صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۴:۳۹ - ۲۶ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 17
کد خبر: ۹۵۳۵۱

آخرین جزییات انتقال سهام عدالت متوفیان

آمار مشمولان متوفی سهام عدالت طی ده سال گذشته از سه میلیون نفر گذشته است و هنوز تکلیف سهام عدالت آنها مشخص نشده است. در این شرایط مسئولان مربوطه از راه اندازی سامانه ای برای انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث در سال جاری خبر داده اند.

به گزارش راهبرد معاصر، آمار مشمولان متوفی سهام عدالت طی ده سال گذشته از سه میلیون نفر گذشته است و هنوز تکلیف سهام عدالت آنها مشخص نشده است. در این شرایط مسئولان مربوطه از راه اندازی سامانه ای برای انتقال سهام عدالت متوفیان به وزاث در سال جاری خبر داده اند.
گفتنی است به لحاظ قانونی در بازار سرمایه موضوعی به عنوان انتقال سهام عدالت وجود ندارد ، مگر آنکه سهامدار فوت کرده و سهام به وراث انتقال یافته باشدو یا اینکه خرید و فروشی انجام شود. 
 
 

تکلیف سهام عدالت متوفیان چه می‌شود؟

 
 قرار است مجامع الکترونیکی شرکت‌های سرمایه گذاری سهام عدالت حدود یک ماه دیگر برگزار شود و هر یک رای سهام داران می‌تواند نقش مهمی در انتخاب اعضای هیات مدیره داشته باشد.

مجامع الکترونیکی شرکت‌های سرمایه گذاری سهام عدالت حدود یک ماه آینده برگزار خواهد شد و مشمولانی که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده بودند، با حضور در این مجامع با رای خود از میان کاندیداها، اعضای هیات مدیره را انتخاب خواهند کرد.

در این میان، مشمولانی هستند که طی ۱۰ سال گذشته فوت شده اند و اکثرا تکلیف سهام عدالت آن‌ها مشخص نشده است.

در واقع آمار‌ها از فوت بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار دارنده سهام عدالت طی ۱۰ سال گذشته خبر می‌دهد و ورثه این افراد باید اقداماتی را انجام دهند تا فرایند انتقال سهام فرد متوفی طی و سهام منتقل شود. وراث این افراد باید در قدم اول به مراجع قضایی برای گرفتن گواهی حصر وراثت مراجعه کنند.

طبق آخرین آمار، از حدود سه میلیون نفر سهامدار عدالت که فوت کرده اند فقط وراث ۱۲۰ هزار نفر برای اخذ گواهی مراجعه کرده اند و بدیهی است که فقط افرادی که این موضوع را تعیین تکلیف کرده اند می‌توانند در انتخابات شرکت کنند.


در ابتدا وراث قانونی می‌توانند جهت اطلاع از وضعیت سهام عدالت متوفیان به نشانی اینترنتی samanese.ir مراجعه و با ورود اطلاعات هویتی متوفی از مشمول بودن وی کسب اطلاع کرده و صورت وضعیت دارایی سهام عدالت مربوط را مشاهده کنند.

پس از انجام امور مربوط به انحصار وراثت، وراث باید به سامانه شرکت سپرده گذاری مرکزی مراجعه و خدمات انتقال سهام را انتخاب کنند.

در این قسمت مدارک لازم برای انتقال سهام که شامل گواهی نامه واریز مالیاتی، گواهی انحصار وراثت، گواهی فوت، اصل شناسنامه و کارت ملی متوفی و ورثه می‌شود ذکر شده است.

پس از تهیه مدارک مذکور، یکی از ورثه به عنوان نماینده به یکی از دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کرده و مداکر مذکور را تحویل میدهد و این دفاتر فرمی که توسط نماینده تکمیل شده است را برای شرکت سپرده گذاری مرکزی ارسال می‌کند.

شرکت سپرده گذاری مرکزی پس از بررسی مدارک مذکور، طی پیامکی نتیجه را به نماینده وراث اعلام می‌کند.

در واقع اگر مدارک نقصی نداشته باشد، مراتب انتقال انجام می‌شود، در غیر این صورت به نماینده اطلاع داده و نماینده باید نقص مدرک را برطرف کند.

 



راه اندازی سامانه انتقال سهام عدالت به وراث

 
حسین قشمی مدیر سیستم تسویه و پرداخت سپرده گذاری مرکزی گفت: با توجه به تعداد سه میلیون نفر از فوت شدگان سهام عدالت، امکان اینکه عملیات قهری آنان به صورت دستی انجام و سهام را به وارثان انتقال داد، وجود ندارد.
 
گفتنی است انتقال قهری عبارت است از انتقال اموال به دیگری بنا به دلیلی که ناشی از اراده و توافق طرفین نباشد، مانند فوت شخص، موجب انتقال قهری اموال متوفی به ورثه می‎شود، بنابراین ورثه شخص سهامدار پس از فوت او به قائم‎مقامی از متوفی، جزء سهامداران شرکت قرار می‌گیرند و همان حقوقی را شخص تا قبل از فوت در قبال سهام داشته، ورثه نیز خواهند داشت که به همین منظور می‌توان به حق دادن رأی و حق دریافت سود اشاره کرد.

به عبارت دیگر انتقال مال منقول یا غیر منقول یا مطالبات کسی به دیگری است بدون اینکه بین آن دو توافقی صورت گرفته باشد. مانند انتقال اموال متوفی به ورثه اش.
 
مدیر سیستم تسویه و پرداخت سپرده گذاری مرکزی اخیرا اعلام کرده است که با برگزاری جلسات متعدد همکاران واحد حقوقی قوه قضائیه و واحد فناوری اطلاعات شرکت، سامانه‌ای جهت انتقال سهام افراد فوت شده به وارثان آنان ایجاد خواهد شد.


وی بر ایجاد سامانه‌ای به منظور انجام عملیات فوق اشاره و اظهار کرده که برای ایجاد این سامانه، جلسات متعددی با همکاران واحد حقوقی قوه قضائیه و همکاران واحد فناوری اطلاعات شرکت سپرده گذاری مرکزی برگزار شد تا اطلاعات موجود متوفیان چه از جهت میزان سهام عدالت چه از جهت تعداد وراث در این سامانه ثبت و ضبط شود تا درصدی که وارثان از سهام ارث می‌برند مشخص شود که امیدوارم این موضوع در سال جاری عملیاتی شود.
 
 
 

ارزش سهام عدالت امروز ۲۶ تیر

 


در پایان معاملات امروز بازار بورس، ارزش سهام عدالت درمقایسه با روز چهارشنبه (۲۳ تیرماه)، ۰.۷ درصد افزایش یافت و ارزش سبد ۵۳۲ هزار تومانی و یک میلیون تومانی سهام عدالت به ترتیب به ۱۱ میلیون و ۸۱۷ هزار تومان و ۲۲ میلیون و ۲۶۵ هزار تومان رسید.
با احتساب این موضوع، ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت به ۷ میلیون و ۹۰ هزار تومان رسیده است.
 
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: