غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

واکنش ترکی الفیصل به تحولات افغانستان و نقش ایران و پاکستان

رئیس سابق دستگاه اطلاعاتی عربستان سعودی با ابراز نگرانی از امکان استفاده شبه نظامیان از سلاح‌های آمریکایی در افغانستان گفت، ایران، پاکستان و چین و روسیه در افغانستان اثرگذار هستند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۴ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 August 30
کد خبر: ۱۰۰۳۶۱

به گزارش راهبرد معاصر، رئیس سابق دستگاه اطلاعاتی عربستان سعودی گفت که بسیار نگران است که سلاح‌های آمریکایی در افغانستان به دست گروه‌های شبه نظامی مانند القاعده بیفتد و این باعث تقویت دشمن قسم خورده ایالات متحده در پی خروج از افغانستان می‌شود.

«ترکی الفیصل» رئیس پیشین سرویس‌های اطلاعاتی عربستان در گفت‌وگو با شبکه خبری «سی‌بی‌اس» درباره خروج آمریکا از افغانستان گفت: «نمی‌دانم از چه واژه ای استفاده کنم، بی کفایتی، بی احتیاطی، مدیریت بد. همه اینها ترکیبی از این موارد بود».

 

الفیصل با اشاره به عربستان گفت: «می‌دانید که القاعده عربستان را قبل از دیگران هدف قرار داد. این جنبه بسیار نگران کننده است و اکنون این تسلیحات ممکن است از سوی طالبان، با متحدش القاعده دست به دست شود، این حتی نگران کننده‌تر خواهد بود».

ترکی الفیصل افزود، که رقبای منطقه‌ای عربستان سعودی یعنی ایران، پاکستان و قدرتهای خارجی مانند چین و روسیه در رقابت راهبردی با آمریکا تاثیر قابل توجهی در افغانستان و در میان گروه‌هایی که پس از خروج آمریکا از این کشور به هم می‌پیوندند، خواهند داشت.

 

وی افزود: «ما دیدیم که سفیر روسیه، چین، ایران و پاکستان نه تنها در کابل باقی مانده‌اند، بلکه اظهاراتی در مورد روابط آینده با طالبان داشته‌اند».

الفیصل مدعی شد: «بین طالبان و این کشورها در مورد اینکه آینده چه خواهد شد، مذاکراتی در جریان است».

وی در زمینه کاهش اعتماد جهانی به رهبری آمریکا با توجه به حوادث افغانستان گفت:«این مسئله لزوماً به معنای پایان برتری آمریکا در سطح جهانی نیست .من فکر می‌کنم قضاوت در مورد این مسئله که آمریکا در وضعیت حساسی قرار گرفته هنوز زود است».

 

این در حالی است که وزیر امور خارجه ایران که در اجلاس بغداد حضور داشت با بیان این‌که آن چه امروزه بیش از پیش به آن نیازمندیم، «امنیت پایدار منطقه‌ای» با مشارکت کشورهای منطقه است، گفت: «امنیت جز از طریق اعتماد متقابل کشورهای منطقه به یکدیگر، تکیه بر توانمندی‌های ملی، تقویت ارتباطات و حسن همجواری و عدم مداخله کشورهای بیگانه محقق نخواهد شد.»/فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر