صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۲۲:۰۰ - ۱۶ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 05
کد خبر: ۸۲۸۲۲

قرنطینه 10 روزه تهران صحت دارد؟

با آغاز پیک چهارم کرونا در کشور و افزایش مبتلایان کرونای جهش یافته پیشنهاد قرنطینه تهران به مدت 10 روز مطرح شد و احتمال قرنطینه 10 روزه تهران قوت گرفت. تعطیلی تهران به دلیل اوجگیری کرونا می تواند به کاهش آمار روزانه کرونا کمک کند.

به گزارش راهبرد معاصر با افزایش سفرهای نوروزی پیک چهارم کرونا در کشور آغاز شد و تعطیلی تهران در دستور کار قرار گرفت. کرونای جهش یافته از قبل از شروع سال جدید در کشور شیوع یافت و قرنطینه 10 روزه تهران پیشنهاد داده شد. قرنطینه تهران امروز هنوز قطعی نیست اما احتمال  قرنطینه 10 روزه تهران قوت گرفت. 

 

شرایط دورکاری کارمندان کشور در فروردین 1400 و جزئیات دورکاری تهران اعلام شد. با نزدیک شدن به نوروز ، خرید های نوروزی موجب شد تا آمار کرونا در کشور افزایش یابد. عدم تمهیدات مناسب برای سفر های نوروزی و لغو محدودیت سفرهای نوروزی به شهر های زرد و آبی موجب شد تا مردم به شهرهایی که ورود به آن ها محدودیت نداشت سفر کنند و وضعیت این شهر ها به نارنجی و قرمز تغییر کند.

 

پیک چهارم کرونا موجب شد تا بحث دورکاری کارمندان مطرح شود و شرایط دورکاری ادارات تهران و دیگر شهرها اعلام شود. مشاغل سطح سوم و چهارم از بعد از نوروز 1400 به مدت دو هفته تعطیل شد و دورکاری کارمندان هم در دستور کار ادارات قرار گرفت.


پیشنهاد قرنطینه ۱۰ روزه تهران

­نادر توکلی معاون درمان ستاد فرماندهی کرونای استان تهران در جلسه عصر امروز ستاد مدیریت کرونای استان تهران پیشنهاد قرنطینه ۱۰ روزه تهران را به ستادملی مقابله با کرونا ارائه داد.

در صورت تصویب این پیشنهاد در ستاد ملی مقابله با کرونا، همه مشاغل استان تهران به جز مشاغل گروه یک (مشاغل ضروری) به مدت ۱۰ روز تعطیل خواهند شد.

همچنین در جلسه دیروز مصوب شد تا ۴۰ درصد از ۲۰ هزار تخت کاربردی در بیمارستان های استان تهران (حدود ۸ هزار تخت) برای پذیرش بیماران مبتلا به کرونا در آماده باش قرار بگیرد. هم اکنون از ۱۷۵ بیمارستان فعال در استان تهران ۱۷۳ مرکز درمانی با کرونا درگیر هستند.

 

مجموعه های ورزشی تهران تا اطلاع ثانوی تعطیل شد

رضا خرم روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با قرمز شدن تهران هم اینک سه هزار باشگاه و مکان های ورزشی آبی و چند منظوره در حوزه های چهارگانه تهران (شمال غرب، شمال شرق، جنوب غرب و جنوب شرق) و شهرستانهای ری و شمیرانات تعطیل شدند.

وی بیان کرد که این تعطیلی ها تا رسیدن به شرایط زرد و آبی برای فعالیت مجدد ورزش ادامه خواهد داشت.

رییس گروه نظارت بر فعالیت باشگاههای اداره کل ورزش و جوانان استان تهران تاکید کرد: در صورت بی توجهی مدیران به دستور العمل ستاد ملی کرونا (فعالیت غیر قانونی) نیز با آنها برخورد قانونی خواهد شد.

خرم اضافه کرد: فعالیت ورزشی سایر شهرستانهای استان نیز طبق نظر ستاد ملی کرونا و فرمانداری ها انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: فعالیت ورزشی رشته های انفرادی، کم برخورد، پر برخورد، رزمی و آبی تا اطلاع ثانونی تعطیل شد.

۵ هزار و ۲۰۰ مجموعه ورزشی در سطح استان تهران وجود دارد.

 

 

تعطیلی دوباره اصناف در کرج

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان کرج از بازگشت شرایط قرمز کرونایی خبر داد و گفت: با افزایش صعودی آمار مبتلایان به کرونا پس از تعطیلات نوروز، کرج از رنگ بندی نارنجی به شرایط قرمز بازگشته است؛ از مردم می‌خواهیم که ترددهای خود را کاهش دهند.

غفور قاسم پور با اعلام این خبر افزود: کرونا در کرج جان دوباره گرفته و علاوه بر تلفات جانی ظرفیت تخت‌های بیمارستانی را نیز در کلانشهر کرج تکمیل کرده است.

وی با اعلام وضعیت قرمز کرونایی بیان کرد: طبق اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا محدودیت‌های جدید به شهرها با شرایط قرمز باز می‌گردد و علاوه بر ممنوعیت تردد پلاک‌های غیر بومی، فعالیت مشاغل اصناف و گروه‌ها نیز به جز مشاغل ضروری، ممنوع است و کافه‌ها و رستوران نیز باید تعطیل باشند و فقط به صورت بیرون بر خدمات ارائه دهند.

قاسم پور با تاکید بر خودداری از برگزاری هر گونه همایش و تجمع گفت: تالارها نیز در شرایط قرمز مجاز به فعالیت نیستند و هر گونه مراسم عروسی و عزا ممنوع است.

جزئیات اعمال محدودیت‌های کرونایی در کرج متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد.

 


جزئیات تغییر ساعت کاری کارکنان بانک های خصوصی

جزئیات تغییر ساعت کاری کارکنان بانک های خصوصی اعلام شد و در اطلاعیه ای کانون بانک ها از تغییر ساعت کاری کارکنان بانک های خصوصی در شهر های آبی ، زرد ،‌ نارنجی و قرمز خبر داد. با آغاز پیک چهارم کرونا تغییراتی در ساعت کاری ادارات و بانک ها ایجاد شد.

 

کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی پیرامون ساعت کار شعب و نحوه حضور کارکنان بانک‌ها در شهرهای آبی، زرد،‌ نارنجی و قرمز اطلاعیه‌ای صادر کرد.

در اطلاعیه کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی آمده است: تا اطلاع ثانوی ساعات فعالیت بانک‌ها برای پذیرش مشتریان از ۸ صبح الی ۱۴ بعدازظهر و در روزهای پنج شنبه تا ۱۲:۳۰ خواهد بود.

 

در ادامه ذکر شده است: حضور کارکنان بانک‌ها در شهرهای با هشدار قرمز به میزان ۵۰ درصد است و بقیه کارکنان می‌توانند با توجه به نظر مدیران به نحوی که ارائه خدمات متوقف یا با خدشه روبرو نشود، به صورت نوبتی از طریق دورکاری ادامه یابد.

 

در شهرهای با هشدار نارنجی از جمله تهران و البرز، حضور کارکنان به میزان ۲.۳ خواهد بود و ۱.۳ دیگر می‌توانند مشروط به امکان ارائه خدمات کامل به مشتریان از طریق نوبتی دورکاری داشته باشند. در سایر شهرها با هشدارهای آبی و زرد رنگ نیز ارائه خدمات بانکی با حضور ۱۰۰ درصدی کارکنان خواهد بود.

 

طبق اعلام مسئولان سازمان اداری و استخدامی، شرایط دورکاری کارکنان برای مناطق سه گانه زرد، نارنجی و قرمز طبق دستورالعمل قبلی به صورت درصدی پابرجا است و بالاترین مقام مسئول در دستگاه می تواند در رابطه با نحوه حضور کارکنان و دورکاری کامل بر اساس شرایط تصمیم‌گیری کنند.

رفیع زاده، معاون نوسازی اداری سازمان اداری و استخدامی با بیان اینکه تاکید ما بر این است که خللی در ارئه خدمات برای مردم ایجاد نشده و در هر شرایطی بتوانند خدمات مورد نیاز را دریافت کنند، افزود: در نهایت بالاترین مقام مسئول ملی و استانی می تواند در مورد نحوه حضور کارکنان در دستگاه اجرایی تصمیم گیری کند.

وی جزئیات مربوط به نحوه حضور کارکنان در دستگاه های اجرایی براساس رنگ بندی ها اعلام کرد و گفت که سازمان اداری و استخدامی خدمات را به دو بخش ضروری و عادی تقسیم کرده است که در مناطق زرد کارکنان دستگاه های با خدمات ضروری باید به طور کامل و ۱۰۰ درصد حضور پیدا کنند، اما در سایر دستگاه ها یک سوم به صورت دورکار و دو سوم حضور خواهند داشت.

رفیع زاده ادامه داد:در مناطق نارنجی نیز در دستگاه های ارائه دهنده خدمات ضروری، حضور کارکنان به صورت دو سوم و یک سوم دورکار هستند و در سایر دستگاه ها حضور ۵۰ درصدی بوده و ۵۰ درصد دیگر امکان دورکاری دارند.

به گفته وی در مناطق قرمز در دستگاه های با خدمات ضروری امکان کاهش ۵۰ درصدی نیروها وجود دارد مشروط به این که خللی در ارائه خدمات ایجاد نشود، در سایر دستگاه های شهرهای قرمز هم حضور یک سومی و دورکاری به صورت دو سوم اعمال می شود.

 

شرایط دورکاری کامل و ساعت حضور کارکنان

رفیع زاده در مورد امکان دورکاری کامل گفت: براساس بخشنامه ای که در سال ۱۳۸۹ در مورد دورکاری در دولت تصویب شد امکان دورکاری براساس شرایط دستگاه و تشخیص بالاترین مقام مسئول امکان پذیر است که بتواند با توجه به امکان ارائه خدمات به صورت الکترونیک و ایجاد بستر برای دورکاری در این رابطه تصمیم گیری کنند.

وی درباره ساعات حضور کارکنان در محل کار یادآور شد که این ساعات نیز نسبت به تصمیم قبلی تغییری نکرده و از ۷:۳۰ تا ۱۴:۳۰ (هفت ساعت)حضور خواهند داشت.

رفیع زاده در مورد دورکاری خانم های باردار و یا دارای کودکان زیر ۶ سال یادآور شد که در تمامی دستگاه ها خانم های باردار، افرادی دارای بیماری های زمینه ای و همچنین خانم های دارای کودکان زیر ۶ سال در اولویت دورکاری قرار خواهند داشت.

 

جدیدترین رنگ‌بندی کرونایی شهرها در کشور

لیست رنگ‌بندی شهرهای جدید کرونایی به شرح زیر است:

وضعیت قرمز در بوشهر (بوشهر)، اراک (مرکزی)، شبستر، میانه  و هشترود (آذربایجان شرقی)، کنگاور (کرمانشاه)، سلسله  (لرستان) و تویسرکان (همدان)

احتمال جدی قرمزشدن شهرستان‌های متعددی از جمله تهران، کرج و اصفهان طی روزهای آینده

اعلام وضعیت نارنجی در اهر و کلیبر (آذربایجان شرقی) بوئین و میاندشت (اصفهان)، پیشوا (تهران)، بن و لردگان (چهارمحال و بختیاری)،  فراشبند و فیروز آباد (فارس)

 آبادان، اهواز، ایذه، بندر ماهشهر، دزفول، شوش، مسجد سلیمان (خوزستان) به خاطر نزولی شدن روند بستری از قرمز به نارنجی تغییر وضعیت یافتند. در عین حال هنوز روزانه تعداد زیادی بیمار در این شهرستان‌ها بستری می‌شوند و رعایت جدی پروتکل‌های بهداشتی ضروری است.

 

شرایط حضور کارمندان در شهرهای نارنجی و قرمز

معاون کل وزارت بهداشت گفت: براساس آخرین دستورالعمل ستاد ملی کرونا در این مناطق در ادارات ارائه دهنده خدمات ضروری حضور کارمندان به نصف کاهش پیدا می‌کند و یک دوم کارمندان باید به صورت دورکار کارهای مربوطه را انجام دهند البته نحوه دورکاری کارمندان با موافقت مدیر هر قسمت خواهد بود.

ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به وضعیت رنگ بندی شهرهایی که اخیرا به دلیل بی توجهی به دستورالعمل‌های بهداشتی با طغیان بیماری مواجه شده و تغییر رنگ به نارنجی و قرمز داده‌اند، اظهار کرد: دستورالعمل‌های اجرایی در مناطق مختلف از جمله شهرهای نارنجی و قرمز منتشر شده است و این شیوه نامه مصوب ستاد ملی مقابله با کروناست.

معاون کل وزارت بهداشت بیان کرد: در شرایط کنونی و بر اساس آخرین مصوبات ستاد ملی کرونا در مناطق نارنجی یک سوم کارمندان مشاغل ضروری و مهم باید به صورت دور کاری کارهای محوله را انجام دهند؛ سایر ادارات هم باید نیمی از کارمندان به صورت دورکاری کارهای خود را انجام دهند.

حریرچی در خصوص نحوه حضور کارمندان ادارات در مناطق و شهرهای قرمز افزود: براساس آخرین دستورالعمل ستاد ملی کرونا در این مناطق در ادارات ارائه دهنده خدمات ضروری حضور کارمندان به نصف کاهش پیدا می‌کند و یک دوم کارمندان باید به صورت دورکار کارهای مربوطه را انجام دهند البته نحوه دورکاری کارمندان با موافقت مدیر هر قسمت خواهد بود.

معاون کل وزارت بهداشت اظهار کرد: در شهرهای قرمز و در سایر اداراتی که خدمات غیر ضروری ارائه می دهند، دو سوم کارمندان به صورت دورکار کارهای مربوطه را باید انجام دهند.

حریرچی در پاسخ به این پرسش که چرا برخی ادارات هنوز درباره نحوه فعالیت کارمندان خود برای فردا تصمیمی اتخاذ نکرده‌اند، گفت: به عنوان متولی بهداشتی کشور دستورالعمل‌های بهداشتی را ابلاغ می‌کنیم و در این باره باید دستگاه‌های مربوط تصمیم‌گیری کنند.

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: