به گزارش راهبرد معاصر سید محمد حسینی معاون رئیس جمهور در امور مجلس با حضور در یک برنامه تلویزیونی به بررسی اولویت های دولت سیزدهم پرداخت.
معاون پارلمانی رئیس جمهور در این برنامه تصریح کرد: اولویت دولت در این روزها بحث سلامت و معیشت مردم است. کابینه دولت سیزدهم ترکیبی از افراد پیشکسوت است که بعضی از آنها چهرههای شناخته شده هستند؛ همچنین افراد جوانی هم هستند که در رشته خود تخصص دارند و کار اجرایی انجام می دهند.
وی ادامه داد: وزرا به محض رای اعتماد کار خود را شروع کردند و با شناختی که از این وزرا داریم؛ هر برنامهای در مجلس به نمایندگان ارائه دادند، عمل خواهند کرد و به هیچ وجه وعدهای نمیدهند که به آن عمل نکنند.
حسینی گفت: وزرا به تازگی رای اعتماد گرفتند و هنوز تغییری در بافت وزارتخانه انجام ندادند و نباید شتاب زده عمل کرد؛ یعنی فرد معاون باید حساب شده و از طریق استعلام از دستگاه های نظارتی وارد عمل شود که به طور طبیعی این پروسه زمان می برد.
وی اظهار کرد: در دولت و مجلس مبنا طرح لایحه است نه نمایندگان؛ یعنی اصل بر این است که دولت کارشناسی کند، همچنین بارمالی هم در نظر می گیرد. رهبرانقلاب نیز بر مسئله تاکید می کند که حدالمقدور لایحه بیاید. امیدواریم لوایح را سنجیده کارشناسی شده به مجلس ارائه شود.
سید محمد حسینی در پاسخ به این سوال که دولت گذشته کار خود را با لابی گری پیش می برد، آیا دولت سیزدهم به همین منوال است؟ اظهارکرد: دولت و مجلس هردو انقلابی هستند و بررسی صلاحیت وزرا غالبا دغدغه مند است.
وی گفت: این بار بررسی ها نسبت به گذشته بیشتر بود و وزرا در تمام کمیسیون ها حضور پیدا کردند و احاطه نمایندگان بر وزرا بیش از گذشته است و اینگونه نبود که وزیر دادگستری فقط به دادگستری برود! به طوری که در دوره های قبلی وزرا فقط به کمیسیون تخصصی می رفتند.
حسینی در پاسخ به این سوال که زمانی که به عنوان نماینده مجلس در مجلس حضور داشتید آیا موافق شفافیت آرا بودید؟ گفت: در زمان نمایندگی من در مجلس، شفافیت وجود داشت چون مجلس بر مبنای قیام قعود بود و مشخص بود چه افرادی مخالف و موافق یک طرح هستند.
وی ادامه داد: انتخاب بین نمایندگی مجلس و معاون پارلمانی دولت کمی سخت است اما در دولت افراد معمولا تاثیرگذاری بیشتری دارد و امکانات بیشتری در اختیار دارد اما معاون پارلمانی مسئله متفاوتی است. زمانی که وزیر فرهنگ بودم؛ اختیارات زیادی داشتم در صورتی که معاون پارلمانی بیشتر نقش حلقه واسطه را دارد. زمانی که در مجلس حضور داشتم، دولت بر سر کار با ما، هم جهت نبود اما در دوره وزارت فرهنگ کارهای خوبی انجام شد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که به کابینه دولت سیزدهم چه نمرهای میدهید؛ گفت: کابینه ترکیبی از افراد پیشکسوت است که بعضی از آنها چهرههای شناخته شده هستند؛ همچنین افراد جوانی هم هستند که در رشته خود تخصص دارند و کار اجرایی انجام می دهند.
وی بیان داشت: وزرا به محض رای اعتماد کار خود را شروع کردند و با شناختی که از این وزرا داریم؛ هر برنامهای در مجلس به نمایندگان ارائه دادند، عمل خواهند کرد و به هیچ وجه وعدهای نمیدهند که به آن عمل نکنند. همه متفق القول هستند که باید وعدههای خود را عمل کنند و به مردم گزارش کار خود را تحویل دهند. متاسفانه کشور در شرایط خوبی دولت تحویل داده نشده است ولی وزرا تمام تلاش خود را انجام می دهند.
معاون پارلمانی افزود: در تیم اقتصادی، آقای مخبر مسئول هماهنگی مسائل اقتصادی هستند، اختلاف مبنایی بین آقای مخبر، آقای خاندوزی وزیر اقتصاد، آقای میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه و آقای رضایی به عنوان مشاور اقتصادی رئیس جمهور وجود ندارد و جلسات وزرای اقتصادی تشکیل شده و هماهنگی بیشتر در ادامه انجام میشود.
حسینی در خصوص ردصلاحیت آقای باغگلی وزیر پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: این مورد طبیعی است که وزیری رای نیاورد. ایشان چهره ناشناخته بودند و عدهای حساسیتهایی داشتند که فرد باید با بدنه آشنا باشد که به هرحال این مسئله گذشت.
معاون پارلمانی در پاسخ به این سوال که آیا وعده های دولت قابل تحقق است افزود: مبنا بر این است که وعدهای که داده میشود همه جوانب آن در نظر گرفته شود و بیجهت حرفی زده نشود. مقام معظم رهبری نیز در این موضوع فرمودهاند کخ اگر نتوانستید به وعده خود عمل کنید باید توضیح کامل به مردم دهید.
سید محمد حسینی در پایان گفت: امیدواریم وزرا به وعده های خود عمل کنند و در دولت و مجلس مشکلات سختی پیش نیاید.