حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت مقام آمریکایی: در مجموع 30 پهپاد MQ-9 توسط پدافند هوایی ایران سرنگون شده‌اند اعتراف دبیرکل ناتو به همدستی در تجاوز آمریکا و اسرائیل به ایران بلومبرگ: کشتیرانی از طریق تنگه هرمز تقریباً متوقف شد واکنش عراقچی به سخنان موهن ترامپ علیه ایران؛ پاسخ ما، عمل ماست بقائی: ایران با قاطعیت از منافع ملی و حاکمیت خود دفاع خواهد کرد ترامپ حکومت جولانی را از فهرست حامیان تروریست خارج می‌کند / چراغ سبز واشنگتن برای کاهش تحریم‌های سوریه پاکستان: همه طرف‌ها به تفاهم‌نامه اسلام‌آباد پایبند باشند / درگیری مجدد به نفع هیچکس نیست توییت جنجالی ضرغامی: ترامپ به خاطر حفظ دوستی با ترکیه نکشتیم

تأکید شمخانی بر خلع سلاح فوری گروههای تروریستی در عراق

تأکید شمخانی بر خلع سلاح فوری گروههای تروریستی در عراق دبیر شورای عالی امنیت ملی در دیدار با نخست وزیر عراق تحرکات فزاینده گروه های تروریستی در منطقه کردستان عراق را نگران کننده و مخل امنیت مرزهای دو کشور خواند و بر لزوم خلع سلاح فوری و اخراج سریع آنان از عراق تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۰ - ۲۱ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 12
کد خبر: ۱۰۱۸۷۲

به گزارش راهبرد معاصر دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان بعدازظهر امروز (یکشنبه) با مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق دیدار و درباره مسائل دوجانبه و آخرین تحولات سیاسی و امنیتی منطقه گفت‌وگو کرد.

در این دیدار دریابان شمخانی با استقبال از ابتکار عمل دولت عراق در برگزاری نشست بغداد تصریح کرد: تمرکز بر اشتراک مساعی و همگرایی کشورهای منطقه بدون حضور کشورهای فرامنطقه ای می بایست در دستور کار دائمی کشورهای منطقه باشد.

گفتنی است نشست منطقه ای ممایت از عراق ششم شهریور ماه در بغداد برگزار و حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران هم در رأس هیأتی در این نشست شرکت و سخنرانی کرد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان تحرکات فزاینده گروه های تروریستی در اقلیم کردستان عراق را نگران کننده و مخل امنیت مرزهای دو کشور خواند و بر لزوم خلع سلاح فوری و اخراج سریع آنان از عراق تاکید کرد.
شمخانی با اشاره به همکاری برخی کشورهای سازشکار منطقه با رژیم صهیونیستی گفت: اینگونه اقدامات که در چارچوب دکترین جدید امنیت ملی آمریکا در منطقه صورت می گیرد نه تنها کمکی به ایجاد امنیت و ثبات نمی کند بلکه موجب تصاعد بحران و تشدید ناامنی در منطقه خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: ۲۰ سال اشغال فاجعه بار افغانستان توسط آمریکا ثابت کرد حضور و دخالت آمریکا در منطقه، جز بی ثباتی، ناامنی و وارد شدن خسارت های بزرگ مادی و معنوی به مردم منطقه حاصلی ندارد.
شمخانی با بیان اینکه ملت های منطقه برای پایان دادن به حضور آمریکا در منطقه تاکنون هزینه های زیادی را متحمل شده اند، تصریح کرد: پیگیری پرونده ترور سرداران بزرگ مقاومت شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و مجازات عاملان آن همچنان در صدر مطالبات دو ملت ایران و عراق و جبهه مقاومت قرار دارد و باید با همکاری دو کشور این خواسته به حق جامه عمل بپوشد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان اجرای کامل توافقات بین تهران - بغداد به ویژه در حوزه اقتصادی را مورد تاکید قرار داد و افزود: گسترش همکاری های همه جانبه با همسایگان، سیاست تغییر ناپذیر جمهوری اسلامی ایران و از الویت های اصلی دولت جدید است.
در این دیدار مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق نیز در سخنانی با اشاره نقش ممتاز و راهبردی جمهوری اسلامی در مبارزه با تروریسم بویژه داعش گفت: دولت و ملت عراق هیچگاه فداکاری و کمک های همه جانبه دولت، ملت و نیروهای مسلح ایران در شرایط سخت عراق را فراموش نخواهد کرد.
وی تصریح کرد: ملت و دولت عراق به پاس کمک های ارزنده جمهوری اسلامی ایران همواره در هنگامه مشکلات و سختی ها در کنار دولت و ملت ایران خواهد ماند
نخست وزیر عراق، همکاری مستمر نهادهای امنیت ملی دو کشور را در ابعاد مختلف مکمل و تسریع کننده مناسبات عراق و ایران عنوان کرد و خاطرنشان کرد: عراق با علاقه مندی آماده است که ظرفیتهای سیاسی و امنیتی خود را در مسیر همکاری و نزدیکی بیشتر کشورهای منطقه و رفع سوء تفاهم هایی که مخل ثبات است بکار گیرد.

الکاظمی امروز در رأس هیأتی به تهران سفر و با آیت الله سید ابرهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان دیدار و گفت و گو کرد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار