمزد 5 هزار تومانی می‌شود. گفتنی است، بانک مرکزی در دستورالعملی به مدیران عامل بانک‌های دولتی، غیر دولتی، شرکت دولتی پست بانک، موسسات اعتباری غیربانکی و بانک مشترک ایران-ونزوئلا، جداول کارمزد خدمات بانکی (ریالی و الکترونیکی) متضمن حداکثر نرخ‌های قابل وصول را به شبکه بانکی کشور ابلاغ کرد. بر این اساس، دریافت نرخ‌های جدید کارمزد خدمات بانکی از ابتدای آذرماه 1399 (1399.09.01) مجاز بوده و بخشنامه جدید جایگزین بخشنامه‌های متناظر قبلی کارمزدهای خدمات بانکی ریالی و الکترونیکی می‌شود.

 

 

همچنین در این اطلاعیه تاکید شده که بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی می‌توانند به منظور رقابت با یکدیگر، حداکثر تا 30 درصد و برای افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور، مستمری بگیران و مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) حداکثر تا 100 درصد مبالغ مندرج در جداول ابلاغی نرخ‌های کمتری را اعمال کنند. همچنین در این اطلاعیه تاکید شده که بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی می‌توانند به منظور رقابت با یکدیگر، حداکثر تا ۳۰ درصد و برای افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور، مستمری بگیران و مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) حداکثر تا ۱۰۰ درصد مبالغ مندرج در جداول ابلاغی نرخ‌های کمتری را اعمال نمایند.

 

     تغییر رمز غیرحضوری رایگان است

 

روابط عمومی بانک مرکزی با توجه به اخبار منتشر شده مبنی بر اخذ کارمزد برای تغییر رمز کارت، ضمن تاکید بر رایگان بودن عملیات تغییر رمز کارت با استفاده از خودپرداز یا هر یک از کانال‌های غیرحضوری، اعلام می‌کند که عملیات تغییر رمز کارت در داخل شعبه به دلیل جلوگیری از مراجعه حضوری به شعبه با کارمزد انجام خواهد شد.تمهیدات ویژه بانک مرکزی با هدف کاهش مراجعات حضوری به شعب بانک‌ها در راستای مقابله با شیوع ویروس کرونا به شبکه بانکی ابلاغ شد.به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی در این بخشنامه آمده است: با عنایت به شرایط خاص بهداشتی کشور و موج سوم کرونا و در راستای مدیریت کنترل و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و کاهش مراجعات مردم به شعب بانک‌ها ضروری است دستور فرمایید موارد زیر با اولویت آنی در دستور کار آن بانک قرار گرفته و بر رعایت آن نظارت دقیق به عمل ‌آید: 

 

-  سقف انتقال وجه کارت به کارت شتابی و درون بانکی از مبدا هر کارت به 100 میلیون ریال در هر روز افزایش می‌یابد. لازم به ذکر است میزان کارمزد انتقال وجه بیش از 30 میلیون ریال به صورت پلکانی لحاظ خواهد شد.

 

 

 سقف مجاز انتقال وجه کارت به کارت از طریق پرداخت سازها از 10 میلیون ریال به ۳۰ میلیون ریال با حصول اطمینان از انطباق شماره ملی دارنده کارت و شماره ملی دارنده سیم کارت انجام‌دهنده تراکنش قابل افزایش است. با توجه به خطرات ناشی از سوءاستفاده‌های احتمالی در صورت عدم اعمال کنترل فوق، افزایش سقف انتقال وجه مجاز نیست. لازم به ذکر است در صورت پیوستن به بانک‌ها و پرداخت سازها به هاب فناوران مالی این سقف می‌تواند تا مبلغ 50 میلیون ریال افزایش یابد. امکان تمدید تاریخ انقضای کارت‌های بانکی بدون نیاز به مراجعه حضوری مشتری تا پایان سال ۹۹ و به مدت یک سال بلامانع است. ضروری است اقدامات لازم برای احراز هویت غیر حضوری و اطلاع‌رسانی به مشتریان صورت گیرد. سقف صدور کارت هدیه تا اطلاع ثانوی و به صورت موقت به ۲۰ میلیون ریال افزایش یابد.  ضروری است فرآیندهای افتتاح حساب و دریافت تسهیلات در راستای کاهش زمان حضور مشتریان در شعب اصلاح شود و مشتریان بتوانند تمام اقدامات لازم نظیر تکمیل فرم‌ها را به صورت غیرحضوری انجام دهند و پس از مراجعه حضوری صرفاً برای احراز هویت و با صرف حداقل زمان در کوتاه‌ترین زمان ممکن امور مربوط به پایان رسد.

 

پویا جبل عاملی مدیر روابط عمومی بانک مرکزی در تماس تلفنی با برنامه «یه روز تازه» درباره افزایش کارمزدهای بانکی در این ایام گفت: بیش از 10 سال بود که نرخ کارمزدهای بانکی هیچ تغییری نکرده بود. شما فکر کنید که در این 10 سال قیمت ها به چه نحوی افزایش یافتند اما کارمزدها تغییری نکردند؛ ضمن اینکه طبق مصوبه شورای پول و اعتبار، بانک مرکزی هرسال می بایست با توجه به هزینه ها، تعدیل را روی کارمزد انواع خدمات بانکی صورت می داد اما به دلیل مراعات شرایط مردم انجام نشد.

 

وی افزود: یک عرضه کننده برای خدماتی که مردم میگیرند وجود دارد که بانک ها هستند. چندوقتی بود که هزینه های بانک ها افزایش پیدا کرده و خدمات را دچار مشکل میکرد. بانک مرکزی چند ماه گذشته مصوب کرد برای اینکه بتوانیم بخشی از این هزینه ها را پوشش دهیم، بعد از 10 سال، کارمزد را 20 درصد افزایش دهیم. البته این افزایش هم هزینه های بانکی را پوشش نمی دهد اما صرفا برای کمک به بانک ها مجبور شدیم که این تعدیل قیمتی را انجام دهیم.

 

جبل عاملی در پاسخ به اینکه آیا سودهای بانکی این هزینه ها را پوشش نمی دهند بیان کرد: سود بانکی را باید با تورم بسنجید که در شرایط فعلی متوسط سود بانکی بسیار پایین تر از تورم است. یعنی نرخ واقعی سودی که بانک میبرد اصولا منفی است که هیچ جای دنیا اینگونه نیست، ضمن اینکه این کارمزد جز درآمدهای غیرمشاء سیستم بانکی است که میزان این درآمدها هم بسیار کمتر از سایر کشورهای دنیاست. هرچقدر این درآمدها افزایش پیدا کنند دست بانک برای کم کردم سود تسهیلات بازتر می شود.

 

 

وی ادامه داد: بانک هر چقدر بتواند سپرده بگیرد و تسهیلات دهد، وضعش بهتر میشود. بنابراین من از دید درآمدزایی عرض میکنم که مشخصا اگر بشود درآمدهای غیرمشاء را افزایش داد روی تسهیلات تاثیر میگذارد.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: