صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۰۶:۳۵ - ۰۶ تير ۱۴۰۰ - 2021 June 27
کد خبر: ۹۳۲۲۹

قیمت سهام عدالت برای فروش ۶ تیر ۱۴۰۰

قیمت سهام عدالت برای فروش ۶ تیر ۱۴۰۰تحت تاثیر شاخص بورس، ۱.۶ درصد افزایش یافت.

به گزارش راهبرد معاصر، قیمت سهام عدالت برای فروش ۶ تیر ۱۴۰۰ تحت تاثیر شاخص بورس، ۱.۶ درصد افزایش یافت.
در پایان معاملات امروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت در مقایسه با  آخرین روز کاری هفته گذشته ۱.۶ درصد افزایش یافت. بورس هفته را با رشد ۲۰ هزار واحدی شروع کرد و شاخص کل بورس به یک میلیون و ۲۳۳ هزار واحد رسید. قیمت سبد یک میلیون تومانی سهام عدالت نیز برای فروش به ۲۱ میلیون و ۳۷۹ هزار تومان رسید.
 

قیمت سهام عدالت برای فروش ۵ تیر ۱۴۰۰

قیمت سهام عدالت برای فروش ۵ تیر ۱۴۰۰ تحت تاثیر شاخص بورس، ۲.۵ درصد افزایش یافت. در پایان معاملات آخرین روز کاری بازار سهام، ارزش سهام عدالت در مقایسه با روز قبلتر یعنی سه شنبه، ۲.۵درصد افزایش یافت و ارزش سبد ۵۳۲هزار تومانی و یک میلیون تومانی سهام عدالت به ترتیب به ۱۱میلیون و ۱۷۴هزار تومان و ۲۱میلیون و ۴۸هزار تومان رسید.
با احتساب این موضوع، ارزش ۶۰درصد قابل فروش سبد ۵۳۲هزار تومانی سهام عدالت به ۶میلیون و ۷۰۴هزار تومان رسیده است.
 
 

قیمت سهام عدالت برای فروش ۶ تیر ۱۴۰۰

در پایان معاملات امروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت در مقایسه با آخرین روز کاری در هفته گذشته، ۱.۶ درصد افزایش یافت و ارزش سبد ۵۳۲ هزار تومانی و یک میلیون تومانی سهام عدالت به ترتیب به ۱۱ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان و ۲۱ میلیون و ۳۷۹ هزار تومان رسید. با احتساب این موضوع، ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت به ۶ میلیون و ۸۱۰ هزار تومان رسیده است.

 

نام شرکت سهامی

قیمت هر سهم در معاملات ۵ تیر ماه بر حسب تومان  قیمت هر سهم در معاملات ۲ تیر ماه بر حسب تومان

 فارس (صنایع‌ پتروشیمی خلیج فارس) 

۱۰۳۴   ۱۰۳۱

شگویا (پتروشیمی‌شهید تندگویان)

۹۲۰   ۹۱۸

شاوان (پالایش نفت لاوان)

۸۲۵۲   ۷۹۶۱

دانا (بیمه دانا) 

۴۸۰   ۴۵۹

بنیرو (شرکت نیرو ترانس) 

۲۲۲ ۲۲۲

رمپنا (شرکت مپنا) 

۱۳۹۶   ۱۳۶۶

اخابر(مخابرات ایران)  

۸۱۸   ۷۳۱

کگل (شرکت گل گهر) 

۱۷۵۷   ۱۷۴۷

حکشتی‌ (کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران)

۱۶۰۳   ۱۵۲۷

فولاد (شرکت فولاد مبارکه اصفهان) 

۱۰۸۰   ۱۰۵۹

فولاژ (فولاد آلیاژی ایران ) 

۱۳,۹۵   ۱۳,۸۲

فخوز(شرکت فولاد خوزستان)

۱۶۶۴   ۱۶۰۴

ساراب ( سیمان داراب ) 

۲۲۴۹ ۲۲۴۹

ورنا (سرمایه گذاری رنا) 

۴۷۰   ۴۷۴

حپترو (حمل و نقل پتروشیمی ) 

۵۳۹۱ ۵۳۹۱

کچاد (شرکت چادرملو)

۲۴۹۱   ۲۴۴۷

وپست (شرکت پست)

۲۳۴۶   ۲۳۹۸

مارون (پتروشیمی مارون) 

۱۴۳۶۹   ۱۴۲۷۹

شپنا (پالایش نفت اصفهان) 

۱۳۵۳   ۱۳۰۹

شتران (پالایش نفت تهران) 

۹۵۸   ۹۱۹

شبندر(شرکت پالایش نفت بندر عباس) 

۴۵۶ ۴۵۶

بسویچ (شرکت پارس سویچ) 

۲۶۸۷   ۲۷۰۸

وبملت (بانک ملت)

۴۱۸   ۴۱۶

وبصادر ( بانک صارات ایران ) 

۲۲۴ ۲۲۴

خاور ( ایران خودرو ) 

۵۹۶ ۵۹۶

وتجارت (بانک تجارت )

۲۵۸ ۲۵۸

 فایرا (شرکت آلومینیوم ایران) 

۱۶۲۸ ۱۶۲۸

شراز (پالایش نفت شیراز) 

۹۶۷۴ ۹۶۷۴

جم (پتروشیمی جم) 

۴۰۵۵   ۳۸۷۵

فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) 

۱۲۴۲   ۱۲۳۱

سدشت (سیمان دشتستان) 

۵۵۶۴   ۵۸۳۳

شبریز (پالایش نفت تبریز)

۳۱۰۴   ۳۰۱۸
 
 
 

اولتیماتوم برای واریز سود سهام عدالت

 
 
سود سهام عدالت سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷ طی یک مرحله به حساب مشمولان سهام عدالت واریز شد، اما سود سال ۱۳۹۸ سرنوشت دیگری داشت و قرار شد طی دو مرحله به حساب سهامداران واریز شود، یعنی مرحله نخست در ۲۸ اسفند سال ۱۳۹۹ واریز شد و مشمولان ۵۰ درصد سود سهام خود را دریافت کردند.

در این راستا، قرار شد مرحله دوم سود در سال جدید واریز شود و حتی وعده داده شده بود این اتفاق قبل از ماه مبارک رمضان یعنی در اواخر فروردین ماه رخ دهد. اما این اتفاق نیفتاد و پس از آن اعلام شد که شرکت‌ها سود سهام را به شرکت سپرده گذاری واریز نکرده اند.

در این راستا، حسین فهیمی - مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی - این خبر را در اواسط اردیبهشت ماه اعلام کرد که نام پنج شرکتی که تاکنون سود سهام عدالت را به حساب این شرکت واریز نکرده اند، اعلام خواهد شد که این اتفاق نیز نیفتاد.


پس از آن شنیده‌هایی از شرکت سپرده گذاری مرکزی به گوش رسید مبنی بر این که از آنجایی که شرکت‌هایی که باید سود را پرداخت کنند یا با مشکل مالی رو به رو هستند یا برنامه افزایش سرمایه در آن احتمالا بخش دوم سود هم به دو بخش ۳۰ درصدی و ۲۰ درصدی تبدل شده و به حساب مشمولان واریز خواهد شد، اما این اتفاق رخ نداد و فرهاد دژپسند - وزیر اقتصاد و امور دارایی – اواسط خردادماه اعلام کرد که بخش دوم سود سهام عدالت تا قبل از عید قربان یعنی ۳۰ تیرماه سال جاری به حساب مشمولان واریز می‌شود.

با این حال به نظر می‌رسد همچنان انتشار اسامی شرکت‌هایی که سود را واریز نکرده اند در دستور کار سازمان بورس قرار دارد. چراکه محمدعلی دهقان دهنوی­ _ رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار_ در آخرین اظهار نظر خود درمورد واریز سود سهام عدالت بر این موضوع تاکید کرده است که علت دیرکرد در واریز بخش دوم سود سهام عدالت به سبب آن است که از ۳۶ شرکت بورسی سرمایه پذیر چند شرکت سودی را فعلا به حساب سپرده گذاری مرکزی به منظور تجمیع مبالغ واریز نکردند، ما به آن‌ها تا پایان این هفته فرصت داده‌ایم تا همکاری لازم را انجام دهند، در غیر این صورت به طور قطع اسامی آن‌ها را منتشر خواهیم کرد.

باید منتظر ماند و دید آیا اولتیماتوم سازمان بورس تاثیری در روند واریز سود از سوی شرکت‌ها دارد یا سهام داران همچنان باید در انتظار دریافت حق خود بمانند.

 

روز‌های سبز بورس/ پای مصوبات دولتی درکار است یا بازگشت انتظارات تورمی؟

 

رئیس سازمان بورس اخیراً اعلام کرده است: به‌طور مرتب در حال پیگیری بحث واریز مبلغ ۱۵۰ میلیون دلار هستیم تا بین صندوق توسعه ملی و بانک مرکزی هماهنگی لازم ایجاد شود، چرا که هرچه سریع‌تر مشخص شود که این مبلغ قرار است از کدام یک از منابع صندوق توسعه ملی از طریق بانک مرکزی به صندوق تثبیت واریز شود، اما متأسفانه به‌دلایلی نمی‌توان زمان دقیقی را برای واریز این مبلغ به حساب صندوق تثبیت بازار سرمایه مشخص کرد.

دهقان تأکید کرده است: به‌شخصه این اطمینان را به سهامداران می‌دهم که از جانب سازمان بورس به‌طور مداوم پیگیر واریز مبلغ ۱۵۰ میلیون دلار به حساب صندوق تثبیت بازار سرمایه هستیم.

با اعلام عدم واریز منابع صندوق توسعه ملی برای حمایت از بورس، دلیل رشد اخیر شاخص کل را باید در احیای انتظارات تورمی جست‌وجو کرد. گفتنی است، در حالی که نرخ تورم ماهانه اردیبهشت ۱۴۰۰ معادل ۰/۷ درصد بوده نرخ تورم ماهانه در خرداد ماه ۱۴۰۰ معادل ۲/۵ درصد بوده است، اما نکته مهم‌تر اینکه نرخ تورم ۱۲ ماهه در خرداد ماه ۱۴۰۰ به حدود ۴۳ رسیده است.

لازم به ذکر است، افزایش تورم در گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها کاملاً واضح است. نرخ تورم ماهانه این گروه از منفی ۰/۸ درصد در اردیبهشت به ۳/۲ درصد در خرداد رسیده است.

در همین راستا ذکر این نکته خالی از لطف نیست که حجم نقدینگی در اردیبهشت ماه سال جاری به ۳ هزار و ۶۰۱ هزار میلیارد تومان رسیده است، همچنین رشد ماهانه این متغیر در اردیبهشت ۳.۲ درصد اعلام شده است که معادل افزایشی به‌ارزش ۱۱۲ هزار میلیارد تومان است. بررسی گزارش اخیر بانک مرکزی نشان می‌دهد، پایه پولی در اردیبهشت ماه حدود ۶ درصد رشد کرده است؛ بر این مبنا پایه پولی در پایان اردیبهشت با ۶ درصد افزایش نسبت به فروردین، به حجم بالغ بر ۴۸۹ هزار میلیارد تومان رسیده است.
یعنی در ماه مذکور بالغ بر ۲۸ هزار میلیارد تومان پول توسط بانک مرکزی چاپ شده است. رشد نقطه به نقطه این متغیر پولی در اردیبهشت ماه نیز حدود ۳۰.۶ درصد اعلام شده است. این رشد ماهانه در ۱۴ ماه گذشته بی‌سابقه بوده است! چندی قبل نیز دلیل این افزایش چشم‌گیر پایه پولی که اثر به‌شدت مخرب در رشد نقدینگی دارد افزایش سقف تنخواه‌گردان بانک مرکزی برای پوشش کسری بودجه ابتدای سال عنوان شد. این آمار و ارقام به‌روشنی به تشدید انتظارات تورمی میان فعالان اقتصادی دامن زده است که خود می‌تواند به عامل محرک رشد سهام شاخص‌ساز و کاهش چشم‌گیر تعداد صف‌های فروش در بازار سهام تبدیل شود.

علی سعدوندی کارشناس اقتصادی اخیراً اعلام کرده است، چاره‌ای نیست! با روندی که دولت در روز‌های آخر اقدام به ولخرجی از محل تنخواه‌گردان نزد بانک مرکزی (بخوانید پولی‌سازی) کرده است، دست‌درازی مستقیم دولت به منابع پرقدرت بانک مرکزی باید یک بار و برای همیشه جرم‌انگاری شود. ایجاد تورم خیانت است حتی اگر بورس را صعودی کند.
 

توضیح رییس سازمان بورس درباره دلایل دیرکرد واریز سود سهام عدالت

 

محمد علی دهقان دهنوی در مورد روند بررسی طرح ۷+۳ که قرار بود به عنوان یک بازوی حمایتی در بازار سرمایه به اجرا درآید، اظهار کرد: موضوع هفت موردی که در جلسه سران قوا تصویب شد، اکنون نیز در حال طی کردن مراحل اداری خود است.

وی افزود: به طور مرتب در حال پیگیری بحث واریز مبلغ ۱۵۰ میلیون دلار هستیم تا بین صندوق توسعه ملی و بانک مرکزی هماهنگی لازم ایجاد شود، چرا هرچه سریع‌تر مشخص شود که این مبلغ قرار است از کدام یک از منابع صندوق توسعه ملی از طریق بانک مرکزی به صندوق تثبیت واریز شود، اما متأسفانه به دلایلی نمی‌توان زمان دقیقی را برای واریز این مبلغ به حساب صندوق تثبیت بازار سرمایه مشخص کرد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد:، اما به شخصه این اطمینان را به سهامداران می‌دهم که از جانب سازمان بورس به طور مداوم پیگیر واریز مبلغ ۱۵۰ میلیون دلار به حساب صندوق تثبیت بازار سرمایه هستیم.


دهقان دهنوی در مورد واریز مابقی سود سهام عدالت، تصریح کرد: در حال حاضر پیگیر واریز مابقی سود سهام عدالت هستیم و امیدواریم که تا پایان این هفته بتوانیم به جمع بندی برسیم.

دبیر شورای عالی بورس تصریح کرد: علت دیرکرد در واریز بخش دوم سود سهام عدالت به سبب آن است که از ۳۶ شرکت بورسی سرمایه پذیر چند شرکت سودی را فعلاً به حساب سپرده گذاری مرکزی به منظور تجمیع مبالغ واریز نکردند، ما به آن‌ها تا پایان این هفته فرصت داده‌ایم تا همکاری لازم را انجام دهند، در غیر این صورت به طور قطع اسامی آن‌ها را منتشر خواهیم کرد.
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: