صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۰۷:۱۳
  • چهارشنبه ۲۳ شهريور ۱۴۰۱
  • Wednesday 14 September 2022
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۰ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 12
کد خبر: ۸۰۵۲۶

ارزش صندوق پالایشی یکم/ دارا دوم امروز جمعه 22 اسفند 99

ارزش پالایشی یکم امروز جمعه 22 اسفند 99را در ادامه بخوانید. در پایان معاملات این هفته ارزش پالایشی یکم با کاهش 3.78  درصدی همراه شد.

به گزارش راهبرد معاصر ارزش پالایشی یکم در پایان معاملات  این هفته کاهش یافت و قیمت هر واحد صندوق پالایشی یکم به 8 هزار و 562 تومان رسید. بر این اساس ارزش 500 واحد صندوق پالایشی یکم به 4 میلیون و 281 هزار تومان رسید.

همچنین قیمت ابطال هر واحد صندوق (NAV ابطال) بر پایه خالص ارزش دارایی‌های 7 هزار و 449 تومان ثبت شد. همچنین حجم معاملات این صندوق بیش از 55 میلیون واحد بود.

 

این درحالی است که در زمان پذیره نویس صندوق پالایش یکم هر واحد این صندوق به قیمت 10هزار تومان به فروش رسید و متقاضایان برای خرید 500 واحد سهام این صندوق مبلغ 5 میلیون تومان پرداخت کردند.

 

همچنین ارزش هر واحد از دارا‌یکم نیز با افت 3.46 درصدی نسبت به روز معاملاتی گذشته 14 هزار و296 تومان معامله شد تا ارزش 200 واحد آن به 2 میلیون 859 هزار و 200 تومان کاهش پیدا کند. همچنین قیمت ابطال هر واحد صندوق (NAV ابطال) بر پایه خالص ارزش دارایی‌های 17.291 تومان ثبت شد.

 

دولت در بورس جنس فروخته شده را پس نمی‌گیرد!

بازار سرمایه طی ماه های گذشته روزهای خوبی را پشت سر نگذاشته است. با آغاز ریزش بازار سرمایه در مردادماه بسیاری از سهامداران تا 70 درصد سرمایه خود را از دست دادند. اما در این بین حال و روز دولت و شرکت های حقوقی با سهامداران خرد بسیار متفاوت است.

 

هم دولت و هم شرکت های حقوقی حتی در این بازار قرمزپوش نیز سود خود را کرده اند و در بهترین حالت برای ضرر سهامداران خرد، افسوس خورده اند. اما نکته جالب توجه در این بین صحبت های وزیر اقتصاد در روزهای گذشته است.

 

وزیر اقتصاد گفته است: «در دنیا چیزی به نام تضمین در بورس نداریم و با ذات بورس همخوانی ندارد، سهامدار اولین پیامی که در بورس می‌گیرد، این است که بورس بر مبنای بازار عمل می‌کند، اما قطعا حمایت از بازار را به روش‌های گوناگون انجام می‌دهیم».

 

سهامداران خرد طی ماه های گذشته از مسئولان دولتی به دنبال تضمین عدم نوسان نکردن و یا کاهش نیافتن قیمت سهام نبوده اند. آنها تنها از مسئولان می خواهند دست از قیمت گذاری دستوری و دخالت های بیجا در بورس بردارند. یک روز مجموعه وزارت اقتصاد، یک روز وزارت نفت و یک روز وزارت صمت، با تصمیمات خود بازار سرمایه دچار شوک می کنند که این بازار نیز به دلیل حضور گسترده افرادی که آموزشی در خصوص بورس ندیده اند، دچار تلاطم می شود. یعنی تصمیماتی که در سازمان بورس و دولت گرفته می شود، به دلیل رفتارهای هیجانی سهامداران در بازار سرمایه به شدت بورس را با چالش مواجه کرده است.

 

جنس فروخته شده، پس گرفته نمی شود

 

نگاهی به صف های خرید و فروش طی ماه های گذشته نشان می دهد سهامداران دیگر اعتمادی به سازمان بورس و دولت ندارند و هر تصمیمی از جانب آنها سبب افزایش عرضه و یا تقاضا می شود. البته در کنار این صف ها، میتوان به خروج پول حقیقی از بورس در ماه های گذشته نیز اشاره کرد. وضعیت نمادهای پالایش یکم و دارا یکم خود گویای همه چیز است.

 

صندوق های پالایش یکم و دارا یکم که روزی طبق گفته وزیر اقتصاد قرار بود، توزیع ثروت میان همه ایرانیان را انجام دهد، امروز تبدیل به قلّک هایی برای دولت شده است. دولت کسری بودجه خود را با فروش این صندوق ها جبران کرد و دیگر کاری نداشت بر سر خریداران واحدهای این صندوق چه می آید. کاهش قابل توجه ارزش این صندوق ها نیز موید همین مساله است که دولت جنس فروخته شده را پس نمی گیرد!

 

هزینه اختلاف وزرا را مردم می دهند

 

وزیر اقتصاد در حالی درباره وجود نوسان در بورس صحبت می کند که اختلاف وی با وزیر نفت در مردادماه بر سر صندوق پالایش یکم اعتماد عمومی به بازار سرمایه را به شدت با چالش مواجه کرد. همین  اختلافات در برهه های زمانی دیگر سبب استعفای رییس سازمان بورس نیز شد. به نظر می رسد مردم و سهامداران در بازار سرمایه باید بهای اختلاف میان وزرا و افراد حاضر در هیات دولت را بپردازند.

 

 

همه چیزتان را بورس بسپارید، اما تضمین نمی کنیم

 

وزیر اقتصاد پیش از آنکه نداشتن تضمین در بورس را مطرح کند، باید کمی با رئیس دولت در این باره نیز صحبت می کرد. روزی که رئیس جمهور جمله معروف خود که «همه چیز را به بورس بسپارید» را بیان می کرد با کدام تضمین مردم را به صورت همگانی به این بازار فرا می خواند. چرا آن روز این جمله را به مردمی که به دولت اعتماد کرده و همه چیزشان را به بورس آورده بودند، نگفتید.

 

 

در پایان باید گفت، وزیر اقتصاد اگر نمی تواند تدبیری برای درد مردمی که با هزار امید، اندک سرمایه خود را به بورس آورده اند، انجام دهد، حداقل از پاشیدن نمک بر زخم آنها خودداری کند. دخالت های گاه و بیگاه دولت در بازار سرمایه سبب شده است دیگر کسی به حرف های دولتمردان در این زمینه اعتماد نداشته باشد و این خود بزرگترین جفا در حق دولت های آینده، مردم و بازار سرمایه است. البته پیش از این نیز طبق گفته رئیس جمهور دستور حمایت از صندوق پالایش یکم را داده بود که هنوز این مساله به سرانجامی نرسیده است.

 

 

 

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: