صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۸:۳۹ - ۲۸ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 17
کد خبر: ۷۴۳۸۳

ارزش سهام عدالت یک میلیونی و 500 هزار تومانی در سامانه استعلام| امروز یکشنبه 28 دی 99

ارزش سهام عدالت امروز یکشنبه را در ادامه بخوانید. ارزش سهام عدالت دیروز با کاهش 4.2 درصدی مواجه شد.

به گزارش راهبرد معاصر ارزش سهام عدالت در پایان معاملات دیروز کاهش 4.2 درصدی را تجربه کرد. بر این اساس ارزش سهام عدالت 500 هزار تومانی به 7 میلیون و 910 هزار تومان رسید که ارزش 60 درصد سهام قابل فروش آن 4 میلیون و 746 هزار تومان و همچنین ارزش 30 درصد سهام قابل فروش آن 2 میلیون و 373 هزار تومان است.

همچنین ارزش سهام عدالت یک میلیون تومانی نیز به 14میلیون و 910 هزار تومان رسید که ارزش 60 درصد فروش سهام عدالت آن به 8 میلیون و 946 میلیون تومان و ارزش 30 درصد آن به 4 میلیون و 473 هزار تومان رسید.

 

سرنوشت سهام عدالت متوفیان چه می شود؟

طبق آخرین آمار، از میان بیش از ۴۹ میلیون مشمول سهام عدالت، حدود سه میلیون نفر فوت شده اند و وراث این افراد باید برای تعیین تکلیف سهام عدالت آن ها اقدام کنند.

به گزارش ایسنا، آمارها از فوت بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار دارنده سهام عدالت طی ۱۰ سال گذشته خبر می دهد و ورثه این افراد باید اقداماتی را انجام دهند تا فرایند انتقال سهام فرد متوفی طی و سهام منتقل شود. در ابتدا وراث قانونی می توانند جهت اطلاع از وضعیت سهام عدالت متوفیان به نشانی اینترنتی samanese.ir مراجعه و با ورود اطلاعات هویتی متوفی از مشمول بودن وی کسب اطلاع کرده و صورت وضعیت دارایی سهام عدالت مربوط را مشاهده کنند.

 

سپس بعد از انجام انحصار وراثت، ورثه باید در سامانه سجام ثبت نام کنند و یکی از ورثه با مراجعه به سایت شرکت سپرده گذاری مرکزی، قسمت میز خدمت الکترونیک را انتخاب کرده و اطلاعات مربوط به انحصار ورثه را بارگذاری میکند. در نهایت شرکت سپرده گذاری اقدامات لازم برای انتقال سهام عدالت به وراث را انجام می دهد.

 

از سوی دیگر زیر ساخت‌های الکترونیکی تخصیص سهام عدالت متوفیان به وراث در شرکت سپرده گذاری مرکزی آماده شده و منتظر تایید نهایی قوه قضائیه است و چنانچه قوه قضاییه تاییدیه دهد کلیه فرایند انتقال قهری به صورت مکانیزه انجام می شود. به عبارت دیگر اگر قوه قضائیه تایید کند، این سهام به صورت خودکار به ورثه قانونی متوفی منتقل خواهد شد.

انتقال قهری مجموعه ای از اقدامات اجرایی و فرایندهایی است که موجب می شود دارایی اوراق بهادار متوفی از کد سهام داری وی خارج و به تملک وراث قانونی در بیاید.  برای فرایند انتقال قهری اماده کردن گواهی فوت شخص متوفی، گواهی انحصار وراثت، گواهی نامه واریز مالیاتی، شناسنامه و کارت ملی شخص متوفی و کلیه وراث لازم است.

 

طرح جاماندگان سهام عدالت در کدام مرحله قرار دارد؟

سهام عدالت که از اردیبهشت ماه سال جاری آزادسازی شد، این فرصت را به دارندگان سهام عدالت داد تا نسبت به مدیریت مستقیم یا غیرمستقیم سهام خود تصمیم‌گیری کنند.

 

از همان زمان اعلام شد، افرادی جزو مشمولان سهام عدالت به حساب می‌آیند که در گذشته نسبت به ثبت‌نام در سامانه سهام عدالت اقدام کرده باشند، این افراد می‌توانند نسبت به نحوه دارایی خود مدیریت داشته باشند.

 

در این میان افرادی بودند که بارها اعلام کردند، دارای برگه‌های سهام عدالت هستند و جزو دارندگان سهام عدالت تلقی می‌شوند و در عین حال مسوولان بارها در این زمینه اعلام کردند که ملاک سهامدار بودن، اطلاعات سیستمی است و افرادی که قادر به ورود سامانه سهام عدالت نیستند نشان‌دهنده آن است که سهامی به آنها تعلق نگرفته است.

 

این موضوع هجمه‌ای از گلایه ها را میان مشمولان سهام عدالت به دنبال داشت که در این زمینه، مسوولان در واکنش به صحبت دارندگان سهام عدالت اعلام کردند در آینده‌ای نزدیک اقدامات لازم برای جاماندگان سهام عدالت در دستور کار قرار خواهد گرفت و می‌توانند نسبت به دارایی خود مدیریت داشته باشند.

با توجه به پیگیری‌های صورت گرفته از سوی جاماندگان سهام عدالت، «محمدرضا پورابراهیمی»، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در شهریور ماه اعلام کرده بود که طرح ساماندهی سهام عدالت موسوم به جاماندگان در کمیسیون اقتصادی نهایی شد و در نخستین جلسات علنی مجلس در دستور کار بهارستان قرار می‌گیرد.

 

حال با گذشت حدود هشت ماه از آزادسازی سهام عدالت، همچنان وضعیت جاماندگان سهام عدالت در هاله‌ای از ابهام قرار دارد که در این زمینه سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس امروز (یکشنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به آخرین اقدامات صورت گرفته در مجلس برای جاماندگان سهام عدالت اشاره کرد و افزود: مطالبات زیادی در این زمینه از طرف مردم مطرح شده و اعلام کرده‌اند جزو جاماندگان سهام عدالت هستند که در گذشته قادر به ثبت‌نام در سامانه برای دریافت سهام عدالت نبوده‌اند.

 

«حجت‌الله فیروزی» اظهار داشت: سامانه در آن زمان در اختیار دولت بود، اکنون مجلس به دنبال راهکار برای افرادی است که از ثبت‌نام سهام عدالت جامانده‌اند.

 

فیروزی خاطرنشان کرد: اکنون در حال انجام فعالیت‌هایی برای باز کردن سامانه مربوط به سهام عدالت هستیم که در این زمینه باید در این سامانه اقدامی برای تعریف سهام عدالت صورت گیرد.

 

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: اگر قرار است افراد به این سامانه اضافه شوند و سهام عدالت به آنها اختصاص یابد، باید اعلام شود که از محل سهام کدام شرکت‌ها قرار است به افراد سهام تعلق گیرد.

وی به نخستین گام برای اجرایی کردن اقدامات مربوط به جاماندگان سهام عدالت اشاره کرد و گفت: در ابتدا باید شرکت‌های دولتی که قرار است سهام آنها به بخش خصوصی واگذار شود، مشخص و اعلام شود که چه میزان از این سهام به بخش سهام عدالت اختصاص می‌یابد تا از این طریق افراد جامانده بتوانند از آن محل سهامدار شوند.

 

فیروزی ادامه داد: بررسی و به سرانجام رساندن این موضوع نیازمند همکاری مجلس و دولت است که اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس به دنبال رفع هر چه زودتر این مشکل و کمک به جاماندگان سهام عدالت هستند.

 

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: با توجه به اینکه اجرای این تصمیم، اقدام بسیار پیچیده‌ای است، بنابراین نمی‌توان زمان دقیقی را برای اجرایی شدن اعلام کرد.

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: