صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۲۲:۴۶
  • يکشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
  • Sunday 14 May 2023
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۲ - ۰۶ مرداد ۱۴۰۰ - 2021 July 28
کد خبر: ۹۶۵۲۴
علی‌اکبر لبافی، معاون اسبق وزارت تعاون در گفت و گو با راهبرد معاصر مطرح کرد؛

لزوم هدایت منابع بانکی به سمت تولید در دولت سیزدهم

علی اکبر لبافی، معاون اسبق وزارت تعاون در خصوص سیاست‌های اقتصادی بانک‌ها در قبال تولید گفت: «وقتی نظام بانکی کشور رویکرد حمایتی خود را به سمت بخش خدمات می‌برد، قطعا این بخش نمی‌تواند در توسعه تولید و بخش کشاورزی کشور چندان کارساز باشد. متاسفانه از رویکردهایی که در کشورهای توسعه یافته برای حمایت از تولید استفاده شده ما به درستی استفاده نکرده‌ایم و بی‌توجهی به این تجارب ارزنده باعث عقب ماندن اقتصاد ایران از رشد تولید شده است».

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ دولت آینده باید دولت تحول آفرینی در عرصه اقتصاد ایران باشد و به زعم کارشناسان این تحول را از تولید که مهمترین موضوعی است که می تواند بخش قابل توجهی از مشکلات اقتصادی ایران را حل کند کلید بزند. علی اکبر لبافی، معاون اسبق وزارت تعاون و فعال بازار کار و تولید در این باره چند راهبرد مورد نظر خود برای رونق و رشد تولید را با راهبرد معاصر در میان گذاشته تا مورد توجه دولت آینده قرار بگیرد.

 

علی اکبر لبافی، کارشناس اقتصادی و معاون اسبق وزارت تعاون در گفت و گو با راهبرد معاصر به اهمیت تغییرات و اصلاحات اساسی در نظام بانکی برای خدمت هر چه بیشتر به تولید در دولت سیزدهم پرداخت و در این باره گفت: یکی از موضوعات مهمی که انتظار می رود با سیاست گذاری های درست دولت و بانک مرکزی به درستی پیش برود موضوع هدایت شبکه بانکی کشور به سمت حمایت هر چه بیشتر از تولید است به جای بخش خدمات. به این دلیل که سیستم و شبکه بانکی ایران بیش از اینکه رویکرد توسعه محورانه نسبت به بخش تولید داشته باشد، بخش عمده ای از تمرکز خود را روی موضوع حمایت و اعطای تسهیلات به بخش خدمات گذاشته است.

 

وی در این باره خاطر نشان کرد: وقتی نظام بانکی کشور  رویکرد حمایتی خود را به سمت بخش خدمات می برد، قطعا این بخش نمی تواند در رونق و توسعه تولید و بخش کشاورزی کشور چندان کارساز باشد. متاسفانه از رویکردهایی که در کشورهای توسعه یافته برای حمایت از تولید استفاده شده ما به درستی استفاده نکرده ایم و بی توجهی به این تجارب ارزنده باعث عقب ماندن اقتصاد ایران از رشد تولید شده است.

 

 لبافی از دولت سیزدهم خواست رشد تولید را زودتر کلید بزند، وی دراین باره گفت: متاسفانه دولت در هشت سال گذشته نتوانست توسعه کشور را با تولید کلید بزند و به توسعه تولید در حوزه‌های مختلف نیز توجه نکرد. با اینکه ایران از ظرفیت های خوبی برخوردار است مثل ظرفیت معدنی اما دولت از آن استفاده خوبی به عمل نیاورد. بخش خصوصی اگر مورد حمایت قرار می گرفت، یعنی دولت از اقتصاد کنار می رفت و راه برای توسعه بخش خصوصی باز می شد با آورده ها و منابع مالی و مدیریت درست اقتصاد امروز شاهد این همه مشکلات اقتصادی در ایران نبودیم.

 

کارشناس بازار کار در این باره گفت: متاسفانه دولت نتوانست به بخش خصوصی فرصت نشان دادن خود در اقتصاد را بدهد. به دلیل عدم فراهم بودن بسترهای لازم، در بخش های تولیدی و مولد اقتصاد، همگرایی خاصی اتفاق نیفتاد و بخش خصوصی در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها مشارکت داده نشدند. کسانی برای اقتصاد ایران تصمیم گرفتند و سیاست نوشتند که نگاه های بسته ای به موضوع تولید داشتند یا اینکه به هیچ وجه حتی یک روز نیز در کار تولید نبودند!

 

علی اکبر لبافی روی کار بودن مسوولین ناآشنا به بازار کار وتولید را یک لطمه بزرگ برای تولید کشور دانست و خطاب به رئیس دولت سیزدهم گفت: بی شک انتظار داریم دولت آقای رئیسی برای برون رفت هر چه سریع تر از مشکلات اقتصادی کشور مانع مدیریت مدیرانی با نگاه های بسته و تصمیم گیریهای فاصله دار از حمایت از بخش تولید شود، یعنی چنین مدیرانی نباید پستی در بخش هایی که به سیاست گذاری و مدیریت تولید مربوط است روی کار بیایند.

 

کارشناس بازار کار ادامه داد: در عرصه تولید و حمایت از تولید دولت هیچ پنهان کاری نباید داشته باشد. نوع حمایت ها و اعطای یارانه به واحدهای تولیدی با ذکر دلایل آن کاملا باید شفاف و مشخص باشد. ضمن اینکه رویکرد حمایتی دولت باید معطوف به حمایت هر چه بیشتر از مشاغلی باشد که دارای ارزش افزوده هستند، مشاغلی که می‌تواند به تولید کشور کمک کند. بنابراین انتظار می رود سیاست گذاری بانک مرکزی دولت آقای رئیسی در راستای هدایت منابع مالی نظام بانکی به سمت حمایت از تولید باشد. به عبارت دیگر در کنار دولت، همه ارکان حاکمیت باید به کمک تولید بیایند اینکه تصور کنیم دولت‌ها عامل توسعه هستند اشتباه است چرا که برای رسیدن به توسعه حاکمیت باید زمینه ساز رشد تولید باشد که بخش مهمی از حاکمیت راهبردها و حمایت های دولت است.

 

 

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: