صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۰۸:۴۲ - ۱۱ فروردين ۱۳۹۸ - 2019 March 31
کد خبر: ۷۵۵۷

تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به سوریه؛ تقلای نتانیاهو برای خروج از باتلاق

حملات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به حلب و حومه آن برخلاف تبلیغات گسترده رسانه‌های وابسته به رژیم صهیونیستی و همچنین برخی بنگاه‌های خبری تحت‌الحمایه این رژیم در منطقه، نتوانست اهداف خود را محقق سازد و بدین‌ترتیب، می‌توان گفت که با ناکامی و شکست مواجه شد.

به گزارش راهبرد معاصر؛ با وجود گذشت حدود هشت سال از بحران سوریه، رژیم صهیونیستی همچنان به اقدامات خصمانه و تجاوزکارانه خود علیه دولت قانونی این کشور ادامه می‎‌دهد و این مسأله نشان می‌دهد که مقامات صهیونیست هنوز نتوانسته‌اند واقعیت انکارناپذیر پیروزی مقاومت بر تروریسم در مناطق استراتژیک را هضم کنند. در ادامه اقدامات خصمانه تل‌آویو علیه دمشق، شامگاه چهارشنبه هفته جاری بود که جنگنده‌های متجاوز صهیونیست مناطقی در حلب و حومه این استان را هدف حملات گسترده قرار دادند. جنگنده‌های صهیونیست در جریان این اقدام تجاوزکارانه اطراف فرودگاه بین‌المللی حلب را بمباران کردند. درهمین حال، مناطقی در شهر حلب نیز توسط جنگنده‌های رژیم صهیونیستی هدف قرار گرفته شد. علاوه بر این، 2 انبار تسلیحاتی نیز در حومه حلب توسط جنگنده‌های صهیونیست بمباران شدند.

 

رژیم صهیونیستی در جریان تجاوز نظامی اخیر، انبارهای تسلیحاتی در منطقه «الشیخ نجار» واقع در «شهرک صنعتی» حلب را هدف قرار داد. اما دامنه حمله متجاوزانه رژیم صهیونیستی به حلب به همین نقطه ختم نمی‌شود، چراکه یک کارگاه نگهداری خودروهای نظامی در روستای «تل شغیب» واقع در حومه حلب نیز توسط جنگنده‌های صهیونیست هدف قرار گرفت؛ کارگاهی که از سال 2013 تاکنون فعال بوده است. درخصوص حمله نظامی تجاوزکارانه صهیونیست‌ها به حلب و حومه آن یک منبع نظامی سوری تأکید کرد: «دشمن اسرائیلی با اینگونه اقدامات خصمانه که در واقع بیانگر شکست این رژیم متجاوز است، در صدد تحقق پیروزی‌های وهمی و خیالی است». این منبع نظامی همچنین تصریح کرد: «صهیونیست‌ها مناطقی را بمباران کردند که ارتش سوریه و هم‌پیمانانش از سال 2014 در آنجا حضور دارند».

 

1. تلاش برای تسلط بر فرودگاه بین‌المللی حلب

نیروهای مقاومت سوری و هم‌پیمانان آن‌ها در نوامبر سال 2017 موفق به تحقق دستاورد بسیار بزرگی در مقابل گروه‌های تروریستی ـ تکفیری و حامیان منطقه‌ای و بین‌المللی آن‌ها شدند. نیروهای مقاومت در این تاریخ توانستند کنترل کامل شهر حلب را به دست گرفته و آن را از لوث گروه‌های تروریستی پاکسازی کنند. پاکسازی شهر حلب به عنوان دومین شهر استراتژیک سوریه پس از دمشق و همچنین به عنوان پایتخت اقتصادی این کشور، ضربه مهلکی را بر پیکره تروریست‌های تکفیری و حامیان آن‌ها ازجمله رژیم صهیونیستی وارد کرد.

 

از همان زمان تاکنون، صهیونیست‌ها از هیچ تلاشی برای فراهم کردن زمینه جهت سقوط مجدد شهر حلب به دست عناصر تکفیری فروگذار نکرده‌اند و پیشتر مناطق مختلفی از این شهر را با همین هدف، مورد تجاوز نظامی قرار داده‌اند. اکنون نیز صهیونیست‌ها با برنامه‌ریزیِ انجام حمله نظامی به مناطق واقع در اطراف فرودگاه بین‌المللی حلب در واقع تلاش کردند تا زمینه نفوذ هرچه آسان‌تر تکفیری‌ها به این شهر و تسلط بر فرودگاه حلب را تسهیل کنند. علت این مسأله هم آن است که صهیونیست‌ها به خوبی می‌دانند که فرودگاه بین‌المللی حلب از اهمیت استراتژیک بالایی برخوردار است.

 

اهمیت استراتژیک فرودگاه حلب از آن جهت است که این فرودگاه پس از فرودگاه بین‌المللی دمشق، بزرگترین فرودگاه در سراسر سوریه محسوب می‌شود. درهمین حال، موقعیت جغرافیایی فرودگاه حلب نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است، چراکه این فرودگاه در فاصله بسیار کمی از مرکز شهر حلب واقع شده و در 10 کیلومتری آن قرار دارد. بدین‌ترتیب، پر واضح است که تسلط بر این فرودگاه می‌تواند به مثابه اشراف کامل عناصر تکفیری بر تمامی شهر حلب باشد.

 

اهمیت فرودگاه حلب به حدی است که در سال 2017 زمانی که سنگین‌ترین نبردها میان نیروهای مقاومت سوری و گروه‌های تروریستی ـ تکفیری برای تسلط بر فرودگاه حلب در جریان بود، پایگاه خبری «یورو نیوز» در گزارشی اعلام کرد: «هر طرفی که بر فرودگاه حلب مسلط شود، در نبرد نهایی برای کنترل تمام شهرِ حلب حرف آخر را می‌زند». همین اهمیت استراتژیک و بسزای فرودگاه حلب موجب شده است تا صهیونیست‌ها برای سقوط مجدد آن دست به آب و آتش بزنند.

 

2. انتخابات کنیست و تقلای نتانیاهو برای خروج از باتلاق

طبق اعلام مقامات تل‌آویو قرار است انتخابات کنیست (پارلمان) رژیم صهیونیستی در تاریخ 9 آوریل (20 فروردین‌ماه) برگزار شد و «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز از مدت‌ها پیش تبلیغات برای پیروزی در این انتخابات را آغاز کرده است. با این حال، سلسله مشکلات داخلی در اراضی اشغالی و همچنین مشکلات، معضلات و بحران‌های خارجی موجب شده است تا نتانیاهو پیروزی خود در این انتخابات را در هاله‌ای از ابهامات ببیند.

 

درگیر بودن نخست‌وزیر کنونی رژیم صهیونیستی با پرونده‌های متعددِ پولشویی و فساد مالی تنها جزئی از مشکلات و معضلات داخلی است که وی با آن دست و پنجه نرم می‌کند و این پرونده‌ها را مانع بزرگی در برابر تحقق رؤیای خود برای تکیه زدن مجدد بر کرسی نخست‌وزیری، می‌بیند. درهمین حال، افزایش شدت انتقادات داخلی از عملکرد بنیامین نتانیاهو توسط مقامات کنونی و سابق رژیم صهیونیستی، شرایط دشواری را برای وی رقم زده است.

 

علاوه بر آنچه که گفته شد، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با سلسله بحران‌های خارجی نیز مواجه است که از جمله آن‌ها عدم توانایی تل‌آویو در مقابله با گروه‌های مقاومت فلسطین و شکست اهدافش در سوریه است؛ مسائلی که موج انتقادات از نتانیاهو را به بیشترین سطح ممکن رسانده است.

 

از همین روی نتانیاهو که حضور خود در عرصه سیاست در اراضی اشغالی را رو به پایان می‌بیند، با اتخاذ تصمیمات عجولانه تلاش می‌کند تا حتی‌الامکان برای خود دستاوردی ـ چه در عرصه داخلی و چه در عرصه خارجی ـ به دست آورد تا بتواند به پشتوانه آن نظر شهرک‌نشینان صهیونیست را در انتخابات جلب کند. حمله تجاوزکارانه اخیر به حلب سوریه نیز در همین چارچوب قابل تعریف است و نشان‌دهنده تقلای نتانیاهو برای سرپوش گذاشتن بر شکست‌های سال‌های اخیر رژیم صهیونیستی در سوریه است.

 

3. ارسال پیام برای مخالفانِ اقدام ترامپ علیه جولان

حمله تجاوزکارانه جنگنده‌های صهیونیست به حلب و حومه آن تنها کمتر از 48 ساعت پس از امضای فرمان به رسمیت شناختن «جولان اشغالی» به عنوان اراضی تحت حاکمیت رژیم صهیونیستی توسط ترامپ، انجام شد. این بازه زمانی بسیار کوتاه از «نقض حاکمیت جولان» تا «تجاوز به حلب» حاکی از آن است که صهیونیست‌ها به دنبال ارسال پیامی به دیگران هستند.

 

پس از امضای فرمان به رسمیت شناختن جولان به عنوان اراضی تحت حاکمیت رژیم اسرائیل توسط رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا موجی از انتقادات و محکومیت‌ها در عرصه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی علیه این اقدام به راه افتاد. آنچه که موجبات تعجب صهیونیست‌ها را فراهم آورد، محکومیت اقدام ترامپ توسط برخی متحدان آن‌ها در جهان عرب بود.

 

سیل محکومیت‌ها علیه اقدام اخیر دونالد ترامپ و اعلام رسمی شمار زیادی از سران کشورها مبنی بر اینکه جولان یک سرزمین اشغالی بوده و متعلق به سوریه است، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را بر آن داشت تا به نوعی به منتقدان و مخالفانِ تصمیم ترامپ پاسخ دهد.

 

بدین‌ترتیب، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گزینه تجاوز نظامی محدود به سوریه را در دستور کار خود قرار داد تا این پیام را به مخالفان تصمیمِ ترامپ مخابره کند که اسرائیل و متحدانش برای اقدامات خود در سوریه برای هیچ صدای مخالفی ارزش قائل نیستند و علیرغم ایجاد یک فضای ضد آمریکایی ـ صهیونیستی در منطقه همچنان به حضور خود در سوریه ادامه می‌دهند.

 

4. تحریک ایالات متحده آمریکا برای بقاء در سوریه

از زمان اعلام تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا درباره خروج نیروهای این کشور از سوریه، رژیم صهیونیستی به همراه شماری از کشورهای غربی تلاش‌ بی‌وقفه‌ای را جهت منصرف ساختن واشنگتن از عملیاتی ساختن تصمیم خود کلید زده‌اند. اظهارنظرهای مقامات صهیونیسم پس از باخبر شدن از تصمیم ترامپ درخصوص سوریه جملگی نشان می‌دهد که این تصمیم به مذاق آن‌ها خوش نیامده است.

 

مقامات سیاسی و فرماندهان نظامی صهیونیسم صراحتا اعلام می‌کنند که خروج نیروهای آمریکایی از سوریه به ضرر رژیم صهیونیستی خواهد بود. همین مسأله موجب شده است تا نتانیاهو ماجراجویی جدیدی را در سوریه آغاز کند تا به زعم خود شاید از این رهگذر، دونالد ترامپ برای باقی نگاه داشتن نیروهای آمریکایی در سوریه مجاب شده و از تصمیم خود در این زمینه صرف‌نظر کند.

 

براساس آنچه که گفته شد، ناگفته پیداست که ماجراجویی اخیر رژیم صهیونیستی در حلب بی‌ارتباط با تصمیم ماه‌های اخیر رئیس‌جمهوری آمریکا درخصوص خروج نیروهای این کشور از سوریه نیست. نتانیاهو با اتخاذ تصمیم تجاوز نظامی به حلب تلاش کرد تا وضعیت میدانی در سوریه را بغرنج ساخته و ارتش سوریه را وادار به اقدام تهاجمی علیه تل آویو کند تا بدین‌سان نیروهای آمریکایی مجبور به ورود به میدان برای دفاع از تل آویو شوند.

 

حدود 3 ماه پیش نیز صهیونیست‌ها سناریوی مشابهی را برای ابقای نیروهای آمریکایی در سوریه تدارک دیدند و با هدف ایجاد و هرج و مرج در این کشور منطقه «قطنا» واقع در حومه جنوب غربی دمشق را بمباران کردند. در آن زمان، صهیونیست‌ها با شلیک 22 فروند موشک انبارهای تسلیحاتی در حومه دمشق سوریه را بمباران کردند تا بدین‌ترتیب، آشفتگی میدانی اوضاع سوریه مانع از خروج نیروهای آمریکایی از این کشور شود.

 

5. قدرت‌نمایی پدافند ارتش سوریه در برابر متجاوزان

حملات تجاوزکارانه اخیر رژیم صهیونیستی به حلب و حومه آن برخلاف تبلیغات گسترده رسانه‌های وابسته به رژیم صهیونیستی و همچنین برخی بنگاه‌های خبری تحت‌الحمایه این رژیم در منطقه، نتوانست اهداف خود را محقق سازد و بدین‌ترتیب، می‌توان گفت که با ناکامی و شکست مواجه شد.

 

علیرغم ادعای رسانه‌های صهیونیست مبنی بر وقوع تلفات انسانی گسترده به دنبال حملات صورت‌گرفته اما دولت سوریه اعلام کرد که حملات مذکور هیچگونه قربانی به دنبال نداشته و تنها موجب برجای گذاشتن خسارت‌های مادی شده است. پس از اعلام موضع دولت سوریه، مقامات سیاسی ارشد و فرماندهان رژیم صهیونیستی نتوانستند هیچ دلیل و مدرکی برای اثبات ادعای خود مبنی بر موفقیت عملیات نظامی علیه حلب، به افکار عمومی ارائه دهند.

 

علت اصلی شکست عملیات نظامی و تجاوزکارانه صهیونیست‌ها در سوریه نیز به رهگیری گسترده موشک‌های شلیک‌شده توسط پدافند ارتش سوریه بازمی‌گردد. درحالی که صهیونیست‌ها بسیار امیدوار بودند تا از رهگذر این تجاوز نظامی ضربات مهلکی را به نیروهای مقاومت سوری وارد آورده و برای خود دستاوردی کسب کنند، پدافند موشکی ارتش سوریه قدرت و آمادگی خود را به رخ تل‌آویو کشاند.

 

درهمین راستا، خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» اعلام کرد که سامانه دفاع موشکی ارتش سوریه موفق شد حدود 70 درصد از موشک‌های شلیک‌شده به سمت حلب و حومه آن را رهگیری و ساقط کند. این درحالی است که در عملیات متجاوزانه حدود سه ماه پیش نیز پدافند ارتش سوریه قدرت خود را به رخ متجاوزان صهیونیست کشانده بود.

 

درهمین ارتباط، «الکس لینکوف» کارشناس مسائل نظامی معتقد است: «سامانه‌های دفاع موشکی سوریه به خوبی موشک‌های شلیک‌شده توسط اسرائیل را رهگیری کردند. اغلب موشک‌های اسرائیل توسط این سامانه‌ها ساقط شدند». برهمین اساس، کاملا واضح است که میزان آسیب‌پذیری دمشق از تجاوزهای نظامی گاه و بی‌گاه رژیم صهیونیستی باوجود گذشت حدود هشت سال از بحران سوریه، به پایین‌ترین سطح خود رسیده است.

 

 

 

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: