صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۰۸:۰۵ - ۲۲ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 12
کد خبر: ۷۰۱۰۴
تعداد نظرات: ۲ نظر

ماجرای اظهارات جنجالی اردوغان درباره ارس و پاسخ ظریف

ماجرای اظهارات جنجالی اردوغان درباره ارس و پاسخ ظریف را در خبر زیر بخوانید. چندی پیش رئیس جمهور ترکیه در اظهاراتی مداخله جویانه با خواندن یک شعر درباره جدایی‌ درباره رود ارس در مرز ایران و جمهوری آذربایجان سخن گفت.

به گزارش راهبرد معاصر؛  رجب طیب اردوغان چندی پیش در حالی که برای شرکت در مراسم رژه نظامی نیروهای جمهوری آذربایجان شرکت کرده بود اقدام به شعرخوانی می کند وی در شعراش از جدایی رود ارس در مرز ایران و جمهوری آذربایجان سخن گفت. این اقدام رئیس جمهور ترکیه واکنش های مختلفی در پی داشت تا جایی که صبح روز گذشته محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه نسبت به آن موضع گرفت و گفت: اجازه نمی دهیم کسی درباره آذربایجان عزیز ما حرف بزند. وزارت امور خارجه کشورمان نیز از احضار سفیر ترکیه خبر داد. جزئیات بیشتر از ماجرای اظهارات جنجالی اردوغان درباره آذربایجان را در زیر بخوانید.

 

 

«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه روز گذشته در حالی که برای شرکت در مراسم رژه نظامی نیروهای جمهوری آذربایجان به مناسبت پایان اشغال منطقه «قره‌باغ کوهستانی» به باکو سفر کرده بود، ابیاتی از یک شعر جدایی‌طلبانه درباره رود ارس در مرز ایران و جمهوری آذربایجان علیه تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران خواند.

 

 

 

 

واکنش ظریف به اظهارات مداخله‌جویانه اردوغان

 

این اظهارات البته واکنش «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران را به همراه داشت و ظریف در توئیتی نوشت: «به اردوغان نگفته بودند شعری که به غلط در باکو خواند مربوط به جدایی قهری مناطق شمالی ارس از سرزمین مادریشان ایران است! آیا او نفهمید که علیه استقلال جمهوری آذربایجان سخن گفته است؟ هیچکس نمی‌تواند درباره آذربایجان عزیز ما صحبت کند».

 

این اظهارات مداخله جویانه سفیر ترکیه را به وزارت امور خارجه ایران کشاند و در احضار سفیر به وی گفته شد که جمهوری اسلامی ایران به هیچ کس اجازه مداخله در مورد تمامیت ارضی خود را نمی‌دهد.

 

در همین زمینه «محسن پاک آیین» سفیر پیشین ایران در باکو  عنوان کرد: صحبت‌های آقای اردوغان در مراسم رژه باکو و مخصوصا شعری که قرائت کرد، نه تنها از روی احساسات نبوده، بلکه کاملا هدفمند بوده است.

 

 

 

 

هدف اردوغان از خواندن شعر جنجالی درباره ارس آذربایجان

 

وی افزود: هدف اصلی اردوغان از طرح این مسائل و خواندن شعر ایجاد اختلال در روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان بوده است.

 

این تحلیلگر مسائل منطقه خاطرنشان کرد: در زمانی که «جیحون بایراموف» وزیر خارجه جمهوری آذربایجان در ایران بود و توافق‌های خوبی در این سفر انجام و در مقطعی که روابط دو کشور به خصوص بعد از فرمایش‌های مقام معظم رهبری و مواضع ایران درباره آزادسازی اراضی اشغالی مسیر بسیار خوبی را طی می‌کند، اردوغان با هدف ایجاد اختلال در روابط دو کشور این موضوع را مطرح می‌کند و این موضوع مهمی است که هم ایران و جمهوری آذربایجان باید به این مسئله توجه کنند.

 

پاک آیین گفت: اردوغان در اظهارات خود از سهند و سبلان صحبت می‌کند. سهند و سبلان چه ربطی به قره باغ و چه ربطی به جمهوری آذربایجان و حتی ترکیه دارد؟ اردوغان با طرح این صحبت‌ها می‌خواهد ایران را تحریک کند که عکس العملی علیه جمهوری آذربایجان نشان دهد. بعد شعری می‌خواند که این شعر فولکلوریک است که مردم ایران و جمهوری آذربایجان وقتی یک عزیزی را از دست می‌دهند این شعر را می‌خوانند و می‌گویند ما نمی‌خواستیم از تو جدا شویم ما را به زور از تو جدا کردند.

 

وی ادامه داد: اردوغان این شعر فولکلوریک را به موضوع ارس تبدیل می‌کند و می‌گوید دو کشور نباید از هم جدا می‌شدند و موافقتنامه گلستان و ترکمانچای را یادآوری می‌کند که باعث جداسازی شمال ارس شد و به این شکل جمهوری آذربایجان را تحقیر و استقلال این کشور را زیر سوال می‌برد. این اقدام از سویی در جهت تحریک جمهوری آذربایجان و از سویی در جهت تحریک ایران است.

 

به گفته پاک آیین، اردوغان دنبال این است که فضایی ایجاد کند که دلخوری‌های قبلی جمهوری آذربایجان و ایران دوباره زنده و فضای بهتری برای ترکیه جهت حضور بیشتر در جمهوری آذربایجان در آینده ایجاد شود.

 

وی توئیت ظریف را بسیار به موقع خواند و گفت: به خصوص اینکه ترکیه را هدف قرار داده و پاسخ اردوغان را داد.

 

باید روابط مان را با جمهوری آذربایجان حفظ کنیم

 

سفیر پیشین ایران در باکو با بیان اینکه باید روابط مان را با جمهوری آذربایجان حفظ کنیم، اظهار داشت: ایران و جمهوری آذربایجان باید مراقب دسیسه‌های مختلفی که به دنبال ایجاد اختلال در روابط دو کشور هستند، باشند که برخی از سوی ترکیه انجام می‌شود که از قبل سابقه داشته و برخی هم از سوی ارمنستان و رژیم صهیونیستی. باید پشت صحنه‌های موضوع را بدانیم و اگر عکس العملی انجام می‌دهیم علیه اظهارات اردوغان باشد و سعی کنیم روابط ایران و جمهوری آذربایجان به خاطر اظهارات اردوغان که کاملا هدفمند گفته شد، خدشه‌دار نشود.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمدرضا کیانفر
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۲
جمال عرف معاون وزیر کشور درباره اظهارات اردوغان گفت: جمهوری اسلامی همبستگی ملی ایران را حفظ می‌کند.

آقای عرف،
جمهوری اسلامی نماینده همه ملت ایران نیست که بتواند همبستگی ملی ایجاد کند بلکه فقط نماینده ملتزمین عملی ولایت مطلقه فقیه می‌باشد که بخش بسیار کوچکی از ملتند.
چنین گفت با رای‌زن شهریار، که خرم به مردم بود روزگار.
چو بیشه تهی ماند از نره شیر، شغالان درآیند آن‌جا دلیر.

سرور گرامی،
تنها راه نجات میهن اتحاد ماست که هم‌صدا جمهوری اسلامی را تشویق به انجام دو فوریت نماییم:
1- قطع دشمنی با آمریکا برای دفع تهدیدات خارجی،
2- به رسمیت شناختن حق #آزادی_بیان مصوب قانون اساسی جهت حل مشکلات داخلی،
با تشکر از توجه شما،
ناشناس
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۲
جواد ظریف به تاسی از مديران خود یعنی هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی سیاست جاهلانه ترک ستیزی خود را در اسفند ۹۷ به نمایندگی از حدود چهل هزار ارمنی در برابر چهل میلیون آذربایجانی ایران با دعوت از نیکول پاشينيان به باشگاه ارمنی های اصفهان و برگزاری جشن در سالگرد کشتار خوجالي نشان داد. پس بنابر اين ایشان حق ندارد به دروغ بگويد آذربایجان عزیز چرا که ایشان نماینده ارمنی ها در وزارت امور خارجه ایران است نه وزیر.