صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۱۲:۴۵
  • پنجشنبه ۲۴ شهريور ۱۴۰۱
  • Thursday 15 September 2022
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۳ - ۰۸ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 March 28
کد خبر: ۸۲۰۴۶

«سند همکاری ایران و چین» پیروزی بزرگ برای هر دو کشور است

مدیر اندیشکده مطالعات جنگ واشنگتن در مصاحبه‌ای گفت که سند همکاری 25 ساله میان ایران و چین پیروزی بزرگ برای هر دو کشور به شمار می‌آید.

به گزارش راهبرد معاصر، «جک کیان» مدیر اندیشکده مطالعات جنگ در واشنگتن یکشنبه گفت که سند همکاری 25 ساله ایران و چین پیروزی بزرگی برای هر دو کشور به شمار می‌آید.

 

وی که با شبکه خبری «فاکس‌نیوز» مصاحبه می‌کرد،‌گفت: «چین منافع راهبردی زیادی در خاورمیانه دارد و پکن کاملا به نفت این منطقه وابسته بوده و بیش از 60 درصد از نیاز نفت چین از این منطقه می‌آید و همین موضوع دلیل علاقه آنها به این رابطه است و این توافق جریان نفت از ایران را برای آنها تضمین می‌کند».

 

مدیر این اندیشکده آمریکایی اضافه کرد: «پیامد این توافق برای آمریکا قطعا این خواهد بود که تاثیر تحریم‌ها بر ایران کاهش می‌یابد و انگیزه آنها برای آمدن به میز مذاکره و کار کردن بر روی توافق هسته‌ای بهتر و بهبود یافته کاهش می‌یابد».

 

سند برنامه همکاری جامع جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین موسوم به برنامه ۲۵ ساله روز شنبه در تهران به امضای محمدجواد ظریف و «وانگ یی» وزرای خارجه دو کشور رسید. این سند ظرفیت‌ها و چشم انداز همکاری دوجانبه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین در زمینه‌های مختلف از جمله اقتصادی، فرهنگی و غیره را مورد بحث قرار داده است.

 

در سال ١٣٩۴ جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین بیانیه مشترک جامع راهبردی دو کشور را صادر کرده و دو طرف برای انعقاد یک برنامه همکاری جامع توافق کردند. بعد از رایزنی‌ها و مذاکرات روز ٧ فروردین ١۴٠٠ محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و وانگ یی، عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه جمهوری خلق چین «برنامه همکاری جامع فیمابین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین» را در تهران امضا کردند.

 

پیش از بلومبرگ، نشریه «وال‌استریت ژورنال» نیز با بیان اینکه امضای سند راهبردی بین ایران و چین باعث نقش بر آب شدن نقشه‌های آمریکا برای منزوی کردن تهران شد، نوشت پکن در سال‌های اخیر یک شریک تجاری مهم برای ایران بوده است./ فارس

 

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: