گروسی: دوران اجماع قدرت‌های بزرگ علیه ایران به پایان رسیده و احتمالاً تا مدت‌های مدید باز نمی‌گردد اعتراض بقایی به اعتراف دبیرکل ناتو به همکاری با آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران / ناتو باید بابت همه پیامد‌های این جنگ تجاوزکارانه پاسخگو باشد ادعای ترامپ درباره بمباران مدرسه میناب: کار آمریکا نبوده! سنای آمریکا نظر ترامپ را جلب کرد / عقب نشینی از بررسی قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران هشدار جدی نیروی دریای سپاه درباره تردد شناور‌ها در تنگه هرمز / فقط عبور از این مسیر‌ها مجاز است سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند

بایدن عملیات خروج نظامیان از افغانستان را «موفقیت استثنایی» آمریکا خواند!

بایدن عملیات خروج نظامیان از افغانستان را «موفقیت استثنایی» آمریکا خواند! رییس جمهور آمریکا در اولین سخنرانی خود پس از پایان عملیات تخلیه در فرودگاه کابل و خاتمه حضور آمریکا در افغانستان را یک «موفقیت استثنایی» برای ایالات متحده خواند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۹ - ۱۰ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 01
کد خبر: ۱۰۰۴۹۳

به گزارش راهبرد معاصر، «جو بایدن» رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا عصر روز سه شنبه به وقت واشنگتن در اولین سخنرانی خود پس از پایان عملیات تخلیه و خروج از افغانستان اعلام کرد، این عملیات که با وجود مشکلات عدیده صورت گرفت، یک «موفقیت استثنایی» برای ایالات متحده به شمار می‌رود. این درحالیست که طی دو هفته عملیات خروج، ارتش آمریکا خسارات جانی سنگینی شد و طی انفجار انتحاری در فرودگاه کابل ۱۳ نظامی آمریکایی کشته شدند. علاوه بر این، برجا گذاشتن تسلیحات و تجهیزات نظامی آمریکا انتقادات زیادی را متوجه بایدن و وزارت دفاع آمریکا کرده است.

بایدن با بیان اینکه این ماموریت بسیار فوق العاده بوده است همچنین گفت بیش از ۹۰ درصد شهروندان آمریکایی از افغانستان تخلیه شدند، اما هنوز ۱۰۰ تا ۲۰۰ شهروند آمریکایی در افغانستان هستند و بر آنیم که هر کس تمایل به خروج از افغانستان داشته باشد برای آن‌ها گذرگاه امن ایجاد کنیم.

وی در ادامه سخنرانی خود از اشرف غنی و دونالد ترامپ روسای جمهور سابق افغانستان و ایالات متحده به خاطر اشتباهاتشان شدیدا انتقاد کرد.

رئیس جمهور آمریکا در توجیه تصمیم خود به خروج ارتش آمریکا از افغانستان گفت، من اعتقاد ندارم که با استقرار هزاران سرباز ما در افغانستان می‌توان امنیت ایالات متحده را افزایش داد.

جو بایدن در ادامه گروه تروریستی داعش را تهدید کرد و خطاب به داعش خراسان مدعی شد که کار آمریکا با داعش خراسان هنوز به پایان نرسیده است.

بایدن با بیان اینکه آمریکا از طریق ابزار‌های دیپلماتیک و حمایت‌های بشردوستانه از مردم افغانستان حمایت خواهد کرد ادعا کرد که هیچ چیز بیشتر از اطاله حضور نظامی آمریکا در افغانستان چین و روسیه را خوشحال نمی‌کرد.

بایدن در ادامه با پرهزینه خواندن جنگ افغانستان برای مردم آمریکا گفت، جنگ دو دهه‌ای آمریکا در افغانستان روزانه ۳۰۰ میلیون دلار هزینه داشت.

رئیس جمهور آمریکا اضافه کرد، جنگ ما در افغانستان هنوز به پایان نرسیده است. ما به جنگ با تروریسم در افغانستان یا هرکشور دیگر ادامه خواهیم داد، اما بدون نیروی زمینی.

وی تاکید کرد که تهدید تروریسم همچنان ادامه دارد، اما ماهیت آن تغییر کرده است؛ بنابراین استراتژی ما نیز تغییر کرده است.

رئیس‌جمهور آمریکا ساعاتی پیش از این و بعد از آنکه پنتاگون پرواز آخرین هواپیمای باری آمریکا از فرودگاه کابل را اعلام کرد در بیانیه‌ای تصریح کرده بود که حضور نظامی ۲۰ ساله آمریکا در افغانستان به پایان رسیده است.

«کنث مک‌کنزی»، فرمانده نیرو‌های تروریست آمریکایی در منطقه غرب آسیا ساعتی پیش در جمع خبرنگاران اعلام کرد که آخرین هواپیمای باری سی-۱۷ آمریکا از فرودگاه بین‌المللی کابل پرواز کرده و عملیات تخلیه نیرو‌ها از افغانستان به پایان رسیده است.

او در ادامه خاطرنشان کرده که پایان دادن به مأموریت انتقال هوایی نیرو‌ها از افغانستان توصیه رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا و فرماندهان میدانی بوده است.

او گفته: «دیدگاه آن‌ها این بود که پایان دادن به مأموریت نظامی‌مان بهترین روش برای محافظت از جان نظامیانمان و اطمینان یافتن از خروج‌های غیرنظامیان برای کسانی که در هفته‌ها و ماه‌های آتی خواستار ترک افغانستان هستند خواهد بود.»

بایدن گفت از وزیر خارجه آمریکا خواسته با هماهنگی شریکان بین‌المللی آمریکا از خروج ایمن آمریکایی‌ها یا افغانستانی‌هایی که خواستار خروج از افغانستان هستند اطمینان حاصل کند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار