خاتمی: مسئولان برای گرانی و معیشت مردم تدبیر کنند /صرفه‌جویی مد نظر همه باشد علم‌الهدی: نباید تولید محتوا در فضای مجازی آزاد گذاشته شود درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران عارف: خودسوزی جوان اهوازی سیگنالی جدی برای حاکمیت است دستور معاون پزشکیان برای رفع بوی نامتبوع اتوبان تهران - قم رئیس مجلس سه قانون را ابلاغ کرد سردار شکارچی: آرزوی شهید طهرانی مقدم یعنی نابودی اسرائیل محقق خواهد شد سردار فدوی: در جنگ 12 روزه همه ابرقدرت‌ها پای کار آمدند اما شکست خوردند عراقچی در نامه به گوترش: آمریکا باید خسارت ناشی از جنگ را جبران کند ابلاغ قانون حذف چهار صفر از پول ملی توسط رئیس مجلس  اسماعیل سقاب اصفهانی کیست؟ آخرین وضعیت پرداخت فوق العاده خاص کارمندان دولت شهادت یکی دیگر از بسیجیان مصدوم حمله تروریستی جاده خاش شمخانی کنار رفت؛ علی بوری سرپرست فرمانداری اهواز شد پزشکیان: تمامی دستگاه‌ها باید نسبت به رفع ناترازی‌ها دغدغه‌مند باشند

تأکید غریب آبادی بر حق دسترسی عادلانه به فضای ماوراءجو

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان های بین المللی در وین بر حق دسترسی عادلانه به فضای ماوراء جو تأکید و از اقدامات محدود کننده در این خصوص ابراز نگرانی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۳ - ۰۹ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 August 31
کد خبر: ۱۰۰۴۴۳

به گزارش راهبرد معاصر، کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان های بین المللی در وین، در شصت و چهارمین نشست سالیانه کمیته استفاده صلح آمیز از فضای ماوراء جو (کوپوس) شرکت و سخنرانی کرد.

 

غریب آبادی در ابتدا بر تعهد جمهوری اسلامی ایران در استفاده صلح آمیز و اکتشاف فضایی تأکید و توجه به اصول ذیل را در فعالیت های فضایی کشورها یادآور شد: دسترسی جهانی و برابر همه کشورها به فضا، بدون تبعیض و بدون در نظر گرفتن سطح پیشرفت علمی، فنی و اقتصادی آن ها؛ استفاده منطقی و برابر از فضای ماوراء جو به نفع همه بشریت؛عدم تصرف فضای فضای ماوراء جو، از جمله ماه و دیگر اجرام آسمانی با ادعای حاکمیت، استفاده، اشغال یا هر بهانه دیگر؛ مسئولیت دولت ها در قبال فعالیت های فضایی ملی خود که توسط نهادهای دولتی و غیردولتی انجام می شود؛ غیر نظامی بودن فضای ماوراء جو؛ پیشگیری از نصب و استقرار هرگونه سلاح در فضا؛ استفاده  از فضا به عنوان میراث مشترک بشریت برای اهداف صلح آمیز؛ و همکاری بین المللی در توسعه فعالیت های فضایی، با توجه ویژه به نیازهای کشورهای در حال توسعه.

 

سفیر و نماینده دائم کشورمان در ادامه با اشاره به حق دسترسی عادلانه به مدار زمین آهنگ، اظهار داشت: بهره برداری فعلی از مدار نزدیک به زمین به واسطه استقرار مجموعه های بزرگ ماهواره ای، از دسترسی عادلانه کشورهای در حال توسعه به این منبع مداری جلوگیری می کند.

 

وی با اشاره به برنامه ریزی چندین شرکت خصوصی برای مستقر کردن شبکه های ماهواره در مدار نزدیک به زمین برای امکانپذیری دسترسی جهانی به اینترنت، گفت: ارائه اینترنت جهانی از طریق مجموعه های بزرگ ماهواره ای از فضا، هم فرصت ها و هم چالش هایی را به همراه دارد. این ماهواره ها در حالی که چشم انداز دسترسی به اینترنت جهانی کارآمدتر و فراگیرتر را ارائه می دهند، خطر اشغال بخش زیادی از مدار نزدیک به زمین را به دنبال دارند که موجب محرومیت عمده ای در استفاده و اکتشافات فضایی توسط کشورهای در حال توسعه و دسترسی آن ها به این مدار می شود. 

 

غریب آبادی افزود: برنامه های پرتابی مجموعه های ماهواره ای بزرگ به زودی تمام فرکانس های اختصاص داده شده از سوی اتحادیه بین المللی مخابرات را اشغال خواهند کرد. در حال حاضر نیز مدار نزدیک به زمین بسیار شلوغ بوده و چند نقطه مداری بیشتر برای تازه واردها باقی نمانده است که خود به طور جدی مانع دسترسی کشورهای در حال توسعه به فضا شده و نهایتا منجر به انحصاری کردن فضا توسط چند کشور و شرکت های خصوصی آنها می شود./فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار