صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۰۷:۰۰ - ۰۷ تير ۱۴۰۰ - 2021 June 28
کد خبر: ۹۳۳۵۹

قیمت سهام عدالت برای فروش ۷ تیر ۱۴۰۰

قیمت سهام عدالت برای فروش ۷ تیر ۱۴۰۰ به میزان ۰.۵ درصد کاهش یافت به طوری که هر سهام عدالت ۱ میلیونی به قیمت ۲۱ میلیون و ۲۶۹ هزار تومان رسید.

به گزارش راهبرد معاصر، قیمت سهام عدالت برای فروش ۷ تیر ۱۴۰۰ کاهش یافت. امروز شاخص کل بورس صعود کرد و به یک میلیون و ۲۳۸ هزار و ۴۸۵ واحد رسید. هرچند شاخص بورس ۰.۳۸ درصد رشد کرد، ارزش سهام عدالت  ۰.۵ درصد کاهش یافت و هر سهام عدالت ۱ میلیون تومانی ۲۱ میلیون و ۲۶۹ هزار تومان فروخته شد. در ادامه قیمت سهم عدالت برای فروش امروز ۷ تیر و آخرین تصمیمات برای واریز سود سهام عدالت مرحله دوم در تیر ۱۴۰۰  و رای دیوان عدالت در خصوص عملکرد سازمان بورس برای ممانعت از فروش سهام عدالت توسط سهامداران را برایتان آورده ایم.
 
 

قیمت سهام عدالت برای فروش ۷ تیر ۱۴۰۰

 
رصد بازار‌ها در روز یکشنبه نشان‌دهنده پیشتازی بازار سرمایه نسبت به بازار‌های موازی است به طوری که بورس همانند دیروز بیشترین بازدهی را عاید سرمایه‌گذاران خود کرد.

شاخص کل بورس، در ادامه روند روز گذشته صعودی ماند و با چهار هزار و ۴۷۴ واحد رشد (معادل ۰.۳۸ درصد) به یک میلیون و ۲۳۸ هزار و ۴۸۵ واحد رسید.

این در حالی است که این بازار روز گذشته جهشی ۲۰ هزار و ۷۲۸ واحدی را تجربه کرده بود و انتظار این بود که مقداری از جهش روز گذشته در بازار امروز اصلاح شود.
قیمت سهام عدالت برای فروش ۷ تیر ۱۴۰۰ در مقایسه با روز گذشته، ۰.۵درصد کاهش یافت. ارزش سبد ۵۳۲ هزار تومانی و یک میلیون تومانی سهام عدالت به ترتیب به ۱۱میلیون و ۲۹۱هزار تومان و ۲۱ میلیون و ۲۶۹ هزار تومان رسید. ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت به ۶ میلیون و ۷۷۵ هزار تومان رسیده است.

 

نام شرکت سهامی

قیمت هر سهم در معاملات 6 تیر ماه بر حسب تومان قیمت هر سهم در معاملات 5 تیر ماه بر حسب تومان

 فارس (صنایع‌ پتروشیمی خلیج فارس) 

1029 1034

شگویا (پتروشیمی‌شهید تندگویان)

906   920  

شاوان (پالایش نفت لاوان)

8306   8252

دانا (بیمه دانا) 

486   480

بنیرو (شرکت نیرو ترانس) 

222 222

رمپنا (شرکت مپنا) 

1387   1396  

اخابر(مخابرات ایران)  

808 818  

کگل (شرکت گل گهر) 

1761   1757  

حکشتی‌ (کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران)

1650   1603  

فولاد (شرکت فولاد مبارکه اصفهان) 

1065 1080  

فولاژ (فولاد آلیاژی ایران ) 

1463  1395  

فخوز(شرکت فولاد خوزستان)

1463  1664  

ساراب ( سیمان داراب ) 

2098 2164

ورنا (سرمایه گذاری رنا) 

481 470  

حپترو (حمل و نقل پتروشیمی ) 

5380 5391

کچاد (شرکت چادرملو)

2509 2491  

وپست (شرکت پست)

2306  2346  

مارون (پتروشیمی مارون) 

14371  14369  

شپنا (پالایش نفت اصفهان) 

1327  1353  

شتران (پالایش نفت تهران) 

949 958  

شبندر(شرکت پالایش نفت بندر عباس) 

456 456

بسویچ (شرکت پارس سویچ) 

2685  2687  

وبملت (بانک ملت)

416 418  

وبصادر ( بانک صارات ایران ) 

222 224

خاور ( ایران خودرو ) 

632 614

وتجارت (بانک تجارت )

254 255

 فایرا (شرکت آلومینیوم ایران) 

1622 1628

شراز (پالایش نفت شیراز) 

9809 9783

جم (پتروشیمی جم) 

4223 4055

فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) 

1222 1242  

سدشت (سیمان دشتستان) 

5716  5564  

شبریز (پالایش نفت تبریز)

3094 3104
 

 

رأی دیوان عدالت اداری به غیرقانونی بودن ممانعت سازمان بورس از فروش سهام توسط سهامداران + سند

 

 
دیوان عدالت اداری طی حکمی اقدام سازمان بورس در ممانعت از فروش سهام توسط صاحبان سهام را مغایر قوانین و ماموریت‌های این سازمان و ناسازگار با اصول مسلم حقوق اداری مانند اصل لزوم احترام به انتظارات مشروع دانست.

 شعبه ۴۵ بدوی دیوان عدالت اداری با صدور یک رأِی، جلوگیری کردن از فروش سهام برای صاحبان سرمایه را تخلف سازمان بورس و اوراق بهادار از قوانین و ماموریت این سازمان و مغایر با بسیاری از اصول مسلم حقوق اداری دانسته است.

در بخشی از رأی صادره از سوی شعبه ۴۵ بدوی دیوان عدالت اداری به تاریخ ۱۴۰۰/۰۴/۰۲ آمده است: ... ثانیا اقدام خواهان و افراد مشابه ایشان جهت سرمایه گذاری در بازار بورس در راستای تاکید مقامات دولتی و اعتماد شکل گرفته از این طریق بوده است. با توجه به نوسانات شدید ایجاد شده در بازار سرمایه در چند ماه اخیر و از دست رفتن سرمایه اشخاص متعدد در این بازار، بسیاری از این اشخاص من جمله خواهان در صدد فروش سهام خود حتی به قیمت بسیار پایین‌تر از ارزش واقعی و اولیه سهام قرار گرفته و خواستار خروج از این بازار شده اند.

ثالثا اقدامات و تصمیمات سازمان طرف شکایت در این فعل و انفعالات حکایت از عدم توجه کافی به حقوق و سرمایه سرمایه گذاران داشته که مغایر فلسفه تشکیل و تاسیس این سازمان است. زیرا مهم‌ترین ماموریت و هدف این نهاد به عنوان نهادی عمومی می‌بایست تضمیمن حقوق و منافع عموم مردم در حیطه فعالیت خود باشد؛ لذا نظر به جمیع جهات فوق و با عنایت به این موضوع که اقدام صورت گرفته از سوی طرف شکایت در عدم امکان فروش سهام خریداری شده در بازار سرمایه مغایر قوانین و ماموریت پیش گفته بوده و با بسیاری از اصول مسلم حقوق اداری مانند اصل لزوم احترام به انتظارات مشروع در تعارض است و با توجه به این که اتخاد این تصمیمات منجر به ورود ضرر و زیان مادی به خواهان گشته و مغایر حقوق و آزادی‌های مشروع وی است امکان پذیرش خواسته مطروح وجود دارد. از این رو مستند به مواد ۱، ۱۰ و ۱۱ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، ضمن احراز وقوع تخلف طرف شکایت، حکم به ورود شکایت صادر و اعلام می‌گردد برابر تبصره ماده ۱۱ قانون مورد اشاره پس از قطعیت این حکم، طرف شکایت علاوه بر اجرای آن مکلف به رعایت مفاد آن در تصمیمات و اقدامات بعدی خود در موارد مشابه است.
 

 

توضیح رییس سازمان بورس درباره دلایل دیرکرد واریز سود سهام عدالت

 

محمد علی دهقان دهنوی در مورد روند بررسی طرح ۷+۳ که قرار بود به عنوان یک بازوی حمایتی در بازار سرمایه به اجرا درآید، اظهار کرد: موضوع هفت موردی که در جلسه سران قوا تصویب شد، اکنون نیز در حال طی کردن مراحل اداری خود است.

وی افزود: به طور مرتب در حال پیگیری بحث واریز مبلغ ۱۵۰ میلیون دلار هستیم تا بین صندوق توسعه ملی و بانک مرکزی هماهنگی لازم ایجاد شود، چرا هرچه سریع‌تر مشخص شود که این مبلغ قرار است از کدام یک از منابع صندوق توسعه ملی از طریق بانک مرکزی به صندوق تثبیت واریز شود، اما متأسفانه به دلایلی نمی‌توان زمان دقیقی را برای واریز این مبلغ به حساب صندوق تثبیت بازار سرمایه مشخص کرد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد:، اما به شخصه این اطمینان را به سهامداران می‌دهم که از جانب سازمان بورس به طور مداوم پیگیر واریز مبلغ ۱۵۰ میلیون دلار به حساب صندوق تثبیت بازار سرمایه هستیم.


دهقان دهنوی در مورد واریز مابقی سود سهام عدالت، تصریح کرد: در حال حاضر پیگیر واریز مابقی سود سهام عدالت هستیم و امیدواریم که تا پایان این هفته بتوانیم به جمع بندی برسیم.

دبیر شورای عالی بورس تصریح کرد: علت دیرکرد در واریز بخش دوم سود سهام عدالت به سبب آن است که از ۳۶ شرکت بورسی سرمایه پذیر چند شرکت سودی را فعلاً به حساب سپرده گذاری مرکزی به منظور تجمیع مبالغ واریز نکردند، ما به آن‌ها تا پایان این هفته فرصت داده‌ایم تا همکاری لازم را انجام دهند، در غیر این صورت به طور قطع اسامی آن‌ها را منتشر خواهیم کرد.
 

خبر مهم درباره کارت‌های اعتباری ۷ میلیون تومانی

شرکت بورس تهران با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: بانک مرکزی شیوه نامه اعطای کارت رفاهی و تامین مالی زنجیره تولید را به بانک‌ها ابلاغ کرد.

براساس این شیوه نامه همه اشخاص حقیقی از جمله دارندگان سهام عدالت که تاکنون هیچ میزانی از سهام خود را نفروخته‌اند و همچنین کلیه سرپرستان خانوار که حداقل یکی از یارانه‌های نقدی یا معیشتی را دریافت می‌کنند، امکان استفاده از این کارت‌ها را دارند.


این گزارش می‌افزاید: سقف فردی اعتبار قابل اعطا به مشتری در این طرح حداکثر مبلغ ۷ میلیون تومان است.
 
 

نکاتی مهم برای متقاضیان دریافت کارت اعتباری سهام عدالت

 
 
سمیه محمدی گفت: سهامدارانی که روش غیر مستقیم را انتخاب کرده‌اند و سهام دار شرکت‌های سرمایه گذاری استانی هستند پس از قابل معامله شدن نماد‌های مذکور می‌توانند در بانک منتخب خود درخواست خود مبنی بر دریافت کارت اعتباری و تسهیلاتی به پشتوانه سهام عدالت را ثبت کنند.


سهامداران نماد‌های سرمایه گذاری استانی که تاکنون در تابلوی بورس قیمت گذاری نشده، فعلا نمی‌توانند کارت اعتباری دریافت کنند.

سمیه محمدی مسئول کارت‌های اعتباری سهام عدالت در شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در پاسخ به این پرسش که دارندگان سهام عدالت کدام شهر‌ها نمی‌توانند کارت اعتباری به پشتوانه سهام عدالت دریافت کنند؟ بیان کرد: نماد‌های سرمایه گذاری استانی که تا کنون در تابلوی بورس قیمت گذاری نشده‌اند، فعلا نمی‌توانند کارت اعتباری و تسهیلاتی به پشتوانه سهام عدالت خود دریافت کنند؛ چرا که هنوز ارزش آن‌ها مشخص نشده است.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: سهامدارانی که روش غیر مستقیم را انتخاب کرده‌اند و سهام دار شرکت‌های سرمایه گذاری استانی هستند پس از قابل معامله شدن نماد‌های مذکور می‌توانند در بانک منتخب خود درخواست خود مبنی بر دریافت کارت اعتباری و تسهیلاتی به پشتوانه سهام عدالت را ثبت کنند.

او افزود:، اما در رابطه با سهامدارانی که روش مستقیم را انتخاب کرده‌اند، حتی اگر یک سهم از سبد سهام عدالت خود را به فروش رسانده باشند، نمی‌توانند این تسهیلات را دریافت کنند.

محمدی در ادامه گفت: چند استان وجود دارند که تا زمانی که نماد‌های مذکورشان قابل معامله نیستند، به سهامداران عدالت این استان‌ها تسهیلاتی تعلق نمی‌گیرد، چرا که تا کنون بخشی از کار‌های قانونی و روال اداری خود را کامل نکرده‌اند.

محمدی در پایان گفت: سهامداران با مراجعه به سایت http://www.tsetmc.com/ می‌توانند از آخرین وضعیت معاملات شرکت‌های سرمایه گذاری استانی مطلع شوند.

گفتنی است، بر اساس پیگیری‌های صورت گرفته از نرم افزار یکی از بانک‌های عامل پرداخت تسهیلات سهام عدالت، مشخص شد که در حال حاضر به سهامداران ساکن در چهار استان تهران، البرز، قزوین و هرمزگان کارت اعتباری و تسهیلاتی به پشتوانه سهام عدالت تعلق نمی‌گیرد.
مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: