به گزارش راهبرد معاصر؛ بنیامین نتانیاهو در زمان روی کار بودن خود به اتکا به قدرت دولتهای حاکم بر آمریکای بخصوص چهار سال دونالد ترامپ برای فشار به جمهوری اسلامی ایران و اجماع منطقه ای و بین المللی علیه ایران اسلامی فعالیت های زیادی صورت داد که یک به یک ناکام ماند. ضمن اینکه نتانیاهو با اتخاذ سیاست های غلط روز به روز عرصه را بر خود و سران کودک کش اسرائیلی در اذهان عمومی جهان تنگ تر کرد. از این رو می توان گفت آقای نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی وارث یک رژیم ورشکسته نظامی،اقتصادی و امنیتی است.
نفتالی بنت علی رغم اینکه می کوشد در ظاهر نشان دهد که تابع سیاست های بین المللی و منطقه ای دولت آمریکاست، اما یک سری سیاست گذاری هایی را در برنامههای کاری خود قرار داده است که یکی از آنها مسئله های بازسازی قدرت نظامی اسرائیل در داخل و در منطقه است.
با توجه به اینکه در طول چند سال گذشته تمامی جنگ هایی که اسرائیل در اراضی اشغالی و در غزه کلید زده بود به صورت پی در پی با شکست های سنگینی مواجه شد و سران غاصب و کودک کش رژیم صهیونیستی هر بار مجبور به پرداخت و تحمیل هزینههای زیادی به لحاظ اقتصادی شدند که از آن جمله می توان به تعطیلی فرودگاه بینالمللی بن گورین، هدف قرار دادن تاسیسات نظامی و اقتصادی رژیم صهیونیستی از سوی رزمندگان فلسطینی در جنگ های ده سال گذشته و در دوران بنیامین نتانیاهو، افزایش قدرت بازدارندگی حماس و جهاد اسلامی اشاره کرد. موارد یاد شده به علاوه مسائل زیادی که در حوصله این یادداشت نیست بی شک تأثیرات منفی قابل توجهی بر اوضاع داخلی رژیم صهیونیستی وارد کرده است. مضافاً اینکه یکسری از مشکلات داخلی هم در اسرائیل وجود داشت که مسئله ویروس کرونا و تعطیلی نهادهای اقتصادی در اراضی اشغالی دامنه مشکلات را افزایش و آنها را تشدید کرد. حاکم شدن شرایط اقتصادی ناپایدار بر فلسطین اشغالی و بعد از آن مسئله شکست دونالد ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا ضربه محکمی بر بدنه اسرائیل وارد کرد چرا که تیم جو بایدن نگاه مثبتی نسبت به سیاستهای اسرائیل در منطقه و در اراضی اشغالی ندارد.
سفر اخیر نفتالی بنت به واشنگتن و دیدار با جو بایدن و مقامات آمریکایی نیز که با شکست مواجه شد تاثیرات نامطلوبی بر وجه اسرائیل و انتظارات آنها از آمریکا داشت چرا که جو بایدن در دیدار با نفتالی بنت به دو موضوع اشاره کرد.
اول اینکه ضرورت پایان دادن به فعالیتهای شهرکسازی در اراضی اشغالی مورد تایید و تاکید رئیس جمهور آمریکاست.این موضوع یکی از مهمترین موارد اختلافی بین آمریکا و رژیم صهیونیستی به شمار می رود، ضمن اینکه بحث از سر گیری مذاکره با تشکیلات خودگردان نیز از جمله خواسته های دولت آمریکا از سران رژیم صهیونیستی بوده است.
در واقع نفتالی بنت برای صورت گرفتن و انجام مذاکرات تلاش هایی از خود نشان داد. وی تلاش کرد تا مذاکراتی با اردن، مصر و حتی با تشکیلات خودگردان هم برای از سرگیری مذاکرات صورت بگیرد، اما بی نتیجه ماند. لذا نفتالی بنت در حال حاضر سعی میکند به نوعی آمریکا و حمایت دولت آمریکا را برای خود داشته باشد، ضمن اینکه به سمت کشورهای کوچک حوزه خلیج فارس متمایل شود.
بی تردید تا زمانی که نفتالی بنت سیاست شهرکسازی و همچنین سرکوب فلسطینیها را ادامه میدهد نمیتواند از حمایت آمریکا برخوردار باشد به همین دلیل سعی میکند یکسری جریان سازیهایی را علیه ایران با مشارکت کشورهای منطقه ایجاد نموده تا به آمریکا نزدیک شود. این در حالی است که اخیرا مقامات آمریکایی اعلام کرده اند اگر ایران به تعهدات خود در حوزه برجام عمل کند آمریکا آماده برداشتن و لغو کلیه تحریمها است، موضوعی که به هیچ وجه برای اسرائیل قابل قبول نیست. این موضوع برای این کشورها آنقدر گران تمام شده که حتی عربستان سعودی و امارات نیز درصدد هستند از طریق تشکیل یک مثلث اسرائیلی_ سعودی و اماراتی به نوعی بر سیاست گذاریهای تیم جو بایدن تاثیر بگذارند و مانع لغو کلیه تحریمهای جمهوری اسلامی ایران شوند.