به گزارش راهبرد معاصر به نظر می رسد هنوز تصمیم قطعی درباره بازگشایی مدارس ۱۴۰۰ گرفته نشده است و اختلاف نظرها درباره آن ادامه دارد. بر اساس اخبار بازگشایی مدارس منتشر شده قرار بر این است که این موضوع با حضور متولین سه وزارتخانه آموزش و پرورش، بهداشت و علوم در کمیسیون آموزش مجلس بررسی خواهد شد. دیروز معاون متوسطه وزارت آموزش و پرورش از بازگشایی تدریجی مدارس از آبان ماه خبر داد و اعلام کرد که به احتمال زیاد آموزش از اول مهر به صورت غیر حضوری خواهد بود. سرپرست وزارتخانه آموزش و پرورش هم گفته است امسال آموزش با چهار روش دنبال می شود. با این حال برخی اعلام می کنند که منظور از بازگشایی مدارس در مهر ۱۴۰۰ حضور دانش آموزان نیست بلکه فعال شدن مدارس است. همچنین گویا واکسیناسیون دوز اول معلمان به پایان رسیده و تزریق دز دوم هم آغاز شده است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت مقرر شده است که شرایط بازگشایی حضوری مدارس از آبان ماه به صورت تدریجی، آرام و با کسب اطمینان از سلامت دانشآموزان آغاز میشود.علیرضا کمرئی درباره بازگشایی مدارس افزود: شروع فعالیت آموزشی دانش آموزان از اول مهر به احتمال زیاد به صورت غیر حضوری خواهد بود.وی ادامه داد: بازگشایی مدارس از آبان ماه با اطمینان از سلامت دانش آموزان آغاز می شود و به تدریج گسترش مییابد و حضور دانش آموزان و آموزش به روشهای متنوع حضوری و غیرحضوری (ترکیبی) انجام میشود.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: بازگشایی مدارس سال گذشته بر مبنای رنگ بندی شهرها از نظر شیوع ویروس کرونا بود اما در حال حاضر این موضوع تابع رنگبندی نخواهد و سیستم های اجتماعی در تلاش هستند که سطح سرایت پذیری کرونا را به واسطه فاصله گذاری اجتماعی، کاستن از اجتماعات و واکسیناسیون کاهش دهند.کمرئی خاطرنشان کرد: مناطق آموزشی که تراکم دانشآموز در آنها کمتر است، کلاس های با جمعیت کمتر دارد و امکان فاصلهگذاری اجتماعی در محیط آموزشی آنها بیشتر است، در اولویت بازگشایی قرار میگیرند.وی عنوان کرد: بنابراین مدارس با جمعیت کم در مناطق کم جمعیت یا پیرامون استانها، در برخی شهرستانها و مدارس روستایی در اولویت بازگشایی هستند، همچنین اینکه امکانات دیجیتال در این مناطق کمتر است و باید امکانات آموزشی بیشتری برای آنها مهیا شود.معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: بازگشایی مدارس به تدریج آغاز میشود، حوزه سلامت و بهداشت آموزش و پرورش با همکاری سایر مراجع بهداشتی پس از بررسی و تایید اعلام می کند که کدام مدارس با رعایت فاصله اجتماعی، کاهش تراکم دانش آموز در مدرسه و رعایت سایر پروتکلهای بهداشتی نسبت به بازگشایی اقدام کنند.کمرئی تاکید کرد: در راستای بازگشایی مدارس، رعایت پروتکلهای بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و بهداشت فردی دانش آموزان و عوامل مدارس اصل اساسی خواهد بود.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش همچنین درباره واکسیناسیون معلمان و کادر مدرسه گفت: دز اول واکسیناسیون معلمان با همکاری وزارت بهداشت تمام و تزریق دز دوم هم آغاز شده است.کمرئی افزود: با افزایش سرعت واکسیناسیون امیدواریم در بسیاری از مناطق تا پایان شهریورماه به نتیجه قابل قبولی دست یابیم.وی بیان کرد: با توجه به فاصله دز اول و دوم برخی از واکسنها و رعایت این زمانبندی و عملکرد واکسن و تولید پادتن به مرور زمان نیاز است، اما پیش بینی می شود که تا آبان ماه تعداد بسیاری از معلمان واکسیناسیون را انجام دادهاند.معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: علاوه بر معلمان عواملی که با دانش آموزان برخورد دارند مانند رانندگان در سرویس ایاب و ذهاب و سایر اعضای مدرسه باید واکسینه شوند.کمرئی افزود: با توجه به اینکه دانش آموزان کمتر از کرونا آسیب میبینند و امکان دارد که ناقل کرونا برای والدین باشند، پیش بینی شده که تا زمان بازگشایی والدین هم واکسینه شده اند.
رئیس کمیته آموزش و پرورش مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در بحث بازگشایی مدارس سلامت دانش آموزان و دانشجویان برای ما در اولویت قرار دارد و در صورت فراهم شدن شرایط این اقدام در اواخر مهرماه یا اوایل آبانماه صورت خواهد گرفت.
به گزارش ایسنا، مهدی اسماعیلی در حاشیه جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران بیان کرد: اهمیت بازگشایی مدارس و دانشگاهها به صورتی است که نمیتوان از آن غفلت کرد. مدتی است که مدارس و دانشگاههای ما آموزش حضوری نداشتند. شرایط کرونایی باعث شده تا آموزشهای ما به صورت مجازی دنبال شود. قطعا سلامت دانش آموزان و دانشجویان برای ما در اولویت است.
وی در ادامه اظهار کرد: ما به دنبال ایجاد محیطی هستیم که به سلامت دانش آموزان و دانشجویان لطمه وارد نکند و قطعا در صورت حصول چنین شرایطی بازگشایی مدارس و دانشگاهها را خواهیم داشت. با توجه به اینکه برنامه خوبی برای واکسیناسیون معلمان در حال اجرا است، امیدواریم تا آخر شهریورماه درصد قابل توجهی از جمعیت کشور به ویژه معلمان و اساتید دانشگاه واکسینه شوند و دانشجویان نیز بتوانند واکسن خود را دریافت کنند. در چنین شرایطی آمادگی و ایمنی نسبی فراهم خواهد شد.
رئیس کمیته آموزش و پرورش مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: از اوایل مهرماه بازگشایی مدارس را خواهیم داشت اما به معنای حضور دانش آموزان از اول مهرماه در سرکلاس درس نمیباشند. با توجه به تدابیر ستاد ملی کرونا و در نظر گرفتن همه جوانب در اواخر مهرماه یا اوایل آبانماه تحت پروتکلها و الگوی خاصی شاهد حضور دانش آموزان در برخی از مناطق کشور در مدارس خواهیم بود و البته آموزش به صورت ترکیبی دنبال خواهد شد به شرط اینکه شرایط غیرمترقبهای در بخش کرونا به وجود نیاید.
اسماعیلی در ادامه تاکید کرد: ما به خانوادهها اطمینان میدهیم که ستاد ملی کرونا دائما در حال رصد شرایط بوده و کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی نیز شرایط را پایش میکند. از وزرای بهداشت و درمان، علوم و سرپرست وزارت آموزش و پرورش دعوت شده تا در کمیسیون آموزش و تحقیقات حضور یابند تا شرایط به طور دقیق مورد ارزیابی قرار گیرد. با در نظر گرفتن تمام جوانب و نظر ستاد ملی کرونا و وزارتخانههای مرتبط در این زمینه تصمیم نهایی گرفته خواهد شد و انشاءالله بتوانیم با خیال راحت بخشی از آموزش را به صورت حضوری دنبال کنیم.وی در پایان بیان کرد: تا این لحظه وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به مجلس شورای اسلامی معرفی نشده و قطعا اگر از کمیسیون آموزش نظر بخواهند ما در این زمینه به دولت مشورت خواهیم داد.