به گزارش راهبرد معاصر؛ رهبر مقاومت در پنجشیر گفت حاضر است در صورت ایجاد یک دولت فراگیر در افغانستان، فعالیتهای خود را علیه طالبان کنار بگذارد.
رهبر جبهه مقاومت در گفتوگو با نشریه فارین پالیسی گفت: «اگر طالبان قصد دارند قدرت را با همه به صورت برابر تقسیم و غیرمتمرکز کنند و تلاشهای خود را برای برقراری عدالت، اعطای برابری و آزادی فردی و جنسیتی به همه مردم در افغانستان، متمرکز کنند، به سمت یک تشکیلاتی خواهیم رفت که مورد قبول همه باشد».
وی افزود: در غیراینصورت ما به مبارزه و مقاومت تا رسیدن به عدالت، برابری و آزادی ادامه خواهیم داد.
مسعود ادامه داد: 2 سال پیش و زمانی که مردم احساس کردند توافق آمریکا و طالبان در دوحه به وضعیت کنونی منجر خواهد شد از من درخواست کردند که به بسیج عمومی برای مقابله با طالبان اقدام کنم. در حال حاضر حمایت مردم خود را داریم و هیچگاه اجازه نخواهیم داد که طالبان بر پنجشیر مسلط شود و بدون پشتیبانی مردم هیچگاه مقاومت کنونی شکل نمیگرفت.
مسعود گفت که حل و فصل قابل قبول با طالبان تنها در صورتی امکان پذیر است که جنبش دولت فراگیر و غیر متمرکز افغانستان را تشکیل دهد، وی همه گزینههای دیگر را برای نمایندگان مقاومت غیرقابل قبول میداند.
رهبر مقاومت پنجشیر در پاسخ به احتمال آغاز جنگ داخلی در افغانستان نیز گفت: من مقاومت را جنگ داخلی نمیبینم و این جنگ از سوی گروهی که وابسته به کشورهای دیگر است به ما تحمیل شده و هر زمان که طالبان قدرت را به صورت مساوی تقسیم کرد و به مردم افغانستان حقوق آزاد و برابر اعطا کرد من عقب نشینی کرده و از سیاست کنار خواهم رفت.
وی تاکید کرد: بسیاری از کشورهای منطقه از افغانستان به نفع منافع خود استفاده کرده و به دنبال استفاده از گروه های نیابتی برای پیگیری منافع خود هستند.
رهبر جبهه مقاومت پنجشیر همچنین خاطرنشان کرد که هیچگونه حمایت مالی از خارج دریافت نمیکند و ظاهرا بسیاری از کشورهای منطقه در کنار طالبان هستند و به گونهای ازاین گروه حمایت میکنند.
پنجشیر، تنها ولایت افغانستان است که خارج از تصرف طالبان باقی مانده است. طالبان تاکید کردهاند که مشکل پنجشیر را با گفتوگو حل میکنند.
طالبان بارها اعلام کرده که به دنبال حل مسالمت آمیز مسئله پنجشیر است.
در این خصوص «عبدالسلام ضعیف» از رهبران سابق طالبان ضعیف درباره «جبهه معارض» کنونی در پنجشیر (شمال غرب کابل) به رهبری «احمد مسعود» گفت: «مشکل پنجشیر هشتاد درصد حل شده و طالبان سعی دارد این مسأله را از طریق گفت وگو حل کند. در مرحله اول طالبان سعی کرد که محاصره افراد مسلح در پنجشیر را با هدف جلوگیری از پیشروی آنها به مناطق دیگر تنگتر کند، هدف حمله به پنجشیر نبود بلکه جلوگیری از پیشروی جبهه مقاومت به مناطق دیگر بود و این امر اتفاق افتاد بنابراین دلیلی برای حمله به پنجشیر وجود ندارد»./فارس