بیانیه مشترک نشست کشورهای همسایه افغانستان-راهبرد معاصر
عراقچی: نحوه تعامل ما با سوریه بستگی به رفتار طرف مقابل دارد وزیر خارجه آمریکا: از سرعت سقوط نظام اسد متعجب شدیم عراقچی: آماده ورود به مذاکرات سازنده و بدون تاخیر در خصوص برنامه هسته‌ای هستیم دیدار ابومحمد الجولانی با وزرای خارجه فرانسه و آلمان احضار سفیر ایتالیا در تهران به وزارت خارجه توضیح وزارت خارجه لبنان در مورد تنش فرودگاه بیروت الاخبار: سفر السودانی به ایران با هدف نزدیک کردن دیدگاه‌های تهران و دمشق است اعتراض شدید تهران به کابل نسبت به تحدید نامتناسب آب‌های ورودی به ایران ۱۶ کشته و زخمی در پی برخورد یک هواپیما به ساختمانی در کالیفرنیا انفجاری مهیب فرودگاه خلخله در جنوب سوریه را لرزاند حضور مجتبی امانی، سفیر ایران در میان شهروندان لبنانی تجمع کننده در مقابل سفارت ایران در بیروت + فیلم راننده سایبرتراک منفجر شده برابر هتل ترامپ یک نیروی زبده ارتش آمریکا بود تنش در فرودگاه بیروت/ بازرسی شدید مسافرین هواپیمای ماهان ایر واکنش سفیر ایران به احضار توسط وزارت خارجه ایتالیا وزیر خارجه حکومت جدید سوریه: تهران باید در سیاست خود در قبال دمشق تغییر اساسی دهد

بیانیه مشترک نشست کشورهای همسایه افغانستان

کشورهای همسایه افغانستان در بیانیه‌ای مشترک، ضمن اعلام حمایت از بازسازی و استقرار صلح در این کشور، تأکید کردند گروه‌های تروریستی نباید در افغانستان استقرار یابند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۹ - ۱۸ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 09
کد خبر: ۱۰۱۵۲۳

به گزارش راهبرد معاصر وزرای امور خارجه کشورهای همسایه افغانستان در بیانیه‌ای مشترک بر لزوم حمایت از تمامیت ارضی و استقلال این کشور و کمک به بازسازی و برقرای صلح در آن تأکید کردند

وبگاه وزارت امور خارجه چین روز پنجشنبه با انتشار این بیانیه نوشت، وزرای خارجه شش کشور همسایه افغانستان (پاکستان، چین، ایران، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان)، در نشستی مجازی با محور تحولات این کشور شرکت کردند.

 

در این بیانیه آمده است، در این نشست اشاره شد که «با تخلیه نیروهای خارجی از افغانستان، مردم این کشور باید آینده خود را تعیین کنند و باید اجازه داشته باشند روند صلح و بازسازی "متعلق به افغان‌ها و به رهبری افغان‌ها" را در عمل درک کنند.

این بیانیه می‌افزاید، وزرای امور خارجه این کشورها «این مسئله را به رسمیت می‌شناسند که تحولات افغانستان بار دیگر ثابت کرد که راه‌حل نظامی برای آن وجود نداشته و بر اهمیت تشکیل یک ساختار سیاسی جامع در افغانستان با مشارکت تمام گروه‌های قومی تأکید کردند.

 

در ادامه این بیانیه آمده است، آن‌ها تأکید کردند «که اعضای شورای امنیت سازمان ملل باید با حمایت از توسعه زیرساخت‌های اجتماعی و اقتصادی و فراهم کردن کمک‌های حیاتی برای مردم افغانستان، مسئولیت بازسازی و ایجاد صلح در این کشور را بر عهده گیرند. جامعه جهانی نباید مردم افغانستان را رها کند.

کشورهای حاضر در این نشست، در این بیانیه بر اهمیت همکاری در راستای رسیدگی به چالش‌های مشترک، تقویت همکاری و روابط دوستانه در همسایگی یکدیگر و رواج صلح، ثبات، ارتباط منطقه‌ای، ارتباط مردم با مردم، همبستگی اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری به سود تمام منطقه، تأکید کردند.

 

آن‌ها حمایت از حق حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی افغانستان و عدم مداخله در امور داخلی این کشور را اعلام کرده و متذکر شدند که آینده افغانستان باید توسط مردم این کشور و مطابق با منشور سازمان ملل متحد تعیین شود.

این بیانیه تأکید می‌کند نباید اجازه داد قلمرو افغانستان تهدیدی برای دیگر کشورها ایجاد کند و گروه‌های تروریستی از جمله داعش، القاعده و غیره نباید اجازه داشته باشند که در قلمرو افعانستان مستقر شوند.

 

طبق این بیانیه، کشورهای حاضر در این نشست، به تداوم تأمین مواد دارویی و کمک‌های فنی و دیگر کمک‌ها به مردم افغانستان جهت مبارزه با ویروس کرونا متعهد هستند.

بیانیه مشترک این کشورها متذکر شد، روند افزایشی تولید مواد مخدر در افغانستان ظرف بیست سال گذشته آسیب جدی به مردم افغانستان و جامعه جهانی را موجب شده و بر نیاز به توقف تولید مواد مخدر در این کشور تأکید می‌کند.

وزرای امور خارجه کشورهای همسایه افغانستان از جامعه جهانی درخواست کردند که حمایت کافی، قابل پیش‌بینی، منظم و پایدار مالی را مطابق اصول مسئولیت بین‌المللی خود و تقسیم بار مسئولیت مربوط به پناهجویان افغان، از جمله بازگشت زمان‌بندی شده آن‌ها را در نظر داشته باشند.

 

این بیانیه می‌افزاید، کشورهای حاضر در این نشست، اهمیت اساسی اجرای پروژه‌های مختلف در افغانستان از سوی کشورهای همسایه به منظور توسعه اجتماعی اقتصادی این کشور را متذکر شده و از سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای مالی درخواست کردند، حمایت لازم را برای اجرای آن‌ها فراهم کنند.

در پایان این بیانیه آمده است، شرکت‌کنندگان درخصوص تداوم جلسات وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان و برگزاری نشست بعدی به میزبانی تهران و تنظیم مکانیسمی برای رایزنی پیوسته نمایندگان ویژه در امور افغانستان و دیدار منظم نمایندگان سفارت این کشورها در کابل برای هماهنگی در خصوص تلاش‌های مشترک، به توافق رسیدند./فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار