واکنش ترکی الفیصل به تحولات افغانستان و نقش ایران و پاکستان-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

واکنش ترکی الفیصل به تحولات افغانستان و نقش ایران و پاکستان

رئیس سابق دستگاه اطلاعاتی عربستان سعودی با ابراز نگرانی از امکان استفاده شبه نظامیان از سلاح‌های آمریکایی در افغانستان گفت، ایران، پاکستان و چین و روسیه در افغانستان اثرگذار هستند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۴ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 August 30
کد خبر: ۱۰۰۳۶۱

به گزارش راهبرد معاصر، رئیس سابق دستگاه اطلاعاتی عربستان سعودی گفت که بسیار نگران است که سلاح‌های آمریکایی در افغانستان به دست گروه‌های شبه نظامی مانند القاعده بیفتد و این باعث تقویت دشمن قسم خورده ایالات متحده در پی خروج از افغانستان می‌شود.

«ترکی الفیصل» رئیس پیشین سرویس‌های اطلاعاتی عربستان در گفت‌وگو با شبکه خبری «سی‌بی‌اس» درباره خروج آمریکا از افغانستان گفت: «نمی‌دانم از چه واژه ای استفاده کنم، بی کفایتی، بی احتیاطی، مدیریت بد. همه اینها ترکیبی از این موارد بود».

 

الفیصل با اشاره به عربستان گفت: «می‌دانید که القاعده عربستان را قبل از دیگران هدف قرار داد. این جنبه بسیار نگران کننده است و اکنون این تسلیحات ممکن است از سوی طالبان، با متحدش القاعده دست به دست شود، این حتی نگران کننده‌تر خواهد بود».

ترکی الفیصل افزود، که رقبای منطقه‌ای عربستان سعودی یعنی ایران، پاکستان و قدرتهای خارجی مانند چین و روسیه در رقابت راهبردی با آمریکا تاثیر قابل توجهی در افغانستان و در میان گروه‌هایی که پس از خروج آمریکا از این کشور به هم می‌پیوندند، خواهند داشت.

 

وی افزود: «ما دیدیم که سفیر روسیه، چین، ایران و پاکستان نه تنها در کابل باقی مانده‌اند، بلکه اظهاراتی در مورد روابط آینده با طالبان داشته‌اند».

الفیصل مدعی شد: «بین طالبان و این کشورها در مورد اینکه آینده چه خواهد شد، مذاکراتی در جریان است».

وی در زمینه کاهش اعتماد جهانی به رهبری آمریکا با توجه به حوادث افغانستان گفت:«این مسئله لزوماً به معنای پایان برتری آمریکا در سطح جهانی نیست .من فکر می‌کنم قضاوت در مورد این مسئله که آمریکا در وضعیت حساسی قرار گرفته هنوز زود است».

 

این در حالی است که وزیر امور خارجه ایران که در اجلاس بغداد حضور داشت با بیان این‌که آن چه امروزه بیش از پیش به آن نیازمندیم، «امنیت پایدار منطقه‌ای» با مشارکت کشورهای منطقه است، گفت: «امنیت جز از طریق اعتماد متقابل کشورهای منطقه به یکدیگر، تکیه بر توانمندی‌های ملی، تقویت ارتباطات و حسن همجواری و عدم مداخله کشورهای بیگانه محقق نخواهد شد.»/فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر