صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۵:۵۴ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 14
کد خبر: ۹۱۶۰۸

ارزش سهام عدالت امروز دوشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۰

ارزش سهام عدالت امروز دوشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ اعلام شد و ارزش سهام عدالت درمقایسه با روز گذشته، ۱.۴ درصد افزایش یافت.

به گزارش راهبرد معاصر؛ روند شاخص بورس امروز دوشنبه ۲۴ خرداد افزایش یافت. ارزش سهام عدالت درمقایسه با روز گذشته، ۱.۴ درصد افزایش یافت و ارزش سبد ۵۳۲ هزار تومانی و یک میلیون تومانی سهام عدالت به ترتیب به ۱۰ میلیون و ۴۵۴ هزار تومان و ۱۹ میلیون و ۶۹۳ هزار تومان رسید.؛ و آخرین تصمیمات برای واریز سود سهام عدالت مرحله دوم در خرداد ۱۴۰۰ را برایتان آورده ایم.

 

ارزش سهام عدالت امروز دوشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۰

امروز دوشنبه (۲۴ خرداد ماه) شاخص کل بورس با رشد ۸ هزار واحدی، روی پله یک میلیون و ۱۵۰ هزار واحدی قرار گرفت.

در پایان معاملات امروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت درمقایسه با روز گذشته، ۱.۴ درصد افزایش یافت و ارزش سبد ۵۳۲ هزار تومانی و یک میلیون تومانی سهام عدالت به ترتیب به ۱۰ میلیون و ۴۵۴ هزار تومان و ۱۹ میلیون و ۶۹۳ هزار تومان رسید. با احتساب این موضوع، ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت به ۶ میلیون و ۲۷۲ هزار تومان رسیده است.

 

نام شرکت سهامی

 قیمت هر سهم در معاملات 24خرداد ماه بر حسب ریال  قیمت هر سهم در معاملات 23خرداد ماه بر حسب ریال

 فارس (صنایع‌ پتروشیمی خلیج فارس) 

9,470 9,470

شگويا (پتروشیمی‌شهید تندگویان)

8,765 8,765

شاوان (پالایش نفت لاوان)

70,813 70,813

دانا (بیمه دانا) 

4,405 4,405

بنيرو (شرکت نیرو ترانس) 

13,930 13,930

رمپنا (شرکت مپنا) 

12,200 12,200

اخابر(مخابرات ایران)  

6,820 6,820

کگل (شرکت گل گهر) 

14,530 14,530

حکشتی‌ (کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران)

13,530 13,530

فولاد (شرکت فولاد مبارکه اصفهان) 

9,720 9,720

فولاژ (فولاد آلیاژی ایران ) 

13,690 13,690

فخوز(شرکت فولاد خوزستان)

14,850 14,850

ساراب ( سیمان داراب ) 

21,350 21,350

ورنا (سرمایه گذاری رنا) 

4,135 4,135

حپترو (حمل و نقل پتروشیمی ) 

53,910 53,910

کچاد (شرکت چادرملو)

22,650   22,710

وپست (شرکت پست)

22,750 22,750

مارون (پتروشیمی مارون) 

141,667 141,667

شپنا (پالایش نفت اصفهان) 

11,440 11,440

شتران (پالایش نفت تهران) 

8,060 8,060

شبندر(شرکت پالایش نفت بندر عباس) 

21,360 21,360

بسویچ (شرکت پارس سویچ) 

27,270 27,270

وبملت (بانک ملت)

3,799 3,799

وبصادر ( بانک صارات ایران ) 

1,905 1,905

خاور ( ایران خودرو ) 

5,145 5,145

وتجارت (بانک تجارت )

2,157 2,157

 فایرا (شرکت آلومینیوم ایران) 

16,450

16,450

 

شراز (پالایش نفت شیراز) 

91,766 91,766

جم (پتروشیمی جم) 

35,160 35,160

فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) 

12,066   12,060

سدشت (سیمان دشتستان) 

66,290 66,290

شبريز (پالایش نفت تبریز)

25,090 25,090

 

دارندگان سهام عدالت چه مدت منتظر پول هستند؟

فروش سهام عدالت از روز شش خرداد پارسال شروع شد، یعنی حدود یک سال قبل. فقط در دو ماه اول فروش سهام عدالت به صورت کجدار و مریز وجود داشت، سهام به صورت خرد فروخته و پول آن نیز خرد خرد به حساب سهامداران واریز می‌شد.

 

از پایان مرداد سال قبل تا همین الان سهامداران نتوانسته‌اند سهامشان را بفروشند. مسئولان نیز چندین بار وعده فروش داده‌اند اما عملی نشده است. حالا برای سهامداران در دو روش مستقیم و غیرمستقیم امیدواری‌هایی وجود دارد.


طبق گفته مدیرعامل سهام عدالت، قرار است صندوقی تاسیس شود که سهام عدالت را از سهامداران بخرد و در بازار عرضه کنند. کارشناسان نیز پیش‌بینی کرده‌اند که در خوشبینانه‌ترین حالت پاییز امسال و در بدبینانه‌ترین حالت در بهار سال آینده صف‌های فروش بورس جمع می‌شود.

 

از آنجایی که سهام عدالت در بازار سرمایه معامله می‌شود و مسئولان نیز بارها تاکید کرده‌اند که برای فروش سهام عدالت باید بورس به تعادل برسد و برگردد.

 

اگر چه این امیدواری‌ها وجود دارد اما سهامداران که تجربه وعده‌های قبلی را دارند، این امیدها را باور ندارند. برخی از آنها می‌گویند که هنوز پول فروش سهامشان واریز نشده است، سهامی که در سال قبل فروخته شده.

 

واریز سود سهام عدالت شروع شده است؟

آزادسازی سهام عدالت یک ساله شده و به جای این که این روزها سهامداران درگیر موضوع فروش سهامشان باشند، چشم به راه خبری از سازمان بورس هستند که کی سود آن واریز می‌شود.

 

سودی که ۵۰ درصد آن قبل از عید واریز شده و مسئولان برای پرداخت ۵۰ درصد دوم تعلل زیادی می‌کنند و از همه مهم‌تر این است که پاسخگویی وجود ندارد.

 

قرار بود ۵۰ درصد دوم بعد از تعطیلات نوروز واریز شود اما انجام نشد. سپس گفته شد که سهامداران تا قبل از ماه رمضان این سود را دریافت می‌کنند، اما این وعده نیز عملی نشد. سازمان بورس و مجموعه مدیران سهام عدالت در وعده بعدی وقت یک ماهه گرفتند و گفتند که تا پایان ماه رمضان حتما واریز می‌شود.

 

حتی مدیر عامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی چند شرکتی که سود را واریز نکرده‌اند را تهدید کرد که اگر واریز نکنند اسامی آنها را اعلام می‌کند، اما نه تنها نام شرکتی رسانه‌ای نشد بلکه مسئولان روزه سکوت گرفته‌اند و به سهامداران توضیح نمی‌دهند.

 

در روزهای پایانی ماه رمضان یکی از مدیران سهام عدالت در پاسخ به پیگیری‌های تجارت‌نیوز برای واریز مرحله دوم سود سهام عدالت گفت که شرکت سپرده‌گذاری مرکزی باید شب عید فطر این پول را واریز کند. اما درباره این وعده نیز پاسخ روشن است، عملی نشد.

 

همچنین قرار بود در جلسه روز ۲۸ اردیبهشت برای واریز سود تصمیم‌گیر شود اما تنها تصمیمی که از این جلسه بیرون آمد وعده دیگری برای واریز است.

 

رئیس اتحادیه تعاونی‌های سهام عدالت کشور درباره اخرین وضعیت مرحله دوم واریز سود سهام عدالت گفته که «پرداخت سود سهام عدالت سال ۹۸ در مرحله دوم آغاز شده است و تلاش می‌کنیم تا پایان خرداد ماه این سود‌ها واریز شود.»

 

شیوه ارزش گذاری و تقسیم سود سهام عدالت/ انواع مختلف سهام عدالت را بشناسید

یک مقام مسئول گفت: به دلایل مختلفی در ارزش گذاری سهام عدالت و تعلق آن به افراد تنوع ایجاد شده است.

 

مهدی بایی یک مقام مسئول در شرکت سرمایه گذاری در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این پرسش که چند مدل سهام عدالت وجود دارد و نحوه تقسیم بندی آن به چه شکل است؟ بیان کرد: در رابطه با علت تنوع سهام از لحاظ تعداد باید گفت که در ابتدای تاسیس سهام عدالت و آغاز واگذاری سهام عدالت به همه‌ مشمولان تا سقف ارزش یک میلیون تومان و به هر خانوار با سقف پنج میلیون تومان سهام اعطا شد.

 

این مسئول در ادامه بیان کرد: به هر شخصی در خانواده یک الی دو نفره یک میلیون تومان از سهام شرکت‌های قابل واگذاری و به هر خانوار نهایتا تا پنج میلیون تومان سهام تعلق گرفت؛ یعنی اگر خانواری بیش از پنج نفر باشند این عدد بین تعداد اعضای خانواده تقسیم می‌شود. بر این اساس یک تنوع اولیه به این شکل به وجود آمد.

 

او در ادامه گفت: در سال ۹۵ سازمان خصوصی سازی صورتحسابی برای ۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت صادر و اعلام کرد که میانگین برای همه مشمولان ۵۳۲ هزار تومان بابت بدهی از مجمع یک میلیون بدهی به خزانه واریز شده است. حال افراد باید میزان تفاوت بدهی یعنی ۴۶۸ هزار تومان مابقی را در طی ۷ ماه در فرصتی که سازمان بورس داده است به خزانه واریز می‌کردند. عده‌ای این اختلاف را واریز و سهام اولیه‌شان همان یک میلیون تومان باقی ماند.

 

بایی در ادامه اظهار کرد: عده‌ای دیگر میزان اختلاف را واریز نکرده‌اند؛ در نتیجه سهام آن‌ها معادل همان سهم ۵۳۲ هزار تومانی باقی ماند، یعنی ۵۳ درصد از سهام در اختیارشان قرار گرفت و مابقی آن به دولت بازگشت.

 

 

او در ادامه گفت: عده‌ای دیگر که جزو دو دهک پایین درآمدی جامعه قرار داشتند؛ مانند افراد تحت پوشش نهاد‌های حمایتی همانند سازمان بهزیستی و تعدادی از رزمندگان فاقد شغل و در آمد ثابت، این افراد ۵۰ درصد تخفیف در قیمت سهام واگذاری نیز داشتند، یعنی برای یک میلیون تومان بدهی فقط ۵۰۰ هزار تومان به خزانه واریز می‌کردند.

 

این مقام مسئول اظهار کرد: البته بر خلاف قانون مصوبه‌ای با کمک وزارت اقتصاد و سازمان خصوصی سازی ابلاغ شد و تغییراتی در قانون داده شد که البته این موضوع مغایر با قانون است. بر این اساس افراد معادل اقساط واریزی به خزانه، مشمول تخفیف می‌شوند؛ یعنی اگر کسی کمتر از آن ۵۰ درصد به خزانه واریز کند معادل آن ۵۰ درصد آن از تخفیف بهره‌مند می‌شود.

 

بایی در ادامه بیان کرد: یعنی یک فرد تحت حمایت کمیته امداد که سال ۸۵ سهامدار شده است و یک میلیون تومان ارزش سهام آن بوده باید ۵۰۰ هزار تومان مشمول تخفیف شود؛ به طور مثال فردی که تحت پوشش کمیته امداد بوده است ۱۳۲ هزار تومان بابت اقساط آن به خزانه دولت واریز شده حال این شخص در سال ۸۶ و ۸۷ به ترتیب ۴۰ هزار تومان و ۸۰ هزار تومان سود دریافت کرده است، چرا که زودتر از دیگر افراد سهام دار شده است، اما گفته‌اند که همه افراد باید یکسان در نظر گرفته شوند و خود این موضوع سبب ضایع شدن حقوق کثیری از سهامداران سهام عدالت شده است.

 

این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: این ۱۲۰ هزار تومان (مجموع ۴۰ و ۸۰ هزار تومان) را از ۵۳۲ هزار تومان کم کرده‌اند و ۴۱۲ هزار تومان شده است؛ حال به جای اینکه ۵۰ درصد تخفیف دهند معادل ۴۱۲ هزار تومان واریزی به خزانه تخفیف می‌دهند و ۸۸ هزار تومان نیز این جا از سهم این افراد کم شده است، بر این اساس چنین تنوعی به وجود آمده است.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: