غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

گروسی بار دیگر ادعا‌های خود علیه ایران را تکرار کرد!

مدیر کل آژانس اتمی با ابراز نگرانی از وجود مواد اتمی در مکان‌های اعلام‌نشده در ایران، گفت سوالات درباره آن چهار مکان اعلام نشده هنوز باقی هستند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۹ - ۲۲ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 13
کد خبر: ۱۰۱۹۸۷

به گزارش راهبرد معاصر، «رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که به‌تازگی از سفر به تهران بازگشته، امروز (دوشنبه) بار دیگر ادعای نگرانی از عدم دسترسی به تأسیسات هسته‌ای ایران را مطرح کرد.

گروسی که در نشست شورای حکام آژانس اتمی صحبت می‌کرد، گفت: «من از وجود مواد اتمی در مکان‌های اعلام‌نشده در ایران و اینکه محل کنونی آن مواد اتمی اکنون برای آژانس مشخص نیست، عمیقاً نگران هستیم».

خبرنگار نشریه «وال استریت ژورنال» به نقل از گروسی در صفحه توئیتر خود نوشت: «من حتی بعد از حدود دو سال، نگرانی فزاینده‌ای درباره مسائل پادمانی مرتبط با چهار مکان در ایران که به آژانس اعلام نشده‌اند، دارم و سوالات در این‌باره هنوز باقی است».

وی البته درباره سفر خود به تهران اظهار داشت که گفتگو‌های سازنده‌ای با مقام‌های ایرانی داشته و موفق‌شده فعالیت‌های راستی‌آزمایی آژانس اتمی در ایران را تقویت کند.

دقایقی بعد وبگاه اطلاع‌رسانی آژانس اتمی متن کامل اظهارات مدیرکل را در خروجی خود قرار داد که به شرح زیر است: «گزارش من درباره راستی‌آزمایی و نظارت در جمهوری اسلامی ایران ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، فعالیت‌های مرتبط آژانس در ماه‌های قبل را پوشش داد. تا تاریخ ۲۳ فوریه ۲۰۲۱، آژانس بر اجرای تعهدات هسته‌ای ایران ذیل برجام نظارت و راستی‌آزمایی انجام داد. با این حال از آن تاریخ تاکنون، این فعالیت‌ها در نتیجه تصمیم‌های ایران برای توقف اجرای تعهدات هسته‌ای ذیل برجام از جمله پروتکل الحاقی، به‌شدت تحت تضعیف شدند.

در این گزارش، من تاکید کردم که عدم پاسخگویی ایران به درخواست‌های آژانس برای دسترسی به تجهیزات نظارتی خود، توانایی فنی آژانس برای حفظ تداوم آگاهی را تحت تأثیر قرار داده، [توانایی]که برای ازسرگیری راستی‌آزمایی و نظارت بر تعهدات هسته‌ای ایران در آینده ضروری است. اطمینان آژانس از اینکه می‌تواند آگاهی [بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران]را حفظ کند طی زمان کاهش یافته و اخیراً نیز به‌شدت کمتر شد. در صورتی که ایران این وضعیت را اصلاح نکند، این اطمینان به کمتر شدن ادامه می‌دهد».

مطالب مرتبط
ارسال نظر