صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۰۵:۵۶
  • پنجشنبه ۲۴ شهريور ۱۴۰۱
  • Thursday 15 September 2022
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۱ - ۲۶ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 15
کد خبر: ۷۴۱۸۷

ارزش سهام عدالت یک میلیونی و 500 هزار تومانی در سامانه استعلام| جمعه 26 دی 99

ارزش سهام عدالت در پایان معاملات این هفته منتهی به جمعه 26 دی ماه کاهش یافت.

به گزارش راهبرد معاصر ارزش سهام عدالت در پایان معاملات این هفته کاهش یافت و ارزش سهام  عدالت 500 هزار تومانی با کاهش 400 تومانی به 10 میلیون و 385 هزار تومان رسید. بر این اساس ارزش 60 درصد سهام عدالت قابل فروش به 6 میلیون و 231 تومان و ارزش 30 درصد آن به 3 میلیون و 150  تومان رسید.

 

در پایان معاملات روز گذشته بازار سهام ارزش سهام عدالت به دلیل روند نزولی نماد‌های شاخص‌ساز حدود ۴۰۰ هزار تومان افت کرد و به ۱۰ میلیون و ۳۸۵ هزار تومان رسید. ارزش سهام عدالت از کف قبلی خود را از دست داده و در پایین‌ترین سطح خود در ۵ ماه اخیر رسیده است.

 

احتمالا اگر روند نزولی بازار سرمایه در هفته آینده ادامه داشته باشد، ارزش سهام عدالت به زیر ۱۰ میلیون تومان برسد و وارد کانال ۹ میلیون تومانی شود.

 

فروش سهام عدالت متوقف است و از طرفی ارزش این سبد روز به روز در حال کاهش است و این در حالیست که ارزش سهام عدالت در دوره قبل از اصلاح حدود ۲۱ میلیون تومان بوده است.

 

سهام عدالت بی‌ارزش شد

برگه‌های ۵۰۰ هزار تومانی سهام عدالت که تا ۲۰ میلیون تومان هم ارزش داشتند اکنون به ۱۰٫۳ میلیون تومان رسیده‌اند.

 

۳۰ درصد سهام عدالت ۵۰۰ هزار تومانی در حالی که تا شش میلیون تومان هم ارزش پیدا کرده بود اکنون تنها سه میلیون تومان ارزش دارد. از سوی دیگر با توجه به وضعیت بازار سهام، امکان فروش آن نیز مثل گذشته نیست و تقریبا غیرممکن شده است.

 

۶۰ درصد قابل فروش این سهام نیز به شش میلیون تومان رسیده است.

 

در برگه‌های سهام عدالت یک میلیون تومانی نیز ارزش آن به ۲۰ میلیون تومان رسیده که ۳۰ درصد قابل فروش آن معادل شش میلیون و ۶۰ درصد قابل فروش آن معادل ۱۲ میلیون تومان ارزش دارد.

 

این کاهش ارزش سهام عدالت همزمان با بیان گلایه‌ها و انتقادات صاحبان آن شده است. مخاطبان تجارت‌نیوز در اخبار مختلف با درج بیان نظرات خود به نوعی انتقادات خود را بیان کرده‌اند.

سرنوشت سهام عدالت متوفیان چه می شود؟

 

 آمارها از فوت بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار دارنده سهام عدالت طی ۱۰ سال گذشته خبر می دهد و ورثه این افراد باید اقداماتی را انجام دهند تا فرایند انتقال سهام فرد متوفی طی و سهام منتقل شود. در ابتدا وراث قانونی می توانند جهت اطلاع از وضعیت سهام عدالت متوفیان به نشانی اینترنتی samanese.ir مراجعه و با ورود اطلاعات هویتی متوفی از مشمول بودن وی کسب اطلاع کرده و صورت وضعیت دارایی سهام عدالت مربوط را مشاهده کنند.

سپس بعد از انجام انحصار وراثت، ورثه باید در سامانه سجام ثبت نام کنند و یکی از ورثه با مراجعه به سایت شرکت سپرده گذاری مرکزی، قسمت میز خدمت الکترونیک را انتخاب کرده و اطلاعات مربوط به انحصار ورثه را بارگذاری میکند. در نهایت شرکت سپرده گذاری اقدامات لازم برای انتقال سهام عدالت به وراث را انجام می دهد.

از سوی دیگر زیر ساخت‌های الکترونیکی تخصیص سهام عدالت متوفیان به وراث در شرکت سپرده گذاری مرکزی آماده شده و منتظر تایید نهایی قوه قضائیه است و چنانچه قوه قضاییه تاییدیه دهد کلیه فرایند انتقال قهری به صورت مکانیزه انجام می شود. به عبارت دیگر اگر قوه قضائیه تایید کند، این سهام به صورت خودکار به ورثه قانونی متوفی منتقل خواهد شد.

انتقال قهری مجموعه ای از اقدامات اجرایی و فرایندهایی است که موجب می شود دارایی اوراق بهادار متوفی از کد سهام داری وی خارج و به تملک وراث قانونی در بیاید.  برای فرایند انتقال قهری اماده کردن گواهی فوت شخص متوفی، گواهی انحصار وراثت، گواهی نامه واریز مالیاتی، شناسنامه و کارت ملی شخص متوفی و کلیه وراث لازم است.

ثبت‌نام سهام عدالت کی شروع می‌شود؟

 

کمیسیون تلفیق مجلس با ثبت‌نام هفت میلیون نفر از جاماندگان سهام عدالت در کل کشور موافقت کرده است. ۴۹ میلیون نفر سهام عدالت دارند و حدود ۳۵ میلیون نفر از جمعیت کشور فاقد این سهام هستند.

 

این طرح جزو الزمات بودجه سال آینده است. بنابراین احتمالا طی ماه‌های باقی مانده از سال جاری اقدامی صورت نگیرد. اما پرداخت سهام عدالت به هفت میلیون نفر جدید هم مشروط به این است که نمایندگان مجلس این مصوبه را در مجلس تصویب کنند.

 

اما این هفت میلیون نفر شامل چه کسانی است؟ در خصوص مشمولان جدید سهام عدالت عضو کمیسیون اقتصادی به تجارت‌نیوز گفت که اکثر مشمولان جدید، از اعضای تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی، ایثارگران با شرایط معیشتی دشوار و دهک‌های پایین جامعه هستند.

 

برخی از متقاضیان دریافت سهام عدالت به دنبال ثبت‌نام هستند، اما از آنجایی که این طرح هنوز در صحن تصویب نشده روش نام‌نویسی و اختصاص سهام مشخص نیست.

 

همچنین در طرح‌های یک سال اخیر شناسایی مشمولان از طریق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شده و ثبت‌نامی از سوی متقاضیان طرح‌های حمایتی صورت نگرفته است. به نظر می‌رسد برای سهام عدالت نیز دولت مراحل شناسایی را انجام دهد.

 

اگرچه این طرح هنوز تصویب نشده، اما مردم می‌خواهند بدانند که برای ثبت‌نام سهام عدالت چه زمانی باید اقدام کنند و چه مراحلی را طی کنند.

متقاضیان سهام عدالت چه کنند؟

«چرا هنوز مشخص نشده که افرادی که سهام عدالت ندارند در حال حاضر چکار کنند یا به کجا مراجعه کنند؟»

 

«کسایی که از ثبت نام سهام عدالت جا ماندن کی میتونن ثبت نام کنن»

 

«اینجوری که خود دولت میخاد شناسایی کنه که خیلیا جا می مونن چون هستن درگوشه وکنار که از چشم مسولین پنهان موندن، باید اجازه بدن جامونده ها خودشون ثبت نام کنن وشرایط زندگیشون واموالشونو بگن.»

 

«کی باید ثبت نام کنند اونایی که سهام عدالت ندارند»

 

«یکبار تصویب شده، چندسال دیگه باید بگذره تا ثبت نام صورت بگیرد؟»

 

اول پول سهام عدالت را حساب کنید

سهام عدالت این ۴۹ میلیون نفر ۹ ماه است که آزاد شده اما هنوز به نتیجه نرسیده و شاکیان بسیاری دارد. سهامداران امید داشتند بتوانند بخشی از سهامشان را نقد کنند اما این هدف محقق نشده است.

حالا که موضوع ثبت‌نام جدید سهام عدالت مطرح شده سهامداران قبلی می‌گویند که اول پول سهام کسانی که درخواست فروش داشته‌اند را پرداخت کنید.

 

«پول سهام عدالت ما رو که چندماهه گذاشتیم واسه فروش نمیدن آنوقت دارن سهام عدالت به مردم میدن جالبه»

 

«حالا ما فروختیم چند ماهه خبری نیست کاغذ بی ارزش به چه درد مردم میخوره راست میگه کی داده کی گرفته»

 

«برو از آنهایی که سهام عدالت دارند سوال کن ببین چقدر گیرانشان میاد چندرغاز»

 

«چند ماه گذشته و پول قبلی سهام عدالت را به حساب ما نریختید. بعد قراره یه سری جدید را ثبت نام کنید؟»

 

 

 

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: