صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۱۰:۲۸
  • چهارشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۱
  • Wednesday 17 August 2022
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۸ - ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ - 2021 August 08
کد خبر: ۹۸۰۲۹

دولت آیت الله رئیسی روابط خود را با دنیا چگونه دنبال می‌کند؟

پنجشنبه گذشته بود که مراسم تحلیف رئیس جمهور منتخب با حضور مهمانان خارجی و داخلی در مجلس شورای اسلامی مردم برگزار و حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی به صورت رسمی رئیس جمهور کشور شد.

به گزارش راهبرد معاصر؛ هنوز چند روز از شروع کار دولت سیزدهم نگذشته است که مقامات بسیاری برای دیدار با رئیس جمهور منتخب به کشورمان آمدند.

 

رئیسی که در ۲۸ خرداد توسط رای مردم انتخاب شده بود، قبل از مراسم تحلیف، توسط رهبر انقلاب مورد تنفیذ قرار گرفته بود و حکم آغاز به کار ریاست جمهوری خود را از مقام معظم رهبری دریافت کرده بود.

 

قبل و بعد از مراسم تحلیف، مهمانان زیادی برای تبریک به دیدار رئیسی آمدند که هر کدام حاوی پیام‌هایی برای رئیس جمهور هشتم و دولت سیزدهم بودند.

 

بیسرا تورکویچ، وزیر امور خارجه کشور بوسنی و هرزگوین اولین کسی بود که پس از مراسم تنفیذ به دیدار رئیس جمهور منتخب آمد؛ او در این دیدار از تمایل کشور بوسنی و هرزگوین برای گسترش سطح مناسبات و روابط خود با ایران گفت و حجت الاسلام رئیسی در مقابل عنوان کرد: زمینه تعامل و مبادلات اقتصادی گسترده‌ای بین دو طرف وجود دارد که باید این ظرفیت‌ها را شناسایی و در راستای منافع ملت‌های خود فعال کنیم.

 

محمدطائر ذاکر زاده، رئیس مجلس تاجیکستان هم در دیدار با رئیسی گفت: روابط ایران و تاجیکستان بر محور دین، زبان، فرهنگ، تاریخ و تمدن مشترک بنا شده و ظرفیت‌های زیادی برای گسترش دارد.

 

در بن حمد البوسعیدی وزیر امور خارجه عمان هم در دیدار با سید ابراهیم رئیسی گفت: روابط بین ایران و عمان به الگویی در روابط میان کشور‌های منطقه تبدیل شده است و به این روابط تاریخی و ریشه دار افتخار می‌کنیم.

 

رئیسی هم روابط ایران و عمان را فراتر از مناسبات دو همسایه و برآمده از پیوند‌ها و اشتراکات تاریخی دو ملت دانست.

 

نورالدین جان اسماعیل اف رئیس مجلس قانونگذاری عالی ازبکستان هم به عنوان دیگر شخصیت خارجی در دیدار با رئیس جمهور منتخب به توسعه روابط تجاری و اقتصادی ایران و ازبکستان تاکید کرد و گفت: گسترش همکاری‌های پارلمانی را در توسعه و تقویت روابط دو کشور نه تنها در زمینه اقتصادی بلکه فرهنگی و علمی مؤثر می‌دانیم و مصمم هستیم این روند را با قوت پیش ببریم.

 

وزیرخارجه نیکاراگوئه هم در دیدار خود با رئیسی، پیش از مراسم تحلیف عنوان کرد: نیکاراگوئه مسیر تحقق اهداف انقلاب خود را ادامه می‌دهد و با کمک کشور‌های دوست مثل جمهوری اسلامی ایران از اهداف و آرمان‌های مشترک کشور‌های انقلابی به ویژه استکبار ستیزی صیانت می‌کند؛ باید ساختار‌هایی ثابت و دائمی برای تقویت روابط سازنده دو کشور طراحی و اجرا کنیم.

 

رئیسی در دیدار با حموده صباغ، رئیس مجلس سوریه با اشاره به آینده روابط دو کشور گفت: همراهی و همکاری موجود بین دو کشور را با قوت ادامه خواهیم داد و هیچ محدودیتی در مسیر توسعه روابط برادرانه دو کشور وجود ندارد.

 

فرستاده ویژه دولت نجات ملی یمن هم در دیدار با هشتمین رئیس جمهور ایران گفت: یمن گام‌های بلندی برای پیشرفت و توسعه برداشته است و خود را در این مسیر، در کنار و پشتیبان جمهوری اسلامی ایران می‌داند.

 

دیگر میهمان سید ابراهیم رئیسی، ابراهیم محمد، وزیر گردشگری غنا هم در دیدار با او عنوان کرد: امیدواریم با رفع موانع، مناسبات و تعاملات ایران و غنا در عرصه‌های مختلف و به ویژه در زمینه اقتصادی هر چه بیشتر گسترش یابد؛ غنا موقعیت خوبی برای فعالیت اقتصادی دارد و می‌تواند دروازه ورود ایران به این قاره باشد.

 

کشور الجزایر هم که نخست وزیر آن به ملاقات سید ابراهیم رئیسی آمده بود، اظهار کرد: چالش امروز ما غلبه بر مشکلات اقتصادی بوده و تلاش برای توسعه روابط اقتصادی اساس علایق ما در گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران است.

 

وزیر خارجه بولیوی هم که به دیدار رئیسی آمده بود در این دیدار علاقمندی این کشور را برای تعمیق روابط با ایران ابراز کرد و افزود: به رغم کارشکنی‌های آمریکا مصمم هستیم سطح روابط با تهران را در همه حوزه‌ها، ارتقا دهیم.

 

محمدصادق سنجرانی، رئیس مجلس سنای پاکستان در دیدار با رئیس دولت سیزدهم با اشاره به روابط ایران و پاکستان تصریح کرد: مطمئن هستیم با نگاه مثبتی که شما به روند توسعه روابط با پاکستان دارید، سطح همکاری‌های دو کشور در همه زمینه‌ها توسعه چشم‌گیری خواهد داشت.

 

در دیدار معاون رئیس جمهور ونزوئلا با رئیسی، دو طرف بر علاقه این کشور برای ارتباط با ایران و تصمیم این کشور به جهش در ارتباطات دو کشور تاکید کردند.

 

نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان هم در دیدار با هشتمین رئیس جمهور ایران از شتاب روند توسعه در دوره جدید ریاست جمهوری ابراز امیدواری کرد و گفت: ایروان بالاترین سطح آمادگی را برای توسعه و تحکیم روابط با تهران در راستای منافع متقابل دارد.

 

اما جدا از مسائل اقتصادی، محور دیدار‌های ایران با عراق، موضوع دیگری را دنبال می‌کرد و حول امنیت و اقتدار دو کشور در منطقه می‌چرخید؛ رئیس جمهور عراق با تاکید بر لزوم بازتعریف ترتیبات امنیتی منطقه تصریح کرد: هدایت تحولات منطقه در مسیر استقرار ثبات و امنیت فراگیر بدون حضور ایران و عراقی مستقل و مقتدر ممکن نیست. یک عراق با حاکمیت مقتدر که بر سرتاسر عراق شمولیت داشته باشد، می‌تواند در ترتیبات امنیتی منطقه نیز نقش بسیار سازنده‌ای ایفا کند.

 

نچیروان بارزانی هم در دیدار با سید ابراهیم رئیسی، با تاکید بر اینکه اقلیم کردستان به امنیت جمهوری اسلامی ایران متعهد و پایبند است، عنوان کرد: در تمام زمینه‌هایی که با مشکل مواجه بودیم همیشه ایران را در کنار خود داشتیم و شهید حاج قاسم سلیمانی نقش زیادی در تامین امنیت عراق و اقلیم در مقابل هجوم داعش داشت، خود را مدیون ایران می‌دانیم و یقین بدانید که اقلیم نیز هرگز اجازه هیچ گونه ناامنی از خاک خود علیه ایران را نخواهد داد.

 

فالح فیاض، رئیس حشدالشعبی هم در دیدار با رئیس جمهور منتخب گفت: مردم عراق احترام خاصی برای حاج قاسم عزیز قائل هستند و ایشان به نماد رابطه قلبی دو ملت تبدیل شده است.

 

رئیس مجلس ترکیه هم در دیدار با رئیس جمهور منتخب ایران، ابراز امیدواری کرد که با برگزاری نشست آتی شورای‌عالی همکاری ایران و ترکیه، گام بلندی در مسیر ارتقای همکاری‌های دو کشور برداشته شود.

 

 

دیدار رئیسی با افغانستان، دیگر همسایه ایران هم از محور موضوعات امنیتی خارج نبود و اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان در دیدار با رئیس جمهور ایران گفت: ایران نقش و جایگاه برجسته‌ای در ثبات و امنیت منطقه دارد و خواهان استفاده از ظرفیت‌های ایران برای اقدامات و همکاری مشترک، در مسیر استقرار امنیت پایدار در افغانستان هستیم.

 

ویاچسلاو ولودین رئیس دومای دولتی روسیه با اشاره به اینکه کشورش همواره حامی گسترش روابط با ایران در عرصه‌های مختلف بوده، خاطرنشان کرد: روابط دو کشور هنوز با سطح مطلوب فاصله دارد و بنده نیز به سهم خود تلاش خواهم کرد در چارچوب روابط پارلمانی با ایران، سیاست ارتقای سطح روابط را تسریع کنیم.

 

اصل دور زدن تحریم‌ها موضوع دیدار سید ابراهیم رئیسی با رئیس مجلس نمایندگان بلاروس بود؛ ولادیمیر آندریچنکو با تاکید بر اینکه بلاروس بدنبال ایجاد روابط گسترده و همه جانبه با ایران است، اظهارداشت: تحریم ناجوانمردانه غرب بویژه آمریکا از موانع توسعه روابط دو کشور است، اما با این وجود معتقدیم در شرایط تحریم هم با هماهنگی بیشتر می‌توانیم حتی سطح همکاری‌های خود را افزایش دهیم.

 

 

رئیس مجلس صربستان هم که به دیدار هشتمین رئیس جمهور کشورمان آمده بود، گفت: معتقدیم ایران و صربستان در عرصه اقتصادی منافع مشترک زیادی دارند و لذا باید با شناسایی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دو کشور، برنامه مناسبی برای گسترش همکاری‌های دوجانبه تدوین و اجرا کنیم.

 

وزیرخارجه هند از وضعیت کنونی روابط ایران و هند ابراز نارضایتی کرد و گفت: سطح روابط کنونی مطلوب نیست و مصمم هستیم با توجه به اراده جدی طرف ایرانی همکاری‌های بلند مدتی را در راستای منافع ملت‌های خود برقرار سازیم.

 

رئیس پارلمان ملی آفریقای جنوبی هم با بیان تمایل برای گسترش روابط با ایران عنوان کرد: آفریقای جنوبی خواهان گسترش همه جانبه روابط با جمهوری اسلامی ایران است. هیچگاه تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران را به رسمیت نشناختیم و بر این باور هستیم که به موازات غلبه بر تحریم ها، سطح روابط دوجانبه را ارتقا دهیم.

 

سریعترین برنامه برای آغاز همکاری با دولت سیزدهم را دولت کویت ارائه داد؛ وزیر امورخارجه این کشور در دیدار با سید ابراهیم رئیسی گفت: آمادگی داریم تا به محض تشکیل کابینه حضرتعالی، همکاری برای تدوین طرحی عملیاتی برای گسترش همه جانبه روابط را آغاز کنیم.

 

وزیر امور خارجه بنگلادش هم در دیدار با هشتمین رئیس جمهور کشورمان از ایران خواست تا در مسیر توسعه اقتصادی در این کشور شراکت داشته باشد.

 

پیام رئیس مجلس ملی جمهوری آذربایجان هم برای سید ابراهیم رئیسی و دولت سیزدهم، آمادگی این کشور برای پذیرش ایران در اجرای طرح‌ها و پروژه‌های مختلف این کشور بود؛ صاحبه غفاراوا در این باره گفت: اطمینان داریم در دوره جدید، روابط و مناسبات تهران و باکو بیش از پیش توسعه خواهد یافت و آذربایجان از مشارکت و حضور شرکت‌های ایرانی در اجرای طرح‌ها و پروژه‌های مختلف استقبال می‌کند.

 

نالانت مامیتوف، رئیس مجلس ملی قرقیزستان در دیدار با رئیسی با اشاره به به نتیجه رسیدن مذاکرات برای احداث خط آهن بین ایران و قرقیزستان گفت: به نتیجه رسیدن مذاکرات برای احداث خط آهن بین ایران و قرقیزستان از مسیر ترکمنستان و ازبکستان و نیز افزایش پرواز‌ها بین دو کشور، از اقداماتی هستند که می‌توانند زمینه گسترش تعاملات را فراهم کنند.

 

در کنار شخصیت‌های رسمی که از سوی دولت‌ها برای دیدار با سید ابراهیم رئیسی آمده بودند، گروه‌هایی هم خارج از چارچوب رسمی کشور‌ها برای گسترش همکاری‌های فرا ملیتی به دیدار با رئیس جمهور منتخب آمدند.

 

محمد سانوس بار کیندو، دبیرکل اوپک یکی از این افراد بود که به دیدار سید ابراهیم رئیسی آمد؛ او در این دیدار گفت: در دوره پیش رو نیز نیازمند همراهی و همکاری جمهوری اسلامی ایران برای پیشبرد اهداف اوپک هستیم.

 

دبیرکل اتحادیه آلبا هم در دیدار خود با رئیس جمهور منتخب ایران تصریح کرد: ایران و اتحادیه آلبا از مشترکات فراوانی برخوردار بوده و هر دو به دنبال دفاع از استقلال و حق حاکمیت ملت‌ها و ایستادگی مقابل زیاده خواهی‌های آمریکا هستند.

 

کایرات ساریبای، مدیر اجرایی کنفرانس تعامل و اعتماد سازی آسیا هم به عنوان دیگر مهمان خارجی سید ابراهیم رئیسی از ظرفیت‌های منطقه صحبت کرد و با بیان نقش مهم قاره آسیا در دنیا اظهار کرد: امروز قاره آسیا تاثیر مهمی در مدیریت تحولات جهانی دارد و سازمان سیکا به دنبال تقویت نقش آفرینی کشور‌های آسیایی در عرصه بین‌المللی است؛ محور فعالیت سیکا بر تقویت نقش کشور‌های آسیایی در تصمیم گیری برای مسائل این قاره و ممانعت از دخالت کشور‌های غیرآسیایی در تحولات این قاره است.

 

به نظر می‌رسد با توجه به استقبال گروه‌ها و کشور‌های منطقه از حضور حجت الاسلام رئیسی در مسند ریاست جمهوری، باب جدیدی از تحولات خارجی در حوزه‌های مختلف تجاری، اقتصادی، امنیتی و سیاسی باز خواهد کرد و باید منتظر رویکردی تازه در این راستا باشیم./باشگاه خبرنگاران

 

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: