گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

امیرعبداللهیان خطاب به بورل: ایران خواهان نتایج عملی و ملموس مذاکرات است

وزیر خارجه کشورمان در تماس تلفنی با بورل مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا شرایط ایران برای ادامه مذاکرات را اعلام کرد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۹ - ۰۵ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 August 27
کد خبر: ۱۰۰۰۱۷

به گزارش راهبرد معاصر در تماس تلفنی امروز (جمعه) «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان، وی ضمن تبریک انتخاب وزیر امور خارجه، آمادگی اتحادیه اروپا برای گسترش همکار‌ی‌ها با ایران را اعلام و اعزام نماینده عالی اتحادیه برای مراسم‌ تحلیف ریاست جمهوری اسلامی ایران را نشان دهنده عزم اتحادیه در این زمینه خواند. 

لازم به ذکر است «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به نمایندگی از این اتحادیه در مراسم تحلیف آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی شرکت کرد.

* امیدواری اتحادیه اروپا به اعلام تاریخ مورد نظر ایران برای نشست بعدی وین

بورل با اشاره به نقش اتحادیه به عنوان هماهنگ‌کننده برجام و گفت‌وگوهای وین، مراتب امیدواری اتحادیه اروپایی برای استقرار هر چه زودتر دولت جدید و اعلام تاریخ مورد نظر تهران برای نشست بعدی وین را مورد تاکید قرار داد.

وی همچنین تحولات افغانستان را چالش جدید برای منطقه و جهان برشمرد و بر نیاز به همکاری‌های جدی در زمینه مهاجران افغان تاکید کرد.

حسین امیرعبداللهیان نیز در این گفت‌وگوی تلفنی تعهد تهران به گفت‌وگو و تعامل سازنده در چارچوب دیپلماسی متوازن را مورد تاکید قرار داد و از مذاکرات به عنوان ابزار دیپلماسی یاد کرد.

* مذاکره‌ای که مورد قبول ایران است 

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه تاکید کرد: برای ایران مذاکره‌ای که نتایج ملموس و عملی داشته باشد و همراه با تامین حقوق و منافع مردم باشد، قابل قبول است.

امیرعبداللهیان قانون مصوب مجلس در خصوص برنامه هسته‌ای را برای دولت ایران لازم الاجر خواند و افزود: در هر مذاکره‌ای باید اقدام واقعی طرف‌های مقابل برجامی به تعهداتشان محرز شود.

* مردم افغانستان باید خودشان برای آینده تصمیم بگیرند

وزیر امور خارجه کشورمان راه‌حل افغانستان را تشکیل دولت فراگیر که بازتاب دهنده ترکیب قومی و جمعیتی این‌کشور باشد، برشمرد و افزود: مردم افغانستان هستند که باید خودشان برای آینده تصمیم بگیرند.

 امیرعبداللهیان همچنین تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران میزبان بیش از سه و نیم‌ میلیون از اتباع افغانستان در ایران است، اما موج جدید مهاجران‌ افغانستانی یک موضوع جدی است که لازم است کشورهای دیگر و سازمان‌های بین‌المللی مساعدت‌های لازم را در این زمینه داشته باشند.

به گزارش فارس، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیروز در واکنش به انتخاب «حسین امیرعبداللهیان» به عنوان وزیر خارجه جدید جمهوری اسلامی ایران، ابراز امیدواری کرد مذاکرات احیای برجام ادامه یابد. 

گفتنی است، تاکنون شش دور مذاکره در وین برای احیای برجام برگزار شده که در پی تغییر دولت در ایران این مذاکرات متوقف شد و هنوز تاریخی برای آغاز دور جدید مذکرات اعلام نشده است. /فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر